Şimdi Ara

Şu Matematik Sorularına Bakabilir Misiniz?[TOPLAM SEMBOLÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://store.donanimhaber.com/17/f2/d4/17f2d4fc05deebbf7ec4d5a9114f918d.jpg

11.SORU 14

14.SORU C

16.SORU B

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt..Price -- 9 Mart 2010; 16:07:32 >

• yukarı
  • yukarı
  • 11 de çarpanlara ayır.Ordan bi a7 bide a6 değerlerini ver.Sonra a7den a6yı çıkart.Çarpanlara ayırman kolaylık sağlar diye söyledim.16 da 2^n/2^n + 1/2^n olarak ayırabilirsin.Ordan sembolü dağıtıp yapsan çıkar sonuç galiba.14de 1-2 değer ver olayı anlarsın zaten.Teklerde +1 geleceği için pozitif olacak diğerleri negatif.sonra topla onları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowhero -- 9 Mart 2010; 20:10:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowhero

11 de çarpanlara ayır.Ordan bi a7 bide a6 değerlerini ver.Sonra a7den a6yı çıkart.Çarpanlara ayırman kolaylık sağlar diye söyledim.16 da 2^n/2^n + 1/2^n olarak ayırabilirsin.Ordan sembolü dağıtıp yapsan çıkar sonuç galiba.14de 1-2 değer ver olayı anlarsın zaten.Teklerde +1 geleceği için pozitif olacak diğerleri negatif.sonra topla onları.

16. Soruyu ayırınca orası ıkı uzeri eksi n e eşit oluyor sonrası?
  • 1/2+1/4+1/8.. dikkat edersen geometrik bir dizi. Bir geometrik dizinin ilk n teriminin toplamı Sn=a1.(1-r^n/1-r).Şimdi Toplam formulü 1+ 1/2^n formülü var.r artış miktarı.1/2 artıyor her seferinde. bu yüzden 1/2*[1-(1/2^10)/1-1/2] şimdi stajdayım ondan bu işlemi yapamayacağım
  • quote:

1/2+1/4+1/8.. dikkat edersen geometrik bir dizi. Bir geometrik dizinin ilk n teriminin toplamı Sn=a1.(1-r^n/1-r).Şimdi Toplam formulü 1+ 1/2^n formülü var.r artış miktarı.1/2 artıyor her seferinde. bu yüzden 1/2*[1-(1/2^10)/1-1/2] şimdi stajdayım ondan bu işlemi yapamayacağım
    diziler ve serilere daha geçmedik o yuzden yazdığın formülleri anlamadım :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt..Price

quote:

1/2+1/4+1/8.. dikkat edersen geometrik bir dizi. Bir geometrik dizinin ilk n teriminin toplamı Sn=a1.(1-r^n/1-r).Şimdi Toplam formulü 1+ 1/2^n formülü var.r artış miktarı.1/2 artıyor her seferinde. bu yüzden 1/2*[1-(1/2^10)/1-1/2] şimdi stajdayım ondan bu işlemi yapamayacağım
    diziler ve serilere daha geçmedik o yuzden yazdığın formülleri anlamadım :(

Geometrik dizi-Terimler belli bir sayıyla çarpılarak arttığı dizi.Sana verdiğim formulde Sn=toplam a1-İlk terim r-artış miktarı(burda gördüğün gibi her seferde 1/2 ile çarpılıyorlar).Olay bundan ibaret.Aritmetik dizide buna benzer.Oda belli bir sayı eklenerek ilerliyor.Lazım olursa diye söyledim.Bu sana verdiğim geometrik dizi formülüde zaten bilinmesi gereken temel şeylerden biri.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.