Şimdi Ara

Su soğutma yapmak istiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar su soğutma sistemi yapmak istiyorum kendim.

Bu yüzden gerekli olan araçlar:
    Su soğutma bloğu (Thermaltake 55 ytl civarı var bitane)
    Su iletim boruları (Bilmiyorum nerden alınır kim verir vs...9=?)
    Pompa (Su haznesiz ucuzlardan istiyorum...)
    Su geçirmeyen sünger (Elimde Mevcut)
    Su emen peçete (Elimde mevcut)

Su deposuda almayı düşünmüyorum.Herhangi bir yoğurt kabı veya dondurma kabı işimi görür heralde.

Makas,ip,bant (:D Mevcut)

Radyatörde almayı düşünmüyorum.Günde 3 öğün içine buz atıcam kapların.Borunun ağzınada el yapımı filtre düşünüyorum küçük buzları kaçırmaması için.

Sizce uygun mudur?, yapabilir miyim? , vs... , riskleri terleme vs.. ben onlara en uygun çözümleri bulmayı planlıyorum.Sizce termal pad su geçirmeyi engeller mi almasamda olur mu? vs... cevaplarsanız sevinirim.

• radyatorsuz bu işi unut 10 kerede buz doldursan olmaz bence(tabi cok buyuk bir buz parcası kullanmicaksanız). radyator olarak araba radyatoru kullanabilirsiniz
    pompa olarak atman dalgıc pompa kullanınız 15 milyon ucuz ve performanslıdırlar.
    boru olarak kalın etli silikon boru alın. koctasta cok guzel borular var su anda. ben 10 metre aldım gorunce.
    depo olarak yoğurt kabı ısınınızı gorur. ama sunu soylımki zamanla iğrenc gelecek ve duzgun bir kap isticeksiniz.

bide termel pedin su gecirmeyle alakası ne. yada termel ped ne?

imza super

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 28 Temmuz 2007; 0:53:37 >
  • süperdir süperdir.Ayrıca mesajımla ilgilendiğin için teşekkürler çünkü bu forumda bilgi verene bilgi verecek pek fazla kişi yok. İstersen sende Ender Yıldız Fan Club'a katılabilirsin.

Neyse konuya geçeyim Koçtaş Bursa'yada giderim inşallah yakın zamanda fakat o borular nerde?
    Vatan PC Bursa'da Thermaltake su bloğu bulabilir miyim aceb? 55,50 ytllik olandan.
    Dalgıç pompayı akvaryumcudan mı bulacağım nerelerde satılır büyük marketlerde bulabilir miyim?
    Su deposu olarak fanus kullanmayı planlıyorum.Fanusa boruyu iyice sabitleyecem kalın sanayi bandıyla.
    Fanusa sürekli buz atmayı planlıyorum.Radyatör aksine sıcaklığı yükseltir bana göre...

Birde termal pad varmış su geçirmeyi önlüyormuş terden dolayı.Anakartın boşluklarına gelen teri önleyen.

Bir ricam var bildiğin çok ucuz bir radyatörü yazabilir misin yada bulabilirsen sevinirim.

Ben teri özel su geçirmez süngerle önlemeyi planlıyorum.

Birde kelepçe nereden bulunur? Neye yarar? Kuzen dedi kelepçe alman lazım az çok biliyorum nerde
    kullandıldığını neye yaradığını fakat gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretemelkuran -- 28 Temmuz 2007; 13:27:15 >

• arkadasım bu iş radiatorsuz olmaz sen suya ne kadar buz atarsan at stabil olmayacaktır...buz suyu daha sogutmadan ısınmıs su kaba gelecektir bu mantıksız ve gereksiz... ve sürekli buz takviyesi cok sacma sıkıcı... iyi kötü bi radi al derim
  • borular bahce bolumunde.
    tt nin blogundan alma derim, en azından 50 milyona alma cunku pek iyi bir blok degildir. alacaksan 30 milyona ikinci elde sıfırını bulursun rahat. yada 50 milyona zalman bloklar var cok iyidirler.
    dalgıc pompayı akfaryumcylarda bulursun pek cok cesidi vardır. atman marka 1200 yeterlidir.
    radyator buzun erimesine sebeb olacaktır ama. buzla bu isi yapamazsın. niyesi cok uzun ama emin ol buzla olmaz.
    o tarz termal padi bilmiyorum vala. ama benim bildigim termal padi islemciyle cpu soğutucu blokun arasına yapıstırırsınki daha cok ısı transferi olsun. yada pad yerine termal macun kullanırsın.
    radyatoru en ucuza sanayi tipi buz dolabi yapan yerlerde bulursun 15 milyona 15x15cm likler var. cok dandiktırler ama iyi sogutma saglarlar. bide tofas sahin gibi arabaların kalorifer radyatorleri var 24x12cmlik 30 milyon cıvarı.

birde eger buz kulanmazsan kesinlikle terleme olmaz. oyuzdende bir ton izolasyon malzamasiyle ugrasman gerekmez.

kelpceyi buruları parcalara sabitlemek icin kulanacaksın.

bide tavsiye silikon al ve sızma olasılıgı olan yerlere sur. ayrıca sistemi kasa dısında 24saat calıstırıp denemesini yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 28 Temmuz 2007; 16:41:56 >

• dostum gel ben sana saglam bi radiator saglam bide pompa veriyim
  • valla su soğutma için biraz iyi düşün derim.herkezin yapabileceği bi yöntem değil.arkadaşım aldı memnun kalmadı sattı.zahmeti çok diyorlar.
  • radyatörsüz su soğutma, insanın kendine yakışanı giymesidir...
  • RADYATÖRSÜZ DİYORSUN BİR 3 ÖĞÜN BUZ HORTUMLARDAKİ TERLEMEYE DİKKAT ET BENCE....
  • normal sumu kullanacaksınız ya madem radyatör istemiyorsun eger işlemcin çok ısınmıyorsa ovc falan yapmıyorsan antifiriz-saf su kullan (%30-%70) Baride Anakartı uçurma

buz olayına gelince zaten 1 litre antifiriz alsan 3 litrede Safsu alsanız etti 4 litre 2 litrelikte bir kab ayarlayın buz dolabınızın buzlugunua bu karışımsıvıyı koyun
    herhalda antifiriz oldugu için hemen donmaz donsada hemen çözülür zaten bu şekilde bir deneyin ben bir ara yaptım ne olacak diye hortumlarda hiç bir terleme olmadı.
    cpu sıcaklıgı boşta 2-4 derece arası yükte 15 dk falan en fazla 11-12 derece oldu.

ama biraz eziyetli olur. hiç ugraşmayın ufakta olsa bir radyatör takın bakın benim radyatör 8cm ama en düşük sessiz hızda bile iş görüyor.
    Bu arada Su deposu olarak güzel bir saklama kabı ayarlayın ve kapagın sıvı kaçırmaz contalı olmasına dikkat edin.
    Saygılar. İyi çalışmalar.

bilgi için sistemime bakabilirsiniz.... :http://forum.donanimhaber.com/m_17459653/tm.htm
    Gerçi G0 a geçtiğim içim kaldırdım depoyu gerek kalmadı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.