Şimdi Ara

Şu An Ne Dinliyorsunuz? [ANA KONU] (853. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20.264
Cevap
91
Favori
255.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 851852853854855
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=4-nkRX4FQEc

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boy Harsher - LA [2019]


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boy Harsher - LA (Instrumental) [2019]


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boy Harsher - Face the Fire (Official Video) [2019]


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boy Harsher - Face the Fire [2019]


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sefer baya farklı bir kayıt yöntemi uyguladım, sonuç mükemmel :) Kayıtları AKAI deckten, BASF Chrome Super II banttan oynatıyorum. Sesi yükseğe aldım.


    Bu eserler beni her dinleyişimde farklı ve "uzak" diyarlara götürürler. Albüm İlk baskı (CD) versiyon. Ses dokusu, tonal denge harika ; )


    Unutulmayan trance klasiklerinden. SİZE GELSİN


    Robert Miles - Children (Dream Version) (HQ Audio) [1996]





    Güçlü ve nostaljik..


    Robert Miles - Red Zone (HQ Audio) [1996]




    Spotify link

    https://open.spotify.com/album/5QPEiKncTuVzgtrZ6inc6C?si=Aes15DQBSpCBfyWRWEFK_Q


    Üstad Roberto Concina, seni unutmayacağız. R.I.P. adamım.



    AKAI deckten BIAS ve seviye kalibrasyonuyla çok hassas bir şekilde kalibre ederek, elimdeki seçkin ve en korunmuş bantlardan birine kaydettim. Yüksek seviyeli Tip 2: BASF Chrome Super II (1988).


    Bu elimdeki en sapkın ve en başarılı bantlardan biridir. Niye SAPKIN dedim :)


    Bu model saf kromdur (chromdioxid) ve AKAI cihazın referans kayıt ayarı, kobalt katkılı TDK SA bandına kalibre edildi. Chromdioxid bantların doygunluk seviyeleri yüksektir ve fazla sinyal almalarına gerek kalmaz. Bu yüzden de saf kromlar üzerinden doğru seviyeleri ayarlamak biraz uğraştırıcıdır.

    Bandın kayıt seviyesini 0 db'de tuttum ve duyulabilir herhangi bir bozulma (distorsiyon) yoktu.


    Not: Kaset deckleri Chrome pozisyonunu desteklerler, ancak çoğunlukla Chromdioxid (BASF Tip 2) bantlarını düzgün kayıtlar elde edebilmek için ayarlayamazlar.


    TARİHÇE

    Alman BASF şirketi, ilk krom dioksit bantlarını geliştirdi ve teknolojinin patentini aldı. Diğer üreticilerin çoğu bu lisansını almak istemediler, bu nedenle Tip 2 bantları çoğunlukla kobalt katkılı ferriktir (Chrome pozisyonu).

    Bu nedenle saf kromlar birçok Japon destesinde, özellikle de seviye ve BIAS ayarlamaları olmayanlarda iyi performans gösteremedi. Bu desteler genellikle TDK SA gibi bir Japon kasetinde kalibre edildi.

    Bunlar, 80'li yılların Tip 2 serisinin en tepesindeki BASF'lerdi. İçinde çift katmanlı saf krom bant bulunan, dayanıklı bir bant ve kabuklara sahipler.


    Chromdioxid bantların tıslama (gürültü) seviyeli olabildiğince düşüktür, fakat sadece manuel BIAS ve seviye kontrolleri olan bir destede kaydedilebilirler. Japon deck referanslarına göre 0dB veya 0dB'den daha düşük seviyelerde kaydedilmeleri gerekir.

