herkese slm. arkadaşlar 2004 mod. mareal liberty aracımı stilo ile değiştirmek niyetindeyim. fakat bazı çekincelerim var. bildiğiniz gibi iki araçda aynı motoru kullanıyor. motor rampalarda çekişi iyi değil. araç sollarken falan çok dikkatli olmak gerekiyor. donanım zenginliği beraberinde birçok da sorun getirdiğini biliyorum. 1.4 motorlar nasıl? çekişi nasıl? donanımlarında sorun varmı? bilen arkadaşların yardımcı olmalarını rica ediyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: wingchun
herkese slm. arkadaşlar 2004 mod. mareal liberty aracımı stilo ile değiştirmek niyetindeyim. fakat bazı çekincelerim var. bildiğiniz gibi iki araçda aynı motoru kullanıyor. motor rampalarda çekişi iyi değil. araç sollarken falan çok dikkatli olmak gerekiyor. donanım zenginliği beraberinde birçok da sorun getirdiğini biliyorum. 1.4 motorlar nasıl? çekişi nasıl? donanımlarında sorun varmı? bilen arkadaşların yardımcı olmalarını rica ediyorum.
ben de aynı motor sanıyordum ama değilmiş. ben rampalarda sorun yaşamıyorum hiçbir şekilde. donanım ve sağlamlık olarak stilo marea'ya göre bayağı bir önde. iç hacim olarak ta marea'ya göre çok geniş. ben doğrusu koç indirimiyle marea'nın kampanyasından bir libery almak için gitmiştim. sonra vip'e çevirdim. sonra da satıcı az birşey daha ekle stilo actual al dedi. gerçekten stilo actual bile marea vip'ten çok üstündü donanım olarak. sonra onu active yaptım biraz daha ekleyerek. koçtaki arkadaşım da bu kadar yaptın az daha ekle dynamic olsun dedi... :)
stiloyu marea nın on gömlek üstüdür arkdaşlar ama işte ikinci eli bitik bende müsterisini bulana kadar satmıyorum zaten arabamdan cok memnunun bakalım hayırlısı
arkadaşlar bugun yoldan gecerken fiat bayisine uğradım linea lara bakmak için cok övdüler varya bizim arabaların yarısı olamazlar donanım biazimkilere yakın sunuluyor belki fazlası olabilir bluotuth gibi ama gerisi yok birde fiyatı nedir öyle bizimkilerin fiyatında 40 milyara yakın birde yerli malı bu fiat hiç bir zaman doğru iş yapamıyor yazık
quote:
Orjinalden alıntı: güray535
arkadaşlar bugun yoldan gecerken fiat bayisine uğradım linea lara bakmak için cok övdüler varya bizim arabaların yarısı olamazlar donanım biazimkilere yakın sunuluyor belki fazlası olabilir bluotuth gibi ama gerisi yok birde fiyatı nedir öyle bizimkilerin fiyatında 40 milyara yakın birde yerli malı bu fiat hiç bir zaman doğru iş yapamıyor yazık
ya bi de insanlar onu sedan diye megane ile aynı sınıfta görüyor. içi daracık. daha kapı kolunu tuttuğum an elimi kanattı. kapı kenarına sıkıştı parmağım. stilo'da olmaz bu. linea'da hala eski tip kapı kolu var aynı grande punto gibi.
arkası müthiş dar. önü idare eder. tavan basık. tamamen GP sedan. başka bişiy değil. tekerleri de küçücük (dış çapını kastediyorum, yani ne yaparsan yap stilo kadar teker takamazsın).
arabayı bugün aldım. değişen parçalar: -4 adet piston segmanı -8 adet kol yatak - motor conta takımı - conta yapıştırıcı - rulman gergi atb1006 - anti friz - rulman gergi - eksantrik kayış - yağ, yağ filtresi
garantiden olduğu için yazıcı çıktısı veremeyiz dediler. ısrar ettim aldım.
arabanın direksiyonu eğer klima açıksa rölantide titriyor. sabah yine gidicem. ne bu ya bıktım artık...
baştan titremenin normal olduğunu iddia ettiler. sonra ordaki başka bir stilo'yu denedik. onda olmadığını görünce bu sefer de rodaj süresini bahane ettiler.
taksitleri bitsin satıcam bunu...
