Şimdi Ara

su inorganik ama solunumda oluşuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • vücutta üretilemez yazmışlar ama solunumda açığa çıkıyor. kafamı karıştırdı biri anlatabilir mi? ( atıldığı için diyecek arkadaşlar , ozaman niye üretilemez yazıyorlar ki bu kitaplara cidden saçmalık )

• Sigaraya da 50'lerde 60'larda falan zararı yok deniliyordu. Bu dünyada hiçbir şeye inanmayacaksın.
  • Fikirist kullanıcısına yanıt
    Organik maddede tek şart canlı vücudunda uretilebilmesi değil. C-H bağıda şart. Su da c-h bağı var mı?Hayır yok. Suyun formülü H2O. (Nasıl da anlattım ama)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imaginary friend

Organik maddede tek şart canlı vücudunda uretilebilmesi değil. C-H bağıda şart. Su da c-h bağı var mı?Hayır yok. Suyun formülü H2O. (Nasıl da anlattım ama)

sırf cevap yazmak için yazmasaydın keşke. inorganik maddeler vücutta üretilemez niye diyor ozaman ? su istisna falan filan yazmaya mı üşeniyorlar . ben inorganik değil diye birşey söylemedim.
    Sırf cevap yazmak için yazmadım. Pek bi sinirlisin. Suyun istisnalığını yapısında organik madde bulunmamasından kaynaklanıyor.Evet,dediğinde haklısın. Organik değilse vücutta nasıl üretiliyor? Onu da şöyle düşündüm ama emin değilim: Suyun vücuttaki üretimi aslında üretim sayılmaya bilir. Solunum tepkimesi sonucunda açığa çıkıyor. Oysa ki mesela bir proteine bakarsak sadece aminoasit gerekiyor. DNAmızda bulunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: imaginary friend

Sırf cevap yazmak için yazmadım. Pek bi sinirlisin. Suyun istisnalığını yapısında organik madde bulunmamasından kaynaklanıyor.Evet,dediğinde haklısın. Organik değilse vücutta nasıl üretiliyor? Onu da şöyle düşündüm ama emin değilim: Suyun vücuttaki üretimi aslında üretim sayılmaya bilir. Solunum tepkimesi sonucunda açığa çıkıyor. Oysa ki mesela bir proteine bakarsak sadece aminoasit gerekiyor. DNAmızda bulunuyor.

pardon hava çok sıcak çarpıyo beni bende öyle düşündüm ama kitapta biraz işlerleyince anladım. femin biyoloji kitabı iğrenç ötesi.
    bir notla falan belirtilseydi iyiolurdu . çoğu bilgi atlanmış kitapta zaten.

Palmeyi öneririm. Daha detaylı ve daha az karışık bir kitap. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CO2 de organik olmadığı halde canlılar tarafından üretiliyor mesela. Herhalde asıl tanım şu şekilde: canlıların her ürettiği madde organik değildir ancak her organik madde canlılar tarafından üretilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr_sexyT

CO2 de organik olmadığı halde canlılar tarafından üretiliyor mesela. Herhalde asıl tanım şu şekilde: canlıların her ürettiği madde organik değildir ancak her organik madde canlılar tarafından üretilir.

tamda bu işte. bide yağların yıkımında da su açığa çıktığını fark ettim şimdi. istemli olarak üretilmiyor açığa çıkıyor falan denmesi lazımdı muhakkak
  • c6h12o6 glikoz üretilirken bitki su kullanır
    solunumda glikoz yakılırken bu kullanılan su açığa çıkar
    h ve o 'dan yeni bir su üretilmez
    zaten yapısında olan sudur o bir üretim yok yani :D
  • Bak ben sana açıklamasını yapayım üretim demek bir şeyi yoktan var etmek demektir , değiştirmek ise elde olan malzemeleri evirip çevirmek demektir. Biz suyu yoktan var etmiyoruz sadece dönüşüm reaksiyonlarıyka elde ediyoruz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.