Şimdi Ara

SU KAPLUMBAĞASI OLANLAR LÜTFEN YARDIM:(( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
11.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: zaga20

Suyu 1-2 derece soğut.
    Soğuk ve karanlık bir ortamda olmasın.
    Şu anda 7.5 yaşında bir kaplumbağam var.
    Arada eline al narin hareketlerle başını okşa.
    Sana daha fazla alışsın

Alıntıları Göster
    Benim su kaplumbağam elimden büyük şu anda... her gün 3 öğün yem veriyorum 12-13 tane her öğünde ve hala aç duruyor... ailemdeki herkesi ısırıyor fakat beni ısırmıyor ... büyükse kabuğunu hafif kaşırmış gibi yap adeta dans ediyor çok mutlu olur kaplumbağalar bundan benim kaplumbağa yazın daha çok yem yiyor ve kışa yağ olarak depoluyor kışın günde 10 yem yiyor...

• quote:

Suyu 1-2 derece soğut.
    Soğuk ve karanlık bir ortamda olmasın.
    Şu anda 7.5 yaşında bir kaplumbağam var.
    Arada eline al narin hareketlerle başını okşa.
    Sana daha fazla alışsın

Alıntıları Göster
    Bende besliyordum bir aralar fazla koku yapmaya baslayınca belgrad'a saldım 3 günde bir su değiştirmem gerekiyordu boş vaktimde çok olmuyordu gittim petshoptan kara kaplumbağası aldım besledim keratayı köye götürdüğümde kayboldu

Vitaminler var onlardan al suyuna damlat bir kaç damla yem verirkende yemine damlat o sanyomudur nedir o yemlerden kullanma kuru karides
    veya kuru balık ver suyu sabit 27 Derece olsun suda çok fazla sirkülasyon olmasın yüserken çok yorulur ama hareket şart yağlanmasın hayvan
    bende bir gemi vardı süs altından girerdi üstünden çıkardı hıkare özledim bak şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Quintana!

28 derecedeyse yatmaz kış uykusuna.
    Benimki geçen yaz 1 haftalıgına arkadaşımda kalmıştı ve farklı yem vermiş. Hayvanı geri aldıgımda yem yemiyor sürekli uyuyor hiç hareket etmiyor ve hiçbir zaman çıkmadıgı kuru bölgeden aşşagı inmiyordu tıpkı seninki gibi. 2-3 gün sonra öldü

o imzadaki yazı nedir ya ? beni yak kendini yak mamadou niang nedir anlamı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem095

quote:

Benimki geçen yaz 1 haftalıgına arkadaşımda kalmıştı ve farklı yem vermiş. Hayvanı geri aldıgımda yem yemiyor sürekli uyuyor hiç hareket etmiyor ve hiçbir zaman çıkmadıgı kuru bölgeden aşşagı inmiyordu tıpkı seninki gibi. 2-3 gün sonra öldü

Alıntıları Göster
    5 senedir su kablumbağsı besliyorum çok şükür daha bir rahatsızlığa mağruz kalmadı.
    kablumbağan hasta dostum. Soğuk algınlığı yani akciğer rahatsızlığı. Nasıl bir ortamda besliyorsun ilgileniyormusun okuyup araştırıyormusun bilmiyorum ama büüyük ihtimal ölücek. Bu yoldan kurtarmak zordur.

Suyun sucaklığını 30 + 2 derecelere kadar cıkart ve suyun seviyenisini alcalt soğuk ortamda tutma rüzgara mağruz kalmasın. hayvan forumlarında bulucağın talimatları uygula.

• quote:

Orijinalden alıntı: Balanced blue

5 senedir su kablumbağsı besliyorum çok şükür daha bir rahatsızlığa mağruz kalmadı.
    kablumbağan hasta dostum. Soğuk algınlığı yani akciğer rahatsızlığı. Nasıl bir ortamda besliyorsun ilgileniyormusun okuyup araştırıyormusun bilmiyorum ama büüyük ihtimal ölücek. Bu yoldan kurtarmak zordur.

Suyun sucaklığını 30 + 2 derecelere kadar cıkart ve suyun seviyenisini alcalt soğuk ortamda tutma rüzgara mağruz kalmasın. hayvan forumlarında bulucağın talimatları uygula.

Alıntıları Göster
    En yakın zamanda veterinere götür.. Bide bu bütün evcil hayvanların suyuna damlatılan bir ilaç mutlak vardır, veteriner tavsiyesiyle ondan al.. Hayvana yedirdiğin şeyler çok önemli, sağlam beslenmeli.. Ben, yaklaşık 10-11 kelime konuşan muhabbet kuşumu hep sıradan yemlerle besledim, 5 yaşına geldiğinde öldü. İyi bakamadım.

