Şimdi Ara

Şu paragraf sorusunu açıklar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şairin Romanı yaklaşık altı yüz sayfalık ve tam on beş yılda yazılmış bir roman, açıkçası roman alanında bir uçbeyi. En önemli özelliği fantastik kurgunun yazarı kısıtlayan tüm sınırlarını dil aracılığıyla yok etmesi, sözün kısası edebiyatın hakkını fantastiğe vermesi. Başka önemli özellikleri de var tabii. Mungan'ın yarattığı fantastik diyarın Anadolu toprağından bolca beslenmesi, nefes kesici bir kurguya sahip olması ve düşler aracılığıyla dilin içinden çıkan dille kapılarını tamamen açabilmesi. Açık söylemek gerekirse Türk edebiyatında fantastiğin toprağı hala çok çorak, kurak, verimsiz. ---

Parçanın sonuna düşüncenin akışına göre aşağıdakilerden hangisi getirilebilir?

A) Yazarlarımız destan, efsane, masal ve hikayelerden beslenerek fantastik romanlar yazmışlardır.

B) Romancılar kendilerine bir pay çıkarmalı ve bu türü edebiyatımızda canlandıracak nitelikte eserler ortaya koymalı.

C) Okur, fantastik türdeki edebi eserleri okumayı bir öncelik olarak görmeli.

D) Fantastik romana olan ilginin artması, dünya ve özellikle de Batı edebiyatında dikkat çekecek ölçüdedir.

E) Eleştirmen, Türk edebiyatında yeni olan bu türü okura sevdirmek için yazarı desteklemelidir.

Cevap: C.

• Ben olsam B derdim yav.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CliffordLeeBurtonn

Ben olsam B derdim yav.
    Aynen Cliff reis ben de B yaptım :)
  • Cevap nasıl c yav.
    Paragrafta okuycunun fantastik türe önem verip vermediğinden bahsedilmemiş bırak onu okuyucudan hiç bahsedilmemiş buna rağmen nasıl cevap c oluyor anlamadım.
    Bence b olmali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozukparacorci

Cevap nasıl c yav.
    Paragrafta okuycunun fantastik türe önem verip vermediğinden bahsedilmemiş bırak onu okuyucudan hiç bahsedilmemiş buna rağmen nasıl cevap c oluyor anlamadım.
    Bence b olmali
    O zaman cevap anahtarını hatalı kabul ediyorum; ben ve babam da aynı şeyi düşündük, burada üstteki gelen başka bir yanıt da aynı şekilde düşünüyor. Bu arada merak ederseniz diye kaynak Palme Ygs Lys Paragraf, 2015 baskısı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NASIL SORU ??
    7 yıl önce açıldı
    Bu matematiği nasıl anlarım?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.