Şimdi Ara

Step motor sürücüsü (lütfen acil yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anadolu teknik lisesi 12. sınıf öğrencisiyim bu sene bir proje yapmamız gerekiyor bizim projemiz için step motor sürücüsü lazım fakat piyasada bunlar çok pahalı 2-3 motor kullanıcaz bu sürücülerin devre şemasını bilen yada alınacak ucuz yer gösterebilecek varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yokum -- 25 Mart 2005, 16:30:41 >

• yardım edebilecek olan yokmu?? çok lazım
  • http://www.ee.polyu.edu.hk/staff/eencheun/WebSubject2/chapter4.htm
    http://www.solorb.com/elect/solarcirc/pwm1/index.html
    http://www.aaroncake.net/circuits/stepper.htm
    bu linklere bakabilirsin işine yarar belki. pwm kontollu full-bridge rectifier ile yapabilirsin sanırım motor sürümünü.kolay gelsin..

• yalnız bu devreleri tam inceleyemdik ama full-bridge rectifier ile yapılan devrelerde akım az geliyo motorlara yani motorlarımız 1A ama dervreden çok az akım geliyor olmazsa çıkan akımı yukseltmeye çalışıcaz.

Başka tavsiyesi olanlar yazarlarsa iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yokum -- 28 Mart 2005, 19:04:30 >
  • bende pic 16f84 le yapılmıs bi devre var istersen söle
  • uln 2003
    entegrenin adı
    devresini araştırabilirsin
  • Tam bu işler için düşünülmüş aşağıda resmi görülen tak çalıştır tipi kontrol ünitesi sizin projenizi bir hayli kolaylaştırır. Ulaşılmak istenen koordinatların, ilerleme hızının, PC tarafından kontrol ünitesine gönderilmesi yeterlidir, kontrol ünitesi bu verileri aldıktan sonra 3 adet motoru, istenilen koordinatlara kendisi ilerletmektedir.

Step motor sürücüsü (lütfen acil yardım)

FLZ03 ürününün teknik özelliklerini incelemek için http://www.cncdesigner.com/products.html#x2
    adresine bakabilirsiniz.

İlişikteki linkteki filimde , durmakta olan step motor, 1500 Dev/Dak ile hedef koordinatına ilerletilmekte, hedefe varıldığında motor derhal tersine döndürülmek süretiyle en baştaki başlangıç posizyonuna geri getirilmektedir.

Yüksek sayılabilecek bu devirlerde hareket esnasında motorda zıplama oluşmaması kontrol ünitesinin kaabiliyetinin basit bir göstergesidir.

Filim dosyasını yüklemek için yandaki linki tıklayın. http://www.cncdesigner.com/avi/flz03-02.wmv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunalmis -- 30 Mart 2005, 12:57:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki bu kontrol ünitesini nerde ve ne kadara buluruz bunuda yazarsanız çok iyi olur. Ayrıca bunu paralel porttan bağladıktan sonra nasıl komut vericez yazılımı yanında geliyormu, bilg olmadan joystickle kontrol edemiyoruyuz??? Bir üniteyle 3 motor kontrol edebiliyormuyuz.

bu soruları yaznıtlarsanız çok iyi olur. Yardımlar için çok teşekkürler...
  • İsterseniz fiyat konusunu ve nasıl alınacağını email ile görüşelim ben diğer sorularınıza cevap vereyim.

Bu kartı bilgisayar yada mikroişlemcili kartınıza seri port üzerinden bağlıyorsunuz.

Bu kartın komut listesi var ve isteğinizi komut + parametre şeklinde karta yolluyorsunuz.

Kart ile verilen yazılımlar cnc freze ve cnc router uygulamaları için. Ancak kartın PC de kolayca
    kullanılmasını sağlayan DLLde yazılımlarla birlikte geliyor. DLL fonksiyonları açıklamalı olarak anlatılıyor.
    İsteyen kendi yazılımını da yapabiliyor.

Mikroişlemci ile joystick posizyonunu okur ardından koordinat verilerini komut peşine eklerseniz evet
    motorları joystick ile elle kontrol edebilirsiniz

Bu ünite biribirinden bağımsız olarak 3 adet step motoru aynı anda kontrol etmektedir.

Örneğin X motoru 1000 adım atsın, Y motoru 2000 adım atsın, Z motoru da 5000 adım atsın diyebiliyorsunuz.
    Bütün motorlar senkronize olarak adım atmaya birlikte başlıyorlar ve hedefe birlikte varıyorlar.

İlerleme hızını parametrik olarak verebiliyorsunuz.

Bir step motor adımını 1... 1/256 arasında istediğiniz orana bölebiliyorsunuz.

İsterseniz, tanımlayacağınız herhangi bir düzlemde daire yada yay çizmesini isteyebiliyorsunuz.

Bu tip karta, step motor sürücü değil de akılı step motor kontrol kartı demek gerekir. Hızlıca proje bitirmek yada detaylara girip boğulmamak için düşünüldü.

• Arkadaşlar peki , bu robot kolunu yaptık diyelim , bu kolun uç kısmının , robot 0 noktasına göre konumunu nasıl gerçek zamanlı olarak görebiliriz.Bunun için nasıl bi sensör yerleştirmek gerekir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: D-Assault

Arkadaşlar peki , b robot kolunu yapık diyelim , bu kolun uç kısmının , robot 0 noktasına göre konumunu nasıl gerçek zamnlı olarak göbiliriz.Bunun için nasıl bi sensör yerleştirmek gerekir?

Bu işi asıl sensorle değil kapalı çevrim bir korntrol düzeneiği ile yapman lazım..
    robrot kinematiğie bilgisi gerekir.. Doğrusal ve ters kinematik yaklaşım tekniklerini bi araştır derim. Bu işi gerçekten yapmak ve ortaya birşeler koymak isteyen arkadaşların izleyeceği yol bu olmalıdır.
    yoksa 3 tane step motor koy bunları deneme yanılma yoluyla şu kadar sağa döndür bu kadar sola döndür le öğrenilecek fazlada birşeyin olduğunu düşünmüyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.