Şimdi Ara

SUNROOF arızası Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
33.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2004 model Peugeot 307 1.6 aracımın sunroof'u bazen açılıyor (servise gittiğimde:))Resetleme yaptığımda bazen kabul ediyor ama genelde onu da kabul etmiyor.Ayrıca genelde açılmadığı gibi terslik ya işte aracı terk ederken camı açık unuttuğum zamanlarda kumandadan kapatırken bu kez sunroof açılıyor.Belli bir süre beklemeden de veya kutup başlarını sökmeden reset çekemiyorum.Anladığım kadarıyla motoru sağlam .Serviste tozlanmış motor yanmasın diye motor kendini bloke ediyor dediler ve temizlediler.Ama malesef aynı.Servis tavanı sökmek istedi(ayakların eğrildiğinden şüphe ediyorlar.)tabi bende bir şüphe için tüm tavanı söktürmek istemedim.Sizce ne yapmalıyım?Lütfen yardım edin.



  • Arkadaşlar başına böyle bir arıza gelen ve halleden veya yardımcı olmak isteyen biri yokmu şimdi bu forumda?
  • Harbiden gereksiz bazı konularda atıp tutuluyor ama bir yaralı parmağa.... yokmuş burda şimdilik onu anladım.Yine de teşekkür ederim.
  • resetleme işlemini yaparken araçtaki bütün kapı ve camların kapalı olmasına dikkat edin birde o şekilde deneyim bakalım nolucak. benim 5.20 bmw de 1 ay boyunca camı resetlememe rağmen 2. kademe basınca otomatik kapanmasını geri getirememiştim sonra kapı kapalıyken bi denedim düzeldi. kapı açıkken otomatik kapanmamanın sebebide kapı açık olduğu için birileri eliyle tutuyor olabilir sıkışmasın diyeymiş.
    sizde heryer kapalıyken resetlemeyi deneyin. resetleme işlemini 2 yöndede yapın kapalı ve açık. arabada çalışsın.
  • Valla arkadaş bu senin söylediğin yöntemlerde dahil denemediğim kalmadı hatta geçen hava yağdı yağacak yine kapanmadı aksilikya artık reset çekmeyide kabul etmedi araç akünün kutup başlarını söktüm ama yine sıfırlamadı 1 sat sonra araç kendiliğinde sıfırladı da reset çektim kabul etti.
    Ayrıca dün de kumandadan camları kaldırmadı (bu ilk oluyor)araca bir haller oldu.
  • ARKADAŞIM sanruf motorun sağlamsa soketleri kontrol ettir. ben elektronikçiyim ama arkadaşların sorunlarını hallettim çoğu kez düğmeyi kontrol ettir çünki çoğu zaman ordan cıktı sorun hallettik
  • Akadaşlar aracımın sorunu işinin ehli servis ve PEUGEOT MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNDEN İSMAİL sayasinde halledildi.Sunroof artık sorunsuz çalışıyor.Tüm pug ailesine yürekten teşekkür ediyorum.
  • Hocam bu kadar okudum ...

    Sorun neymiş nasıl halloldu anlatsaydın biraz...
  • benim araçtada var bden de bozulur diye fazla kullanmıyorum ne olur ne olmaz diye

    2004 bora pasific
  • Arkadaşlar eğer aracınızda sunroof'unuz varsa park halinde uzun süre açık bırakmayın ve tozlu ortamlarda kullanmamaya özen gösterin.Çalışan mekanik kısımlar toz ve kirlenmeden dolayı zorlanıyor ve motoru (sunroof motorunu) bloke ettiriyor.Bu şekilde çalışırsa motor elektronik old. için diyotlarda yanmalar ve geçirmezlik oluşabiliyor.Her kullanışta arıza artıyor ve arızamız kronikleşiyor.Servise girdiğimde sadece bir diotun yanık olduğunu görmüştüm bir hafta sonra tekrar girdiğimde yanan diot sayısı birden fazlaydı.Düzenli servise girdiğimiz için Peugeot sizi sonuna kadar destekliyor.Ücret de dahil sizi hiçbir konuda yalnız bırakmıyor.Benim Sunroof motoru değişti.Arıza garanti kapsamında başladığı ve halledilmediği için 2004 model aracımın sunroof motoru tüm bakımları serviste yapıldığı için ve iyi niyetli servis müsteri hizmetlerinden dolayı ücretsiz değişti.Peugeot'a bir kez daha huzlarınızda teşekkür ediyorum




  • hallolmuş sevindim :)
  • benimde takılmıştı 1,5 sen önce birkez reset attık düzeldi inşallah bir daha olmaz
  • reset atmadan kasit yuvarlak dugmeye basili tutmak degil mi?bazen asiri olmamakla beraber sunroof dugmesinin hareketlerine dogru tepki ver miyor ama benim icin sorun degil.
    benim asil sorunum sun rooftan iceri su girmesi.hatta iceriye giren su surucu güneşliginin ordan dösemeden sızarak giriyor.bunun nasil bir cozumu vardir acaba?
    biraz bakindimda su tahliye deliklerinde tikanıklik gorunmuyor.hatta uzun bir telle delikleri biraz kurcaladim.acaba bu deliklerden tahliye edilen su kanallarin icinden mi dosemeye siziyor?
    biraz rahatsiz ediyor (aslinda cok)bu sorun.servise gittim .dosemeyi acip izolasyon yapacaklarini soylediler.
    başka bir cozumu varsa hiç dosemeyi ellettirmek istemiyorum.arac 307 2002
    saygilar
  • arkadaslar benim sorunum cozuldu.biraz tesaduf bir cozum oldu ama maliyetsizdi.
    izmir de irde var.orda gunay usta var.galiba bujileri degiştirmek icin gitmiştim.neyse araci getirip gotururken ani gazlanma ve frende su siriltisi sesi geliyor dedi.ben de evet geliyor dedim.icerde yarim su sisesi var dedim.-her zaman vardir- bu nedenle bu sesi hep duymama ragmen sesin bu siseden geldigini duşunerek şimdiye kadar hic süphelenmemiştim.neyse şişeleri cıkartip oyle baktik.ses devam ediyordu.
    arka veye on tekerlek davlumbazlarında ya da her ikisinde su tahliye tıkaclari varmiş.ne yaptiklarini bilmiyorum ama bana deldiklerini soylediler.arabanın onunu kaldırıp arkadanbırıken suyu tahliye ettiler.yaklasik 10-15 gundur daha yeni yagmur yagdi izmire adam akilli.ewet hıc damlatma olmadi.su sızmasından eser yok.
    emegi gecenlere tesekkur eder umarim benzer sorunla karşilaşanlarda benim gibi şansli olurlar.cunku tavan dosemesinin sokulmesi gerektigini soylemişlerdi bana.
  • Arkadaşlar benim aracımda sonradan takılmış bir sunroof var webasto 300 . arızası eskiden 1 defa basınca açılıp gereklı konuma kadar çalısıyordu. şimdi ise düğmeye bastığın sürece açılıp kapanıyor. artık kontak kapatınca kendılığınden kapanmıyor. elektronik bir unıte var üzerinde rölr bulunan bir kart problem ondamdır???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.