Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (471. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.152
Cevap
203
Favori
1.027.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 469470471472473
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    2018 MODEL BAYİDEN 0 KM OLARAK ALDIĞIM 1.6 MOTOR EXTREME PAKET SUBARU XV ARACIM YOLDA KALDI.
    ARAÇ 2000 KM'DEYKEN KÖYÜME GİTMEK İÇİN YOLCULUĞA ÇIKTIM.
    TRABZONA KADAR BİR SIKINTI YOKTU.
    NE ZAMAN Kİ KÖYE DOĞRU TEKRAR HAREKET ETTİM.
    RAKIM ÇIKMAYA BAŞLADIM ARAÇ DEVİRDEN DÜŞTÜ VE HARARET 125'E KADAR YÜKSELDİ.
    ARACIN SOĞUMASINI BEKLEYİP YOLA DEVAM ETTİM.
    BİZİM KÖY 2300 RAKIMDA AMA YOLLARI BOZUK DEĞİL KESİNLİKLE.
    YEPYENİ ASFALT VE RAKIMI DİREK TIRMANMIYORSUNUZ HAFİF RAMPALAR VAR DÖNE DÖNE ÇIKTIĞINIZ BİR YOL.
    NEYSE ÖYLE BÖYLE EVE VARDIK.
    YOL YARDIMI ARADIM.
    BANA ARACI ORADAN GELİP ALAMAYACAKLARINI SÖYLEDİLER.
    EN YAKIN SERVİSİN BİRİ ERZURUM'DA DİĞERİ ORDU'DA İDİ.
    KASKOYU ARADIM ARACI YÜKLEDİK SERVİSE GİTTİ.
    KASKO ÇEKİCİSİ GELENE KADARKİ SÜREÇTE ARAÇLA BİR KERE EVİN BULUNDUĞU KONUMDAN DEDEMİ CAMİYE GÖTÜRMEYİ DENEDİM.
    BİR YOKUŞ ÇIKACAKTIK SONRA ORADAYDIK O KADAR KISA BİR MESAFE AMA ARAÇ YOKUŞU ÇIKMADI ŞAKA GİBİ.
    ARAÇLA SERVİSE GİTTİĞİMDE ADAMLAR CİHAZA BAĞLADI VE GÖĞÜSLERİNİ GERE GERE BU ARAÇTA BİRŞEY YOK DEDİ.
    BEN ISRAR EDİNCE ORDAN BİR USTA NE DESE BEĞENİRSİNİZ.
    BU ARAÇLARIN ŞEHİRDE 4X4 HAVASI ESTİRDİĞİNE BAKMAYIN. RAKIM ÇIKINCA HEMEN BAYILIR ARAZİYE GİRMEZ BUNLAR DEDİ.
    SİNİRDEN ADAMI BOĞASIM GELDİ AMA ARAÇTA BİR ŞEY ÇIKMADI.
    ARDINDAN YİNE KÖYE ÇIKTIM ARABA RESMEN GAZ YEMİYOR.
    KAFAYI YİCEM ARACA 137.000 TL PARA VERDİM YOK SİMETRİK 4X4 FALAN DİYE. ŞİMDİ İÇİME OTURDU.
    BU ESKİ LADA NİVALARDA ARACIN TEKERLERE TORK İLETME PROBLEMİ VARDI. ARAÇ 19 SN 0-100 YAPIYODU. AYNA MAHRUTİ Yİ DEĞİŞİNCE VE TUNİNG CHİP TAKINCA CANAVAR OLUYOR.
    ACABA BU XV LERDE DE O TARZ BİR PROBLEMMİ VAR. YADA O ŞEKİLDE ÇÖZEBİLİRMİYİZ.
    AMCAMDA 2018 TUSCON VAR ADAMLA KAFA YAPIYODUM SENİNKİ DE 4X4 MÜ DİYE. ADAM BASIP GİDİYOR BEN ARKADAN TOZUNA BAKIYORUM.
    KONUYLA ALAKALI BİLGİSİ YADA TAVSİYESİ OLAN VARSA ACİL YARDIMINIZA MUHTACIM.
    RAMPADA KARTAL'LAR TAKIR TUKUR SOLLUYOR. GAZA BASIYOSUM SES VAR GÖRÜNTÜ YOK. ÇOK MAĞDUR DURUMDAYIM.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamzameric

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    2018 MODEL BAYİDEN 0 KM OLARAK ALDIĞIM 1.6 MOTOR EXTREME PAKET SUBARU XV ARACIM YOLDA KALDI.
    ARAÇ 2000 KM'DEYKEN KÖYÜME GİTMEK İÇİN YOLCULUĞA ÇIKTIM.
    TRABZONA KADAR BİR SIKINTI YOKTU.
    NE ZAMAN Kİ KÖYE DOĞRU TEKRAR HAREKET ETTİM.
    RAKIM ÇIKMAYA BAŞLADIM ARAÇ DEVİRDEN DÜŞTÜ VE HARARET 125'E KADAR YÜKSELDİ.
    ARACIN SOĞUMASINI BEKLEYİP YOLA DEVAM ETTİM.
    BİZİM KÖY 2300 RAKIMDA AMA YOLLARI BOZUK DEĞİL KESİNLİKLE.
    YEPYENİ ASFALT VE RAKIMI DİREK TIRMANMIYORSUNUZ HAFİF RAMPALAR VAR DÖNE DÖNE ÇIKTIĞINIZ BİR YOL.
    NEYSE ÖYLE BÖYLE EVE VARDIK.
    YOL YARDIMI ARADIM.
    BANA ARACI ORADAN GELİP ALAMAYACAKLARINI SÖYLEDİLER.
    EN YAKIN SERVİSİN BİRİ ERZURUM'DA DİĞERİ ORDU'DA İDİ.
    KASKOYU ARADIM ARACI YÜKLEDİK SERVİSE GİTTİ.
    KASKO ÇEKİCİSİ GELENE KADARKİ SÜREÇTE ARAÇLA BİR KERE EVİN BULUNDUĞU KONUMDAN DEDEMİ CAMİYE GÖTÜRMEYİ DENEDİM.
    BİR YOKUŞ ÇIKACAKTIK SONRA ORADAYDIK O KADAR KISA BİR MESAFE AMA ARAÇ YOKUŞU ÇIKMADI ŞAKA GİBİ.
    ARAÇLA SERVİSE GİTTİĞİMDE ADAMLAR CİHAZA BAĞLADI VE GÖĞÜSLERİNİ GERE GERE BU ARAÇTA BİRŞEY YOK DEDİ.
    BEN ISRAR EDİNCE ORDAN BİR USTA NE DESE BEĞENİRSİNİZ.
    BU ARAÇLARIN ŞEHİRDE 4X4 HAVASI ESTİRDİĞİNE BAKMAYIN. RAKIM ÇIKINCA HEMEN BAYILIR ARAZİYE GİRMEZ BUNLAR DEDİ.
    SİNİRDEN ADAMI BOĞASIM GELDİ AMA ARAÇTA BİR ŞEY ÇIKMADI.
    ARDINDAN YİNE KÖYE ÇIKTIM ARABA RESMEN GAZ YEMİYOR.
    KAFAYI YİCEM ARACA 137.000 TL PARA VERDİM YOK SİMETRİK 4X4 FALAN DİYE. ŞİMDİ İÇİME OTURDU.
    BU ESKİ LADA NİVALARDA ARACIN TEKERLERE TORK İLETME PROBLEMİ VARDI. ARAÇ 19 SN 0-100 YAPIYODU. AYNA MAHRUTİ Yİ DEĞİŞİNCE VE TUNİNG CHİP TAKINCA CANAVAR OLUYOR.
    ACABA BU XV LERDE DE O TARZ BİR PROBLEMMİ VAR. YADA O ŞEKİLDE ÇÖZEBİLİRMİYİZ.
    AMCAMDA 2018 TUSCON VAR ADAMLA KAFA YAPIYODUM SENİNKİ DE 4X4 MÜ DİYE. ADAM BASIP GİDİYOR BEN ARKADAN TOZUNA BAKIYORUM.
    KONUYLA ALAKALI BİLGİSİ YADA TAVSİYESİ OLAN VARSA ACİL YARDIMINIZA MUHTACIM.
    RAMPADA KARTAL'LAR TAKIR TUKUR SOLLUYOR. GAZA BASIYOSUM SES VAR GÖRÜNTÜ YOK. ÇOK MAĞDUR DURUMDAYIM.
    Geçmiş olsun atmosferik motorların yüksek rakımlarda bayıldığı yönde bir başka sitede benzer bir şikayet okumuştum. Bu kadar para verince bunun olması gerçekten sinir bozucu lakin aracı bağlayıp arıza bulamamaları da ilginç. Hava filtresi yada hava emişle ile alakalı olabileceğini düşünüyorum.

