Şimdi Ara

Stephen Hawking Kitapları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz üzere bu adamın popüler bilim kitapları çok ünlü. Ben de biriyle başlamak istiyorum, sizce hangilerini okuyayım?

• zamanin kisa tarihi ni oneririrm ilk ciktiginda bilim dunyasinda firtinalar cikarmis tikanan ve umutsuzluga dusen ortami fizikcileri yeniden umutlandirmistir bu kitap kisaca bir devrim yaratmitir kendi alaninda. bu kitap stephen hawking in de dogusudur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: biravucgokyuzu

zamanin kisa tarihi ni oneririrm ilk ciktiginda bilim dunyasinda firtinalar cikarmis tikanan ve umutsuzluga dusen ortami fizikcileri yeniden umutlandirmistir bu kitap kisaca bir devrim yaratmitir kendi alaninda. bu kitap stephen hawking in de dogusudur.

Böyle bir kitabın bilim dünyasında fırtınalar çıkardığından emin misin? Bu bilgiyi nereden aldın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vorschlaghammer

quote:

zamanin kisa tarihi ni oneririrm ilk ciktiginda bilim dunyasinda firtinalar cikarmis tikanan ve umutsuzluga dusen ortami fizikcileri yeniden umutlandirmistir bu kitap kisaca bir devrim yaratmitir kendi alaninda. bu kitap stephen hawking in de dogusudur.

Böyle bir kitabın bilim dünyasında fırtınalar çıkardığından emin misin? Bu bilgiyi nereden aldın?

bu konularda firsatim oldukca kitap okuyan ve belgeselleri izleyen hatta ilgili siteleri takip eden kozmoloji ile ilgili biri olarak belirttim:) hatta bu nuansi merak ediyorsaniz stephen hawking grand design belgeselini izleyiniz.

ayrica bir stephen hawking hayrani olarak kendisinin bircok konusmasi kendisiyle ilgili haberleri takip ettigimi de belirteyim. bilhassa bu konulara merakli iseniz su an cern'de gerceklesen large hadron collidorla ilgili arastirma da yapmanizi tavsiye ederim es zamanli olarak daha cekici hale gelecektir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biravucgokyuzu -- 31 Ocak 2014; 4:17:49 >

• Ben Zamanın Kısa Tarihini'ni aldım ilk olarak, okuyunca yorum atarım.
    İnşallah anlamayıp rezil olmayız, dışını da çocuk kitabı gibi falan yapmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 31 Ocak 2014; 12:57:12 >
  • quote:

quote:

quote:

bu konularda firsatim oldukca kitap okuyan ve belgeselleri izleyen hatta ilgili siteleri takip eden kozmoloji ile ilgili biri olarak belirttim:) hatta bu nuansi merak ediyorsaniz stephen hawking grand design belgeselini izleyiniz.

ayrica bir stephen hawking hayrani olarak kendisinin bircok konusmasi kendisiyle ilgili haberleri takip ettigimi de belirteyim. bilhassa bu konulara merakli iseniz su an cern'de gerceklesen large hadron collidorla ilgili arastirma da yapmanizi tavsiye ederim es zamanli olarak daha cekici hale gelecektir konu.

Galiba yanlış anladınız. Ben sizin konu hakkındaki yetkinliğinizi ölçmeye çalışmamıştım. Anlatmak istediğim bir popüler bilim kitabının bilim dünyasında fırtınalar çıkarabileceğinin saçma olmasıydı. Sonuçta fizik çok derin bir ilimdir ve böyle temel seviyedeki bir kitapla sarsılacağını düşünmüyorum.

Her neyse kitap tavsiyesi istemiştim ve aldım, yorumunuz için teşekkür ederim.

