Şimdi Ara

static nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • örn : public static void main(Strgin args[])
    bu örnekteki static ne işe yarıyor diğerlerini biliyorum onları açıklamanıza gerek yok ama bu static aklıma takıldır lütfen yardım

• statik metod, ait old sınıfın kopyalanmasına gerek olmaksızın direkt çalıştırılabilen metod demek. main ise java runtime tarafından irekt çalıştırılması gerektiği için statik olarak tanımlanıo. Head First Java kitabımda açıklamış:
     static nedir ?
  • ingilizcem yok malesef :( açıkçası hala daha anlmadım biraz daha açıklayıcı olur musunu ?
  • ing yoksa zorluk yaşarsın ve daha da ötesi zorluk yaşadığının da pek farkında olmazsın. şu anda programlama alanında dünyanın en gelişmiş ve en iyi sitesi Stackoverflow'da birşey sorcan veya bakcan diyelim, ne yapcaksın .)

resmini cektiğim O'Reilly'nin Head First Java kitabı ise alanında lider bir kitap, özelliği ise Java nın temellerini eğlenceli şekilde karikatürler tasvirler hikayeler ve espritüel tarzda anlatması. statik konusunu ise 5-6 sayfa kadar anlatıo, t
    üm detayı ile buradan iletmem zor.

illa ki türkçe kitap diyosan http://turhancoban.com/kitap/JAVA BİLGİSAYAR DİLİYLE PROGRAMLAMA.pdf ta static dahil birşeyler anlatıo. daha geniş detay için Google en büyük dostun (Not: Google benim de en büyük dostumdur .)

• inglizceyi halletmeye çalışıcam dediğin kinkede bakıyorum
  • :) Bir çarpıcı örnekle daha pekiştireyim konuyu: Tam olarak sorduğun şey yani static ifadesini kodlardan cekip derledim ve sorunsuz derlendi yani derleyici hata vermedi. Ancak derlenen kodu çalıştırdığımda:

$ java intdemo
    Error: Main method is not static in class intdemo, please define the:
    public static void main(String[] args)

hata mesajı verdi. Tabi ki hata mesajı ing: Main method is not static in class intdemo yani diyor ki intdemo sınıfındaki main metodu static değil git onu onu static yap diyor .

Birçok derleyici ing mesaj verir. Nitekim java derleyici de. Ve sayısız birçok yazılım uygulaması da. ancak diyelim ki hepsi ana dilimizde de mesaj verebiliyordu... ne güzel olurdu deil mi ancak işte yine sorunlara çare değil cunku o Türkçe mesaj ile Google da arama yapsan bu sefer dünyada 110 milyon Türkçe konuşan insan arasındaki bir iki milyon yazılımcı arasında aynı sorunu Türkçe olarak webte yayınlamış olan az sayıdaki birkaç sayfaya ulaşabilecektin. Sorun az rastlanan ise hiç ulaşamayacaktın. Fakat mesajın orjinal İngilizcesi ile arattırsan yüzlerce binlerce sayfaya ulaşailecektin... Yıllar önce İspanya 'da biri İspanyolca Windows kullanıo, garip hata cıkmış ispanyolca çözümü yok, onu ispanyolcadan ingilizceye güç bela cevirip Computing.net 'e göndermiş sorunu ancak çözebilmiş... İngilizcenin işte böyle açılımları da var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Get contact nedir bu saçmalık?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.