• Mevzu emniyet kemeriymiş, takılı olarak dün denedim start stop gayet güzel çalıştı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaviz Y kullanıcısına yanıt
    Ustam ben bu arabayı satarım gidip 1.4s vitara alıcam kafayı bozdum bu arabaya beş çeker yok şöyle güvenli yok böyle gidiyo. Gaza gelip araba alınmazmış banada ders oldu. Arabayı alırken bayide bir videolar izletiyo. kendi kendime dedim ben düz ağaca çıkarım heralde. Eskiden babamda bir niva vardı yemin ederim o takoz niva bu xv yi düm düz eder.
  • İki konu hakkında yazmak istiyorum :

Atmosferik motorlar belki yüksek rakımda güç kaybedebilirler ancak motor işletim sistemi bunu yakıt miktarını arttırarak bir derece de olsa karşılayabilmeli... Ben 1.500 metre yükseklikte en ufak bir sorun yaşamadım.... Teoriye göre 2.300 metrede atmosfer basıncı yaklaşık % 20 azalıyor. Ancak sadece teori, bulunduğunuz bölgede o esnada bir "yüksek basınç" cephesi hakim olabilir, o zaman hava basıncı deniz seviyesindeki basınca yaklaşabilir yani aradaki fark azalabilir - tam tersi alçak basınç cephesi de olabilir / farklar hangi seviyelerde oluşabilir, ben bilemem.. Ayrıca normalde o irtifada hava deniz seviyesindeki bölgelere nazaran daha serin olacağı için yoğunluğu da artabilir, bu da gene pozitif bir etki yaratabilir.
    Bütün bunları okul bilgilerimle yazdım, aramızda bir meteoroloji mühendisi ( ya da ünvanı neyse ) varsa, keşke o açıklasa anlayacağımız bir dille.

Güvenli vs. diyerek araba markası tercihi yapılmasına her zaman büyük bir saygı duyuyorum, ancak anlamadığım bir nokta var. Dünyada hiç bir insanın gücü belli bir süratteki çarpışmalarda kendi vücudunu sabit tutmaya yetmeyecek iken küçük şehir-büyük şehir, ya da trafik yok, yavaş kullanıyorum gibi argümanlarla emniyet kemeri takmamak nasıl bir düşünce yapısıdır ?
    Ayrıca hava yastığı denen ek güvenlik ekipmanı darbeyi algıladığı andan itibaren galiba bir saniyeden kısa bir sürede içerisinde açılmış ve sönmeye başlamış oluyor. Emniyet kemeri bağlamamış bir insan, hava yastığı açıldığı takdirde özellikle yüz bölgesinde ciddi yaralanma riski ile karşı karşıya....

Denemesi bedava, hayat, vücut sizin...

İyi günler..

• Arabanıza değil emniyet kemerine güvenin. Lütfen önce emniyet.
    Durduk yere yıpranması ve birden böyle olması aklıma canlı varlıktan başka bir şey getirmiyor açıkçası. Servise fiyat sormadım. Öncelikle araştırmak istedim 100 lira ve altına halledebilme şansımız var mı diye. Belki başka bir yöntem de olabiliyordur gibisinden.

Kazalı xv olsa ondan söktürürüm fiyat sorup aslında ama sahibindene en son baktığımta hasarlı araçlar arasında xv yoktu hiç.

