Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (460. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
14 Misafir (12 Mobil) - 2 Masaüstü12 Mobil
5 sn
12.163
Cevap
205
Favori
1.041.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 458459460461462
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yasoneva

Yeni xv icin bakim araliklari ve fiyatlarini bilenler paylasabilir mi?
    Her 15.000 km ya da Yılda bir. 750-900 arası bakım fiyatları. 40-50.000 km de balata biter. Benimki 40.000 oldu daha iyi balatası.

80-90.000 km de buji (500-600 tl)

60.000 km de hidrolik yağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukurela -- 10 Mayıs 2018; 23:55:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukurela -- 10 Mayıs 2018; 23:58:58 >

Orijinalden alıntı: sukurela

Sıkıntı olmaz. Tivoli ve Suzuki vitarada da var buna benzer. Araç soğukken olabilir. Yağdan kaynaklanan bir durum bence. Benim araç 2014 nadir de olsa yaşıyorum bu durumu. Arıza vermez yani.

Alıntıları Göster
    cevabınıza teşekkürler
    şu an ki aracım jazz 1,3 elegance modeli ve aracın genel durumu çok iyi olmakla birlikte maalesef çekiş yani performans sorunu yüzünden değiştirmeye karar verdim. Subaru xv favorim ve dediğim gibi alma arifesindeyim. kısaca sorumda bu yönde xv de cvt ve atmosferik motor benim jazz gibi. aynı sıkıntıyı yaşar mıyım?

verdiğim bağlantı da ki sıkıntı da ,ilk hızlanmada çekiş sorunundan bahsedilip bu nedenle emsallerine göre yakıtın arttığı yönünde. araç gerçekten gönlümü çaldı. fakat 2018 kullananlar sanki bu sorunu yaşıyor gibi..fiyat artmadan almak istiyorum.ama cidden şanzımanla ilgili bir yazılım ya da mekanik sorun varsa bilmek iyi olur.

• xOguzhangx X kullanıcısına yanıt
    aslında söyledikleriniz kısmen doğru ancak nedeni mekanik yada fiziksel değil yazılımsal. yakıt ortalamasını hesaplarken baz aldığı değerler değişiyor aracı kapatıp açınca.

mesela 1 saattir arabayı performanslı kullanıyorsunuz ve size kalan menzili o 1 saatlik ortalamanıza göre gösterirken aracı kapadığınızda daha düşük olan genel yakıt ortalanıza göre hesaplıyor ve daha fazla menzil gösteriyor. net olarak i yakıt ortalamasında nasıl bir farklılık gösteriyor tam olarak tahmin edemiyorum ama nedeni büyük ihtimal hesaplama şekliyle biraz alakalı diye düşünüyorum. fiziksel olarak okadar ciddi farklar yaratmaz muhtemelen.

psikolojik kısmına bişey diyemeceğim.

Orijinalden alıntı: röyk

aslında söyledikleriniz kısmen doğru ancak nedeni mekanik yada fiziksel değil yazılımsal. yakıt ortalamasını hesaplarken baz aldığı değerler değişiyor aracı kapatıp açınca.

mesela 1 saattir arabayı performanslı kullanıyorsunuz ve size kalan menzili o 1 saatlik ortalamanıza göre gösterirken aracı kapadığınızda daha düşük olan genel yakıt ortalanıza göre hesaplıyor ve daha fazla menzil gösteriyor. net olarak i yakıt ortalamasında nasıl bir farklılık gösteriyor tam olarak tahmin edemiyorum ama nedeni büyük ihtimal hesaplama şekliyle biraz alakalı diye düşünüyorum. fiziksel olarak okadar ciddi farklar yaratmaz muhtemelen.

psikolojik kısmına bişey diyemeceğim.
    Dostum o değerler aracı kapatıp açınca değil, km sayacını sıfırladığımızda resetleniyor diye biliyorum.
    Yoksa her kontağı kapatıp açınca sistem saçmalardı.

Hatta ben tam tersini deneyimliyorum daha bir iki km gitmeden menzil hop 10 km düşüyor sonra 10 km yi de geçsem bir daha uzun süre azalmıyor.
    LG OLED55GX6LA, BENQ W2700 4K PROJEKTÖR, LOGITECH HARMONY ONE REMOTE, DENON AVR-X2500H, LG BD390 BLU-RAY PLAYER, ZIDOO Z10 Media PLAYER, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER, BLACKVIEW BV7000 Pro, LENOVO YOGA 3 PRO, MSI AIO AE2420 3D, SEDONA 721, SUBARU XV BUZ GRİ 2014 ELEGANCE, INNOCENCE IS NO EXCUSE... VAROLAN HERŞEY EVRENİN DENGESİNE HİZMET EDER...

