Şimdi Ara

SU BAKIMINDAN EN ZENGİN İLİMİZ NERESİ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
19.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Aslan_Bekir

SU BAKIMINDAN EN ZENGİN İLİMİZ NERESİ???

en fakiri biliyoruz: Ankara

ben bursadayım burda sokakta camide fln bulunan çeşmeleri kapattılar.camide 5 tane varsa 3 taneye indirdiler öyle yani durum

Şu kızılırmak bi bağlansın Ankara'ya işte o zaman sorarım ben size

• Bursa'da su kaynakları bakımında en zengin şehirlerimizden birisi ama Bursa'da "tasarruf" kelmesinin anlamını bilen yok
  • erzurum-kars platosu da Türkiyenin en çok yağış alan yerlerinden biridir...
  • Bende Batman'da yaşıyorum.Önemli bi sorun olmazsa su kesintileri olmuyor Allah'a şükür.
  • beyler yağış önemli değil önemli olan o yağışı nasıl bikirtiyorsun ve hem yer altı hem yer üstü sularını verimli şekilde kullanabiliyormusun..Bugün çoğu şehrimizdeki kuraklığın nedeni tarımdaki yanlış, bilinçsiz sulamalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARNIVALE -- 10 Eylül 2007; 19:17:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: CARNIVALE

beyler yağış önemli değil önemli olan o yağışı nasıl bikirtiyorsun ve hem yer altı hem yer üstü sularını verimli şekilde kullanabiliyormusun..Bugün çoğu şehrimizdeki kuraklığın nedeni tarımdaki yanlış, bilinçsiz sulamalar

Göller kuruyor diyorlar ve bunu kuraklığa bağlıyorlar...Halbuki yeraltı suyunu gereksiz yere kullanırsan göllerde kurur tabiki de...
  • eskişehir olabilir çünkü altı tamamen su denilir hep..
    Zaten şehrin merkezinde kaplıcalarda var
  • Ankaraya bundan 5-6 yıl önce ilkkez gittiğimde şok olmuştum.
    Her tarafta havuzlar, bahçeler.. Suyu sanki hava gibi kullanıyorlar.
    Hatta "heralde deniz olmamasının açığını bu şekilde kapamaya çalışıyorlar" demiştim arkadaşlara.

Ve aradan yıllar geçti, Ankaranın hali ortada..
    Bela geliyorum diye diye geldi.
    Üzülüyorum o şehirdeki Türk yurttaşlarım için.

Soruya gelince.
    Bildiğim kadarıyla göller yöresi ve trakyada su sıkıntısı yok. Ama en rahat ilimiz hangisidir bilemicem.
  • güzel memleketim MALATYA tabiki!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: POWER64

Adana 100 yıllık su problemini çözmüş bir şehir.

Evet ben de duydum. Adana'nın 100 yıllık suyu varmış
  • Tartışmasız Artvin kendi memleketim diye söylemiyorum merkeze olmasa da bizim köye hemen her gün İstanbul'a yazın tıplan yağan yağmurdan daha çok yağmur yağar (bu daha yaz) her köşe başında akan çeşmeler görürsün, adım başı bir dere sonra o bütün küçük dereler birleşir Çoruh'u oluşturur
  • Erzurum sanırım yağış rejimi açısından
  • rize,artvin felandır
  • tartışmasız kahramanmaraştır

çünkü su zenginliğinde önemli olan yüzey akışını sağlayan sular kadar yeraltı sularıda çok önemlidir ki kahramanmaraşta her ikiside çok fazla olarak bulunmakta
  • Ben diyorum Erzurum-Kars tarafının barajları %98-%99 su doluluk oranlarına sahip hala Adana, Maraş falan deniyor
  • kars kesinlikle kars
  • quote:

Orjinalden alıntı: radyasyo_N

Ben diyorum Erzurum-Kars tarafının barajları %98-%99 su doluluk oranlarına sahip hala Adana, Maraş falan deniyor

Haberler yalan söylemez
    http://www.dunyabulteni.net/news_detail.php?id=20357

• quote:

Orjinalden alıntı: afacan!

quote:

Orjinalden alıntı: radyasyo_N

Ben diyorum Erzurum-Kars tarafının barajları %98-%99 su doluluk oranlarına sahip hala Adana, Maraş falan deniyor

Haberler yalan söylemez
    http://www.dunyabulteni.net/news_detail.php?id=20357

Ayıptır söylemesi İzmit'in de Sapanca gölü var bizim torunların torunlarını da susuz koymaz valla

• baraj doluluk oranlarına bakarsan burada da aynı oranda doluluk var ben yeraltı suyundan da bahsediyorumm şu mevsimde bile saatte 500ton(138lt/sn) su çekilen kuyular var maraşta hemde 10metreden. ve su seviyesi hiç azalmıyo kuyuda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cndstrn

Tartışmasız Artvin kendi memleketim diye söylemiyorum merkeze olmasa da bizim köye hemen her gün İstanbul'a yazın tıplan yağan yağmurdan daha çok yağmur yağar (bu daha yaz) her köşe başında akan çeşmeler görürsün, adım başı bir dere sonra o bütün küçük dereler birleşir Çoruh'u oluşturur

Çoruh artvinden doğmuyorki

en son artvine uğruyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.