Şimdi Ara

Stereo Amfi Seçimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
3.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Düdük ilan gibi duruyot başlıkta a5 var ama resimde a5.5(usb dac olan modeli) var. Bu arada amfilerin içlerindeki daclarda asio/wasapi event/kernel streaming gibi yazılım destekleri olmadığın çoğunda ses pcm yani çözülmüş gidiyor. O sebepten a5.5'in dac eklwntisi hariç bir artısı yoksa ki bildiğim kadarıyla yok , fazladan para verilmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ryzen 5 3600 - MSI B450 TOMAHAWK MAX - Corsair Vengeance 16GB 3200CL16 @3600CL18 - Sapphire RX590 - Adata XPG Gammix nVme - Samsung Evo 860 SSD - Cooler Master Haf 912 - Arctic Freezer Esports Duo Cpu Cooler - BeQuite PureWings X4 -

Donanım Haber Bilgisayar Mühendisleri Odası
  • 1500$\€ en fazla Tr ederi max.

Ls50 ler ile kullanılıcaksa zamanında kullandım ikisini kısa süreliğine. İyi bir dac olmadan ötmüyor ikisi beraber, çünki amfi ingiliz amfisi sesi flat, ls50'lerde flata yakın olunca düm düz tatsız tutsuz ses geliyor. Siz o sebepten en az bir cambridge audio'nun dac magic plus'nı alın. Elaktra hifi da var. Optic coax usb 3'ündende 24/192 desteği var + olarak 600ohm kulaklık amfisi ve blutooh aparatı takılıyor aptx destekli. Sesine göre özellikleri ve sesi iyi gidip demo edin derim.
  • LS50 + H80'den ilerlemeye karar verdim sanırım. Bu ikili çok övülüyor. 5500 civarı H80 mevcut. LS50'ler de 4000 civarı bulunabiliyor. 500 lira civarı da kablolara ayırmayı düşünüyorum. Zamanı geldiğinde o konuda da araştırmalara başlarım. Dinlemeden almıycam ama umarım yanlış bi yönde ilerlemiyorumdur :)
    Ryzen 5 3600 - MSI B450 TOMAHAWK MAX - Corsair Vengeance 16GB 3200CL16 @3600CL18 - Sapphire RX590 - Adata XPG Gammix nVme - Samsung Evo 860 SSD - Cooler Master Haf 912 - Arctic Freezer Esports Duo Cpu Cooler - BeQuite PureWings X4 -

• FrontLiner F kullanıcısına yanıt
    Hocam malum sitede Hegel H-100 ilanı vardı sanırsam 5250TL yazıyordu sahibi forumdan birisi olması lazım ama kimdi hatırlayamadım şimdi bir bakın isterseniz..

Stereo: Marantz PM-14MK2 KI Signature / Analog Players: Thorens TD321 MKII Turntable, SME 3009 II Arm, Sumiko Blue Point Special EVO III Cartridge & Teac V-8030S Cassette / Digital Players: TEAC DAT R9 / JVC XL-Z611 AV Receiver: Onkyo TX-NR818 / Projection & Screen: Panasonic AT-6000, Specta Tensioned Contrast Grey 110'' / Blu-Ray & DAC: Oppo BDP-105D / Equalizer: Jvc Sea-M770 / Speakers: Dynaudio Contour s5.4, Dynaudio Focus 200C Center, Aon 2, ForceField 4 Subwoofer / Power Conditioner: Monster HTS5100 Signature / System Cables: Furukawa Elect. by Oyaide Power Cords (3pcs) / CVT Terminator 2 by MIT Speaker Cable, MIT Terminator 2 (3pcs) &; Oyaide Tunami Terzo XX V2 XLR, Audioquest King Cobra Interconnect's
  • _____________________________

• @aydinsakaryali
    Teşekkür ederim hocam. H100'ü de inceledim fakat 2010 yılınca çıkmış bi model olduğu için DAC'inin desteklediği formatlar biraz şu anki teknolojinin gerisinde kalmış. H80'in H100'e kıyasla daha dinamik ve daha geniş sahneli olduğunu da okumuştum. Lakin H100 8ohm'da 120W güç verebiliyor iken, H80 8ohm'da 75W verebiliyor. LS50'de karar kıldığım için ve LS50'nin tadını verebilmesi için güçlü amfiye ihtiyaç duymasından dolayı bu durumda da H100 ağır basıyor. Okuduğum kadarıyla H80'in LS50'leri rahatlıkla sürebiliyormuş. O yüzden H80'in daha güncel oluşu, ses kalitesinin daha iyi oluşu ve üzerindeki DAC'in üst modellerde kullanılan DAC'lerle aynı (ya da çok yakın, tam hatırlayamadım) oluşundan dolayı H80'de karar kıldım diyebilirim.

