Şimdi Ara

SUBWOOFER MANTIĞII !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
10.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biriniz bana 5.1 sistemine ek olarak bir sürü para verip aldığımız subwooferun çalışma mantığınız biriniz bana anlatırsanız çok sevineceğim.neden derseniz yamaha 359 ve whaferdale hop. sisteminden önce sony dav-dz 100 kullanıyordum ve sistemdeki subwooferdan müzik dinlerken çok güzel bass alıyordum ama şimdi kullandığım wharfedale sw-150 subwooferdan o tadı alamıyorum. dvd film izlerken wharfedale sw-150 sub. ortalığı atağa kaldırıyor doğru.ben müziktede aynı performansı bekliyordum.ama müzik dinlerken çok kötü fena :(....neden ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypnoz -- 18 Mart 2007; 23:10:30 >

• arkadaşım zaten müzikte subwooferın yeri yoktur. filmlerde tabiki onsuz olmaz
  • çoğu amfide her mod için ses ayarları farklı oluyor
    müzik dinlerken kullandığın modun subwoofer ayarına bak, belki kısıktır

eğer yine beğenmezsen amfinin front çıkışlarını subwoofer line in girişine bağla
    kolonları da subwooferin line out çıkışına bağla, bir de öyle dene
    bu şekilde bağlarsan eğer amfideki sub out bağlantısını kesmelisin

quote:

Orjinalden alıntı: hypnoz

Arkadaşlar biriniz bana 5.1 sistemine ek olarak bir sürü para verip aldığımız subwooferun çalışma mantığınız biriniz bana anlatırsanız çok sevineceğim.neden derseniz yamaha 359 ve whaferdale hop. sisteminden önce sony dav-dz 100 kullanıyordum ve sistemdeki subwooferdan müzik dinlerken çok güzel bass alıyordum ama şimdi kullandığım wharfedale sw-150 subwooferdan o tadı alamıyorum. dvd film izlerken wharfedale sw-150 sub. ortalığı atağa kaldırıyor doğru.ben müziktede aynı performansı bekliyordum.ama müzik dinlerken çok kötü fena :(....neden ????

• bu bağlantı şekli doğrumudur arkadaşım yanlış bir şey yapmayayım..resme bakarak bu bağlantıyı nasıl yapacağımı anlatırsan sevinirim..

SUBWOOFER  MANTIĞII !

SUBWOOFER  MANTIĞII !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypnoz -- 19 Mart 2007; 1:16:00 >

• normalde; amfinin sub out çıkışından gelen tek kabloyu subwooferin girişlerinden (line level input) birine takman yeterli (left veya right) klavuzlarda hep left diye önerilir, bende left kullanıyorum.

amfinin sub çıkışını kullanmak istemezsen, taktığın kabloyu çıkarıyorsun ve amfiden frontlara giden kabloları subwooferin line in girişlerine takıyorsun. (speaker level inputs) eğer frontlara giden kabloların ucunda fiş varsa o şekilde de takabilirsin. çıkışlarda zaten belli, line level output.

quote:

bu bağlantı şekli doğrumudur arkadaşım yanlış bir şey yapmayayım..resme bakarak bu bağlantıyı nasıl yapacağımı anlatırsan sevinirim..

SUBWOOFER  MANTIĞII !

SUBWOOFER  MANTIĞII !

• bağlantıda front hoparlörleri devre dışı bırakmıyoruz değil mi ?
    birde subwooferdaki anfi devre dışımı oluyor bu bağlantı ile ?
  • hayır frontlar devre dışı olur mu hiç
    frontları subwoofer üzerindeki line out çıkışlarına bağlayacaksın

subwoofer'daki amfi devre dışı kalmıyor, frontlara giden bass seslerini ayarlıyor
    bu bağlantı stereo sistemleri 2.1 yapmak için kullanılır

sende sinema sistemi varsa bu bağlantı sana göre değil
    bence amfi üzerindeki ayarları kontrol et
    amfilerde speaker boyut ayarları var
    eğer speaker boyutunu büyük olarak ayarlarsan bass sesleri frontlara gider ve subwoofer'dan az ses çıkar
    speaker boyutlarını ve müzik dinlediğin moddaki subwoofer ses ayarını kontrol et
    mutlaka gözden kaçırdığın bir şey vardır

quote:

bağlantıda front hoparlörleri devre dışı bırakmıyoruz değil mi ?
    birde subwooferdaki anfi devre dışımı oluyor bu bağlantı ile ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratTURAN1977 -- 19 Mart 2007; 3:56:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dediğin gibi bağlantıyı yaptım.. iştee bu dedimm
    müzik dinlerken bass mükemmel.tam anlamıyla göğsünde hissediyorsun bass'ları..dediğin gibi film yada müzik birisinden feragat etmek gerekiyor.diğer bağlantıda bu bass'ları almak çok zor.ama filmde de subwoofer olmadan da olmaz ne yapacağız şimdi
  • bir yol daha var biraz karışık anlatmaya çalışayım
    sinema için olan bağlantıyı yapıyorsun
    amfiden kolonlara direk kablo
    subwoofer kablosunu da amfinin subwoofer çıkışından bağlıyorsun

normal bağlantıyı yaptıktan sonra amfinin arkasından front B çıkışından subwoofer speaker level inputs girişine kabloyu takıyorsun fakat subwoofer'dan kolonlara kablo çekmiyorsun, subwoofer'a sadece giriş olacak
    bir tanesi amfinin sub out çıkışından gelen mono kablo, diğeri ise front B den gelen stereo kablolar

