Şimdi Ara

Su ve Ateş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: vasago

Efenim bir yanılsamayı düzeltmek istiyorum. Su tek başına aslında insan için zararlı bir madde olur. Bir insan su ihtiyacını saf su ile gidermeye çalışırsa yaşayamaz tıpkı deniz suyunun içilemediği gibi saf suyuda içemeyiz. Suyu boşuna içme ve kullanma suyu olarak ayırmıyoruz. İçilecek ve yararlı olan su var birde zararlı olan su var.

Çok güzel bir noktaya parmak bastınız azizim. Hatta müsade ederseniz ben de ufak bir eklenti yapmak istiyorum. Saf su değil, içinde yararlı mineralkeri içeren bir su bile olsa, bitkiler de fazla su aldıklarında hücreleri çatlıyor ve çürümeye başlıyorlar. Demek ki ne kadar faydalı görünürse gözüksün, herşeyin fazlası zarar.

Vücudumuz için külliyen zarar olarak görünen 'ateş'i kullanarak yemeklerimizi pişiriyoruz ve böylece yiyeceklerimizde bulunan zararlı bakterilerden korunmuş oluyoruz. Ama fazla yemeği fazla pişirip yanmasına sebebiyet verirsek, bu sefer de kansorojen madde oluşumuna sebep olmuş oluyoruz.

Hayatta öyle bir denge, öyle bir düzen var ki, sınırların biraz dışına çıktığınızda hayat veren su can alıyor, hastalıktan koruyan ateş yakıyor, kül ediyor... Yaa, işte öyle azizim...

• quote:

Orjinalden alıntı: egzantirig

nereye baglayacagız konuları hitleremi.. dunyadaki olayları araştırıp ögreniriz ama bi yandan dinden bagımızı koparamayız..Kurani kerimde insanlara bir cok bilgi verilmiş.
    konular hakkında konusurken ayetlerin örnek verilmesi seni neden rahatsız ediyor.. bende bunu anlamıyorum.
    Bizi Allah yarattı herşeyın en guzelini o bilir.. Kuran ve dinle alakalı hersey müslümansak hayatımızın her zerresine işlemiştir benim icin öyle.. atesden sudan ottan böcekden bahsederken Allahın ne kadar yüce oldugunu bir kez daha anlıyoruz..insan oglu hic bişiyi yokdan var edemez olanı ancak degerlendirebilir. o yuzden hayata dair ilim fen veya herhangi konuda dinle alakalı ayetle alakalı örnek verildigi zaman insanlara kin kusacagına oturda Allaha şükür et.. sonuc olarak insanları,hayvanları,evreni,bunca güzellikleri sayamadıgım onca nimeti verene yüce Allaha baglamak gayet dogal

anlamanı beklemiyorum zaten , çünkü en çok anladığını sandığın şey olan dini bile yanlış anladığın açık olarak belli oluyor. sana ve senin gibilere diyecek tek şeyim var Allah akıl fikir versin

• quote:

Orjinalden alıntı: HMSNeptun

quote:

nereye baglayacagız konuları hitleremi.. dunyadaki olayları araştırıp ögreniriz ama bi yandan dinden bagımızı koparamayız..Kurani kerimde insanlara bir cok bilgi verilmiş.
    konular hakkında konusurken ayetlerin örnek verilmesi seni neden rahatsız ediyor.. bende bunu anlamıyorum.
    Bizi Allah yarattı herşeyın en guzelini o bilir.. Kuran ve dinle alakalı hersey müslümansak hayatımızın her zerresine işlemiştir benim icin öyle.. atesden sudan ottan böcekden bahsederken Allahın ne kadar yüce oldugunu bir kez daha anlıyoruz..insan oglu hic bişiyi yokdan var edemez olanı ancak degerlendirebilir. o yuzden hayata dair ilim fen veya herhangi konuda dinle alakalı ayetle alakalı örnek verildigi zaman insanlara kin kusacagına oturda Allaha şükür et.. sonuc olarak insanları,hayvanları,evreni,bunca güzellikleri sayamadıgım onca nimeti verene yüce Allaha baglamak gayet dogal

anlamanı beklemiyorum zaten , çünkü en çok anladığını sandığın şey olan dini bile yanlış anladığın açık olarak belli oluyor. sana ve senin gibilere diyecek tek şeyim var Allah akıl fikir versin

tabi hemen Allah akıl fikir versin dersin kolay ya, anlaşılan sen din konusunda otoritesin ki hiçbir bilgilendirici kelime içermeyen mesajında birşeyleri açıklığa kavuşturmak amaçlı birine doğruyu göstermek yerine iki satır yazıyla karşılık veriyorsun