hayırlısı olsun metinemre sana rastladı o arabada ya şu bizim arabalar için şu spor tamponları resimlerde de var burdan getirmek pahalı oluyor nerden bulabilirim bildiğin bir site filan varmı yoksa illaki büyük şehirlere mi gidecez büyük şehirler gidiyorum ama fazla durmuyorum onun için araştıramıyorum
gecen bir arakdaşın aracta gördüm ama konuşamadım buzdolabı kapagının orda harika bir ekran sistemi takmış cok yakışmış ama ne oldugunu soramadım televizyonmu başka birşeymi ama arac istanbul plakalı oralarda her şey mevcut tabi biz nerde bulalım
arkadaşlar nerelerdesiniz
bugun arabayı rot ayarına soktun koskocaman fiat servisinde rot makinesinde bütün arabalrın markaları var fiatında varhatta öyleki fiatın hiç bir zaman türkiye ye gelmemiş aracları için bile ama bir tek stilo yok tu dedim bu ne sacmalık panda ya göre rot ayarı yaptık bakalım ne olacak umarım tutar
selamlar
arkadaşlar 22-23.000 ytl lik ikinci el bir araç almak istiyorum. seçenekler arasında stilo da var. aldığım aracı en az 5 yıl kullanmayı düşünüyorum. stilo malzeme kalitesi işçilik kalitesi sorunsuzluk bakımlarından nasıldır. stilo alınabilir mi ? bu paraya alınabilecek hangi arabadan üstündür. birde aile için olacak 3 kapılısı olabilir mi? arkası dar mı geniş mi ? örneğin arkada boyları 1.60-1.65 olan 3 kişi rahat oturabilir mi?
teşekkürler
puyol ben stilo hastasıyım aracımı uzun testler sonucunda aldım full donanımlan aldım sana sadece şunu diğim 2004 model aracım ve aracımda olan özellikler sana şöyle diğim son model ne corollada var ne honda cıvıc de var ne seat ta var yani 40 milyara alcagın şu anda 2007 model aracların hepsinden üstündür ve düşün model farkına bak aracım 2004 model gecen aracımı istediler benim aracım bulundugum yerde tektir bakım olarak temizlik olarak gecen yıkarken biri istedi 26 milyar verdi ben 27 istedim anlaşamadık eğer düşünürsen ben ev alacam sana sata bilirim arabamdan normalde cok memnunum asvalta önünde hiç bir şey kaçmıyor yüksek süratte daha uygun fiyatlara bulabilirsin dedğin fiyatlara ama tabi durumu nedir ona iyi bak benimkini 42 milyara o zaman mal ettim saygılarımlan
güray535 sağol yorumun için ancak 27 milyar biraz fazla en fazla 23 düşünüyorum ben. bende şu anda siena var 99 model sıfır almıştım. fakat fiat dan çok memnun kaldığımı söyleyemem tabi aradaki zaman da teknolojisinde mutlaka yenilikler yapmıştır ancak hala fiat a karşı kafamda soru işaretleri var o yüzden hala araştırıyorum. siena da motor sesinden yol sesinden bıktım artık bunlar olsun istemiyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: puyol
güray535 sağol yorumun için ancak 27 milyar biraz fazla en fazla 23 düşünüyorum ben. bende şu anda siena var 99 model sıfır almıştım. fakat fiat dan çok memnun kaldığımı söyleyemem tabi aradaki zaman da teknolojisinde mutlaka yenilikler yapmıştır ancak hala fiat a karşı kafamda soru işaretleri var o yüzden hala araştırıyorum. siena da motor sesinden yol sesinden bıktım artık bunlar olsun istemiyorum.
benimki 2005 dynamic stilo. servisteki usta arkadaşımdır. 15'e ancak gider diyor. öyle ilanlarda yazan fiyatlara bakma. o fiyatlara gitmiyor. 2004'te alan arkadaş belki kızacak ama arabayı satarken aldığın değil, sattığın döneme göre değerlendirmelisin. ben 2005'te aldığım zaman full stilo 31 milyardı. peşin indirimiyle 29'a geliyordu. ben koç indirimiyle 27'ye aldım. seninkini bilmiyorum ama ancak xenon farlı, deri döşemeli, sunrooflu olursa 42 olabilir o araba. ama satarken onlar da pek para etmiyor malesef.
motor sesine gelince; siena ile stilo'yu karşılaştırma. ben siena kullandım. çok güvensiz ve gerçekten kalitesiz bir araba. stilo'da o sesi duyamazsın ve yol tutuşu da siena'dan çok çok iyidir. donanım ve iç genişlik açısından siena ile karşılaştırılamaz.
ama işçilik konusuna gelince. bilmiyorum. ben mi çok şanssızım bilmiyorum. benim arabanın motoru daha yeni yapıldı. 55.000 deki bir arabanın moturu yapılır mı? yapılıyormuş demek ki. ama diğer yandan da bakıyorum böyle durumlarda birçok marka garanti dışı sayıyor ben kuruş para vermedim. değişen parçaları merak ediyorsan bir önceki sayfada okuyabilirsin.
