Şimdi Ara

Süleymancılar’ın Kağıthane’deki öğrenci yurdu belediye tarafından gece baskını yapılıp yıkıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Süleymancılar’ın Kağıthane’deki öğrenci yurdu belediye tarafından gece baskını yapılıp yıkıldı

İstanbul’da Kağıthane Belediyesi, Süleymancılar’a ait öğrenci yurdunu depreme karşı güvenli olmadığı gerekçesiyle yıktı. Gece saatlerinde binaya polis ile birlikte giden belediye yetkilileri binayı tahliye ettirdi. Yıkım işlemleri sabah saatlerinde başladı. Süleymancılar’a bağlı Sadabat Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği yıkım işlemini “hukuksuz” diye tanımlayarak tepki gösterdi.

Yıkım işlemini engellemeye çalışanlar oldu. Polis yurda girerken plastik mermi ve biber gazı kullandı

Süleymancılar tarafından çekilen videolarda polisin akşam saatlerinde yurt binasına gelişleri görülüyor.

Sadabat Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği yurt binasına daha önce sağlam raporu verildiğini iddia etti.

Süleymancılar’ın Kağıthane’deki öğrenci yurdu belediye tarafından gece baskını yapılıp yıkıldı

https://medyascope.tv/2019/10/31/suleymancilarin-istanbul-kagithanedeki-ogrenci-yurdu-belediye-tarafindan-yikildi/

• Dostum yanlışlarını düzeltmek gerek.

1. Si Osmanlı ülkesi değil burası. Osmanlı bir devletti , yıkıldı. Yıkılırken topraklar belli bir ücrete tabi tutularak kurşun bile atılmadan yabancıya peşkeş çekilecekken Atatürk kurtuluş savaşını başlattı. İnsanlar etinden kemiğinden feragat etti melhame-i kübra dedi ve ülkeyi kurtardı. Her görüşten her mezhepten insan bu ülkenin içerisinde çocukları torunları özgürce yaşayabilsin diye hayatlarından vazgeçti. Onlara minnetimiz ve şükranlarımız sonsuz. Cumhuriyet ilan edildiğinden beri de burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti ' dir.

2.si Atatürk zamanında Allah demenin yasak olduğunu ıspatlayabilir orjinal bir arşiv ( bak orjinal bir arşiv diyorum ) bulup gösterirsen sana hak vereceğim. Bugün , milyarlarca TL bütçesi olan Diyanet işlerinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ' tür.

Dinsiz diye gösterilen Atatürk ' ün Nutuk ve gençliğe hitabesini yeniden okumanızı tavsiye ederim. Madem Süleymancısınız orada size kutsal kitabımızdan hadisler öğretiliyordur. Bu iki eserin tamamına yakını hadislerden oluşuyor bunu farketmeniz zor değil. Ama bunları şıhlarınız şeyhleriniz anlatmaz. İşine gelmez çünkü. Siz bir bireysiniz. okuyup anlamak için sakal bırakan tiplere ihtiyacınız yok bence.
    Ben olayın siyasi olduğunu düşünüyorum.

Sülaymancılar adı ile bilinen dini oluşum Ak partiyi desteklememesi ile tanınır. Kağıthane Belediyesi Ak partili.

Gece 4'te baskınla bina yıkmak rövanş gibi bişey.

Aynı durumda bir Türgev, Ensar yurduna böyle bir şey yapılması mümkün değil.

Plastik mermi, biber gazı. Hele hele o kepçenin o yaptığı akıllara zarar. Yıkımda önlem alınmamış.

Yurdun içinde öğrenciler eşyalarını toplarken biri elinde balyoz ile bekliyor şaka gibi
    Belediye açıklamış.
    1979 yılında devlet arazisine kaçak olarak yapılan bir bina...
    Depreme karşı dayanıksız olduğu da raporlarla ortaya konmuş.
    Zamanında süre verip boşaltın diye tebligatta yapılmış.
    İster Süleymancı olsun ister bilmem neci... Geçen ayki depremden sonra bazı devlet okulları bile boşaltıldı.
    Süleymancılık depremden korumaz, gençler şimdi çıkartılmasın da enkaz altından mı çıkartılsın ?
    Neyini savunuyorsunuz ki.
    AKP destekcisi mi, muhalifi mi bilmem ama belediye ekiplerine “ tekbir getirerek “ mudahale etmek nedir?

