Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.155
Cevap
203
Favori
1.033.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: azak6767

Dediğiniz gibi ödeme yapıldığı için olacak hediye paspas takımı bile vermeye yanaşmıyor Sayın Yusuf Bey:)) koltuk temizleme seti varmış onu verecekmiş:)).2araba aldık biri xv (benim)pazar sabah teslim alıyoruz biri astra sedan cosmo(kuzenimin).astra 1 saat önce geldi biraz turladım.gerçekten arabanın deli gibi satması boşuna değil Opel konuşturmuş yine;elektronik el freni,fıldır fıldır oynayan xexnon yarı deri döşeme vs.çok merak ediyorum 48 saat sonra xv'mi teslim aldıktan sonra buraya deneyim olarak neler yazıcam?.arabayı teslim alırken kauçuk paspas takımı-bagaj paspası-kaput deflektörü alan veya fiyatlarını üç aşağı beş yukarı bilen varmadım?bide bunlar dışında alabileceğim ekstra aksesuar ne olabilir bayide sizce ???

Öncelikle ikinizede hayırlı olsun kazasız belasız güle güle binin ben alırken motor koruma +10 yıl garantili alt kısma bi uygulama yapıldı ses yalıtımı ısı yalıtımı sağlıyomuş gri köpük gibi+5 cama koch film+kaput koruma filmi+ boya koruma toplam 1500 lira verdim ayrıca bagaj havuzu ve orjinal kauçuk paspas istedim paspasa yanılmıyorsam 130 tl verdim ama bagaj havuzu 200-300 tl arasıydı almadım fiyatı net hatırlayamıyorum normal kalite bir paspas da hediye verdiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay.bykygc -- 7 Eylül 2013; 10:53:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hortattılar yine seferberlik halinde 4x4 arazi araçlarına el koyulacak olayını. Dün bir haber dönüyordu 4x4'ü olanlara kağıt gönderilmeye başlanmış. Bizim Subaruların ruhsatlarına baktım araç tipi G4 yazmakta. Google'layınca çok net bilgiye ulaşamasam da G4 sanırım arazi aracı sınıfı olmakta. Kampanya başlatalım Subaru savaşa gelmez ne bileyim çok yakar falan!!! :)
  • Bende baktım ruhsada G4 yazıyo ama yazı mazı gelmedi bizim araçları nasıl kullncak sunroof dan makinalimi çıkarcaklar arka koltukları mı sökcekler anlayamadım. Bahane bulalım desek 4 çeker sistemi kötü desek AWD kendini kanıtlamış.altı değer desek 220 mm o da zor ne dicez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay.bykygc -- 7 Eylül 2013; 15:04:00 >
  • G sınıfı araçlar arazi tipi araçlarmış uluslararası kodlamalara göre, aşağıda linkteki yönetmelikte, Ek II'de (PDF 31.sayfada) öyle yazıyor, ama G4 ayrıca belirtilmemiş.

• Herkese Selamlar Görüş ve önerileri için tekrar tekrar teşekkürler... Aracımızı sabah 11de teslim aldık sonunda:))
    Benden Yüksek Puan Alan ve aklıma gelen konuları Paylaşıyorum izninizle ;
    1-inci beyaz renk on numara
    2-dış görüntü dışarıda kendine baktıracak kadar başarılı estetik ve sportif
    3-geri görüş kamerası gerekli ve yeterli
    4-ses sistemi sanırım Harman marka takriben 3000TL değerindeymiş tatminkar derecede
    5-ön konsol sade ama fonksiyonel
    6-renkli bilgi ekranı,bilgi dolu :) ve rengarenk
    7-kolçak sabit ama konumlama iyi bence içindeki USB AUX ve ÇAKMAK girişi iyi düşünülmüş
    8-direksiyon olabildiğince işlevsel tuş dolu ,kullanımı yumuşacık
    9-klima kontrolü çok kolay , soğutma işlevi çok hızlı
    10-koltuklara rahat denebilir,kumaş kalitesi ortanın biraz üstü
    11-bagaj kapasitesi ne az ne çok ,yeterli
    12-otomatik vites yağ gibi vites geçişi diye birşey yok nerdeyse,vites topuzuda deri kaplama ve yakışıklı
    13-star stop özelliği çok güzel
    14-motor süper sessiz diyebilirim
    15-el kitapçığı adı üstünde kitap hatta nerdeyse ansiklopedi:))oku oku dur okadar yani...
    16-yol tutuş;millete o viraja öle girilmez böle girilir o makas öyle atılmaz böyle atılır dedirtecek kadar başarılı...
    17-araçta güvende olduğunuzu hissediyorsunuz mesela, çok güzel bir his:))
    18-görüş açınız gayet geniş
    19-frenlere ve direksiyona diyecek yok
    20-çok uzatmak istemiyorum ama 65-70bin bareminde alınabilir 4 çeker en ama en mantıklı araçtır XV ,hatta ucuz bile denebilir AWD'yi göz önünde tutarsak.