bir yandan kızıyorum fiat almam bir daha diye ki almam gerçekten. ama diğer yandan da mesela kardeşimin megane 1.9 dizel arabası almanyada motoru iflas etti. yaptılar, tekrar iflas etti ve yeni motor takmayı teklif ettiler. yeni motor parasının yarısını da aldılar ondan. yoksa tekrar motor yapacaklardı. yani oldu mu başka markalarda da olabiliyor. ama bence fiat'ta daha fazla oluyor. bu yüzden de bir daha fiat almam...
arkadaşım senin aldıgın 27 milyara aldıgın arbanın tekerleri ancak benziyordur onun için donanımları karıştırmayalım birde kullanıldıgı şehir arabanın yıpranma payı kullanım şekli sen bunlara bakmıyorsan senin bilecegin iş benim sadece arbaya taktıgım vites topuzu ve pedal takımının fiyatı 750 ytl gecen altına taktıgım lastıkler 1000 ytl verdim tabi vatandaş arabayı haşat etsin dahıtsın ondan sonra 23 milyara satıyorum kusura bakma vatandaş donanımdan anlamaz cogu bir abs olsun der yeter ben şunuda derim en düşük liena da var 27 milyara ama sanıyorum aracım 10 yaşındada olsa onun iki katı fiyat eder bunlara da dikkat edelim dışarda satılan aracların fiyatlarına bir bakıp ondan sonra yorum yapmak daha doğrudur biraz bilgi verebilirim mesela albea sadece klima var 1.4 benzinli 23 milyar- punto en düşük model 1.4 77 beygir olan 25 milyar -- skoda fabia 1.4 75 beygir en full olanı tabi sadece adı full 28.800 bu millet parayı denizden toplamıyor biz burda sallamıyoruz aracıma 42 milyar verdim donamınıda istersen yazalım siz ne zmandan stılo takip ettiginizi bilmiyorum ama ben cıktıgı zamandan beri takip ederim türkiyeye gelmeden diğim size birezilyada yılın aracı secilmiştir ödülü vardır tam yılını hatırlamıyorum ama sanırım 2001 ondan sonra italyada yılın aracı secilmiştir
puyol birde şunu diğim eğer sıfır düşünüyorsan fiatın araclarından o parayı edecek arac yok ama kredi kullanırsan olabilir birde benden tavsiye sana stilonun garantisi olmayanı modelini fazla tercih etme garantisi btmişse iyi araştır çünkü arac cok bazen hassas sorun cıkarabiliyor buda insanı bezdirebilir benim aracım iki kere yolcu koltugundaki hava yastıgı sensörü arza yaptı garanti değişti garanti olmasa sanırım 1 milyara yakın fiyatı var ben bile benimkinin garantisi olmasa cıldıra bilirim sana arac almada kolay gelsin ama siena bu aracı karşılaştırma bu arac gercekten dedeğin şikayetler de sorun cıkarmaz en önemli özelliği yolda gidişi yeni meganı olan bir arkdaşım vardı onlan kapıştık geldi baktı inceledi adam hayran oldu dedi bilmiyoırdum bu aracın böyle oldugunu adam yeni megan aracını sattı stilo aldı buda gercekten aracın bagımlılık yaptıgının bir göstergesidir sana kolay gelsin
quote:
arkadaşım senin aldıgın 27 milyara aldıgın arbanın tekerleri ancak benziyordur onun için donanımları karıştırmayalım birde kullanıldıgı şehir arabanın yıpranma payı kullanım şekli sen bunlara bakmıyorsan senin bilecegin iş benim sadece arbaya taktıgım vites topuzu ve pedal takımının fiyatı 750 ytl gecen altına taktıgım lastıkler 1000 ytl verdim tabi vatandaş arabayı haşat etsin dahıtsın ondan sonra 23 milyara satıyorum kusura bakma vatandaş donanımdan anlamaz cogu bir abs olsun der yeter ben şunuda derim en düşük liena da var 27 milyara ama sanıyorum aracım 10 yaşındada olsa onun iki katı fiyat eder bunlara da dikkat edelim dışarda satılan aracların fiyatlarına bir bakıp ondan sonra yorum yapmak daha doğrudur biraz bilgi verebilirim mesela albea sadece klima var 1.4 benzinli 23 milyar- punto en düşük model 1.4 77 beygir olan 25 milyar -- skoda fabia 1.4 75 beygir en full olanı tabi sadece adı full 28.800 bu millet parayı denizden toplamıyor biz burda sallamıyoruz aracıma 42 milyar verdim donamınıda istersen yazalım siz ne zmandan stılo takip ettiginizi bilmiyorum ama ben cıktıgı zamandan beri takip ederim türkiyeye gelmeden diğim size birezilyada yılın aracı secilmiştir ödülü vardır tam yılını hatırlamıyorum ama sanırım 2001 ondan sonra italyada yılın aracı secilmiştir
