Şimdi Ara

Steam Virüs Yardım SS'Li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün steamda arkadaşlık isteği geldi ve kabul ettim.Link spamladı ekran koruyucusu diye bi dosya yolladı ve açtım.Ardından tüm arkadaşlarıma aynı şekilde spam yapmaya başladı.Dosyayı sildim spam geçti.İnternette araştırdım.Görev yöneticisine iyice baktım.Göze çarpan bi exe yoktu.Steamı sildim tekrar kurdum.Şifremi değiştirdim.Şuan sağlam gözüküyor.Buda görev yöneticisnde steam açıkken olan exeler.Gözünüze çarpan bişey varsa lütfen beni bilgilendirin.İlla bilgisayara format gereklimidir ? Teşekkürler.

Steam Virüs Yardım SS'Li

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rick Grimes -- 21 Aralık 2014; 22:03:46 >

• Eğer bilgisayarına bir trojan (RAT) bulaştıysa görev yöneticisinde görünmeyebilir kaldı ki görünse bile herhangi bir exe olarakta görünebilir hatta ve hatta sistemde çalışan herhangi bir exe yada servisle bütünleşikte çalışabilir. Bilgisayarında trojan olup olmadığını bu şekilde öğrenemezsin. Tavsiyem Kaspersky, Avira, Trend Micro gibi bilinen antivirüs yazılımlarıyla bilgisayarını tamamen taramalısın. RAT'lar çok tehlikelidir, bilgisayarda yaptığın herşeyi loglayabilir, kaydedebilir ve herhangi bir yere post edebilir. Karşıdaki kişi senin bilgisayarında istediği şeyleri yapabilir ve eğer kamera mikrofon kullanıyorsan seni kayıt altına bile alabilir. Bence derhal Avira ve Kaspersky antivirüslerinin Internet Security olan sürümlerinin deneme sürümlerini indirip bilgisayarında tarama yaptır. Deneme sürümü bitinceye kadarda Kaspersky'ı silme, firewall özelliği sayesinde bilgisayarına izinsiz gelen ve giden bağlantıları engeller.

Steam'den, Skype'dan atılan linklere tıklamayın ve internet sitelerinden de bir linke tıklamadan önce alt tarafta yönlendireceği adresi kontrol edin, emin olmadığınız hiçbir linki açmayın. Knight Online ve Rapidshare zamanlarında popüler olan bu RAT'lar şimdi de Steam'in popülaritesinin artmasıyla tekrar popüler hale geldiler, dikkat edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfallen

Eğer bilgisayarına bir trojan (RAT) bulaştıysa görev yöneticisinde görünmeyebilir kaldı ki görünse bile herhangi bir exe olarakta görünebilir hatta ve hatta sistemde çalışan herhangi bir exe yada servisle bütünleşikte çalışabilir. Bilgisayarında trojan olup olmadığını bu şekilde öğrenemezsin. Tavsiyem Kaspersky, Avira, Trend Micro gibi bilinen antivirüs yazılımlarıyla bilgisayarını tamamen taramalısın. RAT'lar çok tehlikelidir, bilgisayarda yaptığın herşeyi loglayabilir, kaydedebilir ve herhangi bir yere post edebilir. Karşıdaki kişi senin bilgisayarında istediği şeyleri yapabilir ve eğer kamera mikrofon kullanıyorsan seni kayıt altına bile alabilir. Bence derhal Avira ve Kaspersky antivirüslerinin Internet Security olan sürümlerinin deneme sürümlerini indirip bilgisayarında tarama yaptır. Deneme sürümü bitinceye kadarda Kaspersky'ı silme, firewall özelliği sayesinde bilgisayarına izinsiz gelen ve giden bağlantıları engeller.

Steam'den, Skype'dan atılan linklere tıklamayın ve internet sitelerinden de bir linke tıklamadan önce alt tarafta yönlendireceği adresi kontrol edin, emin olmadığınız hiçbir linki açmayın. Knight Online ve Rapidshare zamanlarında popüler olan bu RAT'lar şimdi de Steam'in popülaritesinin artmasıyla tekrar popüler hale geldiler, dikkat edin.