Belki senin kaplumbağa arkadaşların dediği gibi kış uykusuna falan yatacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: QUARESMA | 1903

quote:

Senin imzanın anlamı nedir peki? Görgüsüz gibi benim şu teknolojik aletlerim var ben bukadar zenginim benim böyle param var demekmi? Hava atmakmı?

• quote:

quote:

quote:

Senin imzanın anlamı nedir peki? Görgüsüz gibi benim şu teknolojik aletlerim var ben bukadar zenginim benim böyle param var demekmi? Hava atmakmı?

O imza neredeyse herkeste var yazdığım şeyler pahalımıda zenginsin diyorsun görende Core i7 yazdık falan zannedecek..Genel de herkeste yazıyor onlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

O imza neredeyse herkeste var yazdığım şeyler pahalımıda zenginsin diyorsun görende Core i7 yazdık falan zannedecek..Genel de herkeste yazıyor onlar

Okumadım orda neler yazdıgını direk ön yargılı yaklaştım

• quote:

Orijinalden alıntı: Anarchitekt

En yakın zamanda veterinere götür.. Bide bu bütün evcil hayvanların suyuna damlatılan bir ilaç mutlak vardır, veteriner tavsiyesiyle ondan al.. Hayvana yedirdiğin şeyler çok önemli, sağlam beslenmeli.. Ben, yaklaşık 10-11 kelime konuşan muhabbet kuşumu hep sıradan yemlerle besledim, 5 yaşına geldiğinde öldü. İyi bakamadım.

veterınere göturdum bız sadece kedı köpege bakıoruz dedı cok sinir oldum ya böle bıse var mı..

sonra petshop a göturdum..gozu ıcın damla ve de bı merhem verdı ayrıca vıtamın aldım..iştahı yerınde şükürler olsun..

gozünü actı 2. gundur kullanıorum damlayı..1 hafta kullanıcam..yemini de yiyo..agzına vitamın damlat dedı damlatıorum bende..

hıc huysuzluk yapmadı ya hatta kafasını uzatıo damlayı gözune atarken fılan..vitamini de bebek gibi agzına bı damla koydum içtı onuda..

• quote:

Orijinalden alıntı:

quote:

Orijinalden alıntı: Anarchitekt

veterınere göturdum bız sadece kedı köpege bakıoruz dedı cok sinir oldum ya böle bıse var mı..

sonra petshop a göturdum..gozu ıcın damla ve de bı merhem verdı ayrıca vıtamın aldım..iştahı yerınde şükürler olsun..

gozünü actı 2. gundur kullanıorum damlayı..1 hafta kullanıcam..yemini de yiyo..agzına vitamın damlat dedı damlatıorum bende..

hıc huysuzluk yapmadı ya hatta kafasını uzatıo damlayı gözune atarken fılan..vitamini de bebek gibi agzına bı damla koydum içtı onuda..

Alıntıları Göster
    Ülkemizde veteriner sadece kedi ve köpek doktoru olarak görünüyor ne yazık ki.
    Hele bi de petshop da bilgisi olmayan birisi varsa bu bir işkence.
    Geçmiş olsun.

• kaplumbağa'yı yan yatır
  • quote:

Geçmiş olsun.

saol arkadasım cok tesekkürler:))

malesef ki aynen ole..bide bılenler bilir izmir güzelyalıdaki pegasos veterinerine göturdum..bana aynen şunu dedi siz hayvanı petshop a götureceksınız biz ilgilenmiyoruz.. hayvanın yüzüne bıle bakmadı...

bu arada cok ilgilendım aynen dedıgın gıbı sevdım fılan oynadım onla keyfı yerıne geldı:))

ılk kez elımden yem yedı..ben hep suya atıodum fılan elımde beslememıstım cok guzel oluomus..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -- 13 Ekim 2010; 16:59:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Impala_vs_Tiger

Öncelikle geçmiş olsun dostum, 28 derece çok fazla sıcaklığı 25-26 dereceye düşür ve haftada bir kere vitamin vermeyi unutma herşey normal diyorsan geriye sadece beklemek kalıyor. Ayrıca yemini de yemiyorsa yeni bir yem almanı tavsiye ederim. Benimkiler canavar gibi bi' sağa bi' sola zıplıyorlar.

düşürdum sıcaklıgı vitamın de aldım şükürler olsun oynamaya basladı yıne:)) cok saolun ya tavsiyelerınız ıcın..
  • quote:

Orijinalden alıntı:

quote:

Geçmiş olsun.

saol arkadasım cok tesekkürler:))

malesef ki aynen ole..bide bılenler bilir izmir güzelyalıdaki pegasos veterinerine göturdum..bana aynen şunu dedi siz hayvanı petshop a götureceksınız biz ilgilenmiyoruz.. hayvanın yüzüne bıle bakmadı...

bu arada cok ilgilendım aynen dedıgın gıbı sevdım fılan oynadım onla keyfı yerıne geldı:))

ılk kez elımden yem yedı..ben hep suya atıodum fılan elımde beslememıstım cok guzel oluomus..

