Şimdi Ara

Stronghold Kingdoms (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
0
Favori
25.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, oyunda KIMIL isminde factionımız var, hepimiz Türküz ve birçoğumuz reelden tanışıyoruz, South-west England da Somerset bölgesinde konuşlandık... Buraya yakın olanlar factionımıza katılabilir, elimizden geldiğince tüm yardımları yaparız.

Nick: JayJay
  • Heroes might and magic 3 te 2D oyundu ama yapımcısı geceleri 3D oluyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: .dgk

Heroes might and magic 3 te 2D oyundu ama yapımcısı geceleri 3D oluyordu

ney?
  • Oyuna yeni başladım arkadaşlar daha önceden stronghold oynamıştım benim hoşuma gitti görsellik güzel oyunun boyutu küçük webtabanlı oyunların birçoğuna fark atar. iskoçyadayım nickim cem sultan yardım isteyen yada yardım etmek isteyene kapım herzaman açık herkese iyi oyunlar dilerim bu oyunuda tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba_trol

Strateji oyunları Grafik için değil Beyin geliştirmek için oynanır.
    Örnek olarak : Age Of Empires seriisi verilebilir.
    Bunun yanı sıra Total War seriisi.

Age Of Empires III Asian Dynates'de falan ne biçim grafik var blion mu læ
  • arkadaşlar bikaç haftadır oynuyorum kingdomsı.. daha bütün özelliklerini çözebilmiş değilim.. şu parish capital olayından hiç bişey anlamadım nerdeyse.. ayrıntılı bi şekilde anlatan olursa çok sevinicem.. kalesiyle, içine farklı şeyler kurulan büyük villageiyle ve diğer alanlarıyla ortak kullanılan bi mekan mı bu? yeni yeni binalar kuruluyo bilgisayar otomatik mi kuruyo orda toplanılan kaynaklarla, yoksa yapılan geliştirmelerle oraya bina kurma özelliği mi elde ediliyo? bi de 7x falan crown olayı gözüküyo o neye işaret ediyo? 10küsür kişinin adı yazıyo parish capitaldaki village bölümünde, herkes farklı puanda bazıları 0puan, bazıları 210.. o puanlar neyin oranı.. neyden kazanılıyo? yardımcı olursanız çok sevinicem parishten bişey anlamadım en baştan beri kendim çözmeye çalıştım zaten diğer olayları da.. bi bundan bi halt anlamadım.. teşekkürler şimdiden..
  • Parish o bölge içindeki herkesi ilgilendiren birşey çünkü herşeye bonus sağlayabiliyor ok üretim artışı, elma üretim artışı, vs... Bunları saymakla bitiremeyiz tabi bu bonusu sağlaması için parish liderinin bu binaları inşaa etmesi gerekiyor inşaası bittikden sonra çeşitli donatelerle yani bağışlarla binaları upgrade ediyorsunuz yani seviye atlatıyorsunuz mesela elma üretim artışı için bina yapıldı diyelim bu binaya odun, taş gibi madenler bağışlayarak seviyesini arttırabilirsiniz. ilk seviyede elma üretimine %10'luk gibi bir katkı sağlıyor her seviye başına %10 daha artıyor örnek olarak seviye 5 bonus size %50 elma üretim artışı sağlayacaktır.

Evet parish lideri dedim az önce eminim kim olduğunu merak etmişsindir kendisi oy verilerek seçilen bir şahıs parishe girip electiona tıklarsan ordan istediğin kişiye oy verebilirsin (kendine dahil) En çok oyu alan parishin yönetimini alır. Her köy başına verebileceğiniz günlük oy miktarınız artar.

Parish lideri aynı zamanda o parish bölgesinin içindeki herkesten alınacak günlük vergi miktarını belirler en yüksek x9'dur en düşüğü x0 yani hiç dir. parishde ne kadar fazla kişi varsa o kadar çok vergi toplanır parish lideri bu vergilerle binaları inşaa eder ve satın alacağı taş ile kaleyi onarır ve güçlendirir. Parish lideri aynı zamanda altınla asker basar yani armor, ok, kılıç ve köylü beklemeksizin askeri altın ile anında kiralar.

