Şimdi Ara

ŞUNUN BIR PERFORMANSINI ARTIRIN USTADLAR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BILGISAYARIM INTEL CELERON 1.3, 128 ARTI 64 RAM YANI 192 RAM ( BIRISI 100 MHZ BIRISI 133 MHZ) 16 LIK EKRAN KARTI BU DURUMDA BEN BILGİSAYARIMI NASIL GUNCELLLESTIREBILRIM RAM DAN BASLASAM 256 LILIK BIR RAM Mİ ALMAM GEREK, ANAKART DA 3 TANE YUVA VAR, 256 LILIK ALIRSAM TOPLAMDA 448 EDER, YOKSA 512 LILIKMI ALMAM DAHA MANTIKLI,
    HEMEN AKABINDE EKRAN KARTINI KACLIK ALAM GEREK. BILGILENDIRIRSENIZ SEVINECEGIM. EGER 256 LILIK YADA 512 RAM TAVSIYELERINIZ OLURSA BUNLARI IKINCI EL ALAMYI DUSUNUYORUM UYGUNOLURMU NELERE DIKAT ETMEK GEREK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sporcu51 -- 25 Ocak 2006 12:46:57 >

• ekran kartının hıza bi etkisi olmaz işlemciyle ram le alakalı bişi hız
  • KİM DEMİŞ EKRAN KARTININ HIZA BİR ETKİSİ OLMAZ DİYE.İSTERSEN BİR TEST YAP.MASAÜSTÜNÜ

AÇ.ÖZELLİKLERDEN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKAR(1280X1024) VB

BİR YENİLE YAP,KULLAN BİRAZ.SONRA BİRDE ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ EN DÜŞÜK SEVİYEYE AYARLA(800X600 VB.)

SENCE FARK VAR MI???
    quote:

Orjinalden alıntı: absolution

ekran kartının hıza bi etkisi olmaz işlemciyle ram le alakalı bişi hız
  • Bence sen yeni bir bilgisayar toplat
  • Şimdilik ufak bi çözüm olur ama bi 512 ram al tek olarak ve yanında celeron 1.7 işlemci al ekran kartınıda en azından fx 5200 serisinden bişey yap 64 veya 128 ucuza bu sekilde kaparsın.onun dısında elimdekilerle nasıl yaparım diyosan hiç ugrasma cok büyük bi performans artımı yasatmaz yapacagın hiçbişey.Senin upgrade zamanı gelmiş
  • ben pc den memnunum o kadar da degıl performansı kotu de degıl begenmedıgınız nokta nedır ram dusuk anakart dusuk tamam bıraz masrafla 100ytl ıle 512 ram 128 ekran kartı takılır pekı neden pc ye bu kadar olumusz baktınız anlıyamadım acıkcası celereon 1.3 kısmı mı kotu ıslemcımı kotu dıyorsunuz yanı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HD TACH ALDIGI DEGER SİZCE NASIL
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bılgısayarın p3 olup olmadıgı verdıgım bılgılerden bellı olmuyormu yanı eksık bılgımı verdım acaba kı hemfıkır olunamadı acaba bılmedıgım ıcın soruyorum ıslemcı celeron 1.3 ram 192 ekran kartı 16 lık bu arada monıtor phılıps 107p 50
  • HAYDI...
  • 256 PC133 Ram ve gf4 ti 4200 ikinci el ekran kartı senin işini görür ama yerinde olsam hiç masraf yapmam
  • o bilgisayar miladını doldurmuş hele oyun oynuyorsan ki oynayamıyorsundur o makinayla muhtemelen makinayi komple yenilemen lazım,önce anakart,işlemci,ram ve ekran kartı alman lazım tabii yeni bir kasa monitörün güzel onu değiştirmene gerek yok, boşuna gidip ram'e para verme zaten yetmeyecek, en iyisi götür kasayı komple onu belli bir fiyata sayarlar yeni amd tabanlı bir sistem topla en temizi bu yaklaşık 600 milyona toplarsan iyi bir kasayı.
  • Sen bu kasayı sat yerine şöyle güzel bir 64bit sistem topla. Ekran kartı sırf rame bakmaz. İşlemciside iyi olmalı ki nerden baksan bu düzeyde ekran kartları 150$ falan. Cynsure' un dediği gibi 500-600 gibi bir sistem toplarsın aşırıya kaçmadıktan sonra.

Not:Büyük harflerle yazmak bağırmak demektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sporcu51

BILGISAYARIM INTEL CELERON 1.3, 128 ARTI 64 RAM YANI 192 RAM ( BIRISI 100 MHZ BIRISI 133 MHZ) 16 LIK EKRAN KARTI BU DURUMDA BEN BILGİSAYARIMI NASIL GUNCELLLESTIREBILRIM RAM DAN BASLASAM 256 LILIK BIR RAM Mİ ALMAM GEREK, ANAKART DA 3 TANE YUVA VAR, 256 LILIK ALIRSAM TOPLAMDA 448 EDER, YOKSA 512 LILIKMI ALMAM DAHA MANTIKLI,
    HEMEN AKABINDE EKRAN KARTINI KACLIK ALAM GEREK. BILGILENDIRIRSENIZ SEVINECEGIM. EGER 256 LILIK YADA 512 RAM TAVSIYELERINIZ OLURSA BUNLARI IKINCI EL ALAMYI DUSUNUYORUM UYGUNOLURMU NELERE DIKAT ETMEK GEREK.