@tema59
    Size de teşekkür ederim. Verdiğiniz linklerdeki H80 için arkadaş biraz fazla fiyat çekmiş. Sıfırının liste fiyatı 5500 lira iken ikinci eline 5000 lira istememek lazım. Ki nakit ödemede mağazalar da 5000 civarına inecektir sanıyorum ki. Yine de kendisiyle iletişime geçip, durumu anlatıp son bir fiyat isterim. 4000-4500 bandına çekerse bu arkadaştan alabilirim

• FrontLiner F kullanıcısına yanıt
    Hocam Hegel tarzı bir cihaz bakıyorsunuz madem Audio Analaque Pucccini SE lll. Versiyon bir cihaz var yine malum sitede onada bir bakıp değerlendirin derim.

Stereo: Marantz PM-14MK2 KI Signature / Analog Players: Thorens TD321 MKII Turntable, SME 3009 II Arm, Sumiko Blue Point Special EVO III Cartridge & Teac V-8030S Cassette / Digital Players: TEAC DAT R9 / JVC XL-Z611 AV Receiver: Onkyo TX-NR818 / Projection & Screen: Panasonic AT-6000, Specta Tensioned Contrast Grey 110'' / Blu-Ray & DAC: Oppo BDP-105D / Equalizer: Jvc Sea-M770 / Speakers: Dynaudio Contour s5.4, Dynaudio Focus 200C Center, Aon 2, ForceField 4 Subwoofer / Power Conditioner: Monster HTS5100 Signature / System Cables: Furukawa Elect. by Oyaide Power Cords (3pcs) / CVT Terminator 2 by MIT Speaker Cable, MIT Terminator 2 (3pcs) &; Oyaide Tunami Terzo XX V2 XLR, Audioquest King Cobra Interconnect's
  • Malum ikinci el sitesinde birtane hegel 80 var daha 21 ay garantisi varmış istediğiniz fiyata yakın bir bakın isterseniz

Guzel bi modele benziyor. Yorumlardan okuduğum kadarıyla fiyat performans olarak müthiş duruyor. Özellikle kadin vokallerde cok begenilmis. Hassasiyeti yüksek hoparlör istedigini de belirtmisler. 3. Versiyonunun + özelliği nedir bilginiz var mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• tema59 T kullanıcısına yanıt
    Cok teşekkür ederim. Ilani yeni açmış. Olması gereken ikinci el fiyatı bu işte :) Kendisiyle iletişime gecicem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• iyi akşamlar.
    Bende Pikap için stereo amfi arayışına girdim
    elimde sony deck sistem setin amfisi var aslında ama ( xo-d50 ) bunun yerine uygun yollu 500 TL ye kadar bir amfi alsam Technics marantz sony y ada pio nun eski serilerinden seste bir iyileşme görür müyüm. hoparlör olarakta sony ss-a50 leri kullanıcam. birde pio nun sm 50 leri var elimde ama ufak kalacaktır diye düşünüyorum. o yüzden eledim kafamda.
    Üstadim,selam bende de Luito var gerçekten dediklerinize katılıyorum,sizden ricam ben marantz pm 11s1 ile sürüyorum,sizce daha lezzetli daha keyifli müzik dinlemek adina ( rock ve heavy metal harici tüm müzikleri dinlemekteyim) sürücü önerirmisiniz kaynak spotify dac harici alacagim yani yeniden yapilandirmak istiyorum,şimdiden dogru önerileriniz için teşekkürler...
    M2 tech young dac ilk olarak alın mutlaka. Ama stream player olarak naim alıp direk naimdende spotify dinleyebilirsiniz. Tabi modemin müzik odasına yakın olup güzel bir ethernet kablosuyla bağlanması gerek. Kablosızdan istenilen verim alınamaz. Ama pc'yi aradan çıkarmaya gerek yok diyorsanız m2tech young dac alın.

Orijinalden alıntı: FrontLiner

Merhabalar. Dali Zensor 3 ve Denon PMA520 ile başladığım stereo sevdama bu ikiliyi forumdan çok değerli bi abime vererek upgrade için kolları sıvadım. Şu anda hoparlör olarak Wharfedale Diamond 9.6 kuleler var fakat amfiden sonraki upgrade adımı olarak orta/üst seviye bir bookshelf düşünüyorum. Aklımdan geçen bookshelf Kef R300 gibi duruyor şimdilik. O bir sonraki adım fakat şimdiden amfimi bu modele göre seçmem mantıklı olacak gibi. Seçeneklerimi 7'ye indirebildim;

Naim Nait 5 - Si
    Rega Elex-R
    Arcam FMJ A-19
    Cambridge Audio CX-A60 (DAC + Bi Wire)
    Marantz PM6005 (DAC + Bi Wire)
    ROTEL RA-12 (DAC + Bi Wire)
    NAD C 356BEE (DAC + Bi Wire)

Kaynak olarak X-Fi Titanium ses kartımın optical çıkışı + Flac ve optical çıkışlı chromecast audio + spotify premium kullanıyor olacağım.

Yukarıdaki modeller ile ilgili görüşü/tavsiyesi/yorumu olanları dinlemekten mutluluk duyarım :)

naim arcam rotel rega falan high end sınıfı ürünler diyebiliriz. bu kadar parayı spotify'dan sıkıştırılmış müzik dinlemek için bağlamak ne derece doğru?

