Şimdi Ara

Şu an ki durumuma önerileriniz neler? (NETLERİM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben orta halli bir anadolu lisesinde okuyorum.
    12. sınıfa geçtim. MF-4 EE-Mühendislik hedefim.

MERAK ETMEYİN YAZACAĞIM ŞEY KARMAŞIK DEĞİL HEMENCECİK OKUYABİLİRSİNİZ :)

2014 LYS hedefim İLK 10.000

Aşağı kısma netlerimi ve yaşadığım sorunları yazacağım.
    Değerli önerilerinizi bekliyorum.

BRANŞLARDA MAX. NETLERİM

Türkçe : 34 NET (Paragraf soruları full geliyor. Dil anlatımda büyük sıkıntı var.) (45-50 dakika sürüyor)

Sosyal : 28 NET (Tarihte hiç çalışmadan 1 yanlış felan geliyor. Coğrafya 2-7 Net arası.) ( Süre sıkıntısı yaşadığımı düşünmüyorum)

Matematik : 36 NET (Geometrinin analitik kısmını bilmediğimden 2 soru kafadan boş bırakıyorum her deneme. Konu eksiğim az. Karekök ve Simetri ile hazırlanıyorum.) (45-55 dakika sürüyor)

Fen : 20-25 NET (Fizik konularını rahat anlıyorum. En iyi olduğum fen dersi fizik. Kimyaya yarı tatilde çalışmıştım simetriden unutmuşum. Biyoloji ise asıl problem. Palme alıp soru bankasını bitirmeyi hedefliyorum.) BİYOLOJİ : 3-7 NET Fizik : 6-13 NET Kimya : 4-9 NET (40 dakikada bitirebiliyorum boş çok olduğundan.)

Denemelerde ise;

Ciddi girdiğim tek denemede 100 NET yaptım. Zamanı yetiştiremediğimden 130 soru cevaplayabilmiştim.

EN BÜYÜK PROBLEMLERİM

Süre sıkıntısı yaşıyorum. 10.000 büyük bir hedef ve süre kısıtlaması olmasa şu an rahat 110+ Net yapabilirim.
    Bu zaman işini nasıl çözüyoruz?

ve Tabii ki FEN netlerimi hızlı bir şekilde nasıl 30+ yapabilirim.

Türkçe : 37+
    Matematik 37+
    Sosyal : 32+
    Fen : 30+

Okuduğunuz için ve atacağınız her yorum (öneri) için teşekkürler.
    Realist olursanız sevinirim.
    Bu netlerle bi cacık olmaz bile deseniz nedeniyle birlikte, sorun değil ! :))

İyi forumlar... :)

• GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL GÜNCEL

• Neden kimse cevaplamıyor?
    :(
    :(
  • kısaca şunu söyleyeyim, geçen sene 12. sınıf iken ilk dershane denemem 88 net, son denemelerde ise 135-145 arası değişiyordu. YGS de 10k-8k olmuştum. Yani bu netlerle bi cacık olur, sen çalışmana bak yeter ki
    Bu arada şunu da belirteyim, ilk girdiğim denemede matematik 19 net, sosyal tamamen boştu.
    Son yazdıklarına da bi cevap yazayım, süre sorununu soru çözdükçe ortadan kaldırırsın. Sana önerim bi ortalama, bi de zor kitap al. Çözemediğin soruları da hemen kenara ayırma, üzerinde en az 10 dakika uğraş, sonra kenara ayır. Dershane hocasına vs. sormadan önce son bir kez gözden geçir soruları öyle götür.
    Fen netlerini hızlı bir şekilde artırmak için eksik odaklı çalışman lazım, hangi konun eksikse şu yaz döneminde onları elinden geldiğince kapatarak işe başlayabilirsin.

• Teşekkürler kardeşim. Çok faydalı oldu. Eksik odaklı çalışıyorum. Kitap konusunda da dediğini aklıma yazdım.

Sabah oturup başlıyorum çalışmaya günde bilmediğim 2 konuyu öğreniyor, az-çok soru takviyesi de yapıyorum. Ders çalışmayı çoğu zaman eğlenceli buluyorum. :)

Senin çalışma stilin nasıldı o konuda da bilgilendirirsen muazzam olacak :)

İyi forumlar diliyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: baymühendis

Teşekkürler kardeşim. Çok faydalı oldu. Eksik odaklı çalışıyorum. Kitap konusunda da dediğini aklıma yazdım.