Gelelim biraz düşük puan alan konulara;
    1-sustasız anahtar
    2-üst tavan kaplaması kötü değil ama daha kalite bi malzemeden olabilirdi
    3-Yakıt tüketim ,arabada 5kişi klima açık %20şehir içi %80 uzun yol yumuşak kullanım yapıldı denilebilir(120-140km hızlarda kullanımla) 8lt deyim şuanda.araçta 5 yerine 2kişi olsa otomatikmen 6,7-7lt arası bi tüketim olurdu diye düşünüyorum.burdada tam puanlama yapamıyorum,ilerleyen günlerde tüketimimin azalacağını düşünüyorm nihayetinde daha 400km deyim ve hepsini bugün yaptım.tüketim oturunca bildiricem sizlere
    4-Hızlanma ile yine net puanlamam yok Rodaj nedeniyle araça yüklenemedim ama boxer motor üstüne düşeni yapıp yeterli cevabı veriyor fakat uçup kaçması beklenmemeli diyebilirim.

SONUÇ; iyiki hiç görmedende olsa bu araca karar verip almışım yazdıklarıyla çorbada tuzu bulunanlara ayrıca teşekkürler...

• azak6767 aracınız hayırlı olsun.Mutluluk içinde kullanın, deneyimleriniz bekliyoruz.
  • quote:

Herkese Selamlar Görüş ve önerileri için tekrar tekrar teşekkürler... Aracımızı sabah 11de teslim aldık sonunda:))
    4-ses sistemi sanırım Harman marka takriben 3000TL değerindeymiş tatminkar derecede
    7-kolçak sabit ama konumlama iyi bence içindeki USB AUX ve ÇAKMAK girişi iyi düşünülmüş
    12-otomatik vites yağ gibi vites geçişi diye birşey yok nerdeyse,vites topuzuda deri kaplama ve yakışıklı
    15-el kitapçığı adı üstünde kitap hatta nerdeyse ansiklopedi:))oku oku dur okadar yani...
    16-yol tutuş;millete o viraja öle girilmez böle girilir o makas öyle atılmaz böyle atılır dedirtecek kadar başarılı...
    20-çok uzatmak istemiyorum ama 65-70bin bareminde alınabilir 4 çeker en ama en mantıklı araçtır XV ,hatta ucuz bile denebilir AWD'yi göz önünde tutarsak.

1-sustasız anahtar
    3-Yakıt tüketim ,arabada 5kişi klima açık %20şehir içi %80 uzun yol yumuşak kullanım yapıldı denilebilir(120-140km hızlarda kullanımla) 8lt deyim şuanda.araçta 5 yerine 2kişi olsa otomatikmen 6,7-7lt arası bi tüketim olurdu diye düşünüyorum.burdada tam puanlama yapamıyorum,ilerleyen günlerde tüketimimin azalacağını düşünüyorm nihayetinde daha 400km deyim ve hepsini bugün yaptım.tüketim oturunca bildiricem sizlere
    4-Hızlanma ile yine net puanlamam yok Rodaj nedeniyle araça yüklenemedim ama boxer motor üstüne düşeni yapıp yeterli cevabı veriyor fakat uçup kaçması beklenmemeli diyebilirim.

