Şimdi Ara

Subwoofer ve Monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Subwoofer Monitöre Zarar Verir mi? 2x1 + Subwoofer Logitech S200. Monitör çok yakın fakat açmıyorum zarar verip vermediğini araştırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknokristal -- 20 Mayıs 2007; 19:50:58 >

• subwooferı köşeye koyarsan bi sorun olmaz..
    eğer monitörü etki edecek yerdeyse Sesi kapalıykende açıkkende etki eder..

Monitörler ve televizyonlar çalıştıktan yaklaşık yarım saat sonra kendi iç kabinlerinde yüksek sıcaklıklara ulaşırlar ve kapandıklarında tekrar hafif genleşerek soğurlar. Bu sebeple, özellikle bir kaç sene içinde bazı monitör ve televizyonlar da yüzlerce kez ısınıp, soğumadan kaynaklanan genleşme sebebiyle, elektronik parçaların üzerinde lehimli olduğu pertinaks levhanın lehimleri atarak veya çatlayarak, elektronikte soğuk lehim dediğimiz sorunu oluşturur ve arıza meydana gelir. Aslında sorun çok basit bir sorundur. Ama soğuk lehimin bulunması ve tespit edilmesi bayağı zaman aldığı için, az denilemeyecek tamir masraf doğurur.

Subwoofer'in monitörün yakınında kullanılmasından kaynaklanan aşırı titreşimler de, monitörün sıcak haldeyken yukarıda bahsettiğim tarzda sorun çıkartmasını çok hızlı tetikler.

Diğer bir sorunda;
    Subwoofer'in yüksek seviyelerde dinlenmesi esnasında, monitöre çok yakında olması, görüntü manyetik kaynaklı de titreşimlere sebep olur. Bilhassa Subwoofer'lerde de, Tv veya monitöre yakın kullanılma ihtimali olmadığı için manyetik koruma konulmaz.

Saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Component ve Subwoofer ALIYORUM!!
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada, kolonlarda manyetik korumanın nasıl olduğunu bilmeyenler için, yazmakta fayda var.

Bir kolon da manyetik koruma olmasının kerameti kabinin kendisinden veya içerisindeki herhangi bir parçadan değil, içindeki hoparlörlerin kendi mıknatıslarının arkasına ayrıca konulan ters kutuplu diğer mıknatıstır. Bu şekilde, Kolon içinde bulunan ve arkasındaki mıknatıs sebebi ile manyetik etki yayan hoparlörlerin, manyetik etkisi bertaraf edilmiş olur. Ancak, aslında yine de sadece belli yönlerde engellenir. Ancak, etkili bir yöntemdir ve çok büyük bir çoğunluk, bu şekildedir.

Saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.