ancak tekeri mi benziyordur? benim aldığım dynamic ve de boyası da tekno-gri. yani 250 ytl daha pahalı diğer stilo boyalarından. dynamic en üst modeldir stilo'da. hatta daha eski model dynamic stilo'larda kapı kolları siyah ve koltuk altı çekmece opsiyonel. bende standart. gördüğün gibi donanımları karıştırmayacak kadar biliyorum stilo'yu. stilo brezilya'da yılın arabası seçilebilir. normaldir. iki sene öncesine kadar hala tosba da satılıyordu orda. stilo türkiye'ye ilk geldiğinde çok pahalıydı. ama sonraları tutmayınca fiyatını iyice indirdiler. ben de sırf bu yüzden stilo aldım. yoksa tercihim focus olurdu. çünkü onda da koç indirimi var. ama aynı donanımlı (hatta focus'ta birkaç eksik te var) focus'la arasında 10 milyar gibi bir fark olunca stilo'yu tercih ettim... aracım on yaşında da olsa onun iki katı eder gibi düşünmeyi devam edersen zaten elinde on yaşını bulur merak etme... üzerine taktırdığın o pedallar için ancak meraklı birini etkileyebilirsin. ama yine de fiyat olarak etkilemez. arabaya eklediğin aksesuarlar fiyatı arttırmaz. bu arada aldığın lastikler de gerçekten çok çok pahalıymış. ama onlar da fiyatı etkilemez malesef... bu iş böyledir...
arkdaşım sen kaç yıldır araba hastalıgın var bilmiyorum ama kaç yaşında oldugunuzuda bilmiyorum sadece size şunu diğim eğer sen stilonan focusu bir tutuyorsan araba bilgini birazda ha güncellemelisin focusu sanıyorum gercekten cok iyi bilirim süren biri olarak yani şöyle diğim babamda olması itibariyle bilmem anlatabildimmi en basiti focusun 150 km siyle stiloyu bir karşılaştır.. eğer fiyat biraz öğrenmek istiyorsan fiatın exper fiyatlarını araştır veya automax gir donanımlara bak fiyatlara bak km lere bak sen hala benim aracıda anlayamadın galiba ben elektrik ısıtmalı koltuklu bütün konfor paketleri bütün güvwenlik paketleri dahil olan bir aractan bahsediyoprum o yani benim aracımda şu anda 55 milyarlık opel vectra nın full olanından daha cok donanım var kardeşim ben kendi aracımı türkiyede bulmadım aracımın gelmesi için italyadan 1 ay bekledim türkiye yollarında dolaşan stılolarlan karıştırma neyse burda arac kavgası etmeyelim umarım sen de seninkini satarken en üst fiyattan satarsın
quote:
arkdaşım sen kaç yıldır araba hastalıgın var bilmiyorum ama kaç yaşında oldugunuzuda bilmiyorum sadece size şunu diğim eğer sen stilonan focusu bir tutuyorsan araba bilgini birazda ha güncellemelisin focusu sanıyorum gercekten cok iyi bilirim süren biri olarak yani şöyle diğim babamda olması itibariyle bilmem anlatabildimmi en basiti focusun 150 km siyle stiloyu bir karşılaştır.. eğer fiyat biraz öğrenmek istiyorsan fiatın exper fiyatlarını araştır veya automax gir donanımlara bak fiyatlara bak km lere bak sen hala benim aracıda anlayamadın galiba ben elektrik ısıtmalı koltuklu bütün konfor paketleri bütün güvwenlik paketleri dahil olan bir aractan bahsediyoprum o yani benim aracımda şu anda 55 milyarlık opel vectra nın full olanından daha cok donanım var kardeşim ben kendi aracımı türkiyede bulmadım aracımın gelmesi için italyadan 1 ay bekledim türkiye yollarında dolaşan stılolarlan karıştırma neyse burda arac kavgası etmeyelim umarım sen de seninkini satarken en üst fiyattan satarsın
yaşımın konuyla ne alakası var anlayamadım? yaşım 36. senin aldığın zamanı bilemem ama ben alırken full+full stilo 42 etmiyordu. stil paketi vs.. ne eklersen ekle. en basit focus dediğin sınıfının en iyi yol tutuşu olan araba. ben stilo aldığıma bin pişmanım. keşke focus alsaydım. stilo gerçekten sorunlu bir araba. taksidi bittiği gibi satmak istiyorum...