Şimdi Ara

Şu anki en güncel gümrük fiyat sınırı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
8.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler yurtdışı alış verişlerinde belli bir fiyatın üzerindeki mal gümrükte takılıyor. Şu an bu fiyat sınırı nedir?

Ben amazon.com üzerinden 60 dolarlık birşey aldım diyelim, kargosu 48 dolar tutuyor, ikisi beraber 108 dolara gelmiş oluyor.

Şimdi öğrenmek istediğim iki şey var, gümrük sadece alınan malın fiyatına mı bakar, yoksa kargoyla birlikte gelen fiyata mı? Yani bu mal alınsa ve gelse, sadece malın fiyatı olan 60 dolara mı bakacaklar, yoksa kargo masrafını da katıyorlar mı işin içine? Ve gümrükten mal geçirmenin fiyat sınır nedir?

Burada işi detaylı bilenler var, yardımcı oluveriniz beyler.

• 150 euro ya kadar urun getirtebilirsin diye hatirliyorum.
    Gumruktekiler urunu google dan aratip ilk cikan fiyati seciyor genelde tembellik edip
  • 75 euro diye biliyorum ben baya dusurduler
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNu23

75 euro diye biliyorum ben baya dusurduler

En son bu oldu sanırım :)

ama bizim doğuda kaçakçılık yapmak normal :=)
  • Şimdi bu durumda 75 euro sınırı varsa, sadece 60 dolarlık ürünün kendini baz aldıkları zaman gümrüğe takılma ihtimali yok. Ama eğer kargoyla birlikte hesaplanıyorsa (ki çok mantıksız) o zaman pohu yeriz.

Bu detayı bilen birileri lazım, bulana kadar konuyu güncel tutacağım :D
  • Kargo hariç 75 euro
  • Altın yurmuk, yurmuğuna sağlık kardeş. Kurtarabiliriz bu durumda paçayı, sağolun varolun beyler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yankee27

Altın yurmuk, yurmuğuna sağlık kardeş. Kurtarabiliriz bu durumda paçayı, sağolun varolun beyler.

garantisi yok ki :) 75euro altı olsa bile gümrüğüe sokabilirler..oradaki memurun amirin insafına kalmış..bu ihtimali de gözönünde bulundurunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Altın yurmuk, yurmuğuna sağlık kardeş. Kurtarabiliriz bu durumda paçayı, sağolun varolun beyler.

garantisi yok ki :) 75euro altı olsa bile gümrüğüe sokabilirler..oradaki memurun amirin insafına kalmış..bu ihtimali de gözönünde bulundurunuz.

İşlerini adam gibi yapmadıkları için her türlü risk ve rezillik var. Yurtdışına garantiye telefonunu gönderiyorsun, tamir edilip geri gönderiyorlar, gümrüğe takılıyor. Gidiyorsun anlatıyorsun zaten benim telefonum diye, "yurt dışından telefon getirtmek yassah argadaşım yassah" gibi gülünç tavırlar takınıyorlar. Bunlara alıştık artık. Yazık.

• Peki böyle bir sorunla karşılaştım diyelim. Bundan nasıl haberim oluyor? Ve ne yapabiliyorum? Yani haklarım neler?
  • Urun fiyati 75 euroyu gecmemeli kargo 100 dolar da olsa fark etmez
  • quote:

Peki böyle bir sorunla karşılaştım diyelim. Bundan nasıl haberim oluyor? Ve ne yapabiliyorum? Yani haklarım neler?

:) hak mı? hehehe
    diyelim telefonunu tamire yolaldın..ücretsiz tamir edip yolladılar.
    gümrük memuru uyuz oldu ,gördü dielim telefonu..aldı gümrüğe
    gidersin telefonun gerçek değeri ne ise onun üzerinden
    kdv
    gümrük vergisi
    konşimento
    ordino ücrei
    antrepo ücreti
    gümrük müşavirlik ücreti
    ufak tefek bir iki ücret daha çıkabilir

gibi toplam 500tlden başlayan bir ücret öder alırsın telefonunu.ya da memuru müdürü amiri ikna eder para vermeden geri gelebilirsin (pardon,ordino ücretini vs ödersin de gümrük vergilerini vs almayabilirler.)

• Abi bu ne ya? Cinayet sebebi bildiğin. Yani memuru vursan heralde Allah katında haklısın anasını satim.
  • quote:

Abi bu ne ya? Cinayet sebebi bildiğin. Yani memuru vursan heralde Allah katında haklısın anasını satim.

Aslında en kolay çözüm vergi falan karıştırmadan ordaki memura atcan bi ellilik o zaman gör sen.Tecrübeyle sabittir
  • Öyle birşey olursa artık rüşvetten başka seçeneğimiz yok. 75 euro altı mal işte, daha neyini tutacak.
  • normalde tutmaması lazım ama dediğim gibi,gümrüğe de alabilir.tamamen onun insiyatifinde.
    benim başıma geldi buna benzer bir konu, yeşilköydeki gümrüğün müdürü ile 15 dk konuştum telefonda.
    bana tek dediği şey
    evet,siz haklısınız,ama benim yapabileceğim birşey yok,kanun böyle oldu.
  • 150 iken kargo dahil 150 idi.Mevzuatta ne yzaıyor şu an bilmiyorum 75 euro ama kargo dahil mi değil mi.
  • 75euro
  • quote:

Öyle birşey olursa artık rüşvetten başka seçeneğimiz yok. 75 euro altı mal işte, daha neyini tutacak.

rusvet alanda gunah verende
  • Kişi mağdur ediliyorsa, adamın rüşvet vermekten başka çaresi yoksa alanın yurdu cehennem, veren affedilebilir. Yurtdışından alış veriş yapmamak lazım demek ki, kaçakçılığı şimdi anlıyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.