Kaspersky Internet Security - çoklu cihaz 2015 indirip taratıcam umarım bi sıkıntı olmaz.Teşekkür ederim mesajın için.Bende habersiz bi şekilde tıkladım zaten.

• Bu sıralar bu iş çoğaldı.Envanterden item çalmak için falan yapıyorlarmış galiba.Banada biri bu şekilde bişey yapmak istedi ama durumu farkettim.Bağlantıyı falan açmadım adamıda engelledim.Yapanlar genellikle yabancılar haberiniz olsun.
  • Yabancılarda var Türklerde var. Burada dikkat edeceğiniz tek birşey var. Sizi ekleyen kişiyi kabul etmeden önce Steam Leveline, Hizmet Süresi Madalyasına ve Steam Kütüphanesindeki oyun sayısına.

Eğer 0 level, hizmet süresi madalyası yoksa ve oyun sayısı 3'ten 5'ten az ise kesinlikle kabul etmeyin %99.9 ihtimal size bir link atacak ve bu linke tıklamanızı isteyecektir. Bu konuda çok ikna edici yöntemler bulmuşlar ve bir anlık boşluğuna gelip tıklayabilirisinz aman dikkat edin. Mesela beni bir gece kızın biri ekledi Türk hemde. Youtube follower kasıyorum rica etsem ekler misin gibisinden birşey söyledi ve eklemeyeceğimi anlayınca sorular sormaya başladı işte olurda soru sorarak muhabbeti kurarsa en son tekrar link yollayıp sözde Youtube linkini göndererek takip etmemi isteyecek. Dediğim gibi gece vakti bir anlık boşluğuma gelip attığı linke tıklayabilirdim de, çok dikkatli olmak gerekiyor. Sizi ekleyen kişileri kabul etmeden önce direk oyun kütüphanesine bakın olayı anlıyorsunuz zaten. 0 level yeni kayıt olmuş hiçbir oyunu olmayan biri ya bu iş için ekler yad oyun dilenmek için. Başka bir amacı olamaz zaten.

Başıma gelen olaylardan kullandıkları yöntemleri yazayım bilmeyenler için;

1) Bu resimdeki sen misin, aaa bu resmin süpermiş. (En çok kullanılan, msn zamanında da çok popülerdi.)
    2) Bu linkteki hesap senin mi? Facebook, Twitter linkine benzeyen bir link atıyorlar ama o link aslında facebook yada twitter linki değil, dikkatli bakarsanız anlıyorsunuz.
    3) Bişiler bişiler yazıp ilgi çekebilecek, altına da şu linkten indirebilirsin. Mesela The Fappening olaylarında bunu kullananları gördüm (: Ve attıkları link download linki değil, download linki gibi duruyor. (Mega.co.cz mi ne genelde en sık kullanılan)
    4) Şu linkten beni takip eder misin, şu linkten kanalıma abone olur musun tarzı kendini bayan olarak tanıtırlar.
    5) Bir arkadaşım senle trade yapmak istiyor ama seni ekleyemiyor, şu linkten onu ekler misin yada şu linkten takas teklifi yollar mısın şeklinde link atıyorlar. Steam profil linklerine çok benziyor ama dikkatli bakarsanız olmadığını anlıyorsunuz.

gibi gibi her geçen gün yöntemler ve taktikler geliştiriyolar ve yüzlerce kişiyi kandırıyolar. Yukarda söylediğim kriterlere dikkat ederseniz bu tezgaha düşme olasılığınız çok düşük olur.

• Bende olan baya ikna ediciydi.Takas için eklemişti güya.Envanterime bak diye yollamıştı.

EDİT:Hocam kaspersky tertemiz çıktı.4.30 saat sürdü.Umarım bişey olmaz.İyi günler.Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rick Grimes -- 22 Aralık 2014; 20:50:57 >
  • Virüs programları hips sistemi bunu tespit edemez, tüm diski bicimlendirmeniz gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun. Format şart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.