• fakat şunu da bir düşünün
    diyorlar cehennemden bir parça ateş
    dünyanın sularını bir çırpıdar emer
    gibi.

duruma göre değişebilir bence
    fakat şunu da düşünmek lazım o zaman
    kevser suyunu ateş söndürebilir mi? :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: sendenbenden

quote:

Orjinalden alıntı: Celaleddin Ari

isteyen katılır isteyen katılmaz benim aklıma takılan herşeyi araştırmak gibi bir huyum var

Arkadaşım suyu da dine bağladın tamam ama ;

Şimdi kaşığa 100 gr su koy altıanda ateşi koy su buharlaşıp görülmeyecek hale gelicektir..Yani bununla dini birleştirmek nekadar akıllıcadır...

Bende müslümanım ama herşeye dini katarak dogmatik yaşamak kadar komik birşey olamaz.Lütfen biraz yaşadığınız dünyanın farkına varın ve herşeyi ALLAH'ı karıştırmayın bukadar SIĞ olmayın...

arkadasım aynı senın gıbı dusunuyorum bende her konuya her an ALLAH'ın karıstırılması cok yanlıs buluyorum.lutfen bari ilimde ve fende bırazcık aklımızla davranalım arkadaslar.olayları hemen Allah'a baglamak yerıne lutfen aklımızı kullanalım.unutmayalım kı Allah size o aklı kullanasınız dıye vermıs boyle her seyı Allah'a baglayın dıye degıl.lutfen yasadıgımız dunyanın farkına varalım ve gozumuzu acalım bıraz ilime ve fene yonelelım.musluman alemının bu kadar gerı kalmasındakı en buyuk sebeplerden bırı DİN'i ilim ve fenin onune koymaktır.tek ıstedıgım bıraz daha dusuncelı olmanız.Dinınıze baglı kalmakla bırlıkte ilmi ve feni sorulara cevap vermekte ılk planda tutmanız.Yazılanların bazılarını okuyorumda gercekten yazık dıyorum..

Unutmayınki Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir!

Edit:Bu din konusunu ilmin onune koyanlarla her zaman tartısmaya acıgım anlıyamıyorum bunu yapmaktakı amacınız ne.Ayrıca her yerde soyledıgınız Allah'tan bir dilegımde var.Allah sizin gıbılere akıl fikir versın dıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 18 Nisan 2008; 21:24:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: HMSNeptun

quote:

6 sene egitimini almısım nesini yanlıs anlicam köşeye sıkışınca Allah akıl fikir versin lafının arkasından bakma.
    aklım var cok şükür.

• quote:

Her şeye sudan hayat verdik, Enbiyâ S., 30).
    neden su çünkü vücudumuzun büyük bir bölümü suyla kaplıdır ve dünyanın 3/4 ü denizlerle kaplıdır denizleri arıtıp suya çevirmek mümkün ve kışın kullandığımız kaloriferlerin içinde su olmazsa ısınmaz ve barajlar su ile kaplıdır onlardan elektrik enerjisi üretilir

Değerli kardeşim su kalöriferde ateş olmadan bizi ısıtabilir mi sıcaklık (ateş ) olmadan denizler nasıl buharlaşıcak ve tuzdan arınıcak ikiside doğanın önemli metaryallerindendir yoksa senin gibi söylemek gerekirse YARADAN hiç bir şeyi eksiksiz yapmamıştır zıt kutuplar birbirini çeker unutma :)
  • quote:

hangisi fazla olursa biri diğerini yok eder

Şimdi 2 side birbirini yok edemez. Çünkü biliyoruz ki evrendeki topam madde ve enerji sabit. Yani suyu buharlaştırsanda kütlesi aynı kalır, dondursanda. Ateş ise bir reaksiyon hali. Yani moleküler yapıdaki değişimin sürdüğü zaman boyunca maddenin verdiği tepki. PEki ateşi kısaca enerji diye alsak, yani ateş ısı verir şeklinde, o zaman şu şekle dönüyor soru: ne kadar ısı ne kadar suya hal değiştirtebilir yada ne kadar hangi sıcaklıkta ki su hal değiştirmeden enerji alabilir yada verebilir...

soru hal değişimi sorusuna döndüğüne göre formülleri gösterelim: Q= m*c*(t2-t1)

Burada

Q: ısıyı gösteriyor,

m: kütle (yanlış hatırlamıyorsam gram cinsinden)

c: öz ısı, peki öz ısı nedir? Bir maddenin 1 gramının sıcaklığını 1 derece artırmak için gerekli enerji (kalori cinsinden)

t2-t1: ise sıcaklık farkını gösterir. t2 yeni sıcaklık, t1 ise ilk sıcaklıktır.