• populer bilim kitabi olmasini saglayan sey zaten bu kitabin bilim dunyasinda firtinalar koparmasidir stephen hawking reklamlarin sisirmesi ile var olan bir bilim adami degildir kaldi ki bir kitabin populer bilim sinifinda yer almasi o kitabin populerliginin bilim dunyasinda buldugu yankilardan kaynaklanir.bilim kitaplarinda populerlik su cok satsin diye yazilan populer kultur kitaplariyla ayni kuralda islemez bir bilim kitabi populer ise gercekten kendi alaninda cigir actigi icindir soz konusu kitap roman mantigiyla okunsun diye yazilmamistir bilim dunyasinda makale degeri neyse bu kitapta da yazarin savlari ve ispatlari soz konusudur bu kitaplar hakkinda bu sekilde yorum yapmadan once birini alip okuyun derim ben size.ayrica bilimde oyle temel seviyedeki kitaplar vardir ki alaninda bircok degisiklik meydana getirmistir cigir acmistir hayir bilim kitaplarindan ne bekleniyor ki temel seviyede anlatilmis gibi gorunmesi tamamen yazarin uslubundan kaynaklaniyor yoksa bu kitap temel seviyede bir kitap cigir acmasi sacma denilmesi bu konuda bilgi sahibi olanbu kitabi okumus kisiler acisindan sacma bir yorum olacaktir.ha bir de konuyla ilgili pek bilgisi olmayan kisilerin de bu kitabi okuyup kitabi ve anlattigini basite indirgemesi cok sacma bence. ayrica bilim sizin dusuncelerinizden bagimsiz bu kitaplarla ilerliyor bu kitap bir zaman tikanan yerde yol gosterici olmustur kisisel dusuncelerinizi daha iyi arastirdiktan sonra olusturursaniz onyargi gurubetine kapilmazsiniz.iyi aksamlar dilerim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biravucgokyuzu -- 1 Şubat 2014; 0:36:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dostoyevski kitapları
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sizin kavramları tanımlamada yanlışınız var. Örneğin popüler bilimin tanımı:http://tr.wikipedia.org/wiki/Pop%C3%BCler_bilim Yani bir kitabın popüler bilim kitabı olmasını sağlayan şey bilim dünyasında fırtınalar koparması falan değildir, karmaşık olan bilimsel söylemleri basitleştirerek ve bilimsel terimleri aza indirgeyerek halkın anlayabileceği bir biçimde anlatmasıdır. Lehninger Principles of Biochemistry alanında çok yetkin ve çığır açan bir kitap olmasına karşın bir popüler bilim kitabı değildir mesela. Çünkü dili halkın anlayabileceği dilden uzaktır. Yani bilim dünyasında çığır açan kitap popüler bilim kitabı diye adlandırılmaz bunu iyi anlayın.

Bir bilim adamı savlarını makaleler yazarak bilim dünyasına açıklar (Kamuoyuna değil bilim dünyasına). Ancak eğer bu kavramları halka da açıklayarak onları bilime ilgi duyan bireyler haline getirmek isterse popüler bilim kitabı yazar. Benim üniversitemde de hiçbir üniversitede de popüler bilim kitapları ders kitabı olarak okutulmaz, onlar halk içindir ve hiçbir popüler bilim kitabında daha önce bilim dünyasında tartışılmamış bir görüş ortaya atılmaz, mantığa aykırıdır.

Yorum yapmadan önce birini alın okuyun demişsiniz de okumadığımı nereden biliyorsunuz? Birkaç tanesini okudum ve görünen o ki sizden daha iyi anlamışım.

Son kez söylüyorum popüler bilim kitapları sadece üslup olarak değil içerik olarak da basittir. Yani orada yazılanları okuyarak akadeisyen falan da olamazsınız, bilim dünyasında çığır açanlar bilimsel makalelerdir, böyle basit şeyler halk içindir ve bilim dünyasında çığır falan açamaz.

Peki ben "Zamanın Kısa Tarihi" adlı kitabı okumadan nasıl popüler bilim kitabı olduğunu ve yukarıda anlattığım özelliklere sahip olduğunu biliyorum? Bu adrese bakarsanız görürsünüz:http://tr.wikipedia.org/wiki/Zaman%C4%B1n_K%C4%B1sa_Tarihi:_B%C3%BCy%C3%BCk_Patlamadan_Karadeliklere Neymiş popüler bilim kitabı, yani halk için yazılmış yani dili basit yani içeriği basit yani bilim dünyasında çığır açacak düzeyde bir kitap değil.

