Şimdi Ara

Subwoofer devresi Cızırtı Yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kullandığım jamo subwoofer hoparlörünü söktüm yakından dinlediğimde sanki bobin atmış gibi cızırtı yapıyor hoparlörün sorunlu olduğunu düşündüm başka bir bas hoparlör bağladım aynı cızırtı mevcut. Sesi az açsamda çok açsamda bas vuruşuyla senkronizee duyulan cızırtı sesi sabit biçimde geliyor op amp veya çıkış transistörleri arızalı olabilir mi neleri kontrol etmem gerek yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • jrc 4558dd op amp ve tl084cn op amp entegreleri değiştirdim bas vuruşlara karışan cızırtı hala devam ediyor çıkış transistörlerinide değiştirmeli miyim yardımcı olabilecek biri yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukardaki devre elemanlarına ek olarak bdw42 ve bdw47 çıkış transistörlerini değiştirdim sonuç yine hüsran

    Koskoca forumda şu sorunu çözebilecek yada en azından fikir yürütecek bir arkadaş olmaması çok üzücü forumun geldiği nokta içler acısı...
  • Sorun beslemede. Besleme kısmı her zaman amfi devrelerinde cızırtı yapar. Ya beslemede arza var ya da iyice filtre edilmemiş/ edilen kısmı bozulmuş. Bu bahsettiğim sorun sürekli devam eden kesilmeyen cızırtı için. Sesi açınca artan cızırtı için.
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Peki beslemede olan bu sorun her bas vuruşuyla duyulan parazit veya cızırtnın nedeni olabilir mi?



    Bir elektronikçi devreyi görmediği için anlattığım kadarıyla düşük omajlı dirençleri kontrol etmemi söyledi bu doğru bir öneri ise tek tek renk kodlarından direnç değerlerini bulup ölçeceğim tavsiyeniz ne olur?



    Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amfiye giden ses kaynağının kablolarını çıkarın. Ses kesilirse ses kaynağındandır. (Son ses açarsanız çok hafif bir cızırtı duymanız normaldir. İç distorsiyon.)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diğer arkadaşın dediği de doğru akşıma gelmedi benim. İlk önce ses girişini çıkartıp cızırtı kontrolü yapın devame diyorsa besleme bölümünün amfiye bağlanan kısmına 1000uF kondansatör koyun. Beslemenin voltajına göre kondansatör voltajı seçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.