Bu tarikatlarda insanlar nasil bir beyin yikama surecine maruz kaliyorlar da boyle tepki verebiliyorlar, anlamak mumkun degil. Savas mi var, ne oluyor yahu.

Tarikatlarin hepsi temizlenmedigi surece Turkiye Cumhuriyeti’nin burnu pislikten cikmaz. Veba gibi, virus gibiler
    Bak şimdi güzel kardeşim. Şu olayda sizin haklı olduğunuzu biliyorum. Olay tamamen siyasi. Aynı şartlarda ensar türgeve bişey yapmazlar.

Şu olay sırf Akp'ye oy vermediğiniz için gerçekleşiyor ona da eminim.

Lakin sizin grup başkalarına yapılan haksızlıklara hep sessiz kaldı. Buna korkaklık de, çekimserlik de, istersen tarafsızlık de farketmez.

İçimin yağları eridi diyen adam Akp li değilse bilsinki sıra ona geldiğinde o da adalet, demokrasi diye zırlayacak ama iş işten geçeçek.

Bu ülkede ergekoncu, fetocu, Atatürk düşmanı, din düşmanı, kürt, Türk, vs vs yaftalayıp suçlu ilan etmek çok kolay.

Gelelim en büyük hatana. Atatürk zamanında Allah demenin yasak olduğu saçmalığı ile kendinizi savunmaya kalkarsanız tamamen yalnız kalırsınız.

Al işte namaz kıldığınız yurdunuzu başınıza dindar diye adlandırılan bir parti yıktı. Ne oldu?
  • Tarikatlar kapatılsın.Fakir çocuklarını boş yere zehirlemeye kimsenin hakkı yok.Hiç tarikata giden zengin gördünüz mü? olsa olsa oranın lideri yada üst pozisyonundan birisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 31 Ekim 2019; 13:19:41 >
  • Ben olayın siyasi olduğunu düşünüyorum.

Sülaymancılar adı ile bilinen dini oluşum Ak partiyi desteklememesi ile tanınır. Kağıthane Belediyesi Ak partili.

Gece 4'te baskınla bina yıkmak rövanş gibi bişey.

Aynı durumda bir Türgev, Ensar yurduna böyle bir şey yapılması mümkün değil.

Plastik mermi, biber gazı. Hele hele o kepçenin o yaptığı akıllara zarar. Yıkımda önlem alınmamış.

Yurdun içinde öğrenciler eşyalarını toplarken biri elinde balyoz ile bekliyor şaka gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 31 Ekim 2019; 13:21:11 >
  • AKP destekcisi mi, muhalifi mi bilmem ama belediye ekiplerine “ tekbir getirerek “ mudahale etmek nedir?

Bu tarikatlarda insanlar nasil bir beyin yikama surecine maruz kaliyorlar da boyle tepki verebiliyorlar, anlamak mumkun degil. Savas mi var, ne oluyor yahu.

Tarikatlarin hepsi temizlenmedigi surece Turkiye Cumhuriyeti’nin burnu pislikten cikmaz. Veba gibi, virus gibiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebligat yapılmıştır, onun tarihine bakmak lazım.
    Ama bu tip yapılar için daha düzgün zamanlar seçilmelidir.
    Ha şuda var, bu adamlar yıkmasaydı ve 1 saat içinde bu bina çökseydi kabak kime patlayacaktı?

• Videolar çok fena izlerken şok oldum
  • fetö ve 15 temmuz olayları sonrası süleymancılar olarak bilinen grupda devlet tarafından takipteydi ve yapı olarakda farklılıklar olmakla birlikte ferö sistemine benzer bir yapıdalar.Şu zamana kadar geri plandaydılar ancak bu olay aynı fetö olaylarının başlangıç fitilini ateşleyen dersanelerin kapatılması olayına benziyor.süleymancıların artık geri planda durmayacağını ve farklı şekilde ülke genelinde algı operasyonları yapacağına inanıyorum zira bu yıkım olayı olağandışı şekilde şiddetli geçmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Icimin yaglari eridi ne guzel de yikmislar

• Kurban bayramında da kurban kesme sınırı gibi bir şey getirilmişti bunlara.

Devlet refleks verip uyandı, tüm cemaatler YAVAŞ YAVAŞ tasfiye edilecek. Şimdi hiç dokunulmayan Menzil'e de gelecek sıra.

