|
Steam Deck [ANA KONU] (388. sayfa)
-
-
Merhabalar, her ne kadar tarzları farklı olsa da Steam Deck Oled ve Nintendo Switch Oled arasında kararsız kaldım. Bana nedense Nintendonun ekran çerçeve oranı daha düzenli, daha dolu ve geniş olarak gözüküyor. Steam Oled'in ekranını beğenemedim bir türlü, sanki Nintendo'dan daha küçükmüş gibi geliyor (kağıt üzerinde SD daha büyük) Taksitle alacağım vade farkı ile Nintendo 15.700 tl gibi bir fiyata geliyor. 2.500 tl de çip taktırma için ayrı ödeme yapacağım. Burada da fiyat bu kadar eski bir konsol için fazla geliyor. SD ise 31.500 tl ye geliyor. Karar aşamasına katkı verenlere şimdiden tsşekkür ederim. -
Hocam 2,3 kişi daha bulursan bana filament alıp yollayın size hem bunu hemde stand basıp göndereyim. Boşuna para vermeyin bukadar.
-
bende ayni kararsizligi yaşamistim. steam kutupanendeki oyunlara ve tamamiyle oyun zevkine gore karar vermek lazim. steam deck de ,evet switch oyunlari oynaniyor ama tabi bir switch rahatliginda degil.steam hesabimda benim bir cok indie oyunlar var .
mesela hades 2. su an erken erisimde. full surumu switch e kesin gelecek ama steam deck de oynanabilir olmasi bence cok guzel rahatlik. -
Ya silent hilli stabil çalıştıran bı babayiğit yok mu steamdeckte , şu forumda, ona göre alcam oyunu Steam uygulamasinda çalıştırmıyor gibi bir ibare var. PSNde de çok pahalı alıp pste oynayım desem😔 -
30 fps koruyamıyor düşük ayarlarda bazı yerlerde fps 20 lerde deck icin uygun değil
-
Forza Horizon 4 oynamaya başladım çok güzel çalışıyor. Görselleri de müthiş gerçekten el konsolundaki performansa göre tavsiye ederim. Sadece şöyle bi durum var. Oyun full screen kapatınca çalışıyor. 1280x800 değil de 1280x720 çalışıyor. Ekranın en altında siyah şerit halinde boşluk kalıyor. Ve HDR çalışmıyor sanırım. Bu durumu çözemedim sadece :( -
Bende de 720p ama tam ekran oynuyorum -
Oyuna mod çıkarıyorlar onlara bir bakın belki biri mod yapmıştır -
Bahsettiğin fiyat epey pahalı hocam, geçen hafta yaklaşık 14k'ya 512 gb sd kartlı sıfır ve çipli Nintendo Switch Oled aldım.
Oyunsal hiç bir sıkıntı yok da beni sarmayacak gibi. Steam kütüphanen dolgunsa Deck öneririm.
Mesela ben temiz ve uygun fiyatlı yakalarsam 2. el Steam Deck bakıyorum şimdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 24 Ekim 2024; 14:40:51 > -
Oled ve lcd modellerde farkediyormuş diye bişeyler okudum ama tam emin değilim. Ben beceremedim. Cihaz oled. -
Sorun değilmiş dediğiniz gibi arkadaşın cihazdada nadiren oluyor herhalde kapak ufak sürtüyor benim gibi kulağı aşırı hassas insanlar hariç duyulması imkansız bir ses zaten
Bugün dönüşte Rog ally denedim yine cihaz on numara olsa bile steamos yokken benim için çekilmez hal alıyor ancak yinede ilk dönemlerine göre oldukça yol almış cihaz hakkını yemeyeyim
-
Rog ally’ı ben de deneyimlemek istiyorum. Bir ara direkten döndü, dar vakit vardı darlamadım sahibini😂. Kendi adıma o paralara çıkacak olsam daha bariz bir fark beklerim ve windows kaynaklı problemlerle uğraşacak esnek zamanım olamayabiliyor. Belki steam os üçüncü parti yazılım hizmeti devreye girerse rog ally’lar deck pro gibi bir konumda anca çalışır. Ama o paralar hala anlamsız kaçıyor. -
Evet işin içine vade farklı taksit girince yükseliyor fiyat. SD oled ekranı bana garip şekilde Nintendonun ekranından küçük gibi geliyor. Ne yapacağıma hala karar veremedim. Taksit vade farkı + chip taktırma ile nintendo 18 bin civarına gelecek ve o konsola o yatırım çok fazla gözüküyor. Sanırım Steam Deck Oled alacağım öyle gözüküyor. Nintendo Oled'de de seçenekler fazla aslında Skyrim, Witcher 3, Fifa, Red Dead Redemption, Dying Light, Lake, Dave The Diver şu anda aklıma gelen oyunlar bunlar. Nintendo Oled'de uzun süre götürür beni. Yani nintendo konsolda sadece kendi oyunlarına da mahkum kalmıyorsun. -
Bir arkadaş çipli switch+sd card konsoltech’ten alacaktı akıbeti be oldu takip edemedim fiyat çok uygunaydı. Numarasını bir arayıp sorun taksit vs var mı diye. Daha uyguna gelebilir. Sd ekranı bariz daha büyük. Belki joy con’ların küçüklüğü öyle illüzyon yaratmıştır. -
Ben yerinizde olsam LCD deck alırdım veya 2.el rog ally z1 extreme serisi 18 bandında tertemiz olarak bulunabiliyor.
Yıllarca switch kullanmış birisi olarak dediğiniz 3.parti oyunların çoğu kötü performansta çalışıyor açıkçası yenisi bu kadar yakınken eski modeli pek önermiyorum exc oyunları haricinde deck çok daha güçlü bir cihaz tüm switch oyunlarını emulatör ile denedim açıkçası mario oyunları hariç her oyun aynı hatta daha iyi performansta aynı keyifle oynanmakta bu cihazda.
-
LCD model için yeni çıkan güncelleme ile %10 şarj süresi artışı olduğu söyleniyor redditte cihazı çok sık güncelliyorlar resmi docka bile güncelleme geliyormuş beni çok şaşırtıyor steam bu desteği ile
-
En son wonder da sorun vardı. Geçen ay bir mod’la tertemiz oynayıp bitirdim. Benim yaşadığım tek sorun luigi’s mansion 3’te oyunun 1,5 saatlik kısmından sonra çıkam gooigi’nin (slime luigi) görünmez olması oldu. Sırası gelince tekrar araştırırm ama başka oyunu kıracak oynanmıyacak sorun yaşamadım emulatorde. Bunu alıntılayıp cevaplıyorum ama genele. Rom atıp temiz çalışmayan bir çok oyunun modu oluyor. Tek olay modu doğru yere copy/paste etmek. -
3.5 güncellemesiyle cihaza takla attırmışlardı. Açıkçası bu yolda giderlerse sd2’de ne yapacaklarını çok merak ediyorum -
Benim merak ettiğim acaba kaç nesil devam edecekler bu rakamlar sürekli yetecekse zaten taban oluştu en azından 3-5 nesil devam edecektir diye düşünüyorum.
Steamos iyice gelişiyor bence bu şekilde konsol denemesi bile yapabilirler mini pc şeklinde PS Nintendo neyse PC tarafındada steam rakipsiz denerse o kısmıda ele geçirebilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X