Şimdi Ara

şu gpu olaylarından anlayanlar bi yardım etsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi msi afterburner programını kurdum daha oyun içinde denemedim (bf4) deneyince editlerim de,gpu ya da başka bir şeyin düşük mü olması iyi yüksek mi? hangisi kötüyse nasıl daha iyi yapabiliriz ? amd radeon 6800 hd ekran kartım var.

• afterburner tarzi programlarla bakarken gpu'nun %99 98 olmasi istenir bu kartin tam verim calistigini gosterir.cpu yuzdesinin ise %90 ve uzerine cikmamasi istenir cunku bu islemci karta/oyuna yetmiyor demektir.msi afterburner ile oyun ici gorebilmen icin ayarini yapman gerekiyor seceneklerden.eger olmazsa bu programi da deneyebilirsin ayar gerekmez try diye ac kalsin.islemci sicakligini da gosterir.sistem ram kullanimini da bir tanesi gosteriyordu ama hangisiydi bilemedim.

http://www.playclaw.com/download.php

• sağolun hocam çektim ayarı da eğer gpu kullanımım düşük olursa arttırma şansım var mı farklı bi donanım almak dışında?
  • panelindeki gibi 4100 3.6 ghz mi kullaniyorsun?baktin ki gpu kullanimi dusuk islemciye biraz overclock yap cunku gpu kullanimini yukselten sey islemcidir ama 6850'ye elindeki islemcinin rahat yetmesi lazim.bf4'u rahat oynar misin ayar kisarsan oynarsin tabi fakat bf4 diger oyunlara gore sisteme daha cok yukleniyor hani su oyunda full oynamistim bunda niye oynayamiyorum diyip sistemde hata arama oyun cok yukleniyor cok isitiyor sistemi.
  • denedim de oyun içinde göremiyorum ya hocam
  • afterburner calismazsa diye onceki mesajimda playclaw linki vermistim onda ayar yapmana gerek yok ve islemci sicakligini da gorebilirsin onu dene.
  • Rahat oynatıyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumlar mısın hocam iyi mi şimdi bu değerler? fps düşük anladığım kadarıyla
  • program mı?
  • islemciye dikkat edersen 97 84 81 78 olmus yani son haddinde calisiyor ve yetmiyor ekran kartina ki ekran karti kullanimi da 69 olmus.ayarlari dusursen bile islemci kullanimlari boyle son haddinde calisacak tahminim ve gpu kullanimi dolayisi ile fps dusuk kalacak.3.6 kullaniyorum yazmissin panele olmuyor mu soyle 4 4.5 ghz?fan sogutucun vardir yoktur stoktur bilemem ama kisa sure denemek icin islemci hizini biraz yukselt islemci kullanimlari daha az olsun gpu kullanimi daha yuksek olsun fps yukselir ama benim derdim 36 fps'den 40-50 fps'ye cikarmak degil ani fps dusmelerini onlemek bu da islemci ile olur.sabit 40 fps olsa oynarsin iyi kotu ama 40 iken birden saliselik 20'ye duserse iste takilma olur o zaman ve zevk kaciran bir seydir.ben eski phenom islemciyle bf4 denedigim icin biliyorum yani nasil oluyor.
  • olmuyor mu soyle 4 4.5 ghz derken? çok bilgili değilim bu konularda cahilliğime aldırmayın.. işlemci hızını nasıl yükselticez?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jimmy Kane

olmuyor mu soyle 4 4.5 ghz derken? çok bilgili değilim bu konularda cahilliğime aldırmayın.. işlemci hızını nasıl yükselticez?

sen stok 3.6 ghz kullaniyorsun anladigim kadariyla.carpan kilidi acik kullandigin islemcinin.bu durumda oc'den anliyorsan iki ayar anlamiyorsan tek ayar yapman gerekiyor.acilista del tusuna surekli bas gir biosa anakart marka modeline gore degisir ama multiplier diye bir ayar var onu x20 yaptiginda islemci 4 ghz olur.4.5 ghz yapmak icin biraz voltaj vermen gerekir iste bunda da biraz bilgili olman lazim ama 4.5'u bosver simdi denemek icin 4 ghz yapabilirsin ne kadar farkettigini gormek icin.4.5 denemek icin forumda overclock bolumu var yardimci olurlar anakartin bios resimlerini atarsin sunu soyle yap diye soylerler ama biosa gir bakalim bir benim dedigim ayari gorebilecek misin?goremezsen elleme kaydetmeden cik kaybedecek bir seyin yok.stok voltajla 4 ghz calisacagini dusunuyorum o islemcinin.

• bundan mı bahsediyosun?
  • Jimmy Kane J kullanıcısına yanıt
    Battlefield 4 ü rahat oynayabiliyormusun yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet sıkıntım yok ama niye daha iyi olmasın eğer seçeneğim varsa dimi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jimmy Kane

bundan mı bahsediyosun?

bu programi acilista surekli del tusuna basarak mi actin?gosterdigin bios guncelleme programi ben sana biosa gir diyorum ama daha biosa girmesini bilmiyorsan overclock filan yapma bence sonra sorun olursa duzeltemezsin ugrasirsin.

• 69 olan gpu kullanımı değil gpu sıcaklığı..

Konu sahibi arkadaş msi ab'den gpu usage'i on-screen olarak seçip tekrardan ss atar mısın?

• aynen tam resmi çekerken sıfırlandı o yanındaki yüzde.birazdan çekip editlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jimmy Kane -- 4 Mayıs 2014; 22:44:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenus

69 olan gpu kullanımı değil gpu sıcaklığı..

Konu sahibi arkadaş msi ab'den gpu usage'i on-screen olarak seçip tekrardan ss atar mısın?

evet oyleymis yanindaki de sifir olunca islemci kullanimina takilmisim.islemci son hadde calisiyor gpu kullanimini gorsek de cok bir sey degismez ama yine de gorelim.msi afterburnerin ayarini gostermistim ama calismadi dedi.playclawla alsin calisiyorsa degisen bir sey olmaz o da yuzde gosterecek ve o yuzdenin 99 olmasi cok dusuk bir ihtimal.
  • Jimmy Kane J kullanıcısına yanıt
    Attığında tekrar yorumlarız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.