Alıntıları Göster
    Yorumları okuyamadım. Benim başıma da böyle bir olay gelmişti. Biraz ilgilen başında bekle. Olmadı yemini değiştir. Ben genelde hep aynı yemi kullanmıyordum. Karides + etli veya karides + otlu yem kullanıyordum. Ayrıca eğer tekse kaplumbağan bir tane daha almanı tavsiye ederim. Eğer bakabileceksen tabi. Benimkiler ister istemez hep birbirleriyle itiş kakış içindeydiler. Benden bilgili diğer arkadaşlar vardır sanırım. Benim dediklerim daha çok genel hayvan sahiplerinin bildikleri şeyler. Yani buradan bilgili bir arkadaşa sorman veya bir veterinere olmadı pet shopa danışman iyi olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlooDWinD

Benim su kaplumbağam elimden büyük şu anda... her gün 3 öğün yem veriyorum 12-13 tane her öğünde ve hala aç duruyor... ailemdeki herkesi ısırıyor fakat beni ısırmıyor ... büyükse kabuğunu hafif kaşırmış gibi yap adeta dans ediyor çok mutlu olur kaplumbağalar bundan benim kaplumbağa yazın daha çok yem yiyor ve kışa yağ olarak depoluyor kışın günde 10 yem yiyor...

napıyon sen reyiz... o kadar yem mi verilir ...obez olcak hayvan iyi ki yaşıo

• quote:

Orijinalden alıntı: 0kNn

sorun yok kafana takma uyuyacak :) aynı sorun bendede var araştırdım

Su kaplumbağaları sıcak ortamlarda kış uykusuna yatmaz yatarsada ölür zaten millete yanlış bilgi verme. Bu arada su kaplumbağaları için özel forumlar var orda daha faydalı bilgiler ve tedavi yöntemleri bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ledulth

quote:

Orijinalden alıntı: 0kNn

sorun yok kafana takma uyuyacak :) aynı sorun bendede var araştırdım

Su kaplumbağaları sıcak ortamlarda kış uykusuna yatmaz yatarsada ölür zaten millete yanlış bilgi verme. Bu arada su kaplumbağaları için özel forumlar var orda daha faydalı bilgiler ve tedavi yöntemleri bulabilirsin.

Alıntıları Göster
    8 sene önce almıştım son 4 senedir üniversitede olduğum için kardeşime bıraktım bizimkiside günde yaklaşık 20 yem fln yiyor. hatta sinek çekirge fln yakalayıp verirsen yer büyük bi zevkle. hatta balıkla beraberlerdi akvaryumda sürekli kuyruğunun ucunu koparırdı balığın bi gün mideye indirmişti en sonunda :D balığın yarısı kalmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: cyclone__

8 sene önce almıştım son 4 senedir üniversitede olduğum için kardeşime bıraktım bizimkiside günde yaklaşık 20 yem fln yiyor. hatta sinek çekirge fln yakalayıp verirsen yer büyük bi zevkle. hatta balıkla beraberlerdi akvaryumda sürekli kuyruğunun ucunu koparırdı balığın bi gün mideye indirmişti en sonunda :D balığın yarısı kalmıştı.

Alıntıları Göster
    yılardır bakarım
    seninkinin durumu basit bir kış uykusundan başka bir şey değil dert etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallica17

quote:

o yine iyi benim bi akrabam vardı cips abur cubur veriyorlardı.Acayaip irileştiler sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: StevenDiaz

quote:

Orijinalden alıntı: metallica17

quote:

o yine iyi benim bi akrabam vardı cips abur cubur veriyorlardı.Acayaip irileştiler sonra.

Alıntıları Göster
    Aynısı 4-5 gün önce benim de başıma gelmişti.Suyu 30 dereceye çıkart ve vitamini normalden fazla ver.2-3 güne iyleşicektir.Genellikle Akciğer Enfeksiyonuundan veya Kış uykusuna niyetlendiklerinde böyle oluyor.Suyu kesinlike 30 derece yap..2-3 gün sonra tekrar 29 - 28 e indirirsin.

Ben ölücek diye ümidimi bile kesmiştim.Çünkü baya bir süre yem yemedi.Sonra ısıtıcıyı yeniledikten sonra tekrar canlandı şu an iyi maşallah.

www.sukaplumbagasi.com a üye olup da sorabilirsin.Türkiyedeki bu hayvanlar ile ile ilgili en iyi sitedir

Şu an ikisi de kuru alanda ayaklarını uzatmış bana bakıyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.