SONUÇ; iyiki hiç görmedende olsa bu araca karar verip almışım yazdıklarıyla çorbada tuzu bulunanlara ayrıca teşekkürler...

Öncelikle aracınız hayırlı olsun, iyi günlerde, kazasız belasız kullanın inşallah. Bence doğru ve keyifli bir tercih yaptınız. Bir nokta dikkatimi çekti .Aracınızdaki müzik sisteminin Harman Kardon olduğunu size satıcı mı söyledi?

• quote:

Orijinalden alıntı: berkay.bykygc

Bende baktım ruhsada G4 yazıyo ama yazı mazı gelmedi bizim araçları nasıl kullncak sunroof dan makinalimi çıkarcaklar arka koltukları mı sökcekler anlayamadım. Bahane bulalım desek 4 çeker sistemi kötü desek AWD kendini kanıtlamış.altı değer desek 220 mm o da zor ne dicez

Emin misiniz G4 yazdığına? Bizim Subaru Forester'da da, Mazda CX-5'de de M1 yazıyor. Çünkü arazi taşıtı olsa, her yıl muayeneye de gitmesi gerekir. 2006 model aldığım Honda CR-V'de arazi taşıtı yazıyordu, her yıl muayeneye gidiyordum. Sonradan bu durum düzeltilmişti ve binek araç gibi muamele görmeye başlamıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtutun

quote:

Bende baktım ruhsada G4 yazıyo ama yazı mazı gelmedi bizim araçları nasıl kullncak sunroof dan makinalimi çıkarcaklar arka koltukları mı sökcekler anlayamadım. Bahane bulalım desek 4 çeker sistemi kötü desek AWD kendini kanıtlamış.altı değer desek 220 mm o da zor ne dicez

Emin misiniz G4 yazdığına? Bizim Subaru Forester'da da, Mazda CX-5'de de M1 yazıyor. Çünkü arazi taşıtı olsa, her yıl muayeneye de gitmesi gerekir. 2006 model aldığım Honda CR-V'de arazi taşıtı yazıyordu, her yıl muayeneye gidiyordum. Sonradan bu durum düzeltilmişti ve binek araç gibi muamele görmeye başlamıştı.

Karışıklık olmasın sn. mtutun: Sizin ruhsatlarınızda yazan M1 sembolü ''Araç Sınıfı''nı göstermekte. Bizim ruhsatlarda da araç sınıfı M2 yazmakta ama konu o değil. Araç tipi kısmında ''G4'' yazmakta, ki bu G arazi aracını temsil ediyor ama G4'ün anlamını henüz bulamadım. Bir offroad yarışcısı arkadaşa sordum 4 ne demek diye, 4 tekerden çekişli demek dedi ama ne kadar kesin bilgidir onu bilmem. Sanırım yeni ruhsatlarda terimler değişmiş olabilir. Ayrıca araç cinsi sütununda da "Araç Cinsi : Otomobil Steyşın'' yazmakta.

NOT:

M1: sürücü dışında 8 kişilik araç
    M2: sürücü dışında 8 kişiden fazla araç

NOT 2:

Şimdi Toyota Yaris'in ruhsatına baktım da araç tipi kısmında : Yaris 1.4 D Terra yazıyor, bu durumda araç tipi aracın modeli anlamına gelebilir (forester,xv,impreza vb.). Benim XV'nin ruhsatta hiçbir yerde ''XV'' ibaresi yok. O zaman XV yazması gereken yerde G4 yazdığı anlamına geliyor olabilir. Nedir bu işin sırrı tam çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Link234 -- 9 Eylül 2013; 11:50:05 >

• quote:

Herkese Selamlar Görüş ve önerileri için tekrar tekrar teşekkürler... Aracımızı sabah 11de teslim aldık sonunda:))

1-sustasız anahtar

Hayırlı olsun, inci beyazı tüm Subarulara çok yakışıyor. Bu arada test aracını satın almayarak doğru yaptığınızı kendiniz de gördünüz sanırım? Yoksa aklınızda bir sürü soru işareti olacaktı şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Link234

quote:

quote:

