Şimdi Ara

Şu hat değerlerine bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk Telekom 8mbit internet kullanıyorum. Son bakışımda max veri oranı 14mbps idi düşmüş. Bununla birlikte paket hızımı da otomatik olarak 8mbps den 6mbps ye düşürmüşler. Bu nasıl olabilir?
    Şu hat değerlerine bakar mısınız?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• SNR değeriniz çok düşük ve muhtemelen dalgalanıyor. Bu yüzden değişiyor oranlar.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hattım panoya biraz uzak sanırım sebep o. Ama max oran nasıl bu kadar düşer. Şu an 16mbite geçmediğime şükrettim. Geri arasam inceleme zamanına kadar 2mbite düşürürler. Uğraşsam mı yoksa 6mbite razı mı olsam bilemedim. Ping ve jitter değerlerim fena değil.

• circassianman kullanıcısına yanıt
    Bölgenizde VDSL2 varsa değerlendirin derim.
    Hocam binada 24mbit vdsl kullanan var dsmart ile tt altyapısı kullanıyor evet ama tt söylediğimde sizin altyapıda yok dendi. Ayrıca 14mbit e kadardı şimdiye kadar altyapı hızı. Geçen bakım diye gelmişler bi işler çevirdiler sanırım.

Siz vdsl2 için başvurduğunuzda "port yok" cevabını mı alıyorsunuz?
    Hocam ben sorduğumda hattınız 16mbite kadar destekli adsl dendi. Daha önce 24mbit vdsl geçicektim geçemedim altyapınız olumsuz dendi. Binada kullanan var dediğimde olabilir ama size sağlayamıyoruz dendi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Çağrı merkezini arayın. Adresinizde VDSL2 kullanıp kullanamayacağınızı sorgulayın. Geçebilirsiniz denirse VDSL2 destekli bir modem alarak yüksek hızlarda kullanabilirsiniz.
  • Bina içi tesisatta problem var bunun başka açıklaması olamaz, düşürmüşler demek yanlış bir tabir olur düşmüş demek daha doğru en kötü aşağıdaki kutudan eve sıfır kablo çekilirse problem büyük oranda düzelir bana göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz daha üst kısmı çekebilirmisin adsl modunu gmt glite gibi eski teknolojilere getirmiş olabilirler

modemden o teknolojileri kısıtlayıp sadece adsl2+ modunu seçersen düzelebilir
    Modemin vdsl2 destekli. Tt hattım destekli değil diyor. Binada max veri oranı 37mbps olan dsmartlı var.

• Mod adsl2+

• AL3lMA kullanıcısına yanıt
    Bir anda 14 ten 6 ya düşmesi bence dediğinizle açıklanamaz.

Tam tersi bununla açıklanır geçen yıl 100 megabit hattım bir gecede 35 e düştü müşteri hizmetlerini aradım hattınızda oksitlenme olabilir dedi evim müstakil direkten gelen hat direkt modeme bağlı sadece tek ek duvarda prizdeki telefon kablosu ile jak girişi bak ek kablo bile yok sadece jak tesisat on numara hiç ihtimal vermiyorum diyorum müşteri hizmetleri beni salladı kafasından masayı çektim görünür de birşey yok mehersem oyun oynarken heyecandan modem kablosuna ayağım takılmıştı jak hafif geri gelmiş yerinden bile çıkmamış düşün jaki tam yuvaya bastırdım modem arayüzüne girdim evet hat yine 100 megabit yani ufak bir temassızlik bile 70 megabit e yakın kayıp yaşattı bana bu söylediklerimi gözden geçirin çünkü bir günde böyle düşüşün ve komşunun 25 sizin 6 almanızın başka bir açıklaması olamaz hız sınırlaması yapılmamış hattın desteklediği hız düşmüş hatta kayıp var anlamına geliyor bu buna uzaktan müdahale edilemez aklında hattımı kisitladilar düşürdüler gibi birşey olmasın yani

• Ha bu arada zaten Telekom kullanıyorsun arıza kaydı bıraksan gelirler aşağıdaki kutudan ölçüm yaparlar orada yüksek çıkacaktır değerler çok büyük ihtimalle eğer öyleyse zaten yeni hat çekersin elektrikçi çağırıp sorunun çözülür öyle değilse yapacak birşey yok komşu 24 alıyorsa sende alırsın belki onun hattı 24 den fazla da destekliyordur maddi olarak o paketi tercih etmiş olabilir adsl de vdsl e gore hat değerleri farklıdır zaten ama bu kadar düşük olmaz komşuya göre adsl ile kıyaslarsak

Hocam tt binanızda 24 mbit yok diyor diğer tt kullanan kimseye vermiyor vdsl. Ama tt altyapısı kullanan dsmart tam kapasite 24mbit verirken 37 mbite kadar verebileceğini söylüyor. Yani tek o dairenin altyapısı mı sorunsuz?

Millenicom dan ev adresini bir sorgulayin kaç magabit çıkacak verilen hız bakalım

41 mbps çıktı.

• VDSL2 24 ve üzeri hızlar için zaten. Geri kalan tüm ihtimal ve durumları ise @AL3lMA açıklamış zaten.
    Hocam bunu Türk Telekom ile alamıyorum peki nedeni ne? Kesinlikle vdsl yok diyorlar. Diğer firmalar vdsl veriyor tt altyapısı ile. Port sorunu falan değil durum. Vdsl altyapınız yok deniliyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.