Şimdi Ara

Stereo Cep Telefonu Var mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soruyu yanlış anlamanızı istemem, benim bahsettiğim telefonun müzik - mp3- radyo dinlerken dışarıya yada kulaklığa stereo ses vermesi değil...

Bahsettiğim olay tam olarak: İki mikrofona sahip, iki hoparlöre sahip ve karşı tarafla görüşme esnasında stereo ses alan ve stereo ses gönderebilen bir telefon var mı ?

İkinci bir soru ise 850/900/1800/1900 bantları stereo ses ile görüşmeye imkan sağlıyor mu ?

Bilgisi veya deneyimi olan kullanıcılar yorum atarsa, daha güzel olur, şimdiden tşkler.

• Htc cihazlarda boomsound ses var. ama ona göre de pahalı.
    asus selfie de 5nokta hoparlör var. stereo galiba. Lenovo a7000 de dolby atmos ses sistemi var ama sar değeri yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmanderr

Htc cihazlarda boomsound ses var. ama ona göre de pahalı.
    asus selfie de 5nokta hoparlör var. stereo galiba. Lenovo a7000 de dolby atmos ses sistemi var ama sar değeri yüksek.

Cevap için tşkler, Lenovo a7000'e baktım az önce bunda ikinci mikrofon var ancak, stereo ses ile iletişim için değil de gürültü engelleme için konulmuş, ilk mikrofon insan sesini iletiyor, ikinci mikrofon dışarı sesleri alıp artık yazılımsal yada donanımsal nasıl yapıyorsa bu seslerin diğer mikrofon ile alınmasını engelliyor yada engellemeye çalışıyor yani Fluence teknolojisi.

Yine aynı şekilde, Asus Selfide Gürültü Önleyici İkinci Mikrofon bulunuyor, HTC nin ise boomsound özellikli bir telefonunu az deneme imkanım oldu, müzik dinlerken sesi inanılmaz, ama stereo telefon yok galba dünyada :)

• Teknolojide çareler tükenmez :)
    http://www.hepsiburada.com/snopy-sn-302-siyah-micro-sd-hamburger-mini-ses-bombasi-pm-evsnopysn302 müzik film için bu tür şeyler kullanabilirsin. telefon görüşmesi için senheiser küçük kulaklıklarından alabilirsin.

• Linkteki stereo mu emin değilim ama stereo olanları da vardır.

• Nexus 6 da hd voice özelliği duyurulmuştu sanırım ama karşı tarafta uyumlu olmak şartı ile

• quote:

Orijinalden alıntı: elmanderr

Teknolojide çareler tükenmez :)
    http://www.hepsiburada.com/snopy-sn-302-siyah-micro-sd-hamburger-mini-ses-bombasi-pm-evsnopysn302 müzik film için bu tür şeyler kullanabilirsin. telefon görüşmesi için senheiser küçük kulaklıklarından alabilirsin.

Linkini verdiğin ürün mono. Sennheiser'ın herhangi bir kulaklığında stereo mikrofon yok bildiğim kadarıyla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sorunsuz cep telefonu yok mu?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEFRIT

Soruyu yanlış anlamanızı istemem, benim bahsettiğim telefonun müzik - mp3- radyo dinlerken dışarıya yada kulaklığa stereo ses vermesi değil...

Bahsettiğim olay tam olarak: İki mikrofona sahip, iki hoparlöre sahip ve karşı tarafla görüşme esnasında stereo ses alan ve stereo ses gönderebilen bir telefon var mı ?

İkinci bir soru ise 850/900/1800/1900 bantları stereo ses ile görüşmeye imkan sağlıyor mu ?

Bilgisi veya deneyimi olan kullanıcılar yorum atarsa, daha güzel olur, şimdiden tşkler.

