Şimdi Ara

stronicle dsg arasındaki fark nedir neden kimse dsg den memnun değil?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim anlamadığım bu vw deki dsg ile audideki s tronic aynı şey değilmi.dsg deki memnuniyet oranı stronicten kat kat aşağılarda.bu nasıl oluyor onu anlayamıyorum.dsg ile stronic aynı ama şey ama gel gelelim dsg li her araç en az 1 kez sorun yaşıyorken stronicte bu çok daha az.vw daha çok satılıyor demeyin satılan kaç vosvogen dsg li lütfen yani.audinin a1,a3,a4,a5 modelleri full stronic(a5 ten emin değilim) olarak satılıyor hemen hemen.yani yüzdeye vurunca otomatik audi otomatik vosvogenden fazladır kesin ama gel görki vosvogen daha çok sorunlu.bilgili biri varmı bunu açıklayabilecek?benim şahsi kanaatim şu yönde bu vw araçlar ister istemez maliyeti düşürmeye yönelik yapılıyor.sonuçta dsg golf 50-60 bin civarıyken stronic a3 90 a kadar çıkabiliyor.yani bir audi yapılırken vosvogene göre daha az maliyetten kaçma malzeme kalitesinden kısma söz konusu.sanırım farkıda bu belirliyor.ayrıca audide garanti bitse bile şanzıman arızalarında tüketici çok fazla mağdur edilmiyor hem fiyat konusunda hem diğer konularda.mesela şanzımanın değişmesi 5-10 bin arası tutuyor ise ve garanti yoksa bile bunun yarısından fazlası alınmıyor.ben şenyıldızdan aldım aracı ve inanılmaz memnunum servisinden de müşteri satıcı ilişkilerindende.

edit:a5 şuan multitronic ama eskiden stronicmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkgs -- 20 Eylül 2012; 16:58:29 >

• Stronic te dsg kadar kotu bir sanziman. 2 yil kullandim baslica sorunlari arac gaza basmadangiderken ozellikle 1 ve 2 viteste ac ayip sesler geliyodu. 3 e kadar olan vitesleride sarsintiliydi gayet rahatsiz ediciydi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

http://www.arabam.com/haber/Danisman-Audideki-S-Tronic-VWnin-DSGsinden-farkli-mi/Detay-289456

ayrıntı yukarıda

Orijinalden alıntı: mahmutkk

Stronic te dsg kadar kotu bir sanziman. 2 yil kullandim baslica sorunlari arac gaza basmadangiderken ozellikle 1 ve 2 viteste ac ayip sesler geliyodu. 3 e kadar olan vitesleride sarsintiliydi gayet rahatsiz ediciydi.

haklısınız lakin o 2009 yılında bir şanzıman yazılımıyla düzeltildi.doğuş otodan rica ederseniz aracınıza yeni yazılımı yükleyip yeni bir parça takarak şangırtı sorununu hallediyorlarmış geçen bir arkadaşta yazdı forumda.ama dediğim gibi bu şangırtı sesinden başka pek bir problem duymadım genellikle.
  • yerleştiriliş ve belki yazılımı haricinde vidasına kadar birebir aynı şanzıman.

Orijinalden alıntı: oquzdag

yerleştiriliş ve belki yazılımı haricinde vidasına kadar birebir aynı şanzıman.

sen tabi öyle söylersin ahaha bide leon golf ve a3 aynı arabaymış oğlum vosvogen üretiyo hepsini diyenler var onlarada baya gülüyorum ya vosvogenin porscheyide ürettiğinden bihaberler sanırım

Orijinalden alıntı: alkgs

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

yerleştiriliş ve belki yazılımı haricinde vidasına kadar birebir aynı şanzıman.

sen tabi öyle söylersin ahaha bide leon golf ve a3 aynı arabaymış oğlum vosvogen üretiyo hepsini diyenler var onlarada baya gülüyorum ya vosvogenin porscheyide ürettiğinden bihaberler sanırım

cevap yazmayayım dedim ama,

Arkadaşım, araçlar aynı diyen sizin sığ düşencelilerdir. Benim dediğim şudur,
    aynı grupta aynı sınıf araçlar için kullanılan ortak parçalar vardır. Şase, motor, şanzıman, direksiyon kutusu, sensörler, teyp ve ses sistemleri, güvenlik donanımlarının niteliği(nicelik değişir), kontrol üniteleri v.s

aynı şekilde farklı parçalarda var, plastik aksamlar, koltuk ve döşemeler, yalıtım, fren disk ve ebatları, far ve aydınlatma grubu, egzos sistemleri, yazılımları v.s

yukarıda şanzımandan bahs edilmiş...

