Şimdi Ara

Şu kısmı çeviremedim yardım edin (ingilizce bilenler içeri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar makale ödevim var. bu kısımda takıldm yardımcı olabilecek arkadaşlar şu paragrafı çevirirse çok makbule geçer.

"For the new paper, the researchers modified this algorithm, with power conservation in mind. The standard way to identify planes in point clouds, for instance, is to pick a point at random, then look at its immediate neighbors, and determine whether any of them lie in the same plane. If one of them does, the algorithm looks at its neighbors, determining whether any of them lie in the same plane, and so on, gradually expanding the surface."

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ya özet olarak

bi algoritma varmış, araştırmacılar bunu düzenlemişler tekrardan. normalde belirlenmiş noktalardaki düzlemler mesafe için belirlerken kafadan bi nokta seçiliyomuş, sonra noktanın komşulara bakılıyor, aynı düzlemde uzanıp uzanmadığına bakıyolar. eğer bitanesi bile uzanıyorsa , algoritma bu sefer onun komşularına bakıyor, komşular aynı düzleme uzanıyor mu diye. böyle böyle devam ederek yüzey genişletiliyormuş.

olayı anladım da bu kadar çevirebildim
  • Bilimsel bir makaleymiş be. Yine de bir deneyelim.
    Yeni raporda araştırmacılar gücü korumak amacıyla algoritmayı değiştirdiler. Nokta bulutlarındaki düzlemleri bulmanın standart yolu, mesela rasgele bir nokta seçmek sonra en yakın komşularına bakmak ve aynı düzleme düşüp düşmediğine bakmaktır. Eğer düşüyorsa algoritma komşularına bakar böylece onların aynı düzleme düşüp düşmediğine karar verilir, bu böyle devam eder taki yüzey genişleyene kadar.

• eyvallah arkadaşlar bunlar işimi görür teşekkür ettim :)

• çok düz bir çeviri olucak ama konuyla alakalı daha iyi oturturtup yazrsın.

gazete yada yeni kağıt için. araştırmacılar bu algoritmayı akılda güç tasarufuyla düzenlediler.nokta bulutlarında düzlemleri belirlemek için standart bir yol,örnek olarak,rastgele bir nokta alalım sonra hemen onun komşularına bakalım ve bunlardan herhangi birilerinin aynı düzlemde uzandıklarına karar verelim,ve böylece,kademeli olarak yüzeyde genişletelim.
  • AsTraLL A kullanıcısına yanıt
    Yeni kağıt için araştırmacılar bu algoritmayı, zihindeki güç korunumu ile biraz değiştirdiler. Düzlemleri nokta bulutlarından (bilmiyorum doğru mu, bu bir terim dolayısıyla pek bir bilgim yok.) tanımanın standart yöntemi, örneğin, rastgele bir nokta seçmek, sonra bu noktanın hemen ardından gelen noktalara bakmak ve bu noktaların aynı düzlemde bulunup bulunmadığını saptamaktır. Eğer biri sağlarsa, algoritma, sağlayan noktanın aynı düzlemde bulunduğunu saptamak amacıyla bu noktanın komşularına bakar vs vs... yavaşça yüzey genişler.

Makale yazısı olduğundan pek isabetli olmayabilir kullandığım kalıplar, bir kontrol et yazdıklarımı mutlaka hata yapmışımdır For the new paper ile ne kastettiğini de anlamadım eğer sen biliyorsan mutlaka değiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 17 Nisan 2016; 0:37:58 >
  • Yardım lazım mı hala?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fedai89

Yardım lazım mı hala?

Arkadaslar yardimci oldular eyvallah :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.