Peki bu kitabın basit bir kitap olması Stephen Hawking'in başarısız bir bilim adamı olduğunu mu gösterir? Hayır. Çünkü bu kitap zaten basit olması ve halkın anlayabilmesi için yazılmış bir kitap. Ki şu adrese bıkınca:http://tr.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking kendisinin popüler bilim kitapları yazdığı gibi teknik alanda da çalışmaları olduğunu görebilirsiniz.

Bir dahaki sefere yorum yaptığınız kitap ve onun türü hakkında iyi bilgi edinin de beni ve diğer olası kişileri açıklama yapma zahmetinde kurtarın bir zahmet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vorschlaghammer -- 1 Şubat 2014; 14:27:57 >

• Güncellendi.
  • quote:

Sizin kavramları tanımlamada yanlışınız var. Örneğin popüler bilimin tanımı:http://tr.wikipedia.org/wiki/Pop%C3%BCler_bilim Yani bir kitabın popüler bilim kitabı olmasını sağlayan şey bilim dünyasında fırtınalar koparması falan değildir, karmaşık olan bilimsel söylemleri basitleştirerek ve bilimsel terimleri aza indirgeyerek halkın anlayabileceği bir biçimde anlatmasıdır. Lehninger Principles of Biochemistry alanında çok yetkin ve çığır açan bir kitap olmasına karşın bir popüler bilim kitabı değildir mesela. Çünkü dili halkın anlayabileceği dilden uzaktır. Yani bilim dünyasında çığır açan kitap popüler bilim kitabı diye adlandırılmaz bunu iyi anlayın.

Bir bilim adamı savlarını makaleler yazarak bilim dünyasına açıklar (Kamuoyuna değil bilim dünyasına). Ancak eğer bu kavramları halka da açıklayarak onları bilime ilgi duyan bireyler haline getirmek isterse popüler bilim kitabı yazar. Benim üniversitemde de hiçbir üniversitede de popüler bilim kitapları ders kitabı olarak okutulmaz, onlar halk içindir ve hiçbir popüler bilim kitabında daha önce bilim dünyasında tartışılmamış bir görüş ortaya atılmaz, mantığa aykırıdır.

Yorum yapmadan önce birini alın okuyun demişsiniz de okumadığımı nereden biliyorsunuz? Birkaç tanesini okudum ve görünen o ki sizden daha iyi anlamışım.

Son kez söylüyorum popüler bilim kitapları sadece üslup olarak değil içerik olarak da basittir. Yani orada yazılanları okuyarak akadeisyen falan da olamazsınız, bilim dünyasında çığır açanlar bilimsel makalelerdir, böyle basit şeyler halk içindir ve bilim dünyasında çığır falan açamaz.

Peki ben "Zamanın Kısa Tarihi" adlı kitabı okumadan nasıl popüler bilim kitabı olduğunu ve yukarıda anlattığım özelliklere sahip olduğunu biliyorum? Bu adrese bakarsanız görürsünüz:http://tr.wikipedia.org/wiki/Zaman%C4%B1n_K%C4%B1sa_Tarihi:_B%C3%BCy%C3%BCk_Patlamadan_Karadeliklere Neymiş popüler bilim kitabı, yani halk için yazılmış yani dili basit yani içeriği basit yani bilim dünyasında çığır açacak düzeyde bir kitap değil.

Peki bu kitabın basit bir kitap olması Stephen Hawking'in başarısız bir bilim adamı olduğunu mu gösterir? Hayır. Çünkü bu kitap zaten basit olması ve halkın anlayabilmesi için yazılmış bir kitap. Ki şu adrese bıkınca:http://tr.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking kendisinin popüler bilim kitapları yazdığı gibi teknik alanda da çalışmaları olduğunu görebilirsiniz.

