merhaba stilo17 teşekkür ediyorum. sırada far yıkama ile lastik basınç sensörü geçiyor aklımdan seneyede inşallah ısıtmalı deri koltuklar.... lastik kumho ku31 taktım 205/55/16'' jantlarda bu arada neredeyse sıfır lineayı alan arkadaş plazadan jantçıya gidip aynı gün içerisinde kendine 18'' jant almış bunları da oraya bırakmış, işime yaradı. Bizim yolları az çok biliyorsun stilimi yere yaklaştırmam kötü olur o nedenle ben düşünmüyorum.ama alacak arkadaş çıkar muhtemelen.
Hocam bunları balıkesirdenmi aldın.Çünkü anayol üstündeki jantcıda vardı 4 adet 700 veya 800 lira gibi bir fiyat demişti bana.Aslında almak vardı ama senin arabaya daha çok yakışmış.
quote:
Orjinalden alıntı: kaash
Merhaba arkadaşlar. Size stilimdeki bir problemden bahsetmek istiyorum. Araçla 1. vitesten kalktıktan sonra 2. veya 3. viteste hatta bazen 1. viteste de araçın vitesi sanki boşa düşmüş gibi devir 2000 den birden 3000-4000 devirlere çıkıyor ama araç gaz yemiyor. Bunun sebebi nedir?
Bahsettiğin şeyin aynısı bende vardı 4.ve 5. viteslerde de oluyordu, gaza yüklenince araba gitmiyodu ama devir birden 5000-6000 lere fırlıyordu. Servise sordum bunun debriyajı kaçırıyo baskı balata değişecek dedi. Bende o kalsın sadece periyodik bakım yapalım dedim. 60 bin bakımı yapıldı, fren balataları değişti birde karbon temizliği yapıldı. Servisten çıktıktan sonra ilginçtir düzeldi bidaha sorun çıkmadı. Tahminim ya bujilerden yada karbondan dolayı düzeldi.
evet metal68 balıkesirden bahsettiğin yerden aldım, şuan benim jantlarda orada sat diye bıraktım. teşekkür ederim beğenin için.
quote:
Orjinalden alıntı: metal68
quote:
Orjinalden alıntı: ROBINHOOD
merhaba stilo17 teşekkür ediyorum. sırada far yıkama ile lastik basınç sensörü geçiyor aklımdan seneyede inşallah ısıtmalı deri koltuklar.... lastik kumho ku31 taktım 205/55/16'' jantlarda bu arada neredeyse sıfır lineayı alan arkadaş plazadan jantçıya gidip aynı gün içerisinde kendine 18'' jant almış bunları da oraya bırakmış, işime yaradı. Bizim yolları az çok biliyorsun stilimi yere yaklaştırmam kötü olur o nedenle ben düşünmüyorum.ama alacak arkadaş çıkar muhtemelen.
Hocam bunları balıkesirdenmi aldın.Çünkü anayol üstündeki jantcıda vardı 4 adet 700 veya 800 lira gibi bir fiyat demişti bana.Aslında almak vardı ama senin arabaya daha çok yakışmış.
quote:
evet metal68 balıkesirden bahsettiğin yerden aldım, şuan benim jantlarda orada sat diye bıraktım. teşekkür ederim beğenin için.
quote:
Orjinalden alıntı: metal68
quote:
tekrar hayırlı olsun.iyi günlerde kullan..................
aslında balıkesire geldiğinde seninle tanışmak isterim.gemdarmeye nispet olsun...
gendarmeye nispet olsun olmasına da nickini yanlış yazmışsın... gendarme sen değiştir nickini bak herkes yanlış yazıyor... ne işle uğraşıyorsunuz ? balıkesir merkezdemisiniz? marea & stilo kardeşiliği yani...
herkese selam
Arkadaşlar skywindowun kızaklarını ve mekanik aksamını temizlemek için ne tavsiye edersiniz? güzelce yıkayıp hafiften yağlamak mı gerekir yada contact sprayle mi temizleyim? yada başka bir tavsiyeniz var mı şimdiden teşekkürler...
quote:
gendarmeye nispet olsun olmasına da nickini yanlış yazmışsın... gendarme sen değiştir nickini bak herkes yanlış yazıyor... ne işle uğraşıyorsunuz ? balıkesir merkezdemisiniz? marea & stilo kardeşiliği yani...