Stereo hoparlöre sahip olan telefonlar var ancak stereo telefon görüşmesi hakkında bilgim yok. Stereo ses kaydı ilk defa 808 pureview ile ortaya çıkmıştı hatırladığım kadarıyla, ayrıca patentli HAAC mikrofonlar kullanılıyordu, oldukça kaliteliydi. Gsm üzerinden stereo görüşme yapılmıyor gibi geldi.

• Sonradan da Stereo olanları da vardır yazdım kardeş. az önce aradim işte stereo
    http://www.hepsiburada.com/jabra-solemate-stereo-tasinabilir-hoparlor-siyah-pm-telhopjbrslmate
    senheiser in de stereo kulakligi var. google sensheiser stereo kulaklık yazınca bir sürü kulaklık çıkıyor.

• Stereo ses kaydı alan demişsın pardon hastayim farketmedim. stereo mikrofon senheiserda da yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: neo01470

Nexus 6 da hd voice özelliği duyurulmuştu sanırım ama karşı tarafta uyumlu olmak şartı ile

Merhaba HD sesi araştırdım ve Android 5.1 işletim sistemi ile geldiğini eğer bu işletim sisteminin kullanıldığı, ağın ve aynı zamanda telefonunda donanımsal olarak hd ses özelliği varsa bunun kullanılabileceği gibi bir bilgi edindim, hatta bizim sitelerden sadece çip tr şöyle bir açıklama yapmış:

"HD ses: HD Ses destekli mobil ağlarda, Nexus 6 gibi bu özelliği destekleyen bir cihaza sahipseniz, HD Ses'ten faydalanabilirsiniz."

Ancak kafama takılan burada HD sesden aslında gercekte kast ettikleri nedir ? Belirli bir düşük gürültü oranına sahip olması ? olabilir. Ses kaybının az olması, sesin orjinale yakın bir kalitede olması ama büyük ihtimal bununda aslında Mono olduğunu düşünüyorum, çünkü hiç bir yerde hd voice ile ilgili bir stereo bilgisi bulamadım
    />

• Stero olduğunu bende sanmıyorum, cihazlarda genelde 2 adet mikrofon bulunuyor; bunlardan aşağıda olanı sesinizi alıyor, yukarıda olanı ise gürültüyü sesinizden ayırıyor.

Daha önce kullandığım Nexus 5 te aynen böyleydi, konuşurken arkadan gelen sesleri karşı taraf mümkün değil duyamaz sizi sessiz yada biraz gürültülü bir yerdeymiş gibi zanneder. Bir defasında canlı müzik olan bir yerde konuşmuştum fark etmemişlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: neo01470

Stero olduğunu bende sanmıyorum, cihazlarda genelde 2 adet mikrofon bulunuyor; bunlardan aşağıda olanı sesinizi alıyor, yukarıda olanı ise gürültüyü sesinizden ayırıyor.

Daha önce kullandığım Nexus 5 te aynen böyleydi, konuşurken arkadan gelen sesleri karşı taraf mümkün değil duyamaz sizi sessiz yada biraz gürültülü bir yerdeymiş gibi zanneder. Bir defasında canlı müzik olan bir yerde konuşmuştum fark etmemişlerdi.

Aslında harika bir özellik arka plandaki dış sesleri gizleme, tabii stereo bir telefon alma şansı sanırım olmadığı için SIFIR.

Yinede hem arka sesi gizleyen hemde hd voice özellikli, yani iki özelliğinde bir arada bulunduğu bir telefon tercih edebilirim, en azından

Sonucta telefon için düşüncem; Telefon satın alıyoruz, ve aslında bir telefonda olması gereken en önemli özellikde ses kalitesi. (birde stereo olanı olsaydı )

Bir soru daha sormak istiyorum, ek bir yazılım eklemeden, kendiliğinden Spam kutusu ve Spam Filtresi olan bir cep telefonu ürünü var mı ?

Yani SMS kutusunun kabaca şöyle kategorize olması lazım:

Gelen Kutusu
    Gönderilen Kutusu
    Spam SMS ler
    Taslaklar
    vs

• Bildiğim bunu yapabilen bir telefon yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.