Şimdi Ara

Still Life Masası Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar still life masa yapmasını bilen veya daha önce yapan varsa bilgilerini paylaşabilir mi acaba?

• quote:

Orjinalden alıntı: hucumkedi

Arkadaşlar still life masa yapmasını bilen veya daha önce yapan varsa bilgilerini paylaşabilir mi acaba?

O nedir usta yenilirmi, içilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 19 Nisan 2008; 23:02:01 >
  • yok hocam ya aslında yenilir içilir şeyler de konulabilir ama olsun :)
    günlük kullandığımız vazo ayakkabıu aklınıza ne geliyorsa artık, bunları masanın üzerine serpiştireceksin. hayal gücünü kullanacksın. güzel bi şekil yapacaksın. ondan sonra bir de ışıklandırmayı yaptın mı al sana still life masası. normalde dikkatini çekmeyen şeyler bu kadrajda iştahını açar
    yağlı boya tabloları bilirsin. mesela meyve tabağı içindeki düzen falan....
    hayal gücünden başka birşey değil. az da ışıklandırmayla ilgili teknik bilgi lazım. bi ara özenmiştim :)
  • Ürün fotoğrafları çekebileceğimiz plexiglass,resim kağıdı(veya renkli karton kağıtlar).v.s kullandığımız masa.Yapımını bilen fotoğrafçı arkadaşlar yok mu yaw?Linkler de kabulümdür
  • google amca kesin biliodur nasıl yapılacağını
  • İngilizce aratmadım ama Türkçe yok.Fotokritik.com da bazı çalışmalar var oraya bakıyorum.Teşekkürler
    quote:

Orjinalden alıntı: psikopak

google amca kesin biliodur nasıl yapılacağını
  • Yapımıyla ilgili net bir bilgi yok, hazırını al en iyisi.. Manfrotto nun var bi tane 559 pound

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • stiLL Life masası oLduğuna emin misin.. Lightbox yada çekim masası oLmasın o .?

edit: ürün fotoğrafLarını Lightbox yada çekim masasıyLa çekersin
    eL yapımı Lightbox diye arat benim websitemde resimLi anLatımı var..
    ben de zamanında yapmı$tım .. i$e yarıyor..

www.muzlusoda.com da Lightbox eL yapımı
    sevgiLer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiLdisi -- 20 Nisan 2008; 2:10:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: spirit of nature

Yapımıyla ilgili net bir bilgi yok, hazırını al en iyisi.. Manfrotto nun var bi tane 559 pound

bu çok amaçlı heralde yazında bahçeye atıp sefa sürersin yanındada hafif bi kokteyl

• Orjinalden alıntı: FiLDi$i

stiLL Life masası oLduğuna emin misin.. Lightbox yada çekim masası oLmasın o .?

edit: ürün fotoğrafLarını Lightbox yada çekim masasıyLa çekersin
    eL yapımı Lightbox diye arat benim websitemde resimLi anLatımı var..
    ben de zamanında yapmı$tım .. i$e yarıyor..

www.muzlusoda.com da Lightbox eL yapımı
    sevgiLer
    Öncelikle vakit ayırıp yorum yaptığın için teşekkür ederim(diğer arkadaşlara tabiki).Siten gayet güzel olmuş kendini iyi ifade etmişsin.Ayrıca Tim Burton ayrı bi olay.Lightbox yapımı içinde teşekkür ederim şimdilik işimi görür çok sağ ol.Birde o çektiğin ürünleri fonda biraz daha öne koysaydın ve biraz daha aşağıdan çekseydin arka fondaki sonsuzluk etkisini daha iyi verebilirdin diye düşünüyorum neyse bu benim fikrimdi tabiki dikkate almak zorunda değilsin.Her için tekrar teşekkür ederim.Bilgi paylaştıkça güzeldir

• Konu eski ama benim gibi yolu düşen birine faydası olur belki diye yazıyorum.
    Hipermarketlerden açılır kapanır aluminyum şezlong tipi sandalyelerden bir tane alınır, sonra kutu harf yapabilen bir tabelacıya gidilir, sandalyenin ölçülerine uygun şeffaf plexiglas hazırlatılır, kıvrım işlemi yaptırılır. Kırtasiyeden 8 tanede çelik mandal kıskaç alınır ve bu kıskaçlarla plexiglas malzeme tekstil oturma yeri sökülen sandalyeye tutturulur. Büyük şehirde yaşıyorsanız hepsi toplam 79-80 TL tutar. Bodrumda hayat biraz pahalı o nedenle bende 100 TL tutmuştu hepsi. Çekim masanızı üzerine dilediğiniz renkte fon sererek kullanabilirsiniz. Sereceğiniz fon malzemesinin her iki yüzününde aynı renk olmasına dikkat edin. Özellikle alttan aydınlatma gereken durumlarda 2 kez malzeme almaya çıkmak zorunda kalmayın.

Neden açılır kapanır sandalye ve çelik kıskaçlar?
    İşiniz bittiğinde toplayıp bir kenara kaldırmanız ve yerden tasarruf etmeniz için. Ayrıca toplayıp arabanızın bagajına, hatta motosikletinize bile koyabilir, dilediğiniz yere götürebilirsiniz. Mesela restoranlar.

Sandalye seçimi nasıl olmalı?
    Sandalye açılıp kurulduğunda oturma kısmı ile yer arasında destek bağları olmamalı, gerektiğinde altına ışık sistemi kurabilecek alan bulunmalı. Işıkla sandalye oturma yeri arasına giren hiçbir aksam olmamalı.

plexiglasın kıvrılması sırasında nelere dikkat edilmeli?
    Sandalye açılıp kurulduktan sonra plexiglasın ürün taşıyacak kısmının yere paralel olmasına dikkat edin. Tabelecıdan bu konuda titiz davranmasını isteyin. Aksi durumda sandalyeniz normal ürün masaları gibi ayarlanabilir olmayacağı için örneğin küre şeklindeki ürünler (top vs.) masanızın üstünde sabit tutmakta zorlanabilirsiniz. Plexiglasın kıvrımı 110-120 derece civarında olmalı ve keskin bir kavis yapmamalı. Bir futbol topunun formu bu iş için çok uygun olabilir.

• Beyaz büyük boy resim kağıdı ile de yapılır yukarıdaki masa :))
  • Geri yansıma yapmayacak malzeme kullanmak gerek yoksa beyaz hareleşmeyle boğuşursunuz. Bu arada beyaz pleksi kestirip sadece 2 ucunu köşelerden iple tuttursanız dahi still life masası elde edersiniz mantıken, eğilmiş hali sonsuz fon size
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.