Şimdi Ara

Strese Bağlı Mide Bulantısı ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
10.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: _3RC4N3R_

quote:

Orijinalden alıntı: we0nss

Arkadaşlar üniversiteyi kazandım şehir dışına gideceğim ama içimde anlamadığım bi korku endişe stres var önceleri bunun fiziksel hastalık olduğunu düşünüp dahiliye ye başvurdum yapılan testler sonucu doktor sorunum olmadığını söyledi ardından içim rahat etmedi gastroloji uzmanına göründüm orda da yapılan testler sonucu sorun olmadığı söylendi artık bunun psikolojik olduğunu biliyorum böyle bir şey hayatımda ilk defa yaşıyorum daha önce futbol oynadığım dönemlerde evden çok ayrıldım şehir dışına turnuvalara da katıldım ama onlarda böyle bir durum olmamıştı her sabah uyandığımda mide bulantısı yataktan kalkmak istememe durumu kalktığım da mide bulantısı şiddetini arttırıp öğürmeye başlıyorum ama bir şey gelmiyor sadece öğürüyorum midemde sürekli bir huzursuzluk hali var yemek yiyemiyorum su bile içemiyorum neredeyse artık bu durumdan çok sıkıldım yarın da yola çıkıyorum okuyacağım şehre gitmek için ne yapmamı önerirsiniz acaba yola çıkıp şehre gittikten sonra bu durum ortadan kalkar mı ?

Konuyu hortlatmak değil amacım ilk önce bunu söylemek istiyorum.
    Bu durum 1 aydır bendede baş gösterdi.Üniye yeni başladım.
    Durumun şimdi nasıl onu sormak istedim.Psikoloğa gittin mi?Ne tür tedaviler uyguladın?
    Aklımın ucuna gelmezdi böyle bir rahatsızlık çok sayıda aynı şikayetle karşılaşanlar varmış beni biraz rahatlattı, herkesin başına gelebilir geçmiş olsun.

kardeşim geçmiş olsun ama hiç kafana takma ben evden ayrılırken çok zorluk çektim hatta üni okuyacağım şehre gidene kadar yol bitmedi ama şehre gittim ve 3-4 gün daha devam etti sonra insan ister istemez duruma alışıyor ve stresi yeniyor ayrıca benim şansıma o şehirde çok sayıda hemşehrim çıktı zaten bir kaçı arkadaşımdı diğer abilerimle de tanıştım şimdi orada inanılmaz bi çevrem var inan memleketteyim şuan orayı özledim hiç kafana takma çevrenle iletişime geç sürekli konuş konuşkan ol çevren genişleyince ortam istediğin şekle gelince stres falan kalmıyor sakın doktorlara gitmek gibi bir yanlış yapma bunun doktorluk ilaçlık durumu yok tamamen geçici birşey bunu unutma.

• quote:

Orijinalden alıntı: bidesen

Lise 3 ve lise 4 sürecinde aynı bulantıyı bende yaşadım, tamamen okula dayalı bir olaydı. Üniversite ortamına alışınca geçmişti benimkisi, eminim sizin de geçecektir.

Hocam durumumuz aynıymış ama çok fazla değil di benim ki gelecek endişesi ve hangi mesleği yapcam ben diye çok kafaya takıyodum ama şuan hiçbi sorun yok
  • Tranko buskas kullanabilir bu sorunla karsilasan kisiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 6 Şubat 2013; 17:08:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız başına kusmaya çalış. aynı sorun bendede vardı. ama 1-2 kez böyle olunca kafaya takmamaya başladım. şimdi sorunyok
  • 1 aydır bendede kapalı mekanlarda olmaya başladı... Evde veya dışarda hiçbirşeyim yok ama bi alışveriş merkezi veya bi lokantaya falan girsem midem çok kötü oluyor...
    hiç böyle bişeyim yoktu. nasıl oldu neden oldu anlamıyorum...
  • Arkadaşlar merhaba
    forumda yazılanları okuyunca yaşadıklarımı paylaşmak istedim, 2009 yılından bu yana zaman zaman strese bağlı öğürme ve mide bulantısı atakları yaşıyorum. 2010 yılında bu sıkıntı yüzünden gereksiz bir reflü ameliyatı bile geçirdim. her yeni başlangıçta yeni kaygılar ve bunu tetikleyen mide bulantısı ve öğürme atakları yaşadım akabinde yataktan kalkamama. 2012 de evlendim 2 ay sonra yine aynı semptomları yaşadım. hatta bu semptomlar o kadar uzun sürdü ki anlatamam. bu zaman diliminde terapi almaya başladım. 2014 senesi içinde bu ataklarım hiç olmadı tabi bi yandan terapi hala devam ediyor. Daha 1 hafta önce bir kızım dünyaya geldi ve onun evimize geldiği gün 1 yıldır yaşamadığım semptomları tekrar yaşamaya başladım. Dedim ya her yeni başlangıçta yamuluyorum ve bu durum beni çok yıpratıyor. Öğürme anı, yataktan kalkamama, titreme, stres , kaygı, korku..gerçekten zor ama pes etmemeye çalışıyorum. sizde etmeyin..her ne olursa olsun kendinizi dışarı atmaya çalışın. Onur Sak arkadasında da dediği gibi arkadaşlarınızın yanına gidin, yatakta kalıp kendinizi dinlemeyin. inanın bende çok zorlanıyorum ama inanıyorum ki biticek. sizde inanın ve pes etmeyin..

• karakule14 K kullanıcısına yanıt
    Faydalı mesaj teşekkürler hiç geçirmedim ama diğer arkadaşlara yararlı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynastin mi arkadaslarinla

• Son durum ne kurtuldunuz mu? Aynı sorunları yaşıyorum

Vay be konuda 4 misafir geziyor.( horttan önce)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-44D33867A -- 8 Ocak 2017; 20:23:34 >
  • hocam bendede var depresyon sebepli depresyona girecekmiyim diye korku da var ilaç ne kullandın antidepresan
  • Bulantı değil o ağrı rahatlayınca geçiyor.

Panik atak başlangıcı olabilir orta okul lisede olurdu bana özellikle büyük sınavlarda sebebiyse kendini kastığın içindir mesela 2 kere YGS ye girdim rahattım kasmayınca olmuyor.

Olay şu heyecan yapmayacan kasmayacaksın sınıfta söz alırken kızlarla konuşurken vs gider bu kasmazsan rahat olursun kasarsan heyecandan hayatın zindana dönüşür.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.