Şimdi Ara

Sultan Papağanı Evcilleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
44.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandır sultan papağanı besliyorum.Dişi ve Erkek.Çok tatlı ve meraklı hayvanlardır.Erkek olan sultan 2 yıldır bana tıslıyor ve ısırıyor.Kuşçu ithal hayvan olduğu için böyledir diyor.Bu hayvanı nasıl evcilleştirebiliriz.Önerilerinizi bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viky -- 3 Kasım 2011; 23:44:45 >

• Yardımcı olucak yok mu ???
  • bence vakti geçmiş sanırım:S bu yaştan sonra evcilleşmez gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oRHaN07

bence vakti geçmiş sanırım:S bu yaştan sonra evcilleşmez gibi..
    quote:

Orijinalden alinti: oRHaN07

bence vakti geçmis sanirim:S bu yastan sonra evcillesmez gibi..

Dişi olanını 1 ay önce aldım.Dişi sultanı nasıl evcilleştirebilirim.Forumdaki tüm arkadaşlardan yardım bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viky -- 17 Ekim 2011; 15:18:48 >
  • valla hiç papağan beslemedim o yüzden pek bi yorum yapamicam..www.muhabbetkusu.org/index.php?option=com_content&view=article&id=59:evcilletirme-ve-eitim&catid=38:evcilletirme-ve-eitim&Itemid=63 bu foruma bir bak.. bulursun bişeyler.. burda muhabbet kuşu için anlatıyor..
  • @Elect Pm için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viky -- 12 Aralık 2011; 17:59:09 >
  • çift oldukları için alışmayabilir,kendi yöntemimi söyleyeyim eve getirince kafesi yerine yerleştir 1-2 gün fazla ürkütme yanına gitme sonra 3 gün yanında kısık sesle konuş tepkisine bak sağa sola deli gibi çırpınıyorsa biraz daha zaman ver fazla kaçmıyorsa elini kafese sok ama yaklaştırma çırpınsada asla çekme(ısırsa dahi)yatışacaktır o zaman elini çıkarbunu günde 3-4kere yap zamanla kaçmayı bırakır sana tıslar,ilk elimle kremalı bisküvü uzatırken ısırmak için bisküviye saldırdı krema tadı hoşuna gitti bu şekilde 2 aykadar sonra tam alıştı ama asla ısırsa da elini çekme cesaret alıyor sürekli ısırıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sultan Papağanı alıştırma
    14 yıl önce açıldı
    Sultan papağanı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HÜSAMCIK

çift oldukları için alışmayabilir,kendi yöntemimi söyleyeyim eve getirince kafesi yerine yerleştir 1-2 gün fazla ürkütme yanına gitme sonra 3 gün yanında kısık sesle konuş tepkisine bak sağa sola deli gibi çırpınıyorsa biraz daha zaman ver fazla kaçmıyorsa elini kafese sok ama yaklaştırma çırpınsada asla çekme(ısırsa dahi)yatışacaktır o zaman elini çıkarbunu günde 3-4kere yap zamanla kaçmayı bırakır sana tıslar,ilk elimle kremalı bisküvü uzatırken ısırmak için bisküviye saldırdı krema tadı hoşuna gitti bu şekilde 2 aykadar sonra tam alıştı ama asla ısırsa da elini çekme cesaret alıyor sürekli ısırıyor

Önerilerin için teşekkürler
  • 14 sene sultan papağanı besledim ben, Ercan'dı ismi de. 14 senede sadece kafamıza konup, orada tüneyecek kadar evcilleşmişti bizimki kafesi vs. sürekli açık olmasına rağmen, hatta dişiye gidip gelince daha da asabi oluyordu oğluşum
  • buda bizim gümüş, dediğim sultan ismini,samsıng telefon melodisini,çay karıştırma seslerini taklit ediyor sanırım bir kaç gündür de dışarda durmaktan arada incir kuşu gibi ötmeye başladı,

• Resimdeki kuşlarınız çok güzel. Çok hoş..
    Kuşlarınız evcil degilse eger.
    İlk başta kuşlarınıza sanki insanmış gibi sizi anlıyorlarmış gibi aldığınız gün direk elinize gelsin. Islık çalsın
    Birşeylere eşlik etsin istiyorsun. tabi isterseniz bunu herkez ister ama böyle birşeyin olması çok zordur.
    Hayvanlar insanlardan korkarlar. Bizden korktukları için bize saldırırlar, ıstırırlar veya ses çıkartırlar, sizin saldırgan olmadıgınızı onlara zarar vermiceginizi göstermek için belli başlı şeyler vardır.
    İlk başta kafese kuşu koymadan önce kafesinizi temizleyiniz, suyunu, yemini herşeyini koyun, daha sonra kuşunuzu içine koyun. daha sonra kuşunuzla 1-2 gün ilgilenmeyin uzaktan bakın. yanına pek yaklaşmayın ama yerinide hergün deqiştirmeyin. bi kaç gün sonra yanına gidin ama kafese dokunmayın. bi kaç gün böyle geçsin daha sonra 2-3 gün sadece kafese dokunun elinizi sokmayın. yavaş yavaş böyle yaparsanız en yakın sürede size alışacaktır.. :)

• Papağanlar 3 aydır kafesteydi.Bugün çıkardım.2-3 saat odada dolaştılar.Dişi sultanı zorda olsa elime aldım.Kafasını okşadım biraz.Elime kolay kolay gelmiyor hemen kaçıyor.Galiba alışmaya başladı
  • bendede sultan var beyler 1 yil olacak tıslıyor dokumanadım daha şimdi ona dişi alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

bendede sultan var beyler 1 yil olacak tıslıyor dokumanadım daha şimdi ona dişi alıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viky -- 24 Aralık 2011; 21:45:26 >
  • Arkadaşlar uzun zaman önce ölen sultan papağanlarımın 4-5 tane yumurtası vardı.Birkaç gün sonra yumurtaların hepsi kırılmıştı.Neden böyle oldu ??
  • Up
  • sultan paganı forum fln yaz biton forumu var orda cevap bulursun
  • BENİM SULTANLAR DÜN İTİBARİYE DOKUZUNCU YUMURTAYI ÇIAKRDILAR... 9 TANE YUMURTASI VAR YAAAAAA FAZLA DEĞİLMİİİİ BEYLERRRRR.......DAHA YUMURTLARLARMI BUNLARRRR
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanolcay

BENİM SULTANLAR DÜN İTİBARİYE DOKUZUNCU YUMURTAYI ÇIAKRDILAR... 9 TANE YUMURTASI VAR YAAAAAA FAZLA DEĞİLMİİİİ BEYLERRRRR.......DAHA YUMURTLARLARMI BUNLARRRR

Sultan papağanları birer gün arayla 3 - 4 - 5 yumurta yaparlar. yumurtlama süresince yumurta üzerinde düzenli yatmayabilirler ama yumurtlama bitip kuluçka başladığında dişi ve erkek düzenli yatmaya başlayacaktır. Kuluçka süresi 18 - 21 gün arasında değişir.Bu süre içerisinde onları mümkün olduğunca rahatsız etmemeye çalış
  • Arkadaşlar sultan papağanı alan,almayı düşünen ya da evcilleştirmek isteyen arkadaşlar varsa aşağıdaki sitelerden papağanlarla ilgili bilgi alabilirler

http://www.sultancik.com
    www.sultanpapagani.net
    sultanpapagani.net | Ücretsiz yapım aşamasında sayfası
    http://www.sultanpapagani.net

muhabbet kuşu forumu - muhabbetkusu.com.tr
    Sultan Papağanı
    http://www.sultanpapaganlari.com

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.