Şimdi Ara

Sunny SNY-4002 - Mükemmel DivX/XviD altyazı hem de Türkçe! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
0
Favori
49.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • evvela hddnin fat32 formatlı olması gerekiyor.
    ikincisi ara kablonun çok uzun olmaması gerekiyor. bu usb den disk bağladığınız tüm divksler için geçerlidir sanırım. kısa ara kablo bulmak zor o yüzden kendin kısaltabilirsin yalnız dikkatli yapmalısın bu işi.
    scart kablosundan ses ve görüntü problemi yok. ben scart girişinden kullanıyorum şu an.
    fiyat hususunda ben bir ayıp yapayım almayı düşünen arkadaşlara katkımız olsun.
    nt mağazalarında 85 civarında olması lazım. büyük şehirlerde daha ucuz bulmak da mümkün.

aramıza hoş geldin. çığ gibi büyüyoruz arkdaşlar.
    akşama yenilerden bi vcd alırız artık..

scart işide artık yarına kaldı..

seviyORDUm
  • merhaba arkadaşlar konuyu başından beri takip ediyorum.tam istediğim özelliklerde bir cihaz bu fakat sitesinde 4006 seri divx player gördüm.sizce bu cihazı mı almalıyım yoksa test edilmiş(4002)ve bir sorunu bulunan cihazı mı almalıyım.tam hepsiburadaya sipariş vermişken bu dat sorunu yüzünden siparişi iptal ettim.acaba 4006 serisinde bu sorun giderilmişmi dir.selamlar
    pek fiyat farkı yoksa yeni ürünü alman elbette daha iyidir. ancak bu tarz bir tartışma ortamının oluşması epey vakit alabilir. sunny 4004 te galiba sona yaklaşıyoruz. şu yazılım işi netleşince hiç bir sorun kalmayacak gibi. ayrıca burda sürekli konuşulan model 4004 ona dikkat et. yazının başlığı 4002 görünüyor ama
    galiba izleyenlerin çoğu 4004 kullanıcısı.
    selamlar.
  • 4002 kullanıcısıyım, microSD kartım vardı Kingstone, onu kullanarak filmleri izliyordum. Karauygurun söylediği gibi ilk okuması çok ağırdı. Sonra 2 gblık Twinmos 66× bir kart aldım.Bildiğiniz gibi bu kartlar daha hızlılar. Gerçekten inanılmaz hızlandı okuması. Almak isteyenler için Vatanda 34,5 ytl Cardfinansla.

Yaklaşık iki haftadır divx oynatıcı araştırıyorum. Hemen her üründe çok beğenen ve hiç beğenmeyen gibi tam zıt görüşler var. Fakat Sunny hakkında yorum ve tecrübe yok denecek kadar az nette. Bu konuyu okuyana dek tercihim (dış görünüşü estetik olmamasına ve altyazı ile ilgili sorunlara rağmen) Piranha Aqua X Type'a doğru kayıyordu. Bu arada Sunny ürünlerinin estetik görüntüsü dışında detay bilgi olmamasından dolayı tereddüt devam etti. Fakat şu an Sunny'ye daha olumlu bakıyorum.

Bu arada bir not düşeyim; bazı arkadaşlar SNY 4006 almak konusunda fikir istemişler ama SNY 4005 ve 4006 firmanın sitesinde görünmesine rağmen bugün görüştüğüm servis elemanının söylediğine göre henüz Türkiye'ye gelmediğinden satışa sunulmamış. (Gelmeyen ürün neden teşhir edilir, ayrı konu...)

Ayrıca mevcut 4002 ve 4004 için sormak istediğim tüm sorular daha ilk soruma gelen cevapla ekarte oldular. Diyalog şu şekilde gerçekleşti;

Ben : Merhaba, divx oynatıcılar hakkında birkaç soru sormak istiyorum
    Servis elemanı : Tabi buyrun. Şu an 4002 ve 4004 var ve oldukça ilgi görüyor
    B : Bir de 4005 ile 4006 var sitenizde
    S : Onlar daha gelmedi, o nedenle satışta değil
    B : !?... (sessizlik)
    B : Peki mevcut ürünler için bir iki sorum olacak
    S : Buyrun
    B : Bunların USB soketi 1.1 mi yoksa 2.0 destekliyor mu?
    S : O civarda birşey... (aynen böyle dedi, abartmıyorum )
    B : !!!???
    B : Yeterli, teşekkürler...

Merkez servise çok güvenilmemesi gerektiğini ispatlayan bir görüşme oldu.

Yazılım güncellemesinde yaşanan sorun sanırım ilk yüklemeden sonra diskin çıkartılmamasından kaynaklanıyor. Yine de disk göndermek yerine neden yazılımları site üzerinden paylaşıp talimatı ile vermezler anlamak çok zor. Oysa bu sayede satışlarını (yazılım desteği bahanesi ile) ne derece katlayacaklar bir bilseler...