Sabah oturup başlıyorum çalışmaya günde bilmediğim 2 konuyu öğreniyor, az-çok soru takviyesi de yapıyorum. Ders çalışmayı çoğu zaman eğlenceli buluyorum. :)

Benim çalışma sistemim bahsettiğim gibiydi, bazen abartıp bi soruya 1 saat uğraştığım oluyordu özellikle fizik sorularında saplanıp kalıyordum bırakamıyordum çözene kadar Bunun çok faydasını gördüğümü söyleyebilirim. Çünkü kendin çözdüğün zaman soruyu tam anlamıyla anlamış oluyorsun. Soruyu anlamak yerine soru tipini ezberlersen kafa karışıklığı olabiliyor. Kendi çözdüğün bir sorunun benzeri geldiği zaman çok kısa sürede çözebiliyorsun. Bu şekilde soru tipini unutma ihtimali de daha az.

Biraz ayrıntıya girersek, önce şunu söyleyeyim 12. sınıfta dershane defterlerini çok düzenli tutuyordum. Okul olduğu için adam akıllı çalışamıyordum ama defterleri düzenli tutmanın baya faydasını gördüm diyebilirim.
    Çok fazla test çözmedim ama eksik odaklı çalıştığım için 130 lara kolayca çıktım. Zaten zor olan kısım 130dan sonrası. Oradan sonra sağlam bir çalışma yapmak gerekiyor. Eğer ipin ucunu bırakmazsan çok iyi netler çıkarabilirsin.

Bu arada şimdilik çok fazla kasmaya gerek yok, hafif bir tempo tut ki aralık-ocak gibi sıkılıp defteri kitabı bi kenara atma. Tabi çalışmaya alışık birisiysen çalışmanı öneririm, çalışmaktan zarar gelmez.

ek: Şunu da belirtmem lazım YGS sonuçları gelince bi havaya filan girdim, sıcakların da etkisiyle LYS'ye neredeyse hiç çalışmadım. LYS'de sıralamayı düşürdüm, geçen sene tercih yapmadım bu sene tekrar girdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MKepo

quote:

Orijinalden alıntı: baymühendis

Teşekkürler kardeşim. Çok faydalı oldu. Eksik odaklı çalışıyorum. Kitap konusunda da dediğini aklıma yazdım.

Benim çalışma sistemim bahsettiğim gibiydi, bazen abartıp bi soruya 1 saat uğraştığım oluyordu özellikle fizik sorularında saplanıp kalıyordum bırakamıyordum çözene kadar Bunun çok faydasını gördüğümü söyleyebilirim. Çünkü kendin çözdüğün zaman soruyu tam anlamıyla anlamış oluyorsun. Soruyu anlamak yerine soru tipini ezberlersen kafa karışıklığı olabiliyor. Kendi çözdüğün bir sorunun benzeri geldiği zaman çok kısa sürede çözebiliyorsun. Bu şekilde soru tipini unutma ihtimali de daha az.

Biraz ayrıntıya girersek, önce şunu söyleyeyim 12. sınıfta dershane defterlerini çok düzenli tutuyordum. Okul olduğu için adam akıllı çalışamıyordum ama defterleri düzenli tutmanın baya faydasını gördüm diyebilirim.
    Çok fazla test çözmedim ama eksik odaklı çalıştığım için 130 lara kolayca çıktım. Zaten zor olan kısım 130dan sonrası. Oradan sonra sağlam bir çalışma yapmak gerekiyor. Eğer ipin ucunu bırakmazsan çok iyi netler çıkarabilirsin.

Bu arada şimdilik çok fazla kasmaya gerek yok, hafif bir tempo tut ki aralık-ocak gibi sıkılıp defteri kitabı bi kenara atma. Tabi çalışmaya alışık birisiysen çalışmanı öneririm, çalışmaktan zarar gelmez.

ek: Şunu da belirtmem lazım YGS sonuçları gelince bi havaya filan girdim, sıcakların da etkisiyle LYS'ye neredeyse hiç çalışmadım. LYS'de sıralamayı düşürdüm, geçen sene tercih yapmadım bu sene tekrar girdim.

Çok teşekkürler kafa patlattığın için kardeşim.
    Kesinlikle büyük bir moral oldu benim için.
    Çalışmaya devam devam devam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sizce ben ne zaman evleneceğim?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Deneme sonuçlarımı buraya yazmaya karar verdim.