    Bunlar şimdiye kadar yapılmış en iyi bantlardan biridir fakat diğer model ve markalara göre belirgin bir eksikleri var. Kaydedildiklerinden yaklaşık 1 yıl sonra (bant kullanılmasa dahi) sinyal seviyeleri zamanla belirli bir düzeye kadar azalır. İlk 1 yıl içerisinde yaklaşık 2dB düşüş görülür ve 1.5 yılın sonunda 3dB'ye kadar geriler ama bu sınır bir daha aşmaz. O yüzden kayıtları daha taze iken dijitalleştirmek en makul ; )


    Not: dB (sinyal) kaybı diğer formülasyonlarda (ve tiplerde) görülmemektedir, bu sadece saf kromlara özgüdür fakat ses kayıtlarında (120 µs; Pre-Emphasis kayıt modunda) çok başarılılar ve tüm formülasyonlar arasından, tıslama (gürültü) seviyeleri Tip 2 (70 µs kayıt modu) standartlarında en düşüktür ; )


    Tip 2 bantları, standart olarak 70 µs kayıt moduna uyum sağlamaktadır fakat bantların çözünürlüğünü iyileştirmek için 120 µs (EQ) modunu kullanırım. Bu yöntem 70 µs ayarına göre, tıslamayı (gürültüyü) ortalama 3dB kadar arttırır.


    Görüldüğü üzere 120 µs kayıt sapma farkı, 70 µs kaydına göre epey belirgin. Yüksek frekans çıkışında 4,5dB'lik artış var. Bu fark aynı zamanda hem Tip 1 hemde Tip 2'ler için geçerlidir.





    120 µs ve 70 µs arasındaki fark gayet açık. 70 µs daha normal (NÖTR) bir sinyal üreterek, orijinal kaynaktaki sinyali korur ve analog sinyaldeki faz genliğini fazla etkilemeden kopyalanmasını sağlar. 120 µs (Pre-Emphasis, EQ) ayarı ise, kopyalanan orijinal kaynağın kalitesini ve analog sinyal tepkisini, faz genliğini (frekans başına düşen dB oranını) fazladan arttırarak, seslerin çok daha canlı ve net üretilmesine olanak sağlar. Tabi bandın krom dioksit formülasyonu sayesinde, çözünürlük doğal bir sinyal tepkisiyle artış gösterir.


    Sinyal tepkisi zirvede, harika master kayıtlar elde ettim. Bu Yüksek seviyeli Tip 2'ler arasındaki en iyi modellerden biridir.


    BASF Chrome Super II sinyal özellikleri

    Not: Deckin refrans kayıt ayarı TDK SA Japon (Kobalt-Ferrik; Chrome) bandına kalibre edildi, bu yüzden seviyeler farklıdır, fakat maksimum sinyal tepkisiyle tamamen uyumludur ve kayıt sinyalinde herhangi bir sıkıştıma yoktur ; )


    M.O.L. Maksimum çıkış seviyesi | BIAS (Giriş Sinyali)

    315Hz: 0dB (%3 THD)


    S.O.L. Doygunluk çıkış seviyesi | Frekans hassasiyeti_Oynatma (Çıkış Sinyali)

    10kHz: - 7.5dB


    Manuel BIAS ve seviye kalibrasyonuyla defalarca ayarladıktan sonra, gayet tatminkar ve hoş bir ses tonu elde etmeyi başardım. Sesin harmonik yapısı orijinal kaynağa göre çok daha açık, dinamik aralık harika. Ses eskisine göre çok daha canlı, parlak ve ışıltılıdır ve daha doğal bir pürüssüzlüğe sahip. Bas tepkisi orijinal kaynaktakiyle neredeyse aynıdır.

    DOLBY (gürültü) modu kapalı. 120 µs (EQ) düğmesini kullanmak yüksek frekansları (faz genliğini) arttırır, fakat bunun yan etkisi olarak tıslama (gürültü) artar. Bu yüzden kayıtları DBX (gürültü azaltma) programı üzerinden eş zamanlı olarak FLAC formatına konvert edip, Philips CD'ye yazıp güvenli şekilde arşivleyecem ki müziklerin daha sessiz bölümündeki tıslamalar ortadan kalksın ve faz-genlik düzeyi (dijital kalite) bozulmasın, sabit kalsın diye.


    Kaynak: Torrent

    Format: FLAC (ilk CD baskısı)


    Yüksek seviyeli Tip 2


    BASF Chrome Super II 1988 model

    Type II / High Bias • 70 µs (EQ) | (Chromdioxid) Chrome Tape











    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 18 Şubat 2021; 13:38:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >





  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem Adrian - Yine mi yol

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 851852853854855
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.