Karışıklık olmasın sn. mtutun: Sizin ruhsatlarınızda yazan M1 sembolü ''Araç Sınıfı''nı göstermekte. Bizim ruhsatlarda da araç sınıfı M2 yazmakta ama konu o değil. Araç tipi kısmında ''G4'' yazmakta, ki bu G arazi aracını temsil ediyor ama G4'ün anlamını henüz bulamadım. Bir offroad yarışcısı arkadaşa sordum 4 ne demek diye, 4 tekerden çekişli demek dedi ama ne kadar kesin bilgidir onu bilmem. Sanırım yeni ruhsatlarda terimler değişmiş olabilir. Ayrıca araç cinsi sütununda da "Araç Cinsi : Otomobil Steyşın'' yazmakta.

NOT:

M1: sürücü dışında 8 kişilik araç
    M2: sürücü dışında 8 kişiden fazla araç

NOT 2:

Şimdi Toyota Yaris'in ruhsatına baktım da araç tipi kısmında : Yaris 1.4 D Terra yazıyor, bu durumda araç tipi aracın modeli anlamına gelebilir (forester,xv,impreza vb.). Benim XV'nin ruhsatta hiçbir yerde ''XV'' ibaresi yok. O zaman XV yazması gereken yerde G4 yazdığı anlamına geliyor olabilir. Nedir bu işin sırrı tam çözemedim.

Forester'ın ruhsatı da yeni tip ruhsat, ancak sonradan araç sınıflarında bazı değişiklikler oldu. Forester ruhsatında M1 yazıyor ve araç tipi kısmı boş. Mazda ruhsatında ise M1 ve otomobil steyşın kısmı aynı. Tip kısmında ise NE veya KE gibi bir şey yazıyor, tam okuyamadım yanımda fotokopi var. Ama kesinlikle G4 değil. Sonu E ile bitiyor...

• quote:

quote:

m1 yazıyor ama araç tipindede G4 yazıyor akşam ruhsata bakıp kesin cevap veriyim size

• Varmı karakola çağrılan kağıt imzalatılan. Bizim araçlara geçerlimi anlayamadık

• quote:

Varmı karakola çağrılan kağıt imzalatılan. Bizim araçlara geçerlimi anlayamadık

Böyle bir şeyden endişe etmenize gerek yok. Sizin aracınız arazi taşıtı (Off-Road) değil, bir Crossover. SUV ve Crossover araçlar binek araçların platformları üzerinde yükselen onların birer hobi aktivite versiyonudur. Zaten SUV kelimesi de Sportif Faaliyet Aracı anlamındadır. Bazı üreticiler SAV kelimesi de kullanır ki Sportif Aktivite Aracı anlamında. Bu araçlarda kullanılan AWD sistemi ile 4x4 olarak adlandırılan tüm tekerleklerden çekiş sistemlerini karıştırmamak lazım. AWD sistemi modern otomobil dünyasında bir arazi donanımı değil, güvenlik donanımıdır. Esas önceliği budur. Bunun yanında da, binek versiyonlara nazaran biraz daha yerden yüksek yapı ve her tekerlekten güç aktarımının sağladığı ekstra kötü zemin çekişi ile, biraz da dere, çamur, kar vb. hobi gezintilerinizde kullanabilirsiniz. Örneğin sizin XV araçlar birer Impreza'dır. Impreza'ya göre yükseltilmiş amortisör sistemi ve çamurluk/marşbiye plastik koruyucuları haricinde hiçbir farkı yoktur. Forester araç da altyapı olarak bir Impreza'dır. Ancak Forester bir üst sınıfta olduğundan platform, şanzımanlar, motorlar, awd sistemleri, diferansiyeller, elektrik, elektronik vb. hepsi aynı olduğu halde, kupa yani üst çelik yapı farklıdır.

Bir aracın gerçek bir arazi taşıtı olabilmesi için;
    gerçek bir mekanik orta diferansiyel + bir mekanik orta diferansiyel kilidi + en azından arka aksta bir mekanik diferansiyel kilidi + arazi takviye şanzımanı + yerden 30-40 cm minimum yükseklik + ayrılabilir şasili arazi tipi gövde gibi donanım ve özellikler gerekir.

