Arkadaşlar merhaba. Basit işlerim için mini PC bakarken, stick PC leri gördüm. Mini box pc lerden çok daha küçük ve pratik görünüyor. Laptop yada mini PC lere baktım. Bu fiyata doğru dürüst bir ürün yok. Aynı performans yada daha iyisini bu fiyata çözebileceğim başka cihaz varsa, önerirseniz sevinirim. Bir de Standart PC kasası almak istemiyorum, çünkü ürünü TV de projeksiyonda da kullanmak istiyorum. Yani taşınabilir PC istiyorum. Bu arada, elimde bir monitör var. Basit işlerden kastım, web tarama, film izleme ofis programları vb. Oyun yok. Ali expressten Şunu beğendim: MELE Fanless Mini PC Intel Celeron J4125 Quad Core (Launch Date: Q4'19) Memory: 8GB LPDDR4 Storage: 128GB on-board Storage 2x USB 3.0 1x HDMI port (HDMI 2.0 for J4105 & J4125, support 4K@60Hz, HDMI 1.4 for J3455, support 4K@30Hz ) 1x 3.5mm Audio combo jack 1x Micro-SD Card Slot 1x Gigabit LAN Port 1x Kensington Lock Slot 802.11a/b/g/n/ac Dual Band Wi-Fi (2.4Ghz/5.8Ghz) & Bluetooth 4.2 1x Gigabit LAN Port Dimensions: 140 x 59 x 19 mm Weight 137.2g Power Supply Input: AC 100-240V, Output: DC 5V/3A OS: Windows 10 pro Garanti: 1 yıl, Türkiyede geçerli. İlk 1 ay memnun kalınmazsa, iade hakkı var. Fiyat: 220 $ (1950 TL) gümrük vergisi full işlerse: 2340 TL Bu, Celeron J4125 in performansı, yanlış bakmadıysam, Intel Core i3-5005U ile birbirine yakın galiba ? Emin değilim ??? aliexpress.com 1572.32TRY 27% OFF|Intel Celeron J4125 Quad Core 8GB 128GB J4105 J3455 4K Fanless Mini PC Windows 10 Pro MeLE PC Stick Mini Computer HDMI WiFi LAN|Mini PC| - AliExpress https://www.aliexpress.com/item/4000764751978.html?spm=a2g0o.cart.0.0.12e53c000jKZ8b&mp=1< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 11 Ekim 2021; 15:24:45 > |
Stick PC Tavsiye Eder Misiniz?
Günümüzün teknolojik dünyasında, taşınabilir ve güçlü bilgisayarlara duyulan ihtiyaç giderek artmaktadır. Stick PC'ler, bu talebi karşılamak için geliştirilmiş kompakt ve kullanışlı cihazlardır.
Stick PC'ler, masaüstü bilgisayarların tüm temel işlevlerini yerine getirir, ancak son derece küçük boyutları sayesinde kolayca taşınabilirler. Bir USB bellek boyutundadırlar ve televizyonunuzun veya monitörünüzün HDMI portuna takılarak kullanılabilirler.
Stick PC'lerin Faydaları
- Taşınabilirlik: Stick PC'ler, son derece taşınabilir olmaları nedeniyle iş gezilerinde, öğrenci yurtlarında ve hatta evinizin farklı odalarında kullanılmaya uygundur.
- Kurulum Kolaylığı: HDMI portuna takmak ve bir güç kaynağına bağlamak kadar kolay bir kurulum süreci sunarlar.
- Uygun Maliyet: Stick PC'ler, geleneksel masaüstü bilgisayarlara kıyasla daha uygun fiyatlıdır, bu da onları bütçe dostu bir seçenek haline getirir.
Stick PC'lerin Kullanım Alanları
Stick PC'ler, çeşitli kullanım alanlarına sahiptir:
- Kişisel Hesaplama: Temel ofis uygulamalarını çalıştırmak, e-postaları kontrol etmek ve internette gezinmek gibi günlük görevler için uygundurlar.
- Eğitim: Öğrenciler, ödevlerini yapmak, sunumlar hazırlamak ve çevrimiçi derslere katılmak için stick PC'leri kullanabilirler.
- Eğlence: Video akışı, müzik dinleme ve oyun oynamak için tasarlanmıştırlar.
Stick PC Seçimi
Bir stick PC seçerken dikkate almanız gereken bazı faktörler şunlardır:
- İşlemci Gücü: Kullanım amacınıza uygun işlem gücüne sahip bir model seçin.
- RAM: Yeterli RAM, sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlar.
- Depolama: İhtiyaçlarınıza göre yeterli depolama alanına sahip bir model seçin.
- İşletim Sistemi: Windows, Android veya Linux gibi farklı işletim sistemlerini çalıştıran stick PC'ler mevcuttur.
Sonuç
Stick PC'ler, taşınabilirlik, kurulum kolaylığı ve uygun fiyatlılık arayanlar için ideal bir çözümdür. Çeşitli kullanım alanları ile kişisel hesaplama, eğitim ve eğlence dahil olmak üzere çok çeşitli görevler için kullanılabilirler.