Benim sorum şöyle. ben Ukrayna'da yaşayan bir öğrenciyim. Malum yakında gta 5 çıkacak ben de bu fırsatı lehime çevirmek istedim. Türkiye Steam fiyatı 170 tl idi sanırım gta 5 in burda ise 39 dolar yani 96 tl ye falan geliyor. Steamden aynı oyun tek seferde 10 15 tane alma şansımız var mı acaba ? Ve bu yapacağım şey (eğer satın alacak parayı bulursam) yasal olarak bir suç teşkil eder mi ?
Öncelikle bütün bu olaylara başlamadan önce Steam'in Region Lock isimli bir olayından haberdar olmanız gerekiyor. Yani alınan oyunlardan bazılarının sadece alınan bölgede kullanılabileceğinden. Bunu kontrol ettikten sonra oyun Region Free yani bütün bölgelerde oynanabilirse, bu işe kesinlikle girmelisiniz. 2 Tane rus ve ukraynalı arkadaşım var, çoğu oyunlarımı onlardan alırım ve bu tabii ki yasal olarak bir suç değil. Tamamen para birimiyle alakalı bir durum. Nasıl Türkiye'de dolar sebebiyle oyunlara fazla para vermek mecburiyetinde kalıyorsak bunu lehimize çevirecek durumlarında olması kadar doğal bir şey yok. Ayrıca oyun alma sınırı diye bir şey yok. Oyunu alacağınız zaman ödeme sayfasında sonra kullanmak veya hediye etmek için envaterime ekle tarzı bi seçenek olması lazım onu seçtiğiniz takdirde dilediğiniz kadar alabilirsiniz. Her ihtimale karşı haberim olsun ne yapacağınızdan :)http://steamcommunity.com/id/lothbrok/
Valla steam konusunda biraz acemiyim diyebilirim. Ama gta 5 i pc için kesin olarak alacağım için epeydir takip ediyordum ve bunu yakaladım dedim hazır elimde böyle bir fırsat var neden ben burdan bu şekilde para kazanmıyorum :) region lock konusunu belirttiğin için teşekkür ederim yoksa ben direkt alırdım ve Türkiye hayalleri suya düşerdi :) Şahsen eğer öyle bir sorun çıkmazsa ve gta 5 te tutturabilirsem bu işi diğer oyunlarada el atmayı da düşünüyorum. Diğer oyunlarda daha bi ucuz gibi geldi bana, türkiye fiyatları gerçekten çok fazla.