Şimdi Ara

Su Degişimi Sonrası ölüm Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar baliklara haşlanmis ispanak verdikten sonra su cok pislendi bendr %100 su degisimi yaptim akvaryum 20 lt tam bir damacana su ediyor. Damacana balkonda oldugu icin soguktu bende 1.5 lt sini kaynattim akvaryumu iyice yikadim sonra suyu ekledim bu arada balıklar çopcu ve lepistes suyun sicak olmadigindan eminim sonra suyu koyduktan sonra 10 dk motoru actim sonra baliklari koydum 13 saat sonra 2 tane erkek lepistesim can cekişti ve öldü ve diger bazi baliklar hep suyun uzerinde yüzüyor onlarda olecek diye korkuyorum nerede hata yaptim merak ediyorum acaba suya adapte olamadılarmi birde ölenlerin erkek olmasi şaşırtti beni 19 tane yavru var onlar yaşıyor yardım ederseniz sevinirim

• Asla ve asla akvaryum suyu %100 değiştirilmez

Sicaklik kaç derece tropikal baliklar bunlar aicaklik değişiminden ve düşük sicakliktan etkilenirler

Hava motoru acil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eseyemidi

Asla ve asla akvaryum suyu %100 değiştirilmez

Sicaklik kaç derece tropikal baliklar bunlar aicaklik değişiminden ve düşük sicakliktan etkilenirler

Hava motoru acil mi ?

hava motoru açık ve yetişkin lepisteslerimin hepsi öldü yavrular sağlam 2 tane büyük dişi kaldı :(
  • su değişimiyle veya ısı değişimi ile lepistesler kolay kolay ölmezler ( ben suyu dinlendirmem ısı değişimi vs dikkate almam şuana kadar bir kez bile su değişimi nedeniyle öldürmedim) başka bir şey yapmışsınızdır büyük ihtimalle yakalarken incittiniz mi ? veya yakaladıktan sonra koyduğunuz kap temiz miydi ıspanak vs nasıldı yemleme çok mu oldu dişiler ölmadiğine göre aşırı yemleme gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfatime

su değişimiyle veya ısı değişimi ile lepistesler kolay kolay ölmezler ( ben suyu dinlendirmem ısı değişimi vs dikkate almam şuana kadar bir kez bile su değişimi nedeniyle öldürmedim) başka bir şey yapmışsınızdır büyük ihtimalle yakalarken incittiniz mi ? veya yakaladıktan sonra koyduğunuz kap temiz miydi ıspanak vs nasıldı yemleme çok mu oldu dişiler ölmadiğine göre aşırı yemleme gibi duruyor.

Hocam şuan itibariyle hepsi erkek disi öluyor teker teker su degisimine bagliyorum ama 16 tane yavru saglam

• Sicaklik şuan kaç derece

Alfatime;Hocam sizde mi suyu komple degistirdifiniz halde ve göz karari soğuk suya kaynar su karistirarak hazirladiginiz suya baliklari attiginizda ölmedi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: eseyemidi

Sicaklik şuan kaç derece

Alfatime;Hocam sizde mi suyu komple degistirdifiniz halde ve göz karari soğuk suya kaynar su karistirarak hazirladiginiz suya baliklari attiginizda ölmedi ?

Hocam suan hepsi oldu 2 copcu 1 tane buyuk disi ve 16 tane yavru saglam digerleri oldu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OguzhanY

Bence %100 su değişiminden olmuştur. Suyu çok kirlenirse bence en fazla %50 değişilmeli. Yetmezse bir kaç gün sonra bir %50 değişim daha yapılabilir. Ama %100 çok sıkıntılı.

Sagolun hocam tecrube sahibi oldum baliklarim hepaini kaybettim yavrular kaldi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: casplock

quote:

Bence %100 su değişiminden olmuştur. Suyu çok kirlenirse bence en fazla %50 değişilmeli. Yetmezse bir kaç gün sonra bir %50 değişim daha yapılabilir. Ama %100 çok sıkıntılı.

Sagolun hocam tecrube sahibi oldum baliklarim hepaini kaybettim yavrular kaldi

En azından yavrularınız kalmış. Onları sağlıklı büyütürsünüz.

İnş hocam

• + 20 litre çok az balıklar için,az olduğundan dolayıda su değerleri hemen değişebiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.