• quote:

Orijinalden alıntı: skuti61

vidasına kadar aynı :D Bu aralar moda olmuş.Millet boşuna audiye o kadar para veriyor.Nasılsa aynı araba vosvos var onu alsınlar.

cevap yazmayayım dedim ama,

Arkadaşım, araçlar aynı diyen sizin sığ düşencelilerdir. Benim dediğim şudur,
    aynı grupta aynı sınıf araçlar için kullanılan ortak parçalar vardır. Şase, motor, şanzıman, direksiyon kutusu, sensörler, teyp ve ses sistemleri, güvenlik donanımlarının niteliği(nicelik değişir), kontrol üniteleri v.s

aynı şekilde farklı parçalarda var, plastik aksamlar, koltuk ve döşemeler, yalıtım, fren disk ve ebatları, far ve aydınlatma grubu, egzos sistemleri, yazılımları v.s

yukarıda şanzımandan bahs edilmiş...

• forumda fazla audi kullanan yok ondan göze batmıyor bence. Aynı şekilde seat'da da pek dsg arızası duymadım. O zaman üç tane sorum var

1) Seat Premium marka mı?
    2) VW üvey evlat mı?
    3) Tüm bunlar çelişki mi?

Bunların üçünü istiyorum

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

forumda fazla audi kullanan yok ondan göze batmıyor bence. Aynı şekilde seat'da da pek dsg arızası duymadım. O zaman üç tane sorum var

1) Seat Premium marka mı?
    2) VW üvey evlat mı?
    3) Tüm bunlar çelişki mi?

Bunların üçünü istiyorum

Seat Audi'nin altında bir markadır, Audi'de VW'nin. Yani Seat Skoda gibi direk VW'e bağlı değil.
    Ayrıca Audi çoğunlukla CVT kullanıyor A4 ve üzeri modellerde. Ama en önemlisi Doğuş Audi müşterilerine VW müşterilerine davrandığı gibi davranmıyor, bu yüzden sorunları kendi lehine çözülen müşteriler forumlarda ağlamıyor. Yine de ağırlıklı olarak A3 olmak üzere TT, Q5 gibi modellerde de Stronic sorunu yaşanabiliyor.

• S-tronic'de çok daha az arıza, çok daha fazla memnuniyet olduğuna katılmıyorum. Audi forumlarına girerseniz bir sürü mekatronik arızası şikayeti görürsünüz.

http://www.audiclubtr.com/f66/s-tronic-a3-mekatronik-unite-arizasi-1553/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vincentvega -- 21 Eylül 2012; 11:50:48 >

Orijinalden alıntı: vincentvega

S-tronic'de çok daha az arıza, çok daha fazla memnuniyet olduğuna katılmıyorum. Audi forumlarına girerseniz bir sürü mekatronik arızası şikayeti görürsünüz.

http://www.audiclubtr.com/f66/s-tronic-a3-mekatronik-unite-arizasi-1553/

aynen öyle çok haklısınız stronicte mekatronik sorunu bariz var-dı.ama dediğim gibi 2009 yılından sonra üretilen a3 lerde ve yeni a3 te bu sorun mekatroniğin makyajlanması ve yeni yazılımla düzeltildi.hatta 2009 öncesi satılan araçlarında ücretsiz mekatronik değişimi ve yazılımı yapılıyor.hatta verdiğiniz linkte bir oto servisinin entry si var oda öyle yazmış yazılımla mekatronik arızasını çözüyoruz diyo ama dsg hala aynı tas aynı hamam.benim katlanamadığım nokta ulan sen dünyanın en büyük birkaç otomobil üreticisinden birisin.ne diye hala inatla satmaya çalışırsın bu sorunlu malı.yani audiyi pahalıya satıyosun diye git stronic sorununu çöz ama dsg yi hala sorunlu şekilde sat.o paralar nasıl geçiyo kursaklarından onu anlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkgs -- 21 Eylül 2012; 16:46:35 >