Onun diğer dükkandaki hukukumuzdan dolayı kredisi var.. kendisi merkezde teneke işleri muallimi..
quote:
Orjinalden alıntı: zanaks
Arkadaşlar skywindowun kızaklarını ve mekanik aksamını temizlemek için ne tavsiye edersiniz? güzelce yıkayıp hafiften yağlamak mı gerekir yada contact sprayle mi temizleyim? yada başka bir tavsiyeniz var mı şimdiden teşekkürler...
Benimkine ilk aldığımda dikkat etmiştim..klasik kıvamlı sarı gres ile yağlanmıştı.. serviste bakımda aynı gresle yağlamışlar..mekanizma tamamen yağla kaplı normalde.. onları silip spray gres kullanmanı tavsiye etmem.çünkü spray gresin üzeri bir süre sonra tozla kaplanıyor ve zamanla yağlayıcı özelliğini yitiriyor,bu yüzden yağlama işlemini sık sık tekrarlamak gerekiyor..aslında her ikisini birden kullanabilirsin..o da şöyle kızaklarda yaprak ,dal parçası vb.yabancı cisimleri temizledikten sonra cam panelleri farklı kademelerde durdurup spray gresle yağla(ucu ince olduğu için gresinmekanizmanın her noktasına ulaşması kolay olacaktır,daha sonra spray gresin kalıcılığını arttırmak ve mekanizmanın hareketli parçalarını aralarına yabancı madde girmesini önlemek için klasik gres pompası ve parmak yardımı ile tamamen kapla..bu arada spray gres kapıların hareketli parçalarını yağlamak ve sessizlik adına harika bir ürün..
iyi gecceler arkadaşlar bi stilo gördum şansa park arıyordum :d hemn çektim :)
kırmızıda çok fena 1.5 110 bg turbo .:d
DeaDGardeN pm..
gendarme üşenmemiş yazmışsın. çok teşekkür ederim. ellerine sağlık.
neden üşeneyim,forumun amacı paylaşım değil mi.. emeğe saygı gösteren nezaketin için ben teşekkür ederim..
Rieman,robin teşekkürler.
Ben debriyajda vites geçişlerinde bir problem hissetmedim ama sanırım söylediğiniz gibi. Rieman karbon temizliği dediğin nedir? Debriyajla alakalı birşey mi?
quote:
Orjinalden alıntı: kaash
Rieman,robin teşekkürler.
Ben debriyajda vites geçişlerinde bir problem hissetmedim ama sanırım söylediğiniz gibi. Rieman karbon temizliği dediğin nedir? Debriyajla alakalı birşey mi?
forumda bir arkadaşın konuyla ilgili mesajı
quote:
CARBON CLEAN
Karbon Birikimi Nedir ve Nasıl Oluşur?
Karbon birikimi içten yanmalı benzinli ve dizel motorlarda bir HC bileşiği olan yakıtın yanma odasında hava ile yakılması sonucunda meydana gelen kurum adını verdiğimiz karbon depozitlerinin birikmesi ile zaman içinde supap yüzeylerinde, piston yüzeylerinde, yanma odası çeperlerinde ve segmanlar etrafında oluşur. Bu birikimler motorun hava emme kapasitesinde azalma meydana getirir. Hava emme kapasitesi azalan bir motorun volümetrik verimi düşer.
Karbon Birikimi araçlarda Ne Gibi Problemler Yaratır?
* Silindir kompresyonlarının düşmesi * Motor gücünde azalma * Fazla yakıt tüketimi * Egzoz emisyonlarında artış * Bozuk rölanti * Hızlanma kabiliyetinde azalma * Soğuk havalarda zor çalışma * Motorun silkeleyerek çalışması
Karbon Temizleme Nedir?
Karbon temizleme içten yanmalı 4 zamanlı benzin ve dizel motorlarda yakıt besleme sistemleri ile supap yüzeyleri, piston yüzeyleri, yanma odası çeperlerini motordan herhangi bir parça sökmeden temizleyen bir sistemdir.
Karbon Temizliğinin Yararları Nelerdir?