O yüzden toplanan vergiler parishin ne kadar güçlü olduğunu gösterir çünkü ileride durduraksız çıkan pig castle, al castle, snake castle gibi moralimizin canını okuyan şeylere parish lideri, parish ordusuyla müdahale ederek saldırabilir yardımcı olabilir.

Parish peki nasıl bina inşaa eder bunun için flag yani bayrak lazım kendisi günde 1 kere çıkar her parish günde 1 bayrak alır. Tabi bunu beklemeden diğer bayrak biriken parishlere saldırıp bayrağı kısa yoldan temin edebilir. Tabi bu bayrakları almak için parishin parishe saldırması gerekmez kendi parishinizin bayrak kazanmasını istiyorsanız hususi olarak başka bir bayrak biriken parishe kendi ordunuzla saldırıp bayraklarını ele geçirebilirsiniz.

• çok teşekkürler, aşırı yardımı oldu bilgilendirmenin.. peki top givers bölümü var bi de.. ordaki puanlar neyin göstergesi? şimdiye kadar yapılan bağışların oranı falan mı?
  • Top givers da o gün verilen verginin miktarı sıralanıyor çok önemli birşey değil
  • arkadaşlar saldırılardan honour kayıp mı edilir sadece? köy köy ele geçirildikten sonra falan honour kazanılıyo mu? ayrıca köy ele geçirme saldırısı hangi attack şekli? vandalise ve pillage saldırıları yağmalama yıkma şeklinde oluyo honour kaybettiriyo, vandalise in sonunda honour kazanılıyo mu mesela? bi de farklı attack şekillerini açmak için hangi researchü yapmak gerekiyo?
  • Yeni başladım bende Freeman(8) Irlanda - Danesfort dayım. Netten oynayabileceğim bi oyun arıyordum stronghold a başladım çok iyi oldu çok da güzel oldu taam mı
    Konunun takipçisiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: elberp

arkadaşlar saldırılardan honour kayıp mı edilir sadece? köy köy ele geçirildikten sonra falan honour kazanılıyo mu? ayrıca köy ele geçirme saldırısı hangi attack şekli? vandalise ve pillage saldırıları yağmalama yıkma şeklinde oluyo honour kaybettiriyo, vandalise in sonunda honour kazanılıyo mu mesela? bi de farklı attack şekillerini açmak için hangi researchü yapmak gerekiyo?

Her saldırının belli bir honour kaybı var senden düşük ranklara saldırırsan daha çok honour kaybedersin köy ele geçirme saldırısı capture saldırı şekli ama sende captain yoksa ve leadership araştırmasını yapmazsan yeni köyü capture edemezsin. Captain çıkınca otomatik olarak raze saldırı şekli gelecektir captureyi açmak içinde leadership araştırmasını yapıyorsun. Köydeki binaları yıkmak için ransack araştırmasını yapabilirsin.

• Benden 1-2 gün önce bi arkadaşım benden 2-3 gün sonrada diğer bi arkadaşım oyuna başladı fakat ikisindede premium verdi. bana ise premium vermemişti. bunun nedeni ne olabilir? Bide research satın aldığımız altın fiyatını düşürmenin herhangi bi yöntemi var mı?
  • Görevleri yapınca herkese farklı farklı hediyeler veriyor o arkadaşlarına premium vermiştir sanada başka bir kart vermiştir belli değil ne vereceği kesin olarak zaten 3 günlük birşey premium çok büyük bir kaybın olmayacak banada premium vermemişti ama şuanda arkadaşlarımdan 2 rank öndeyim oynayışa bağlı :)

Premium olsa bile ilerde bir sürü bina açılacak hangisini nereye inşa edeceğini kestiremiyorsun premiumu son köyü alınca verse çok daha makbule geçer açıkcası :) benim tavsiyem hovel yani evler hariç köyünün ortasını boş bırak ileride heykeller açılacak altın heykeller ve taş heykeller onları ortaya yakın yaparsan daha çok honour alacaksın ayrıca ileride açılan tiyatro gibi çeşitli popularty yani moralini arttıran binaları ortaya yapınca daha çok + dan moral alacaksın.

Research'ün altın oranını düşürmenin tek yolu gene research'dür educationda Philosophy araştırması altın oranını düşürüyor ama bu tamamen ironik bir durum araştırma puanı için araştırma puanı harcamak çok anlamsız Duke gibi ranklara ulaşmadan ona basmamanızı tavsiye ederim military ve honour ağırlıklı olarak basın araştırmalarınızı.