• quote:

vidasına kadar aynı :D Bu aralar moda olmuş.Millet boşuna audiye o kadar para veriyor.Nasılsa aynı araba vosvos var onu alsınlar.

ahaha ya aslında şöyle vosvogen seat ve audi araçların bazı parçaları aynı doğru.ama bu benzerlik malzeme kalitesi olarak değil işte onu anlamıyo millet.vosvogen seat ve skoda araçlar maliyeti kısma üzerinde yapılmak zorunda.ama audi porsche gibi araçların maliyet sıkıntısı olmadığından genel olarak sağlamlık baz alınarak masraftan kaçılmadan yapılıyor.atıyorum bir parçanın yapımında vosvogende alüminyum kullanılıyorsa aynı parça audide daha kaliteli dayanıklı bir malzeme kullanılarak yapılabiliyor.aynı şekilde stronic şanzımanın max 250 nm torka dayanıklı olduğunu artık çocuklar bile bilir hale geldi.bunun farkında olan audi stronic şanzımanı 1.6 motorun üzerindeki araçlarda kullanmıyor.yüksek hacimli motorlara multitronic şanzımanı koyuyor.ama stronic in amcaoğlu olan dsg her hacimde motora koyulabiliyor böyle saçmalık olurmu

• quote:

ahaha ya aslında şöyle vosvogen seat ve audi araçların bazı parçaları aynı doğru.ama bu benzerlik malzeme kalitesi olarak değil işte onu anlamıyo millet.vosvogen seat ve skoda araçlar maliyeti kısma üzerinde yapılmak zorunda.ama audi porsche gibi araçların maliyet sıkıntısı olmadığından genel olarak sağlamlık baz alınarak masraftan kaçılmadan yapılıyor.atıyorum bir parçanın yapımında vosvogende alüminyum kullanılıyorsa aynı parça audide daha kaliteli dayanıklı bir malzeme kullanılarak yapılabiliyor.aynı şekilde stronic şanzımanın max 250 nm torka dayanıklı olduğunu artık çocuklar bile bilir hale geldi.bunun farkında olan audi stronic şanzımanı 1.6 motorun üzerindeki araçlarda kullanmıyor.yüksek hacimli motorlara multitronic şanzımanı koyuyor.ama stronic in amcaoğlu olan dsg her hacimde motora koyulabiliyor böyle saçmalık olurmu

• quote:

aynı şekilde stronic şanzımanın max 250 nm torka dayanıklı olduğunu artık çocuklar bile bilir hale geldi.bunun farkında olan audi stronic şanzımanı 1.6 motorun üzerindeki araçlarda kullanmıyor.yüksek hacimli motorlara multitronic şanzımanı koyuyor.ama stronic in amcaoğlu olan dsg her hacimde motora koyulabiliyor böyle saçmalık olurmu

A6 3 litre TDI Quattro torku 580 Nm ve Stronic şanzımana sahip. Önce biraz araştırsaydınız olurmuş. CVT çoğunluk ama yüksek torklu büyük araçlarda da Stronic seçeneği var.

Orijinalden alıntı: Memory Remains

quote:

aynı şekilde stronic şanzımanın max 250 nm torka dayanıklı olduğunu artık çocuklar bile bilir hale geldi.bunun farkında olan audi stronic şanzımanı 1.6 motorun üzerindeki araçlarda kullanmıyor.yüksek hacimli motorlara multitronic şanzımanı koyuyor.ama stronic in amcaoğlu olan dsg her hacimde motora koyulabiliyor böyle saçmalık olurmu

A6 3 litre TDI Quattro torku 580 Nm ve Stronic şanzımana sahip. Önce biraz araştırsaydınız olurmuş. CVT çoğunluk ama yüksek torklu büyük araçlarda da Stronic seçeneği var.

doğrudur hocam.ama bu stronic diğerinden farklıdır kanımca güçlendirilmiş makyajlı hali falandır.1.6 lara koyulan stronic değildir bu

• quote:

Doğru, birkaç çeşit Stronic var. R8'deki Stronicle A3'teki aynı değil.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.