• Biz anlık tüketimden bahsediyoruz.

Aracı çalıştırdığınız anda 99 lt lerde görünen anlık tüketim yavaş yavaş düşüyor onu anlatıyoruz. Yazılımsal bir şey olsa anlık tüketim değeri hesabının da anlamı olmazdı.Bu araçlarda anlık tüketim hesabı çok düzgün çıkıyor yanılma payı çok az.

Dediğim gibi olayın sıvıların akışkanlığı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Uzun yolda stres yapmadan hız sabitleyiciyi 90 ile 110 arasında açtığınızda yakıt tüketimide kontrol altına giriyor.

Orijinalden alıntı: sreyya

merhaba subaru severler,
    ben de xv ile ilgilenmekteyim. ancak alacakken şu habere denk geldim ve paramı öderken vaz geçtim.
    konu hakkın da bilgisi olan ya da sorun yaşayan var mı? paylaşabilir mi?
    https://www.subaruclubtr.com/topic/13131-yeni-xv-cvt-sanziman-tutuklugu-hakkinda/
    Bende o sorunu okumuştum almadan önce ama konunun devamında güncelleme ile çözüldüğü yazıyordu sanırım o yüzden gittim aldım o tarz bir sorunla da karşılaşmadım sadece ortalama yakıt tüketimimi 12-13 arasında tutuyorum daha aşağı çekemiyorum o da kullanımdan kaynaklı diye düşünüyorum.

• Öncelikle güle güle kullanın..
    Evet bu sorun yüzünden beklemedeyim ama siz bir sıkıntı yaşamıyorsanız belki sorun hal edilmiş olabilir. Yükset tüketim değeri araç yeni olduğu ve kısa mesafe kullanımdan kaynaklanabilir. Genel değerlendirme yapabilirseniz çok sevinirim. Ben orta donanımı düşünmekteyim. En üst gereğinden pahalı geliyor diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Bundan anlaşılan Bayraktar, Subaru vb çekiliyor sanırım?

Bu yıl sonu xv hibrid sunulacakmış

Orijinalden alıntı: sreyya

Öncelikle güle güle kullanın..
    Evet bu sorun yüzünden beklemedeyim ama siz bir sıkıntı yaşamıyorsanız belki sorun hal edilmiş olabilir. Yükset tüketim değeri araç yeni olduğu ve kısa mesafe kullanımdan kaynaklanabilir. Genel değerlendirme yapabilirseniz çok sevinirim. Ben orta donanımı düşünmekteyim. En üst gereğinden pahalı geliyor diye düşünüyorum.
    Teşekkür ederim, evet İstanbul’da çok kısa mesafelerde kullanıyorum sanırım ondan yakıt böyle. Kısmet olursa yazın bi Ege Turu yaparım.

Arabadan genel olarak çok memnunum her yönüyle güzel, çok performanslı kullanan birisi değilim daha çok aile olarak kullanıyoruz o yüzden genel olarak performans şikayeti Edenlerden değilim.

Tek sorunum radyo berbat bir şekilde cızırtılı. Bu açık havalarda bile çekmiyor sanki, servise götürdüm sorunun farkındayız Japonya ile yazışmalarımız sürüyor muhtemelen yakında buna göre bir güncelleme yayınlayacaklar diyorlar.

Neyseki USB işimi görüyor.

CarPlay ve android auto uy aktif kullanıyorum gayet memnunum.

Bende xtreme paket aldım xclusive için bence de o aradaki fark değmez ki zaten benim deri koltuklara karşı antipatim var çabuk deforme oluyor gibi geliyor. Aradaki fiyat farkına değecek bir özellik bence Yok anahtarsız giriş ve çalıştırma işe birlikte kör nokta uyarı sistemi olsaydı iyi olabilirdi ama benim gözümde onların değeri o kadar değil.

