sarı siteden en ucuz ikinci el LCD i yapıştır geç bence aradaki fiyat farkına OLED monitör alırsın |
Steam Deck [ANA KONU] (411. sayfa)
-
-
hocam bende çakılı sistem var, faraza söylediğini biliyorum da monitörü nabıyım bebek olacak da o kucağımdayken genel olarak steam linkle oyun oynayabileyim diye istiyorum zaten. lcd ile oled arasında soğutma ve şarj süresinde fark var diyolla, ne diyonuz? bahsettiğim üzre evde kullanıcam genel olarak ama şarj kablosuyla da yaşamak istemem rahatca hareket edeyim.
ne kadar az para verirsem tabiki bana da daha iyi de etraflıca düşünmeden araştırmadan alışveriş yapmıyorum pek, malum TR difficulty
-
Oled çok daha iyi ama fiyatları fazla uçuk hocam bence lcd temiz cihazlar 12-15 arası aradaki farka switch falan alırsınız onuda elde kullanırsınız hem
Steam link kullanacaksaniz lcd modelde üzmez gayet yeterli gelir lcd ile AAA oyunlarda 2 saat PS2 oyunlarında 5 saate yakın süre alıyorum öyle hesaplama yapabilirsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
switch teklifine hayır diyemedim, çok mantıklı geldi 256lık lcd alıp 1-2tb yapabiliyor muyum ssd değişimiyle? yada bunların arasında ne farklar var, nerden bakabilirim? oled lcd farkı okey de hafızalar arasında donanım olarak fark var mı? (256 vs 512 vs 1tb gibi)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elinwelin -- 19 Ocak 2025; 15:50:32 > -
Donanım farkı yok sadece işlemci küçülüyor ram bir tık daha hızlı performans aynı.
Hafıza yükseltiliyor ama 512 alsanız yeter bence microsd çekin yanına mis dediğim gibi tek cihaz yerine iki cihaz çok daha mantıklı
ekran farkı bir donanım farkı, beraberinde gelen hdr da donanıma ait bir + aynı şekilde daha yüksek yenileme hızı almanızı da sağlatıyor bu size. lcd de 60 ken oledler 90 hz ve bu farkedilebiliyor :)
işlemci farkı da bir donanım farkı ve aslında tamamen cihazlara etki ediyor bu minik dokunuşlar. misal işlemcideki yeni mimari hem pil ömrünü uzatıyor hem de oyun performansını ciddi şekilde yükseltiyor.
yani lcd ile oled arasında ki farklar ciddi farklar.
ancak arkadaşların da söylediği gibi lcd fiyat perf için şu an çok çok iyi.
bu cihazda tam randıman alayım diyorsanız eğer oled tercih edilmeli kesinlikle.
-
Dediğinize katılıyorum hocam ama fiyat farkına degecegini düşünmüyorum hele yeni nesil yakınken uyguna edinmek çok mantıklı.
Rog ally Z1 extreme bile çok ucuzladi şuan ona yönelmekte mantıklı olabilir ana cihaz olacaksa hala oled alınır ama ikinci cihaz olarak evde PC falan varken bu nesillik lcd daha mantıklı gibi
%100 haklısınız 1. tercih lcd olmalı ama almışken en iyisi ise amaç oled tercih edilmeli. millet retroidlere bile 16-17 istiyorken bu cihazların oledi de lcdsi de hala alınır :)
yenisini bekliyorum ben 4 gözle ama steam os i satacakmış valve tüm donanım üretenlere. yani yeni steam deck donanım olarak çok güçlü gelmezse kaybolur alternatifleri arasında. kısacası yeni generasyonlarda rekabet çok daha kıran kırana olacak gibi duruyor.