kullanması ise
    müzik dinleyeceğin zaman stereo modda; speakerA ve speakerB açık konumda olacak, bu modda sub out iptal oluyor
    film seyredeğin zaman speaker B kapalı olacak (bunlar kumandadan tek düğme ile yapılabiliyor)
    ikisi aynı anda açık olduğu zaman subwoofer çalışmayabilir

biraz karışık gibi gelse de aslında çok basit
  • Peki benim 2 sorum olacak
    1.Frontlar bu sisteme dahil değilmidir? sadece sub mı? sana toplam kaça patladı?
    2.DAV DZ110 alsam müzik kalitesi nasıldır? z5400 ile kıyaslanırsa çok kaybi varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BzBz -- 20 Mart 2007; 0:50:17 >
  • AKREPmt dostum senin dediğin bağlantıyı anladım ama anfiden front a-b seçeneklerinden b seçtiğimiz zaman subwooferdan ses alırız ama bu defada frontlar a çıkışında takılı olduğu zaman frontlardan ses alamayız.çünkü anfiden a ve b seçeneğini aynı anda seçemiyoruz.ya konumunda olacak yada b konumunda.bu seçenek iç ve dış mekan hoparlörlerin ayrımı için yapılmışlar.doğru mu ?
    birde önceki tarifinde anfiden front çıkışından subwoferdaki level inputs girişlerini bağladım fakat dediğin gibi front hoparlörlerin bağlantısını yine anfiden front çıkışlarına bağladın subwoferdaki output çıkşından ses alamadım.
  • sendeki amfinin özelliklerini tam bilmiyorum
    bendeki amfide a ve b aynı anda çalabiliyor
    a çıkışlarına normal frontlar bağlı b çıkışına subwoofer bağlı
    ve sana yazdığım gibi subwoofer ile frontlar arasında kablo yok
    gayet güzel çalışıyor
    film seyretmek istediğimde front b seçeneğini iptal ediyorum

sana anlatmak istediğimi ben uyguluyorum, sorunsuz çalışıyor
    ama front a ile front b aynı anda çalışmıyorsa malesef yapacak bir şey yok
  • Sayın Akrep, bende Yamaha RXV-359 anfi, 8.4 , Mx-1 ve Mx-c hoparlörler var. Henüz sub alamadım. Ancak eski Vestel home cinema sisteminin sub ının bu sisteme entegre etmek istiyorum ancak bunu beceremedim. çok başarılı olmayacağını biliyorum ama en azından alıncaya kadar idare eder diye düşündüm.
    Sub 'ın kablosu ikili hoparlör kabosuyla aynı, diğer sublarda olduğu gibi tos girişi gibi ucu yok o nedenle anfinin sub girişine bağlayamıyorum. Anfide Speaker B'de önler bağlı, sub ı speraker A ya bağlasam bu defada önlerden ses alamıyorum, sadece sub, arka ve center dan ses geliyo.
    Bu sistemi 5+1 e çevirmenin bir yolu varmı, selamlar..
  • Sub'ın Crossover Frekans Boyutunu O Devirlerde Kullanırsan Bass Mass Alamazsın.
    Frekans Seviyesini 35-45 Aralığına Getir Sonra Tak Dene.
    80-85 Hz Seviyelerinde Ne Bass Vurmasını Bekliyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerim -- 29 Mart 2007; 0:30:06 >
  • Sub'ın Crossover Frekans Boyutunu O Devirlerde Kullanırsan Bass Mass Alamazsın.
    Frekans Seviyesini 34-45 Aralığına Getir Sonra Tak Dene.

evt doğru kardeş
  • müzik için 35 - 45 aralığı az değil mi
    sizin dediğiniz zemini sallamaktan başka bir işe yaramaz ki
    yüksek seviyelerde bas daha sert vuruyor, ve kimileri öyle seviyor
    bende yüksek seviyede kullanmam
    müziklerde orta seviye, film ve oyunlarda belirttiğiniz gibi 40 civarı
    tamamen tercih meselesi

sayın tgg arkadaş
    benim kullandığım amfide speakerA ve speakerB aynı anda çalışabildiği için ben o bağlantıyı kullanıyorum
    ama yamaha 359 da speakerA ve speakerB aynı anda çalışmıyormuş
    o yüzden malesef her iki çıkışa aygıt bağlanamıyor
    eğer vestelin sub'ı aktif ise; kablosunun ucuna fiş takıp amfinin sub çıkışından ses alabilirsin
  • emirral arkadaşım o aralıkta müzkte bass alamayacağımızı düşünüyorum.ancak dvd izlerken senin söylediğin doğruluk kazanıyor.akrep arkadaşımız söylediklerine katılıyorum.
  • teşekkürler sayın akrep. malisef subım aktif değil zaten aktif olsa direk anfinin sub girişine bağlardım.
    ben şimdilik front sol girişine ön sol hoparlörle paralel bağladım. fena değil idare ediyor.
  • hypnoz kardeş sende bi ara definitive sub yokmuydu
  • Anfi de, Subwoofer kesme frekansını 80 Hz'e getireceksiniz. Subta da aynı şekilde 80-90 arasında duracak. Eğer Sub'dan biraz daha fazla orta ses duymak istiyorsanız Subwoofer kesme frekansını 100'e getirin.

quote:

Orjinalden alıntı: emirral

Sub'ın Crossover Frekans Boyutunu O Devirlerde Kullanırsan Bass Mass Alamazsın.
    Frekans Seviyesini 34-45 Aralığına Getir Sonra Tak Dene.

evt doğru kardeş
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.