Şimdi Ara

stop lambalarını cam filmi ile karartmak.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
21.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ras0

quote:

Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan

quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

gündüz stoplarınız gözükmüyo yapmayın böyle şeyler

aynen.

bizim orada bi laf vardır zayıf yanan ışık için.

gündüz o stoplar afedersiniz dürzü gözü gibi oluyor.bişey farkedilmiyor.sonra vay efendim arkamdan niye vurdun diye sitem etme

gündüz gündüz arabayı göremeyipte stopu görecek kişi bi zahmet kaza yapsın zaten..

herneyse muayeneden geçmeyle ilgili bi sıkıntı olur mu bunu soruyorum ?

• Cam filminden ziyade yapışkanlı stop filmi daha iyi ve uzun ömürlü olur. Ben en açık tonda yaptırmıştım.
    Görülebilirlik açısından sıkıntı yok. O ışıl ışıl parlayan stop grubu biraz daha yola geliyor.
  • bir sorum olacak bu 3 yıllık muayene olayı hangi araçları kapsıyor? normali 2 yıl değil mi? benim aracım 1 yıl o yüzden soruyorum :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

bir sorum olacak bu 3 yıllık muayene olayı hangi araçları kapsıyor? normali 2 yıl değil mi? benim aracım 1 yıl o yüzden soruyorum :))

Araç 0 km alınınca ilk 3 yıl muayene yapılmaz. Sonrasında tüm araçlar için her 2 yılda bir yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

bir sorum olacak bu 3 yıllık muayene olayı hangi araçları kapsıyor? normali 2 yıl değil mi? benim aracım 1 yıl o yüzden soruyorum :))

Araç 0 km alınınca ilk 3 yıl muayene yapılmaz. Sonrasında tüm araçlar için her 2 yılda bir yapılır.

bilgilendirdiğiniz için sağolun. Ama kafamı kurcalayan birşey var 2002 model araçlarda sahibinden notlarına bakıyorum bazıları 2015 e kadar muayene vs. yazılıyor. aslı yok yani bunun?
  • Muayeneden geciliyor.

İsik gecirgenlik olayi ile ilgili sallayan cok olur. su konuya girerek bu konu hakkinda dogru bilgi edinebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=55642101

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • en açık renk cam filmi gelen ışık miktarını %60 azaltır. Güneşli havada zaten zor gorunen stopları görmek imkansıza yakın. Güvenlik görünümden daha önemli.
  • haftaya yaptırcam stop kaplama işlemini :) fotoğraf koyarım belki buraya
  • Fabrika çıkışlı karartırmış farların zemini karartılmış oluyor camı değil. Ne olsa orjnali böyle olanlar var ya biz taksak ne olucak diyip aldanmayın. Yoksa bende istiyorum, ama yaptırmıyorum. Zaten karartılmış zeminli olanla folyo kaplanmış olan arasında görüntü olarakta kat kat far var. Folyo asla fabrika çıkışlı kadar iyi durmuyor.

Ayrıca gündüz arabayı görmüyormusunda tam saçmalık. Fren yaptıgını görmek başka arabayi görmek başka. Otobanda kaçkere farları yanmayan kamyonet tarzı araçların arkasındayken sıkıntı yaşadım. Tabi gidip çarpmıyorsun ama yavaşladığını anlayana kadar birkaç saniye geçiyor. E o hızlarda ani bir frende adam senın yavaşladığını anlayanakadar girerse arkandan görürsün '' gündüz ya görmüyormusun arabayı'' yı.
  • quote:

quote:

quote:

aynen.

gündüz o stoplar afedersiniz dürzü gözü gibi oluyor.bişey farkedilmiyor.sonra vay efendim arkamdan niye vurdun diye sitem etme

gündüz gündüz arabayı göremeyipte stopu görecek kişi bi zahmet kaza yapsın zaten..

O lambalar ne için biliyor musunuz? İnsanlar araç sürerken sağ ayağıyla fren pedalına dokunur. İşte o zaman araba yavaşlamaya başlar ve durur. Araba yavaşlarken de arkadan gelen varsa, "Ben yavaşlıyorum, duracağım. Dikkat et!" demek için oraya "stop lambası" dediğimiz lambalardan konulmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: nihattr
    O lambalar ne için biliyor musunuz? İnsanlar araç sürerken sağ ayağıyla fren pedalına dokunur. İşte o zaman araba yavaşlamaya başlar ve durur. Araba yavaşlarken de arkadan gelen varsa, "Ben yavaşlıyorum, duracağım. Dikkat et!" demek için oraya "stop lambası" dediğimiz lambalardan konulmuştur.

Adam ehliyet kursu trafik hocası beyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

Adam ehliyet kursu trafik hocası beyler.

• Görüşü etkilediği için muayenede sorun olabilir..?
  • stop lambası çok önemli, özelliğini kaybettirecek bir uygulamadan kaçınılmalı, ben 2 kez kaza atlattım önümdeki stopları yanmayan araçtan dolayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

aynen.

Dilerim olur.

• Yapmayın Allah aşkına şöyle şeyler.. Sisleri yakanlara burda herkes söver sayar, stopları kaplatanlara neredeyse madalya verilecek. Bence ikisi de mantık olarak aynı. Aynı trafik saygısından yoksunluk. Birkaç mantıklı yazı var dikkate alın bence. Güneşli havada yavaşladığınız, duracağınız belli ol-mu-yor.
    Araç sahibi, aracı üzerinde tabi ki istediği değişikliği yapabilir ancak bu durum kimsenin sürüş güvenliğini etkileyemez.
    Sonuç olarak ,sizin şahsınızda, herkes bu stop kaplatma sevdasından vazgeçer umarım. Bu sevdadan vazgeçmeyenlerin muayeneden de geçememesi dilegiyle.. Artı olarak bol bol trafık cezası..

• quote:

Orijinalden alıntı: omer-asit

Yapmayın Allah aşkına şöyle şeyler.. Sisleri yakanlara burda herkes söver sayar, stopları kaplatanlara neredeyse madalya verilecek. Bence ikisi de mantık olarak aynı. Aynı trafik saygısından yoksunluk. Birkaç mantıklı yazı var dikkate alın bence. Güneşli havada yavaşladığınız, duracağınız belli ol-mu-yor.
    Araç sahibi, aracı üzerinde tabi ki istediği değişikliği yapabilir ancak bu durum kimsenin sürüş güvenliğini etkileyemez.
    Sonuç olarak ,sizin şahsınızda, herkes bu stop kaplatma sevdasından vazgeçer umarım. Bu sevdadan vazgeçmeyenlerin muayeneden de geçememesi dilegiyle.. Artı olarak bol bol trafık cezası..

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer-asit

Araç üzerinde bir tadilat yapılacağı zaman bir proje hazırlanıp onaylattırılması gerekmiyor mu idi?

Önce proje sonra onay daha sonra tadilat.

0 araç satın aldığınızda elinize bir "araç imalat uygunluk belgesi" verirler. Bu belge aracınızın ülkede yürürlükteki kurallara uygun olduğunu imalattan sorumlu mühendisin imzası ile sorumluluğu yüklendiğini belirtir. Bu belge olmadan aracınızı tescil ettiremezsiniz.

Bir Tarih Hocam vardı Lise'de , ikide birde şekl-i şemailini değiştiren arkadaşımıza söylediği "Kafanın dışını değiştireceğine içini değiştir" deyişi hep kulağımda.

• Adamin hevesini kacirma konusunda ustunuze yok helal valla..size kalsa stoplari kaplatmak icin bile proje hazirlatacam neyse kanunlara uyun iyi bisey bu

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.