Arkadaşlar dün steam hesabıma giriş yapmayı denedim baktım şifremi kabul etmiyor neyse şifremi unuttum dedim mail adresimi giriyorum onuda kabul etmıyor. Anlayacağınız Steam hesabımı hacklemişler ve mail adresimide değiştirmişler :( Oyun Rus Keyden oynuyordum, Steama mail attım bakalım hesabımı geri vercekler mi :( Başka bir yöntemi var mı arkadaşlar?
Steam yetkilileri ile irtibata geçmekten başka çözüm yok malesef. Fakat bir çok yerde basbas bağırdığımız halde steam hesabınızı elektronik postanız ile ilişkilendirmemişsiniz, hesabınızın bu kadar kolay çalınmasının sebebi de bu aslında..
quote:
Orijinalden alıntı: Emre Candemir
Steam yetkilileri ile irtibata geçmekten başka çözüm yok malesef. Fakat bir çok yerde basbas bağırdığımız halde steam hesabınızı elektronik postanız ile ilişkilendirmemişsiniz, hesabınızın bu kadar kolay çalınmasının sebebi de bu aslında..
Nasıl ilişkilendireceğiz peki?
quote:
Orijinalden alıntı: RONSPY
quote:
Nasıl ilişkilendireceğiz peki?
Başka bir konuda anlatmış Emre. Direk oradan alıntı yapıyorum.
quote:
Steam/Ayarlar/Hesap/Elektronik posta adresi tanımla
Bu dizinleri takip edin ve kullandığınız posta adresinizi girin. Posta adresinize bir link gelecek o linke tıkaldığınızda elektronik posta adresiniz doğrulandı diye bir ileti aldıktan sonra, hesabınıza birisi girip şifrenizi değiştirmek istediğinde elektronik posta adresinize eşsiz bir kod(şifre) gelir steam şifre değiştirme işlemi esnasında bu şifreye ihtiyaç duyar. O yüzden çakma hacker şahsiyet elektronik postanızı da çalmamış ise sizin şifrenizi değiştiremez. Her şifre değiştirme talebinde farklı bir kod gönderilir. Böyle güvenlik yüksek seviyede kalır. İçiniz rahat eder.
Ayrıca ek bir güvenlik tavsiyesi, steamden alışveriş yapan birisi iseniz steam kredi kartı bilgilerinizi hatırlar. Kesinlikle store account sekmesine gidip oradaki kredi kartı bilgilerini silin. Her oyun alacağınızda tekrar girip sonrasında tekrar silin. Steam ana penceresi açıkken sağ üst köşede mesela benim için "emrecandemir's Account" yazıyor, Türkçe olanlar için de "Hesap Sahibi: emrecandemir" yazıyor. Sizde kendinizinkine oradan tek tuşla girip kredi kartınızı silin. Hesabınıza giriş yapan kişi kredi kartı bilgilerinizi kopyalayıp kullanamaz fakat limitini oyun hediye etme sistemi ile rahatça bir kaç dakikada doldurabilir.