• peki bu soru işaretlerinin verdiği honour neye göre değişiyor ve soru işaretleri ne sıklıkla çıkıyor.Arkadaşım 520 honour alırken ben 40-60 gibi düşük rakamlar alıyorum. (Ben level9 ark 10)
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterfa

peki bu soru işaretlerinin verdiği honour neye göre değişiyor ve soru işaretleri ne sıklıkla çıkıyor.Arkadaşım 520 honour alırken ben 40-60 gibi düşük rakamlar alıyorum. (Ben level9 ark 10)

Belli bir rank'a ulaşınca sabitleniyor 520 den yukarısını vermiyor senin rankın ve şansın ile alakalı düşük ranklarda gelen honour Tam hatırlamasamda rank 10'dan sonra sabit olarak 520 vermeye başlayacak günde 4-5 defa çıkıyor etrafta, sadece onları toplamak yetmez 100 okçunuz falan varsa wolf lair ile bandit camplara dalın onlarıda patlatın böylece honour gelirini arttırırsınız endüstri araştırmasında sandalye, giyecek, et, ve metal bardak üretimini açıp baqueting aracılığı ile halkınıza dağıtarak daha çok honour elde edebilirsiniz.

• bu banquetingdeki honour hesabının mantığı ne ben pek çözemedimde. en son tayloringi açtım x16
  • quote:

Orijinalden alıntı: VictorMature

bu banquetingdeki honour hesabının mantığı ne ben pek çözemedimde. en son tayloringi açtım x16

Ben araştırmasını yapmadığım için bütün tablonun çarpım hesabını tam olarak bilemiyorum ama şöyle birşey var sizin köyünüz lowland ise 4 eşya üretebiliyorsunuz bunların araştırması x16 ya kadar çıkıyor her birinden 100 tane olduğunu var sayarsak x16 = 1.600 honour eder hesabı bu şekilde.

Yalnız benim köyüm lowland o yüzden gerisini yapmama gerek yok demeyin çünkü diğerlerini parishden altın ile satın alarak honour çarpımını katlayabilirsiniz örneğin benim arkadaşım 300k honour alabildiğini söylemişti ancak ben yapmadım. Peki sen ne yaptın derseniz bende educationdaki justice ve art research araştırmalarını tamamladım ben ordan honour kazanıyorum kısacası her ikisinide barındırırsanız köyünüzü hızla geliştirirsiniz, kısa zamanda bende banqueting araştırmalarını tamamlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mareşal_T® -- 26 Mart 2011; 0:34:34 >

• Merhaba arkadaşlar bende oyuna yeni başladım West Mid. / Herefordshire / Hereford / Ledbury 'deyim. Parish şu an benim elimde ama aldığımda surlar yıkılmış bir haldeydi, yavaş yavaş toparlamaya başladım ama bir türlü bayrağı savunamıyorum. etrafımdakiler bana göre hayli güçlü, galiba okçu yapana kadar da savunamayacağım. şehirdeki diğer kullanıcılar off durumda sadece 2 si aktif ama onlarda yeterli yardımı yollamıyor (hiç denecek kadar az) bu nedenle Parish'in bütün yükü benim üzerimde, Eğer yakınımda biri varsa seve seve onun vassalı olabilirim :D şehirimde 2 tane boş yer var eğer yeni başlayacaklar olursa denemelerini tavsiye ederim asker dışında her türlü yardımda bulunabilirim. (hammadde)

Scoutların çantalarını genişletebiliyor muyuz yoksa sadece hız ve sayılarını mı artırabiliyoruz?
  • Scoutların hız, çanta ve sayısını arttırabiliyorsun yani hepsini yapabilirsin parishi savunmak istiyorsan öncelikli olarak hiç bir şekilde parishde bayrak bırakma ve sürekli harca baraka yaparsan kaleye okçu koyabilirsin ana kalenin içine 6-7 tane pikeman yerleştir ve pikemenlerin hitlerini yükseltebileceğin binaya donate yap 1-2 kule yapıp üstlerine okçu koy ve surla etrafını çevir gelenin bir sürü askerini kesersen bir daha gelmeyecektir zaten savunmada olarak avantajlısın.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.