* Çok kirli motorlarda %15'e kadar sağlanan yakıt tasarrufu, ortalama olarak %3-5 civarındadır. * Zararlı egzoz emisyonlarının azalması, benzin motorlarında %40'ın üzerinde, dizel motorlarda ise %75'e ulaşan değerlerde tespit edilmiştir. Partikül emisyonlarında azalma ortalama %30'un üzerindedir. * Motor performansı artar. Dizel motorlarda gücün genelde %10-bazı ölçümlerde %30-artması normal sonuçtur. Benzinli motorlarda temizleme işleminden önce görülen ilk çalıştırma zorluğu, tekleme, düşük devirde sert çalışma ve benzeri şikayetler ortadan kalkar. * Karbon temizleme işlemi düzenli olarak (her 25.000 km.de bir) yapıldığında motorun ömrü uzar. * Parça değiştirilmesine gerek kalmadan bu tür harcamalar önemli ölçüde azalır. * Bakım ve işçilik masrafları ve süresi azalır. Yakıt enjeksiyon sisteminin dizel motorlarda bakımı bir günü, hatta daha fazla zamanı alabilir. Tüm motorlarda Karbon temizleme işlemi en fazla bir saat sürer.
Carbon Clean, bir makine ve temizleme kimyasallarından oluşan bir sistemdir. Carbon Clean makinesinin deposuna 4 silindirli motorlar için bir şişe, 6 silindirli motorlar için bir buçuk şişe temizlik maddesi konulur. Daha sonra, deponun içindeki işarete kadar benzin (Benzinli motorlar için) eklenir. Otomobilin yakıt deposuyla ilişkisini kesmek amacıyla, yakıt kütüğüne bağlı olan benzin girişini ve çıkışını sağlayan borular birbirine bağlanır. Daha sonra makinenin hortumları buralara monte edilir. Böylece makinenin deposu, otomobilin benzin deposu haline gelir. Hazırlanan karışım bitene kadar -ki bu yaklaşık 30-45 dakika sürer-, motor rölanti devirde çalıştırılır. Arada bir gaza basılarak sökülen kurumun egzozdan atılması sağlanır. Carbon Clean temizlik kimyasallarının en büyük özelliği, yanıcı olmamalarıdır. Bu nedenle motor parçalarına hiçbir yan etkisi bulunmaz.
Karbon Temizleme Niye Etkindir?
Günümüz benzin ve dizel motorlarının kalbi yakıt püskürtme sistemidir. Enjektörler, yakıtı çok ince bir sprey halinde ve konik biçimde püskürtürler. Zamanla ısı, yakıt kirliliği ve kullanım sonucu sistem kirlenmektedir. Enjektörlerin yakıt püskürtme deliklerinin 0,5 mm veya daha küçük çapta olduğunu düşünürsek en ufak kirlenmede tıkanmaları doğaldır. Ayrıca dizel veya benzin motorlarında yanma hücrelerinin, pistonların, valf ve yuvalarının, kısaca yanma dolayısıyla zor şartlarda çalışan parçaların kirlenmeye açık olduğu unutulmamalıdır. "Karbon Temizleme" işlemi yakıt sistemini temizleyerek motoru yenilemekte, ayrıca yanma yüzeylerini yumuşak karbon birikimlerinden arındırmaktadır.
CARBON CLEAN Genel olarak 50/60.000 km yapmış araçlara uygulanıyor..kurum bağlama bu km.lerde gerçekleşiyor ve her 50.000 kmde tekrarlanıyor..90/100.000 km.ye ulaşmış ve daha önce yaptırmamış araçlara tavsiye edilmiyor,lpg'li araçlara uygunlanmıyor..
Günaydın,günaydın Çalışanlara keyifli bir iş günü diliyorum..
Merhaba arkadaslar yakında sanırım bende bir stilocu olarak aranıza katılacam ama karar veremedim sizce SEAT Ibiza Signo 1.4 16 V mi alayım yoksa full bir stilomu alayım?.. Birde stilonun full olan modeli hangisi? Alacagım araca 2003-2005 arası bişe olucak "0" deil..
quote:
Orjinalden alıntı:
Merhaba arkadaslar yakında sanırım bende bir stilocu olarak aranıza katılacam ama karar veremedim sizce SEAT Ibiza Signo 1.4 16 V mi alayım yoksa full bir stilomu alayım?.. Birde stilonun full olan modeli hangisi? Alacagım araca 2003-2005 arası bişe olucak "0" deil..
DangerTuRK Hoşgeldin
tabi ki Stilo donanım seviyeleri yukarıdan aşağıya.. dynamic active actuel aynı ad altındaki donanımlarda özellikler farklılık gösterebilir.. temiz bir dynamic ya da dolu dolu bir active alınabilir.. zaten sıfırı ''yeni bravo'' adıyla çıkıyor..