• Muhtemelen olay şu şekilde gelişiyor... Kamusal sayıldığı için çürük raporunun ardına yıkım kararı çıkmış olabilir. Tebligat 1 ay öncesinden vardır. Yurt yetkilileri önemsememiştir. Akşama kadar da engel olunmuştur. Polis artık akşam yeter diyerek yurda dalmıştır ve ertesi gün yıkıma başlanmıştır.

Neymiş pkkya 150 saat vermiş bize niye vermiyomuş. E adam kendi kendini terörist ilan etmiş. Ne olm bu çekilme süreci mi

Polisin mallığı o yıkım olurken o insanları oradan savuşturamaması

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim kiracıyı da böyle çıkartsalar keşke.

• müdür727 M kullanıcısına yanıt
    Yallah.

• belediye çalışıyor
  • müdür727 M kullanıcısına yanıt
    Bak şimdi güzel kardeşim. Şu olayda sizin haklı olduğunuzu biliyorum. Olay tamamen siyasi. Aynı şartlarda ensar türgeve bişey yapmazlar.

Şu olay sırf Akp'ye oy vermediğiniz için gerçekleşiyor ona da eminim.

Lakin sizin grup başkalarına yapılan haksızlıklara hep sessiz kaldı. Buna korkaklık de, çekimserlik de, istersen tarafsızlık de farketmez.

İçimin yağları eridi diyen adam Akp li değilse bilsinki sıra ona geldiğinde o da adalet, demokrasi diye zırlayacak ama iş işten geçeçek.

Bu ülkede ergekoncu, fetocu, Atatürk düşmanı, din düşmanı, kürt, Türk, vs vs yaftalayıp suçlu ilan etmek çok kolay.

Gelelim en büyük hatana. Atatürk zamanında Allah demenin yasak olduğu saçmalığı ile kendinizi savunmaya kalkarsanız tamamen yalnız kalırsınız.

Al işte namaz kıldığınız yurdunuzu başınıza dindar diye adlandırılan bir parti yıktı. Ne oldu?
  • sudan sebepten hiçbir binayı yıkamazlar. Keza eğitim kurumu gibi yerlerde deprem hesabı yapılırken risk konuttakinden daha yüksek tutulur.

Yani aynı hesaba göre bir konut için yıkım kararı çıkmaz iken bir okul yada bir hastane yıkım kararı çıkar.

siyasi bir olay olduğunu düşünmüyorum.

istanbulun en az yüzde 30 u bu durumda maalesef
  • sissil kullanıcısına yanıt
    İstanbul'un %30'nu gece yarısı tomalı, biber gazlı yıkarlar mı sence

Hele Ensar, Türgev vs yurtlarını ya da başka tarikat yurtlarını. Türkiye'deki yurtların kanımca %80-90 nı usülsüz ve kaçak yapılardır. Mevzuatlara uygun değildir diye düşünüyorum

Bina çürük mü değil mi bilmem. Avukatlarının iddiası saplam raporu olduğu yöünde iddiası var.

Ama olayın gelişimi itibarı ile belediye yıkımı abartmış.

Kağıthane belediyesi çürük raporu ve tebligatı göstermeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 31 Ekim 2019; 15:33:59 >
  • sarkat kullanıcısına yanıt
    ensarın ve türgevin binaları yeni binalar. keza akp den sonra kurulan yani depremden sonra kurulan vakıf bunlar. süleymancılar çok daha eski. haliyle binalarda eski.

yıkım kararına muhalefet ediliyorsa belediye kolluk kuvvetlerinden yardım alabilir.

Açıkçasını söylemek gerekirse şu konu hakkında böyle bir haber ve şu anki konuşmamız bile ülkenin ne kadar saçma sapan bir hal aldığının göstergesi.
  • Bu oluşum başkanlık seçiminde Meral'i, belediye seçiminde Ekrem'i destekledi.
    Kursalarında okuyan çocukların ailelerine mesaj attılar.
  • Belediye açıklamış.
    1979 yılında devlet arazisine kaçak olarak yapılan bir bina...
    Depreme karşı dayanıksız olduğu da raporlarla ortaya konmuş.
    Zamanında süre verip boşaltın diye tebligatta yapılmış.
    İster Süleymancı olsun ister bilmem neci... Geçen ayki depremden sonra bazı devlet okulları bile boşaltıldı.
    Süleymancılık depremden korumaz, gençler şimdi çıkartılmasın da enkaz altından mı çıkartılsın ?
    Neyini savunuyorsunuz ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 31 Ekim 2019; 21:17:3 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.