Şimdi Ara

Super Online Kabloları Neden Eski Türk Telekom Ankastresine Bağlı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün bir yeri ziyarete gittim orayada yeni superonline fiber hat çekmişti (3 sene önce Türk Telekom çekmişti) . Türk Telekom o sokakta FTTC değil FTTB sistem kullanıyor. Superonline kabloları henüz binalara çekilmemiş. Ama garip birşey gördüm Super online kabloları Eski bir Türk telekom ADSL ankastresine bağlıydı o ankastreden de yolun karşısına bir hat çekilmiş. Sorum şu neden superonline Türk Telekomun eski ADSL ankastresine kablolarını çekti ? Acaba kullanıcılara Fiber değil de ADSL mi verecek

    Not: Aşağıda görselleştirdim durumu daha rahat anlaşılması için.
     Super Online Kabloları Neden Eski Türk Telekom Ankastresine Bağlı ?
     Super Online Kabloları Neden Eski Türk Telekom Ankastresine Bağlı ?







  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Bölgeden fotoğraf çeksen daha net anlaşılırdı durum hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Bölgeden fotoğraf çeksen daha net anlaşılırdı durum hocam.



    Ne yazıkki fotoğraf çekmek aklıma gelmedi. Ama tekrar giderserm çekerim kısaca kaldırımların altındaki altyapı bölümü Türk Telekoma ait olduğu için Superonline asfaltın altına çekmiş en sonankastre kabin kaldırımda adamlarda kaldırmı kazıp ankastreye bağlamışlar. Durum bu.
    Son olarak cevap iççn teşekkür ederim.
  • Ümraniye'de de aynı durum söz konusu. Türk Telekom'un eski saha dolabına hatları bağlamışlar. Bölge Ümraniye/Çakmak olması lazım. Beykoz Konakları'nda da Türk Telekoma ait rögar kapaklarının ardından hem Superonline hem de Türk Telekom kabloları geçiyor. Kiralama bedeliyle böyle anlaşmalar yapmaları avantajlı. Aynı yerde iki yeri kazmaktansa aynı kanaldan hatları geçirmek hem avantajlı hem de ekonomik. Normalde Superonline'a Türk Telekom günahını bile vermez ama bunlar birbirine rakip değil. Superonline, Türkiye'ye yayılma amacında değil, zengin muhitlere hizmet verme aşamasında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Ümraniye'de de aynı durum söz konusu. Türk Telekom'un eski saha dolabına hatları bağlamışlar. Bölge Ümraniye/Çakmak olması lazım. Beykoz Konakları'nda da Türk Telekoma ait rögar kapaklarının ardından hem Superonline hem de Türk Telekom kabloları geçiyor. Kiralama bedeliyle böyle anlaşmalar yapmaları avantajlı. Aynı yerde iki yeri kazmaktansa aynı kanaldan hatları geçirmek hem avantajlı hem de ekonomik. Normalde Superonline'a Türk Telekom günahını bile vermez ama bunlar birbirine rakip değil. Superonline, Türkiye'ye yayılma amacında değil, zengin muhitlere hizmet verme aşamasında.

    İstanbul değil dediğim yer ama sistem aynıdır heralde.
    O halde Türk telekomun artık kullanmdaığı ankastreleri kullanarak FTTC hizmet verecek demek ki.
    Ha birde Türkiye ye yaılma konusunda ben forumda asıl amacının baz istasyonlarını bağlama olduğunu okumuştum mantıklı gedli. Ama ben olaya şu gözle bakıyorum bu firmaların hiç biri babamıncmalı değil ya sonuçta fiber ağ genişliyor. İstediğimi bana uygun olanı kullanırım.




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Birinci amacı son kullanıcı değil zaten. Kendi istasyonlarını bir köprü gibi bağlamak istiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.