Aldığım renkten dolayı sanırım araba çok göze batıyor ya da millet bu ne marka model diye bakıyor sanırım ya da bana öyle geliyor 😁

• Eski ile yeni arasinda Sadece x mode ve eye sight farki yok uretilen platxorm degisti arabanın alt yapısı tamamen değişti.Bence alıyorsan yeni kasadan devam et

Türkiye ye gelmesi 2021i bulur sanırım.. gelene kadar da kaç para olur kim bilir kurdan vergilerden ötürü.. keşke hibrit olduğu için alt vergi dilimine girse ötv avantajı sağlansa.. bu konularda çok geri planda kalıyoruz 😓

Özellikle durgun halden kalkışlarda baya atik bir araç. 4x4 olmasından kaynaklı sanıyorum. Performans istiyorsanuz da yüksek devir vereceksiniz. Yüksek devirde rahatsız etmeyen bir performansı var. Ama hem gaza basmayayım, hem de gitsin olayı olmuyor. Onun için 1.6 turbo dizel bir araç lazım. 1500 devirde koltuğa yapıştırması için diyorum yani.

• Merhaba. 2018 model Subaru XV Extreme ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Aracı yaklaşık üç aydır kullanmaktayım. Genel olarak memnunum. Yalnız geçen gün daha önce kullanmış olduğum araçla çıkmış olduğum rampayı hiç zorlanmadan çıkarken Subaru bayıldı. Rampayı güçlükle çıkabildim. X-Mode'u denediğim halde çok araç çok zorlandı. Yük falan yoktu. Aracı kenara çektim diğer araçlara yol vermek zorunda kaldım. Kartal taksilerin üçüncü vites çıktığı bu yolda böylesine aracın çıkmakta güçlük çekmesi canımı fena halde sıktı. Bu motorun performansından mı yoksa başka bir durumdan mıdır. Bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Orijinalden alıntı: 28karadenizli

Merhaba. 2018 model Subaru XV Extreme ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Aracı yaklaşık üç aydır kullanmaktayım. Genel olarak memnunum. Yalnız geçen gün daha önce kullanmış olduğum araçla çıkmış olduğum rampayı hiç zorlanmadan çıkarken Subaru bayıldı. Rampayı güçlükle çıkabildim. X-Mode'u denediğim halde çok araç çok zorlandı. Yük falan yoktu. Aracı kenara çektim diğer araçlara yol vermek zorunda kaldım. Kartal taksilerin üçüncü vites çıktığı bu yolda böylesine aracın çıkmakta güçlük çekmesi canımı fena halde sıktı. Bu motorun performansından mı yoksa başka bir durumdan mıdır. Bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
    Hayırlı olsun,iyi günlerde kullanın..

Daha önce hangi araçla çıkıyordunuz o XV ile çıkamadığınız rampayı?

3.vites,Kartal,X mode gibi bir araya gelemeyecek kavramlardan bahsediyorsunuz..Yol halkında biraz daha detay verebilir misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Freebirdx F kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Daha önce Toyota Hilux kullanıyordum. Gerçekten inanılmaz bir şekilde araç iyice devirden düşüyor. Birkaç kez denedim. Gaza sonuna kadar yükleniyorum motor stop edecek kadar devri düşüyor. Peşimden gelen Renault Kadjar kullanan bir arkadaş bile aracın bu haline hayret etti. O rahat bir şekilde yoluna devam etti. Rampa öyle dik bir rampa değil.
    Böyle bir şey ilk defa duyuyorum,X Mode ile mi ilerlediniz bilmiyorum ama normal şartlarda kendi limitleri dahilinde ilerlemesi gerekir,ben aracı alırken 2017 bir önceki kasa ile normal 2 çeker araçların çıkamadığı bir asfalt rampayı test ettmiştim,dikliğini görünce çıkmadan önce gözüm korkmuştu fakat L modda hiç zorlanmadan çıkıp indik.

Kadjar'ın 2 çeker ( ise )haliyle XV nin çıkamayacağı yere çıkması bence imkansız.

Sizin durum çok enterasan geldi,serviste yetkili bir kişi ile teste çıkmanızı tavsiye ederim,belki bilinmeyen başka bir durum vardır..

Gerçekten moralim çok bozuldu. Test videolarında çok daha dik rampalardan aracın çıkıp indiğini gördüm. X-Mode'u vitesi L ye aldım denedim olmadı araç rampada gaz yemiyor. Yarın servisle görüşeceğim. Kısaca hevesle aldığım araçtan soğudum.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.