-
Valve konsolculuğa oynuyor. Donanım üretme kararı verecekse bunu kitlelere yayması sonucu sistem çalışır. Zaten taze hissi yaratacak teknolojiyi erişebilir makul maliyetlere indirmeden yeni donanım düşünmüyoruz demişlerdi. Ondan mevcut etiket bedelinin üstüne fiyat çıkarmamaya çalışacaklardır. Genelde donanım üreticilerinin cihazları kar odaklı olduğundan 1,5 kat para ödemeye, 1,5 kat performans alamadıktan sonra tüketicide her zaman karşılık bulamayabiliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Açıklama için teşekkürler, valla ben ya retro oyun işine girerim (ki amazon firesticke ds4leri tanıttım bi otg çoklayıcı ile sd card bağladım, yardırdım içine külliyat, oynuyoruz hanımla), bi de steam link. Valla konsolu yorarak oyun oynamak gibi bi derdim yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
512 gb oledi hbden 6 taksitle aldım. maximum kart kampanyası da vardı sanırım güzel bir miktar puan gelmişti. sarı site hep soru işareti...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drilldozer -- 19 Ocak 2025; 22:54:4 > -
Millet retroidlere 16/17 mi istiyor ?
https://www.youtube.com/watch?v=ZFTrwWQOe5Y&feature=youtu.be
Emülatör ile retro oyun oynatmaktan başka bişey yapmayan bu retroid mi doğru mu ?
Vitalara 8 k isteniyor cidden deck lcd tam bir fiyat performans cihazı şuan
Abow piyasaya ne olmuş ya ps vita gibi antik cağdan kalma cihazların nintendo switch gibi helenistik dönemi oyunlarını oynatan cihazların tek olayı cloud olan donanımı vestel venüs seviyesinde tek olayı stream olan sözde oyun konsollarının fiyatını görünce bana bi gülme ve ağlama geldi konsolların olayı f/p iken bizde durum tam tersi şuan bi cihaz alıcak olsam asla konsol almazdım giriş seviyesi android telefon bile hepsinden daha güçlü artık telefona kol tak al sana hem retroid hem ps portal hem switch hem psp hem ps vita
Sahibinden de dolaştıkça sinirlerim bozuldu zamanında konsolun yenisini alınca eskisini arkadaşlardan birine hediye ederdim hangisinin durumu kötüyse ki memur çocuğu olmadığım halde bunu yapıyordum adamlara güzel hediyeler vermişim 😂 herkes al sat'a mı girdi yoksa altın yerine yanlışlıkla elektronik mi almışlar belli degil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doomslayer666 -- 20 Ocak 2025; 3:13:3 >
Ben steam decki sıkılınca satarım diye almıştım ama alternatif cihazların fiyatlarını görünce çeyizlik yapmaya karar verdim bu ne la
Dok ve kol da gelsin hem PlayStation hem pc olarak ta kullanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doomslayer666 -- 20 Ocak 2025; 3:18:6 >
Hepsini açıyor zaten deck uzun yıllarda götürür şuanda bile vitaya port var deck için yapılacakları siz düşünün
Switch 2 oled çıkana kadar switch oled artı deck götürür beni acele etmeye gerek yok yıllarca kullanılacak aletler bunlar
-
Katılıyorum bende hep 1 nesil geriden takip ediyorum ps3 çıktığında ps2 vita çıktığında psp ps5 çıktığında ps4 almıştım hem ilgimi çeken veya sevebiliceğim oyunlar çıkmış oluyor hemde fiyatlar ucuzlamış oluyor(du) bu nesil bi istisna oldu ama ps3 de insanı şok eden bi fiyattan çıkmıştı diye hatırlıyorum
Ana konsolu yeriden takip edip taşınabilir konsolları geriden takip ediyorum genelde mesela ps6 çıktığı zaman duramam gidip ilk sene içinde alırım farkları ve yeni kontrolcüsü vs için ancak taşınabilir için acele etmem zaten 2.konsolum oluyor.
-
Xbox kontrolcüleri baya tırt ya bilmiyorum bi tek ben mi beğenmiyorum herkes övüyor ama ps kontrolcü işinde bayaa iyi bende dualsense alıcaktım deck için ama ds4 daha f/p geldi bu gün gün içinde elime ulaşmış olur muhtemelen
Ben decki alınca konsollardan baya soğudum hocam uzun vade de steam deck bayaa f/p 300 liralık kol da çalışıyor 2000 liralık Bluetooth kulaklık ta bu konsollarda ayar olduğum bi mevzuydu online oynamak için para da gerekmiyor
Konsol almaktansa ilgimi çeken oyun olunca cihaz kiralayıp geçmeye karar verdim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X