Şimdi Ara

Sudan'da tarım yatırımı battı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
3.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çiftçi olarak yazayım , çiftçimiz bilinçsiz, hükümetimiz cebini düşünen misafirimiz(!) bol olduğu müddetçe bu işler yaş.

toprak verimsiz bunu kırk defa yazmışsınız, verimsizliğinden de öte halihazırda işleyenler bu verimsiz toprağı kötürüm bırakmak için elinden geleni ardına koymuyor.

hayvan gübresi ata ata ph dengesi kalmayan, dibinden çektiği suyu gezegen çekirdeğine varana kadar sömüren, başında bunu yaptıracak adam yahut ekonomi olmadığı için sürekli ve uzun dönemli aynı ürünleri ekip içerisinde mineral bırakmayanlar çoğunlukta.

işin açıkçası israili arapları iyi takip etmek lazım çünkü sıra bizde. Orman görünce imara açanlar varken yağış işi de yaş artık.

içerideki 20 milyon ne idüğü belirsizden sonra eğitim en büyük dert, bu da üçüncü. Belki kaderi değiştirmeye vakit vardır o kadar bilemem ama bu hükümetle olmaz. Ceplerini doldurmuyorsa o işe bakmazlar. Sudan da o cebi doldurma projelerinden biriydi ama deniz bitti yapı paydos. Kanal istanbul gibi bu da yan yattı çamura battı.

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Hormonluda olsa topraktan çekip yaratıyor mahsülü. Toprakta hammadde varki yapabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 3 Aralık 2023; 5:0:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yönetim ekibine de huzur hakkı ödenmiş vay be

• Mehti eker in ses kaydı vardı ölmeden önce, bu tarımı köylülere bırakamayız diye. Sonra şirketlere borçlandırıp tarlalarına el koydular. Köylünün a k. lar partisi.

• Yine birilerinin cebine sağlam paralar girmiş.

Forumdaki çok zeki %52 gelin hele anlatın olayı.

Bu olayı çok iyi hatırlıyorum. Eleştirmiştik bu olayı sonra yine ne vizyonsuzluğumuz kalmıştı ne başka bir şeyimiz. Sonuç yine ortada

• İsrail, Türkiye'de tarım toprağı kiralayacaktı. AKP tamam dedi, CHP karşı çıktı. Tabi ki AKP'nin ilk yılları, veremedi.

İsrail çölde tarım yapıyor. Yaptığı tarım ile karnını doyuruyor, fazlasını Avrupa ülkelerine satıyor (İyi de para kazanıyor) Anadolu'da toprak kiralaya bilip tarım yapabilseydi neler yapardı siz düşünün. Bizi ilgilendiren kısma gelirsek, biz de o zaman diyecektik, bakın İsrail neler yapıyor, siz niye yapmıyorsunuz? O Baykal var ya, O Baykal...

• denn.zent D kullanıcısına yanıt

Hocam starbucks'da kahve içenlerin kahvelerini dökersek Türkiye'de tarımın gelişmesini sağlayabilir miyiz

• Ejder meyvesi gelse yeter. Ejder meyveli smoothie yapariz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneme tahtasıyız. İşin kötüsü rüyada görüp sabah uyanınca uygulanmaya çalışılan fantazi türü denemelerin ceremesini halk olarak çekiyoruz. Yıllardır birilerine verilen maaşları kenara koyalım, yatırım maliyetini kim ödeyecek, daha da önemlisi 10 yılda kendi tarımımız üzerine bir şeyler yapılabilirdi zamanın telafisi hiç yok. Yazık diyorum.

Şu kanal İstanbul denemesi de yapılsa, onun da bedelini ödesek.

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

Erbakan'ın dediği gibi:"Kahrolsun İsrail dedirterek adama kendi ordularında askerlik yaptırırlar"

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Hocam Tuna boyundaki tarım arazileri kara toprak cinsi çok bereketli topraklardır.

• Türkiye'de muhalefet neden iktidar olamıyorum cevabı şu tarz konular olabilir hee.

Muhalif haber kanalalrına sitelerine bakıyorum bu haberi bayram gibi kutlama gibi veriyorlar :D Oleyy devletin yatırımı batmış çökmüş yok tutmamış diye bildiğin seviniyorlar.

Gerçekten şu ülkenin ana sorunu bu ülkenin yararına olabilecek işlere köstek olmaya çalışan ve kötü olunca sevinen tipler. Böyle muhalifçilik olmaz.

Yerli ve milli muhalefet lazım bu ülkeye. AKP karşıtlığı AKP ne yapıyorsa ne diyorsa tersini söylemek desteklemek değil şunu anlayın artık.

Not: Bu arada projeden çekilme nedenleri Sudan Kaynaklı. ( İç karışıklıklar iç savaşlar ve yönetim krizi var ülkede. Cumhurbaşaknı devrilmiş darbe olmuş halk arasında çatışmalar var. Güvenlik yok ülkede şuan bildiğin otorite yok. Böyle bir ülkeye 99 yıllık yatırım tabii ki yapılamaz. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 3 Aralık 2023; 16:26:2 >

• @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    O adam için dağların başında kaç gün nöbet tuttum. Yollarını korudum Diyarbakırda.

• türkiyede toprak bitmiş sudana gitmişler tabiki o paralar cukkalandı

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Hocam bu demek istediğim her kimyanın her atomun her fiziğin limiti vardır. Bu mühendislik ile gelişebilecek durum değildir. Bir sıvıyı yüksek miktarda sıkıştırırsanız gaza dönüşür deodrantlar en güzel örnek aynı hacimde bir şişeye 150ml koyabiliyorlar. Kalkıp ta aynı hacimde şişeye 500 lük 1000 lik basıcam diyemezsin patlar. Bu gıda için de geçerli tohumları ne kadar islah edersek edelim bir buğday başağında şuan 24 dane varsa bu kalkıp 48 dane veya 128 daneye çıkamaz. Dane boyutları belki biraz büyüyebilir ağırlaşabilir ama bunun sonu bellidir yani. Çünkü dediğim gibi atomların biyolojik hücrelerin vs her şeyin bir limiti vardır. Sen istersen 1000kg vitamin daya o buğday başağında 128 dane olmayacak.

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Aynı tohumu trde dene. Denemesi bedava.

• erkahn kullanıcısına yanıt
    Kimse de bunu anlamamış uzun uzun konuşuyor, akpli birini zengin etmek için yalandan bir şeyler yaptılar işte sonra attılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • M1A4 kullanıcısına yanıt

evet ve fiyatları da x10 yaptı 3-4 senede. şu anda oralardan toprak almak imkansıza yakın. ingilizler piyasanın içine sıçtılar bildiğin.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Yerli ve milli muhalefet dediğiniz sanırım Bahçeli oluyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.