• Arkadaşlar bu konu başlığı altında Dac ve Hegel ismi çok geçtiği için yazıyorum.

Kulaklık anfisi alacağımdan, Hegel HD2 Dac/Ses kartımı satıyorum. Fiyatım 525 tldir.

Ebay dahil bugüne kadar 600 tl altına düştüğünü görmedim, fırsattır bilginize..
    Ben hd2'nin 400tl'ye kadar düştüğüne bir kaç kere şahit oldum.. Ama ederi sizin belirlediğiniz fiyat büyük ihtimalle. Benim söylediğim fiyata satan arkadaşlar büyük ihtimalle çabuk satılsın diye o fiyatlardan listelediler.

Hegel h80 ve audio analogue puccini se mukayese kabul etmez. . Hegel her anlamda daha önde olan bir amplifier.

Bir de arkadaşlar Sonus Faber'in Luito diye bir modeli yok.. Liuto var. Sonus Faber Olympica için ise sadece şunu yazabilirim bir kaç kez dinleyip çıkan sese çok şaşırmıştım o seviyede bir hoparlör ve o bütçelerde satılan bir hoparlör için çıkan ses o an ki setup ile vasattı özellikle üst volume seviyelerinde hoparlörler kendini kaybediyor tüm frekanslar öne çıkmaya çalışıp birbirinin içine geçiyordu.. Ampli olarak sistemde çok iyi olmayan ama lamba upgrade'li bir el-34 lambalı vardı (Niva) Venere 2.0 bile daha homojen bir yapıda çaldı.. Olympica'nın çok çok daha iyi bir setup istediği bariz belliydi. Yani olympica alıp eldeki mevcut orta seviye sistem ile süremezsiniz. Mutlaka tüm sisteminiz olympica seviyesinde olmalı.. Hegel h100'ler h80'ler ile olympica olmaz mesela :)

Sonus faber de kampanya var.. Toy serisini dinlememiş arkadaşlara toy speaker ve toy tower da tavsiye ederim. Bu fiyatlardan bir daha olmayacak. Bir sorun extreme'e.

Son bir bilgi daha tabii bu benim fikrim; giriş seviyesi Naim Nait5 sınıfındaki çoğu ampli'den açık ara daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpkalp

quote:

Orijinalden alıntı: FrontLiner

Merhabalar. Dali Zensor 3 ve Denon PMA520 ile başladığım stereo sevdama bu ikiliyi forumdan çok değerli bi abime vererek upgrade için kolları sıvadım. Şu anda hoparlör olarak Wharfedale Diamond 9.6 kuleler var fakat amfiden sonraki upgrade adımı olarak orta/üst seviye bir bookshelf düşünüyorum. Aklımdan geçen bookshelf Kef R300 gibi duruyor şimdilik. O bir sonraki adım fakat şimdiden amfimi bu modele göre seçmem mantıklı olacak gibi. Seçeneklerimi 7'ye indirebildim;

Naim Nait 5 - Si
    Rega Elex-R
    Arcam FMJ A-19
    Cambridge Audio CX-A60 (DAC + Bi Wire)
    Marantz PM6005 (DAC + Bi Wire)
    ROTEL RA-12 (DAC + Bi Wire)
    NAD C 356BEE (DAC + Bi Wire)

Kaynak olarak X-Fi Titanium ses kartımın optical çıkışı + Flac ve optical çıkışlı chromecast audio + spotify premium kullanıyor olacağım.

Yukarıdaki modeller ile ilgili görüşü/tavsiyesi/yorumu olanları dinlemekten mutluluk duyarım :)

naim arcam rotel rega falan high end sınıfı ürünler diyebiliriz. bu kadar parayı spotify'dan sıkıştırılmış müzik dinlemek için bağlamak ne derece doğru?

Gönül ister ki Spotify'daki playlist'lerimin hepsinin orjinal CD'si olsun fakat, ona ne vakit yeter ne de bütçe :) Spotify'ın en yüksek seviyesinde Flac bi parça ile yaptığım kör karşılaştırmalarda Zensor 3, Diamond 9.6 ve ATH-M50 monitör kulaklık ile ben fark hissetmedim. Dolayısı ile o audiophile olmadığım için beni mutsuz edecek bi durum yok. Sizi mutsuz edebilir, o ayrı konu.

• Arkadaşlar merhaba ben aracımın kapı içlerine ön arka iki çift infinity 6500CK referans 16 cm komponent aldım. Buna uygun orta düzey kaliteli anfi ve subwoofer ne tavsiye edersiniz fiyatı çok çok yüksek olmayana

Orijinalden alıntı: cgt_ayd

Arkadaşlar merhaba ben aracımın kapı içlerine ön arka iki çift infinity 6500CK referans 16 cm komponent aldım. Buna uygun orta düzey kaliteli anfi ve subwoofer ne tavsiye edersiniz fiyatı çok çok yüksek olmayana

Ayrı başlık açarsanız daha kolay cevap alırsınız. Bu başlığın araba sistemleri ile bi ilgisi yok

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.