Parça kodu varsa onu bulmam lazım sanırım yan sanayi bulabilmek için. Çünkü çeşit çeşit şekillerde arattım bir şeye denk gelmedim. (Benim beceriksizliğim de olabilir :) )
  • quote:

Orijinalden alıntı: panter94

Arkadaşlar merhaba, kaput altı yalıtım keçesi fareler tarafından kemirilmişti benim. Vakit olmadı bir şeyler yapmaya.

Yenisini nette çok arattım ama bulamadım. Orjinalini bulabileceğim bir yer var mı?
    Ya da farklı bir yöntem önerebilir misiniz?

Daha önce başına gelen arkadaşlar öneride bulunursa çok memnun olurum

Resim ilk farkettiğimdeki hali. Şuan da biraz daha açıldı ortası, kaput görünüyor yani içeriden

Aradığınız kaput altı izolatörü sanırım aşağıdaki linkte satılıyor ama amerika dışına gönderildiğini sanmıyorum, ayrıca epey pahalı.

Orjinal parçayı aramak yerine uygun malzemelerle profesyonel bir şekilde izolasyon uygulaması yapan yerleri araştırabilirsiniz. Forumda bir üyenin, Subaru araçlar için bu tip hizmetler veren bir işyeri vardı hatırladığım kadarıyla, ama İstanbul'daydı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• formu okurken aklıma geldi acaba evlerin çatı aralrında kullanılan yangın izolasyon malzemeleri var. Tüp halinde satılıyor bir kaç yerde rastlamıştım acaba alternatif oalrak kullanılabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaviz

formu okurken aklıma geldi acaba evlerin çatı aralrında kullanılan yangın izolasyon malzemeleri var. Tüp halinde satılıyor bir kaç yerde rastlamıştım acaba alternatif oalrak kullanılabilir mi?
    Bildiğim kadarıyla o malzeme biraz kalın (2-3 cm), kaput altında hem kaba durur hem de yapıştırmak sorun olabilir.

Benzer fiyatlara araç için (bazıları kendinden yapışkanlı) ürünler var :

urun.n11.com
    Oto Dış Aksesuar Çeşitleri & Fiyatları - n11.com
    https://urun.n11.com/diger/modacar-araclara-isi-ve-ses-yalitim-rulosu-422499-P262445444

• spreyx marka sıvı sprey şeklinde var onların kalınlık yapacağını sanmıyor lakin metale uygulamak uygun olurmu.
  • waylander W kullanıcısına yanıt
    Subigarage gibi bir yerdi sanırım yanlış hatırlamıyorsam hocam aynen istanbul da ben de görmüştüm arkadaşın mesajlarını

Orjinal aramıyorum esasen. Aliexpresste filan var izolasyon için bir şeyler fakat o kadar uzun süre beklemek istemiyorum bir de uydurabilir miyim diye bir soru geliyor akla doğal olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panter94 -- 19 Temmuz 2018; 22:32:19 >
    Çok teşekkürler.Amin inşallah

• chemaster1 C kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler

Geçmiş olsun.Buna benzer bir yorumu Giresun'da bir kullanıcı yazmıştı,geçmiş sayfalarda bulabilirsiniz.Yine 2bin metre rakıma yakın bir yerde yokuşta aracın bayılması,1000 devir üstüne çıkmaması gibi sorunlar vardı.Sonrasında ise CVT den kaynaklı olduğunu düşündüğünü belirtmiş ve yokuşlara girişte hız ayarlaması ile çözüldüğünü söylemişti.Kendisi eğer forumu takip ediyorsa size belki yardımcı olabilir.

Sizde konu hakkında bir gelişme olursa bizide bilgilendirirseniz kendi adıma sevinirim çünkü bende bu aracı benzer şekilde kullanacağım.

İnsallah sorun çözüme kavuşur ve aracınızı ağız tadı ile kullanırsınız.

Tüm foruma Selamlar,

• Selam Arkadaşlar; 7 aydır xv kullanıyorum . Düz yolda iyi hızlanıyor. Ama rampa çıkarken çok zorlanıyor , 3,500 -4.000 dvr buluyor hız 80/90 da . Clio’lar beni solluyor .