Mantık ise o maddenin 1 gramının sıcaklığını 1 derece artırmak için gerekli ısıyı (yani öz ısı=c) öncelikle madde miktarı ile çarparak, maddenin tamamının sıcaklığını 1 derece artırmak için gerekli enerjiyi bulmak, daha sonra da bulduğumuz değeri kaç derece sıcaklık farkı olucaksa onla çarparak toplam enerji farkını bulmaktır.

Hal değişimi konusu için ise iki farklı durum var. Erime ve buharlaşma. Burada genel formül Q =m*L (hal değişimi için gerekli ısıyı gösteren Q)

L ifadesi burada maddenin 1 gramının hal değiştirmesi için gerekli ısıyı gösterir.

bu değer su için donmada 80, buharlaşmada 540 calori dir.

Aynı mantıkla 100 gram suyu 80 santigrat dereceden 100 C derecede buhar yapmak için gerekli enerjiyi bulurken öncelikle
    (c=1 alırsak)

Q=100*1*(100-80) (1)

Q=100*540 (2)

1 ve 2 Q değerlerini toplarsak

2000+5400=7400 kalori gereklidir deriz.

eğer buharlaştırarak ortamdan uzaklaştırmayı yok etmek kabul edersek 100 gram 80 c derecedeki suyu 7400 kalori veya daha fazla ısı vericek ateş yok eder deriz. Yok 7400 kaloriden az vericek ve sonra sönecekse, su ateşi yok etmiş olur.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Türkü -- 19 Nisan 2008; 15:01:23 >

• Yeni Türkü'nün cevabından sonra kimse bir yorumda bulunmaya cesaret edememiş sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

Yeni Türkü'nün cevabından sonra kimse bir yorumda bulunmaya cesaret edememiş sanırım.

Oda döktürmüşte döktürmüş :D
  • quote:

sey15da25:süpersin

sağol
  • Tecrübelerime dayanarak, sanayıde kullanılan oksijen tüplerindeki gaz ile madeni yağ birleşince ateş(yanma) ortaya çıkıyor.
    Bu durumda gerekli maddeleri denizin dibinde bile karışım yaparsak ateşi elde ederiz:)
  • Su
  • quote:

isteyen katılır isteyen katılmaz benim aklıma takılan herşeyi araştırmak gibi bir huyum var aklıma takılmasa zaten topik açmazdım bilgili olsaydım ise bilgilerimi sizinle paylaşırdım çünkü paylaşılmayan bilgi değersizdir

Değerli arkadaşım, sanırım biraz kavramları öğrenmeniz lazım evvela. Araştırmak, bir konuda bilgi toplamak için kaynak kurcalamak, deneyler yapmak ve sonuca ulaşmaya çalışmaktır. Siz ise direk soruyorsunuz, yani hazırcılık yapıyorsunuz. Sürekli dinden, surelerden örnekler veriyorsunuz, ama ilk emir nedir, ondan bile haberiniz yok. İlk emir "oku" dur, "sor" değil.

Kültür bilim bölümünde konu dışındaki gibi soru sorup tek tık Wikipedia'ya bile bakmaksızın misyonervari konular açmak araştırmak değildir...

• Bir de şu var; eğer uzayda yıldızlar cayı cayır yanıyorsa ya da en basiti bir uzay mekiğinin motoru yanma sayesinde itim gücü elde edebiliyorsa ateş durdurulamaz demektir:)
  • İnsanın gelişim sürecinde ilk tanrılarından biri ateş olmuştur. Avcı-Toplayıcı olduğu dönemde geceleri kendisini diğer avcılardan korumuş, yiyeceklerini pişirerek daha kolay tüketmesini sağlamış, bu vb. nedenlerle onun kendisini tanrı olarak kabullenmesini sağlamıştır. Halen bu inanışın sürdüğü coğrafyalar vardır.

Kutsal dinler ise kendilerinin kabul görmesi, sadece kendilerinin egemen din olmaları için öncekileri inkar etmek zorundaydılar. Din böyle diyor diye iki hayati madde birbiri ile karşılaştırılamaz. Susuz da yapamayız ateşsiz de...
  • Toprak İkisinide Örter.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.