Bu arada bu cihaza sahip arkadaşlar kapağını açarak chipset ve orijinal marka ile ilgili bir bilgi aktarabilirler mi acaba? Belki yazılım güncellemeleri konusunda fikir verir bu işle uğraşan ustalara ve bizler gibi müşterilere...

Sanırım 4002 ile 4004 arasında tek fark kasası. Ben 4002 almayı düşünmeye başladım. (Yaklaşık USB değeri veren servis elemanı ve yazılımı siteden paylaşmayan firmaya rağmen...) :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electrica -- 3 Eylül 2007; 23:41:04 >

• paylaştığın bilgiler için sağ olasın kardeş.
    yazılım hususunda modifiye yazılım ifadesini başka cihazlar için duydum sanırım bahsettiğin gibi cipset ya da marka işinden hareketle yapılıyor bu. ancak kapağı açıldığında cihazın garanti iptal olmaz mı?
    4002 - 4004 farkını bilmiyorum ancak
    ogatech 149 -152 nin aynı olduğunu bizzat gördüm. kumandası da aynı tüm işlevleri de.

usb den flaş hususunda bir sıkıntı çıkmadı kimsede şimdiye kadar. kart hususunda da öyle. 120 gb üzeri harici 2.5 inch bağlayan da olmadı galiba. sanırım kablo uzun olduğunda daha evvel de balsettiğim gibi
    sıkıntı yaşanıyor hdd bağlarken. usb dışında ayrıca güç alan adaptörlü hddlerden bağlayan galiba olmadı.
    usbye mini hub filan takmak gibi fantazilerim olumsuz neticelendi. onu da bildireyim buradan.
    servis muhabbetimiz sürekli dönüyor burda.
    bana öyle geliyor ki cihazın çok ciddi bir sorunu olmadığı taktirde -açılmama cd görmeme vb- tamir edebilecek eleman yok gibi. sadece sunny değil tüm dvd ler için durum böyle gibi.
    adamlar oto teyp bağlayıp sökme işini yaparken hasbelkader dvd servisliğini filan da alıyorlar işte.
    ve yaşanan tüm sıkıntılarda telaffuz edilen iki güzel cümle var
    1. entegre yanmış
    2. cihazın kafa yıpranmış...

anlaşılamayan bozukluklarda da "cihazın fabrikaya gitmesi lazım" gibi tam "gag" programına layık bir tuhaf cümle sarf ediliyor. tabii garanti durumu filan yoksa, bu cihaz avrupa, parçaları çoook pahalı. kargo filan. siz en iyisi yenisini alın. tavsiyelerini de duyabilirsiniz.

galiba en iyisi sibopsuz çakmaklar, tükenmez kalemler gibi
    ucuzundan alıp teklediğinde çöpe göndermek.
    her yanımızdan akıyor işte kapitalizm.

• Dün ben de sikayetvar.com üzerinden şikayette bulundum, bakalım bana da SNY-4002 için firmware gönderecekler mi..
  • karauygur, ben bu iki cihazın da senin ORA örneğinde olduğu gibi kasa dışında aynı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca teknik servisler konusundaki yorumlarına da aynen katılıyorum. Dijital teknolojiler konusunda bilgim sınırlı fakat elektrik teknikeriyim ve az da olsa elektronik bilgim var. Adam lazer lensi kastederek "göz yanmış" deyince nerenle güleceğini şaşırıyorsun.

Bugün bu markanın yaşadığım yerdeki iki ayrı teknik servisini arayıp arıza durumlarını sordum. Yanıtları birleştirmem gerekirse şöyle birşey çıktı; "Sunny önceden ürünleri Kore'den getiriyordu, şu ara Çin'den alıyorlar. Eskiden daha iyiydi ürünler, şimdilerde biraz şans işi oldu. (Bütün Çin mallarında öyle değil mi?)Divx oynatıcılarla ilgili fazla sorun gelmedi ama burada çözülemeyen problem fabrikada hallediliyor. Şimdiye kadar çözümsüz bir sorunla karşılaşmadık" dediler. Tabi müşterinin ne talep ettiği, üründen ne beklediği de önemli. Belki de şimdiye kadar .dat oynatmak isteyen kimseyle karşılaşmadılar.

memoryx17, 4004 görüntü işlemcisi bilgisi için teşekkürler.

sparhawkisme, umarım yanıt verirler ve yazılım yüklemede sorun yaşanmaz.

quote:

Orjinalden alıntı: Fb100.Yil

diyelim ki bir dvd'miz var icinde farkli klasorlerde 6 divx filmimiz var...
    bunu bu player'a koydugumuzda karsimiza ne cikiyor?
    yani istedigimiz klasoru secip oradaki filmi seyredebiliyor muyuz?