Aracım 2017 model yeni xv ocak 2018 de aldım sıfır olarak .km: 2750 . Yakıt 7.0 -9,5 arası .

Teşekkürler.

• hamzameric H kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı durum bana olmuştu bundan 2-3 sene önce ancak bendeki subaru eski kasa idi. Artvinde yaylaya çıkmıştım burda da paylaşmıştım bu durumu arkadaşın biri giresun demiş ama yanlış hatırlamış herhal benden bahsediyordu diye düşünüyorum. Şimdi olay şöyle olmuştu tekrar açıklayayım. Rakım yükseldikçe arabanın çekişi düşüyor bu bir gerçek bu bütün atmosferik araçlar için geçerli bir durum. Haliyle bizim aracımızda hem atmosferik hem 115 BG hem 4x4 hemde ağır olunca hepten problem başlıyor. Neyse aracın devri düştü bende L vitesine alayım öyle devam edeyim dedim. o şekilde biraz gittim sonrasında şanzıman yağı ısındı ve araç durdu. Muhtemelen sizdeki durma problemi de bu sebeple olabilir. Sonrasında araç soğuyunca tekrar yola çıktım ve D vitesi ile gittim bir problem olmadı. Problem olmadı derken araba yavaş gidiyordu ama gidiyordu. Taa ki DİK bir rampaya gelene kadar rampaya geldim ve çıkmaya başladım bir baktım ki araç sabit bir hızla çok yavaş bir şekilde çıkıyor ben ne kadar gaza yüklensem de aynı hızda gidiyor. CVT sanki kendini yarım vitese almış yada daha küçük o şekilde çıkıyordu. Neyse orayı çıktım sonra yaylaya çıktık ki yaylanın rakımı 2300 2400 filan. Sonrasında gittik piknik vs tamamladık. Geri dönüş yolu başladı. Piknik yaptığımız yer bir rampayı indik orda arazinin ortasında yaptık sonrasında geri dönmeye başladık ki ne göreyim o indiğimiz rampa (arazinin içinde) eppppppeyyy bir dikmiş. Birden tırstım çıkamayacam diye. neyse vurdum arabayı oraya Sizde olduğu gibi çıkamadı araç durdu gidemedi. Sonrasıda Kayak yapar gibi sağa sola slalom yaparki dönüşler yaparak eğimi azaltıp ancak çıkabildim. Sizdeki sorun da tam olarak benim yaşadığım ile aynı. burda sorun CVT midir yoksa Motormudur bilemem ama bu problem XV de mevcut doğrudur. Ben çok sık o şekilde rakımlara çıkmadığım için problem yaşamıyorum ama sürekli çıkanlara KESİNLİKLE bu aracı önermem. Onun dışındaki durumlar için KESİNLİKLE öneririm son derece zevkli ve kaliteli bir araç.

• 2600 mt'de yasiyorum,3300-3500'e cikiyoruz zaman zaman,arac 2016 2.0 Tucson atmosferik o bile bayiliyor,1.viteste tirmaniyoruz yollari.XV'nin de zorlanmasi cok normal.Bu arada yurtdisindayim.

• Elfredy kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim yorumu yeni XV sahibi yazmıştı,bundan 3-4 ay öncesinde.Ama sizin bilgilendirmeniz de çok faydalı ve konu hakkında belirleyici olmuş,bu konuda bu forumda okuduğum 3.yorum oldu.Yüksek rakımda XV'nin performansı düşüyor haliyle.Sıklıkla yüksek rakımda kullanılmayacaksa bana göre sınıfının en ideal arabası,öte yandan yüksek rakımda üzeceği aşikar oldu.

Bayağı uzun süredir takip ettiğim ve hayranlık duyduğum XV bu yönüyle beni üzer gibi duruyor.

Aynı bütceyle ikinci el forester düşünülebilir ama XV'nin donanımları olmayacak ve insanın aklı bunlarda kalmıyor değil...

• Ds crossback yazdık ..
    silemedim mesajı:-)
    haftanız keyifli geçsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackturkus -- 22 Temmuz 2018; 0:34:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 469470471472473
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.