Bir dahaki sefere yorum yaptığınız kitap ve onun türü hakkında iyi bilgi edinin de beni ve diğer olası kişileri açıklama yapma zahmetinde kurtarın bir zahmet.

bu kadar aciklama yapacak kadar arastirmaniz sizin yarariniza olmus bu bir arti sizin adiniza sevindim.ama bu kadar savunma psikolojisine girmek yerine dedigim belgeseli izleseydiniz cevabi almis olurdunuz ama dedigim gibi en azindan arastirma ruhunuzu deprestirmisim ne mutlu bana ve sizi daha sakin olmaya da davet ediyorum emin olun ben bu konularda ustunkoru bir okuyucu degilim kendimi biliyorum ve kendime ve bilgime guvenim tam.
    sizi inandirmak zorunda degilim ve kavramlar konusunda da her gun sozluk dahi okuyan biri olarak bu konuda da en son catacagini kisilerden biriyim.

size tavsiyem sirf bana cevap vermek icin cosarak yaptiginiz arastirma isteginizi daim tutup bana cevap verme disinda da bu konularda bol arastirma yapip belgesel izleyip mumkunse internet sitelerini takip etmeniz. hos siz tavsiye degil catacak adam ariyorsunuz ama her daim saygiyi elden birakmayan biri olarak son sozum budur. saygilar.

• Sözlük okuyan bir insan da olsanız yaptığınız tanımlama yanlıştı ve ben de bunu uzun uzun açıkladım, konuyla alakalı linkler verdim vs. Ancak siz karşı çıkan herhangi bir argüman ortaya atmadınız. Ben çatacak adam aramıyorum, maksadım size yanlışınızı göstermekti ama siz bana söylediklerimin aksini iddia ettirecek herhangi bir şey yazmadınız. Buna rağmen haklı olduğumu da belirtmemişsiniz. Bu durumda bana diyecek bir şey kalmıyor. Yine de verdiğiniz kitap tavsiyesi için teşekkür ederim.
  • Çağrıydi galiba iyi kitaptir.

• quote:

Sözlük okuyan bir insan da olsanız yaptığınız tanımlama yanlıştı ve ben de bunu uzun uzun açıkladım, konuyla alakalı linkler verdim vs. Ancak siz karşı çıkan herhangi bir argüman ortaya atmadınız. Ben çatacak adam aramıyorum, maksadım size yanlışınızı göstermekti ama siz bana söylediklerimin aksini iddia ettirecek herhangi bir şey yazmadınız. Buna rağmen haklı olduğumu da belirtmemişsiniz. Bu durumda bana diyecek bir şey kalmıyor. Yine de verdiğiniz kitap tavsiyesi için teşekkür ederim.

rica ediyorum lutfen dedigim belgeseli izleyin.bunu ben degil izledigim stephen hawkingle ilgili kapsamli bir belgesel olan great degisn soyluyor izleyin benim en basindan beri dayandigim arguman ortada o yuzden en basindan beri ustune basa basa belgeseli izleyin diyorum izleyin youtube da da bulabilirsiniz muhtemelen ki gercekten cok onemli bir belgeseldir stephen hawking ve dusunceleri ve bilim dunyasinda yaptigi etkiler ile.bana guvenmeyebilirsiniz anlarim ama bu belgeseli izlemediginiz surece kisir bir donguye saplaniriz. izleyin sonra isterseniz yine devam ettirin savinizi ama tek ricam izleyin saygilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biravucgokyuzu -- 7 Şubat 2014; 3:20:33 >

• Hawking okuyacaksan yani tek bir kitabını değil tüm eserlerini, sıkılmayı göze almalısın. Lakin 2 kitabını okuduktan sonra okuduğum kitaplarında çok fazla bilgi tekrarı vardı ve bir yerden sonra sıkıyor. Kitapları tek tek ele alacak olursak çok akıcı kitaplar ve sıkılmadan okuyabilirsin. Zamanın Kısa Tarihi, Zamanın Daha Kısa Tarihi, Herşeyin Teorisi, Büyük Tasarım, Ceviz Kabuğundaki Evren sıralamasıyla okuyabilirsin.
  • Zamanın Kısa Tarihi'ne bugun başladım ve okurken cok zevk alıyorum. Bu kitabın yazıldığı tarihten sonraki gelişmeler icin (gerçi biraz güncellenmiş kitap ilk haline gore) Ceviz Kabugundaki Evren'i de almayi düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.