Olm doktorlar sizi yanlış teşhis yüzünden sakat mı bıraktı ne bu nefret, antipati. Tıp okuyanın antipatisini anlarım, zorlanır, sevmez, nefret eder; sonuçta da laf eder hakkıdır çünkü deneyimi var kendince. Ama mühendislik okuyanlar ya da hedefleyenler niye yeriyor anlamış değilim. İki tarafın da birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları var. 1980’de yaşamıyoruz her yerde bilgi var isteyen istediğini yazıyor bilerek, isteyerek her türlü veriye erişim var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şu konuyu bir konuşalım
-
-
Boşver hocam biz mezun olup ringe çıkınca anlarız neyin ne olduğunu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ama maaşların eridiği hakkında haklı eridiğini söyleyenler
Ailem doktor ben çocukken tatile Mykonos’a falan gidiyorduk.
Şimdi Kaş’a
gidin kemik ezberleyin
analitik zekanı kullanmiyon ki kanki (kendisi analitik zekasını nadiren okul çıkışı 101 oynarken kullanıyor)
dayak yiyorsunuz xd
pratisyenler 35k alıyormuş tıp okunur mu aw
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam aileniz yurt dışında doktorluk düşünüyor mu ya da bu fikre olumlu bakıyorlar mı ?
Yok ya yaşlı kurtlar burada memnun, bi ara Dubai ciddi bir şekilde düşünüldü ama 3 sene önce, kongrede teklif gelmiş tanıdık bir doktor arkadaşlarından. Arap ülkeleri zaten rahat sayılır düzeyde gitmek için herhangi bir hekime.
Dil öğrenmenin çok zahmetli olacağını düşünüyorlar
Annem özelde zaten, Babam da devlette ama artık çok rahatladı doçent olunca, hasta falan dert olmuyor.
Türkiye gerekli refahı sağlayacak şartlara ve maddi yeterliliğe sahipsen kötü bir ülke değil hala. Fakat ben kesinlikle gitmek istiyorum hocam, yeni doktor adayları için iç açıcı şartlar yok :(
dediğiniz olayı fark ettiğim kadarıyla tıp okuyanlar da mühlere yapıyor.
-
Ben de sizinle aynı dusuncedeyim hocam peki aileniz yurt dışı isteginize nasil bakıyor, şartların daha da kötüleşecegini dusunup gitmenizi destekliyorlar mi yoksa turkiyede kalmanizin daha iyi olacagini mi düşünüyorlar
Destekleyeceklerini söylüyorlar hocam yurtdışı stajları ayarlayıp karşılama konusunda, (Us,Uk,Au gibi ülkeler için staj deneyimi öne çıkarıyor baya sınavlardan sonra)
Buradaki deneyimli uzmanlar rahat, dünyanın her yerinde iş bulurlar rahatça, ben gidiyorum demeleri yeterli dili çözdükten sonra. Tr şartlarını biliyorlar ve daha da kötüye gitmesi durumunda (artık maddi refahın bile mutlu yaşamaya yetmediği zamanlar) gitmeye hazırlar.
Eğitim hayatımız boyunca devletten faydalanıp, devletin okullarında okuyup, ardından buraya bir gram faydamız olmadan gitmek üzücü. Fakat buna mecbur bırakılıyoruz.
kimse güle oynaya gitmiyor ki zaten hocam,ben şahsen ülkenin şartlarında olumlu herhangi bir şey görsem vazgeçeceğim aileni,sevdiklerini,arkadaşlarını geride bırakıp sıfırdan bir kültüre alışmaya çalışmak çok zor, sizin aklınızda belirli bir ülke var mı gitmeyi düşündüğünüz bir de siz kaçıncı sınıftınız hocam
-
Ben bu sene başlıyorum hocam :) Fakat hastanelerde, özel kliniklerde büyüdüm, durumlara hakimim. Uzun vadede hedefim İngiltere fakat öncesinde Almanya üzerinden daha rahat olacağı için ilk hedef Almanya.
tebrikler hocam tıpçı lobisine hoş geldiniz herbirimiz için hayırlısı olur umarım,başarılar.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
gidin kemik ezberleyin
analitik zekanı kullanmiyon ki kanki (kendisi analitik zekasını nadiren okul çıkışı 101 oynarken kullanıyor) dayak yiyorsunuz xd pratisyenler 35k alıyormuş tıp okunur mu aw |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X