FİNAL YGS DENEMELERİ (ÇÖZÜMLÜ) 1 / 7 Temmuz 2013

Türkçe : 29.5 (Sınav başlangıcında hafif sıcaklamıştım, belirleyici olduğunu sanmıyorum.)

Matematik : 33.75 (1 yanlış)

Sosyal : 26.5 (normal geldi)

Fen : 19.5 (Yorum yok )

TOPLAM NET : 109.25

YGS 1- 375 PUAN
    YGS 5- 392 PUAN

ve ilk defa sınavı yetiştirdim. boşlarım var tabii
  • Sınavları yetiştirebilmek için anlama ve yorumlama kabiliyetinin gelişmesi ve hızlı olması lazım. En azından ben öyle başardım ve başarıyorum. Çözdüğüm denemelerde türkçe+sosyal 25-35 dk arası bitiyor. Dediğim gibi ben çok kitap okuyarak başardım bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcodearena

Sınavları yetiştirebilmek için anlama ve yorumlama kabiliyetinin gelişmesi ve hızlı olması lazım. En azından ben öyle başardım ve başarıyorum. Çözdüğüm denemelerde türkçe+sosyal 25-35 dk arası bitiyor. Dediğim gibi ben çok kitap okuyarak başardım bunu.

İyi günler kardeşim,

Ne tür kitaplarla başlamalı ve ne sıklıkla okumalıyım? Önerilerin neler?
    Şimdiden teşekkürler.
  • Ben klasiklerden başlamanı tavsiye ederim. Mesela Sefiller olabilir benim sevdiğim kitaplardandır. Türk yazarlardan Ömer Seyfettin'in hikayeleri olabilir. Çocukca gelebilir. ama kalemi sağlam bir yazardır kendileri. Daha sonrasında kendi sevdiğin gözüne güzel gözüken kitapları da okuyabilirsin. Mesela Sefilleri iktire kaktıra okumaktansa sevdiğin bir kitabı heyecanla okuman senin için daha yararlı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcodearena -- 7 Temmuz 2013; 17:20:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcodearena

Ben klasiklerden başlamanı tavsiye ederim. Mesela Sefiller olabilir benim sevdiğim kitaplardandır. Türk yazarlardan Ömer Seyfettin'in hikayeleri olabilir. Çocukca gelebilir. ama kalemi sağlam bir yazardır kendileri. Daha sonrasında kendi sevdiğin gözüne güzel gözüken kitapları da okuyabilirsin. Mesela Sefilleri iktire kaktıra okumaktansa sevdiğin bir kitabı heyecanla okuman senin için daha yararlı olur.

Pazar günleri denemeden arta kalan çok zamanım var. O zamanlarda kitap okumayı düşünüyorum.
    Değerli önerilerin için teşekkürler.
    İyi forumlar
  • baymühendis kullanıcısına yanıt
    o süre sorununu aşmanın en iyi yolu bi soruda fazla takılmamak. Bir soruyu 2. defada çözemiyosan gec emin ol geri döndüğünde %90 çözüyosun bu sene bende o sorunu yasıyodum ilk denemelerimde sosyal in yarısı boş kalıyodu sonra atlattım . Bide bu dershane denemelerini falan fazla takma zaten sen bence gayet iyisin çünkü ben 11. sınıfta denemelerde 80-90 net yapınca sevinçten takla atıyodum bu sene son denemede 146 net yaptım ama sonuc olarak ygs de 127 net :) ben o kadar sıkı calısmadım ama sana söyleyebileceğim tek şey şimdiden ygs konularını bitir daha sonra sadee ygs denemesi çöz ne kadar pratik yaparsan okadar iyi lys calısman senın ıcın en hayırlısı olur cunku bu ygs ınsanı cok yanıltıyor. ben ygsde 10k oldum bu sene arkadasım 14k ama adam lys kasmıstı o 4k ya cekti ben 14.5k dayım .
  • yazılanları okumadım ama sorunun dilbilgisi olsun 1haftada halledilir. sorun paragraf olsa işin zor düzenli çalışmak lazımdı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakın final denemeleri çözme ygs ile alakası yok fem çöz
  • (YABAMADI)

Hahahahahahah :(((((((
    Lan ne kadar saf, ne kadar hevesli bir gençmişim be. Bu çocuk bir ay sonra mezuna kalma kararı alacak. Sebebi neydi ki? Daha YGS'ye bile aylar varken :(((

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.