Bu soru önceki sayfalarda sorulmuştu. 4002 sahibi arkadaşlar bunu yanıtlamamışlar. Ben de bunu öğrenmek için tekrar merkez servisi aradım. "Disk içinde birden fazla Divx olması durumunda ilki dışındakileri oynatmaz ise servis aracılığıyla cihazı ve denememiz için film diskini gönderirsiniz, yazılımını değiştirip çözeriz" dediler. (Yani yazılımları paylaşmamakta ısrarcılar sanki) "Daha önce müşterilere firmanızdan yazılım diski gönderilmiş, cihazı göndermeleri istenmemiş" dedim, "Benim bilgim yok" dedi.

Ben birazdan SNY-4002 siparişimi veriyorum. Geldiğinde birkaç fotoğrafı sizlerle paylaşırım. Allah pişman etmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electrica -- 4 Eylül 2007; 11:16:57 >

• altı divxten oluşan bir dvd yi taktığınızda harici alt yazı yükle seçeneği geliyor karşınıza. eğer bir alt yazınız yoksa "yükleme" seçeneğini seçiyorsunuz ve alfabetik sıraya göre ilkinden başlıyor oynatmaya. siz son sıradakini oynatacsanız eğer filmlerden, menüyü tıkladığınızda tüm filmleri görme şansınız oluyor.
    aynı işi flaştan ya da karttan yapmaya çalıştığınızda önce mp3 varsa ondan başlıyor okumaya doğrudan. ancak menü ile dediğim gibi diğer seçeneklere ulaşabiliyor klasör içlerine gidebiliyorsunuz.

diyelim ki bir dvd içinde üç tane .dat üç tane divx var. işte bu çok ciddi bir sorun. eğer datlar alfabetik sıraya göre önlerde ise dvdyi açmak artık hiç bir türlü mümkün olmuyor. cihaz kilitleniyor. ilk okuma esnasında menüye basılı tutmak da fayda etmiyor. ben bu cihazdan sonra halen .dat formatının da içinde olduğu dvdler yapmak zorunda kalırsam önüne vcd ifadesini düşüyorum ki sonlarda yer alsın diye. yani vcd yagmur adam cd 1.dat gibi mesela.

her şeye rağmen alt yazılar çok güzel. benim gibi miyoplar için bilhassa. tabii alt yazı ayırt etmemesi -sub, srt- gibi ya da alt yazı ile dosya isminin aynı olmaması gibi sorunlar yaşanmıyor. dosya tanıma sıkıntısı olmayan bir kaç playerda dikkatimi çekti hep alt yazı sorunu var.
    çift ses çıkışına sahip filmlerde dil seçimi de son derece basit. tek dokunma ile hallediliyor.

şimdi aklıma geldi bazı cihazlarda olan
    cd nin kaldığı yerden devam etme işi de sanırım bu cihazlarda yapılamıyor ya da ben beceremedim. stand by hale getirdiğinizde tekrar baştan dönüyor cdniz.

kış yaklaştıkça sunny paylaşımları sanırım zenginleşecek.
    işte meydan arkadaşlar, buyurun.

hamiş: müşteri hizmetlerinin numarası dışında teknik danışmanlık için arayabileceğimiz sunny numaraları varsa ve mahsuru yoksa ilan ederseniz sevinirim. stresli olduğumuz günlerde arar ve teknik destek alarak keyifleniriz belki.

• Sevgili karauygur, içimi ferahlattın. Teşekkür ederim.

Anlaşılan disk içinde ilk sırada .dat dosyası yok ise sorun da yok. Elimdeki filmlerin hemen hepsi divx kayıtlı dvdler halinde olduğundan sanırım sorun yaşamayacağım. Gerçi yine de yazılım ile bu çözülebilse çok iyi olurdu.

Elimde taşınabilir disk ya da yüksek kapasiteli USB bellek olmadığından denemeyeceğim ve muhtemelen bir süre daha ihtiyacım olmayacak bu depolama ürünlerine. Dolayısıyla son günlerde Piranha X Type ve Sunny arasında kararsız kalışım ve endişelerim (eğer ürün geldiğinde beklenmedik bir sorunla karşılaşmazsam) yersiz kalacak. Sorunsuz altyazı özellikleri, estetik görünüm ile zaten Sunny ilk adımlarda Piranha'yı geçiyor.

Servis elemanları da konuya daha hakim insanlar olsaydı da satış sonrası için içimiz rahat olsaydı. Belki Türkiye'de bu ürünlere daha hakim birileri vardır ama kim?

Hadi hayırlısı...