Askeri amaçlarla üretilen 4x4 araçlarının hepsi bu donanımlara sahiptir.

Subaru'nun hiçbir modeli gerçek bir arazi taşıtı değil. Toyota'dan örnek verirsek; RAV4 bir SUV'dir, Land Cruiser ise bir arazi taşıtı...

• mtutun M kullanıcısına yanıt
    böyle birşeyden endişe edilmesi konusu haricinde söylediklerinize katılıyorum, kimsenin yatay çalışan silindirlerini vatanından daha çok sevdiğini düşünmüyorum, bu ülkede gerçekten bir seferberlik durumu olsa herhalde çağırılmadan araçlarını teslim etmeye gidenler olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: varolomer

böyle birşeyden endişe edilmesi konusu haricinde söylediklerinize katılıyorum, kimsenin yatay çalışan silindirlerini vatanından daha çok sevdiğini düşünmüyorum, bu ülkede gerçekten bir seferberlik durumu olsa herhalde çağırılmadan araçlarını teslim etmeye gidenler olur

Endişe demeyelimde yıllardır bu kadar ciddi bir savaş ihtimali olmadığı için insan merak ediyor

• quote:

Suriye'deki hadisenin vatan sevgisi ile ilgili olduğunu düşündüğünüze göre Misak-ı Milli'nin halen gerçekleştirilebileceğine inanıyorsunuz demek ki! Eğer demek istediğiniz buysa, sizinle aynı görüşteyim. Ama yok, sadece bir şey yazayım diye söylediyseniz, böyle insanların birbirini tanımadan büyük yazmaya çalıştığı forumlarda bu sebeple yazı yazmayı sevmiyorum. Basit bir teknik muhabbet, vatan sevgisi kimin büyüktür? meselesine dönebilecek duruma geliyor.

Arkadaşlar burada gönüllü olarak hangi karakol'a teslim edeceğimi nereden öğrenirim diye yazıyordu da, ben herhalde yanlış anlayıp, teknik detayları izah eden bir cevap verdim!

• merak konusunda size katılıyorum bende aynı şey söylemeye çalıştım zaten, kimse endişeli endişeli beklemiyordur herhalde
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    herhangi bir şeyin gerçekleştirilip gerçekleştirilmemesi hususunda sizinle bir fikir birliği konusu yok ortada, bir şey yazmak içinde yazı yazmam cevap verdiğiniz insanlara endişe duymayın demeniz doğru bir ifade değildir, kimse bu konuda endişe duymaz herhalde demek istedim. gayet açık ve net bir şekilde, bir ölçüm cihazıyla vatan sevgisi ölçmüyoruz gerekte yok zaten öyle bir polemik konusuda değil bu söylediğim, bende dahil böyle bir şey varsa ne getirir ne götürür sadece bunun merakı üzerine bir bilgi alışverişi var ortada, ifadeniz yanlış taraflara çekilebilir diye bir uyarıydı sadece, yoksa meseleleri misakı milliye kadar bağlamaya gerek yok

• quote:

quote:

Suriye'deki hadisenin vatan sevgisi ile ilgili olduğunu düşündüğünüze göre Misak-ı Milli'nin halen gerçekleştirilebileceğine inanıyorsunuz demek ki! Eğer demek istediğiniz buysa, sizinle aynı görüşteyim. Ama yok, sadece bir şey yazayım diye söylediyseniz, böyle insanların birbirini tanımadan büyük yazmaya çalıştığı forumlarda bu sebeple yazı yazmayı sevmiyorum. Basit bir teknik muhabbet, vatan sevgisi kimin büyüktür? meselesine dönebilecek duruma geliyor.

Arkadaşlar burada gönüllü olarak hangi karakol'a teslim edeceğimi nereden öğrenirim diye yazıyordu da, ben herhalde yanlış anlayıp, teknik detayları izah eden bir cevap verdim!

Yok hocam siz sormak istediğimi tamamıyla doğru anlamışşınız tabiki hepimizin vatan sevgisi ölçülmez ama arbasını verirken içi bi cız eder. eğer istenirse vericez bende bizim araçlar bu gruba giriyormu diye sordum sizde sorumun cevabını verdiniz teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.