Arkadaşım senin sistem p3 olduğu için işlemcin hız olarak sınıra dayanmış. Ama illede bu sistemi yenileyeceğim diyorsan yani yatırımı burda yapacağım diyorsan öncelikle;

1- işlemci olarak -eğer bulabilirsen, çünkü 1.eli yok-- p3 1300 al. Bu işlemcinin fsb si 133mhz tir. celeronun ise 100 mhz. burdan hız artışı olur. Çünkü toplam işlemci hızı aynı olduğu halde sistem dahili hızı artmış olur. şunu da söyleemliyim ki senin anakartın 133mhz fsb yi desteklemesi lazım yoksa işlemcin olduğu gibi kalmalı...eğer anakartın tualatin serisi ise ancak p3 takarsan çalışır öbür türlü işemcin olduğu gibi kalmalı çareyi başka yerlerde aramalısın... Ama hemen belirteyim celeron ikinci elde bi değer etmiyor ve p3 alırsan aradan biraz fazla fark var...2. elcilerle konuş takas işini öncelikle veya netten bakarsın artık...www.uranium.com mesela...
    2- Ram olarak da toplam kapasitenin en az 512 olması şu andaki uygulamalar ve işletim sisteminin gereklerini düşündüğünde olmazsa olmazlardan. Sadece bu konuda 2. olarak ramlarinnin hepsinin aynı hızda olması gerekiyor. Senin anakartın fsb yi en düşük ram 'e göre ayarladığı için su anda 133 lük ram 'inden 1000 MHz gibi faydalandığını hatırlatırım. Bu sebeble 100 olanı satıp 2. el yine 133 lük alman gerekiyor. Ayrıca anakarttta ---p3 için konusuyorum--- ramler ne kadar tek parçaolursa o kadar iyi yani 2x 256 tam sana göre...veya tek 512 mükemmel olur... Burada dikkat edilecek bir husus da eğer anakartın tualatin serisi değilse ""single side"" ram almaman gerektiği onun yerine ""double side"" ram alma zorunluluğunun olması. yoksa çalışmaz... Ama tualatin ise single double farketmez... Zira double side biraz daha pahalı oluyor. ""single"" dediklerimde ram çipleri sadece bir tarafta ""double"" dediklerimde ise çipler heriki tarafta simetrik olarak dağılmıştır.
    3- ekran kartı oyunlarda ve diğer grafik uygulamalarında bilgisayarın tek kelimeyle lokomotifidir. yani işlemcisi ve ramiyerlerde sürünen çok bilgisayara iyi ekran kartı takınca yapabildiklerine inanamadığım çok anlar oldu... Eğer özellikle bu oyun işlerine meraklıysan --yine 2. el olabilir-- 128 mb fx5200 alabilirsin. olmadı mx440 da olur. Paran neye yeterse artık daha iyi birşey de olabilir. Atinin çipsetli aynı ayarda ekran kartlarını da alabilirsin...İlerideki bilgisayarını da düşünüp agp 8x destekli bir kart alabilirsin. Merak etme Agp 8x senin kartın 4x slotunda da çalışacaktır... Şu mx440 ile fx5200, ikisi donanım olarak pek farklı değil. Sadece nvidia'nın biraz katakullisiyle mx440 'a yazılımla direct x9 desteği verdiği halidir 5200...Hangisini bulursan artık...
    4- performansı etkileyen bir diğer unsur da harddisk ben kesinlikle 7200 rpm lik bir harddisk almanı tavsiye ederim. Eğer seninkisi 5400 rpm ise 2. bir atne 7200 ile takas edebilirsin... ama 2. el hardddisk çok sakat iş..mutlaka dos ortamında ve windows oratmında çeşitli harddisk test yazılımlarıyla test edip alman gerekir...2. el heryerden alınmaz... Adamlar tamam iyi niyetli olasalar bile kendielri konuya tam hakim olmadıkalrından bazen milletin onlara sorunsuz diye kakaladığı malları anlarda sana safsaf başkalarına satabiliyorlar...Böyle adamlar çok gördüm aman dikkat et paran çöpe gitmesin...

Evet şimdilik tavsiye edebileceklerim bunlar..Ama eğer bu işlere hakim değilsen ve daha önce 2. el birşey almadıysan bilen birini yanına almanı öneririm. Oldubittiye gelebilirsin. Kolaylıklar diliyorum...

• tum arkadaslara tesekkure derım ozellıkle serkan dostum sana zaman ayırmıssın ancak benolayın pek cok ksımını maaelsef anlıyamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: **ProxY**

Bence sen yeni bir bilgisayar toplat

• Tavsiyem rami maksimum seviye ye getirmen tek 256 de olabilir tek 512 de ve ekran kartının gef2 yapmanı hddnide 40gb 7200 yapmanı öneririm.Eger 256mb sdram istersen tek slot bende mevcut.
  • Bende de seninkine yakın bir sistem var, Performansı arttırmak için sistemi yenilemek en mantıklısı diye düşünüyorum, önümüzdeki ay içerisinde yeni bir sistem toplayarak
  • tesekkurler arkadaslar ozellıkle prototıp dostum dilime dusuncemem tercuman olmus resmen.
  • para varsa yeni bir bilgisayar al derim yoksa da ram la başa 512 mb 45 usd + kdv falan ekran kartı da 35 dolar falan yani çok küçük paralara değiştirebilirsin ama beş atltı ay sonra bana fiyatlar daha fazla düşecek gibi geliyor sen istersen bekle ama çok diyorsan al bir de sen ne yapacaksın onu da yazmamamışsın ama sedece ramla bile işlemcini çok iyi bir biçimde kullanabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.