• Electrica kardeş, mesele yalnız divx, dvd vcd olunca en sorunsuz cihazlardan biri galiba sunny.
    alt yazı eğer başta sorunlu ise güncelleme yapılsa bile sorun bitmiyor ucuz oynatıcılarda. renk beyaz olunca
    filmin beyaz sahnelerinde yazılar okunmuyor vs. ama sunny de altta siyah tül var. o sorun hiç yok.
    dediğim gibi sub srt vs hiç fark etmiyor. cd ya da dvd den avi uzantılarında hiç sorun yaşatmıyor.
    usb aparatları için oynatıcı kadar arkadaşlardan birinin de dediği gibi hdd hızı da önemli.
    ntfs formatını usbden tanıyan bir cihaz galiba yok. fat32 yi sorunsuz tanıyor ve oynatıyor.
    daha ne olsun.
    hayırlı olsun.
  • Benim DVD/CD'lerdeki DAT dosyaları ile sorunum olmamasına rağmen (benim cihaz da oynatmıyor, yanlış anlama olmasın; sadece ben bu şekilde kullanmıyorum demek istedim), bu konuyu açan kişi olarak bir katkım olsun diye ŞikayetVar.com sitesine şikakette bulunmuştum. Birlik olup, [memoryx17] arkadaşımızın arkasından gidince firma çözüm sunma yoluna gitti. Ancak bana CD'de yazılım göndermek yerine, beni en yakın servise yönlerdirdiler. Artık bir ara yolum düşerse giderim. Bu arada CD'de gelen yeni yazılımı soruzsuz yükleyip kullanan oldu mu?

Sunny SNY-4002 - Mükemmel DivX/XviD altyazı hem de Türkçe!
  • ben de bi tane 4004 aldım hb dan. yaklaşık 1 aydır araştırıyorum ama istediğim özelliklerde hdrip filmleri gösterebilen çok iyi bir makine olmadıgından henüz bana göre en sorunsuz olan sunny i tercih ettim. cd den dat oynatmaması benim için problem değil. ben sadece divx ve dvd izlemek için aldım :) bu akşam deneyeceğim. inşallah bi sorun çıkmaz

yoksa buna da bi çizik!

Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!

Sular yükselince, balıklar karıncaları yer,Sular çekilince de karıncalar balıkları...
    Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir! Çünkü, kimin kimi yiyeceğine "SUYUN AKIŞI" karar verir...
  • var

quote:

Orjinalden alıntı: thall

optik çıkış var mı?
    benimde kriterim bu, evdeki LG 5+1 sinema sistemime bağlayacağım.

yoksa buna da bi çizik!

Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!

Sular yükselince, balıklar karıncaları yer,Sular çekilince de karıncalar balıkları...
    Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir! Çünkü, kimin kimi yiyeceğine "SUYUN AKIŞI" karar verir...
  • sparhawkisme kardeş sorunsuz yükleyen var mı diye sormuş.
    bekliyoruz biz de...
    acaba her ilin servisi güncelleme yapabilecek kapasitede eleman bulunduruyor mu?
    ya da servisler .dat tan mpg den güncelleme dosyasından haberdar mı önce bunu öğrenmek gerek servise cihazla gitmek için.
    ben burada bu konuyu konuşan arkadaşlar kadar bu hususta bilgili olacaklarını sanmıyorum.
    olsalardı en azından buraya da yazarlardı. burayı bulurlardı.
    - var mı içimizde sunny servis elemanııı?
    ..........
    yokmuş.

ben yine de bu hafta burdaki elemanlara ulaşmaya çalışacağım.
    daha evvel güncelleme yapan arkadaşın durumunu da anlatacağım. acaba son anda cd alınacak mı yoksa ikinci kez mi cihaza girecek galiba düğüm burası.

ilahi sunny.
    ne ayrıntılara bağdun bizi...

Servis elemanları ve güncellemeye ilişkin soru işaretleri hala devam ediyor.Sunny servis ağında bilinçli ve güvenilir birilerini bulabilecek miyiz dersiniz? Ben merkez servis ile yaptığım görüşmelerden pek iyi izlenimler alamadım da...

- Acaba cd ile yazılımı ileten bayan Sunny yetkilisi kimdir?

- Birçok marka yazılımları siteden paylaşıyor iken İlhan AKSOYLU isimli müşteri hizm. müdürü bey neden müşteriyi ısrarla servise yönlendiriyor?

- Kendini Sony, Philips gibi üretici firmalarla bir tutup "yazılımı müşteriye güvenip vermem, isteyen servise gitsin" demek de ne ki? Sitenize koyar, talimatını ekler, altına da "cihaza verilecek hasarlar garanti kapsamı dışındadır" dersiniz olur biter.

Canım Türkiyem!...

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.