Şimdi Ara

Startup Repair problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
26.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar bilgisayarim kitlendi, ben de bilgisayarin kapama dugmesine basili tutarak kapattim, sonra actigimda bilgisayar startup repair yaptirdi. repair yapiyor olmuyor restart yapiyorum yine ayni repair problemi cikiyor her bittiginde ayni sey. windows cannot repair this computer automatically diye bir yer cikiyor, sonra altta iki secenek var :

view diagnostic and repair details
    Buna tikladigimda diagnosis cikiyor yaziyor bir suru bilmemne bilmemne problemi: completed succesfully. bir error buldum soyle diyor:

Repair action: System Restore
    Result: Failed Error Code= 0x1f

diger secenekte ise View advanced options for system recovery and support.

Acil bir durumum var bilgisayar kullanmam gerekli eger bilen varsa lutfen yardimci olsun

SİMDİDEN COK TESEKKUR EDERİM :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Başlangıç Onarımı Sorunu: Nedenler ve Çözümler

"Başlangıç Onarımı", bilgisayarının düzgün bir şekilde başlamasını engelleyen bir Windows sorunudur. Bu sorun, çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir ve can sıkıcı gecikmelere ve veri kayıplarına neden olabilir.

Başlangıç Onarımı Nedir?

Başlangıç Onarımı, bilgisayarını başlatırken otomatik olarak çalışan ve işletim sisteminin başlama sorunlarını teşhis edip düzeltmeye çalışan bir Windows kurtarma aracıdır. Başlangıç Onarımı, hatalı donanım, bozuk sistem dosyaları veya kötü amaçlı yazılım enfeksiyonları gibi çeşitli sorunları çözebilir.

Başlangıç Onarımı Sorunu Çözümü

Başlangıç Onarımı sorununu çözmek için deneyebileceğin birkaç yöntem vardır:

• Windows Kurtarma Ortamına Erişim: Bilgisayarını başlatırken "F8" veya "F11" gibi özel bir tuşa basarak Windows Kurtarma Ortamına eriş.
    • Komut İstemini Kullan: Kurtarma Ortamında, komut istemini aç ve "bootrec /fixboot" ve "bootrec /fixmbr" komutlarını çalıştır. Bu komutlar, önyükleme kayıtlarını onarır.
    • Sistem Geri Yükleme Yap: Kurtarma Ortamında, sistemini önceki bir tarihe geri yüklemeyi dene. Bu, sorunlara neden olan en son değişiklikleri geri alır.
    • Donanımı Kontrol Et: Başlangıç Onarımı sorununun bozuk donanımdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol et. Gevşek kabloları, arızalı RAM modüllerini veya aşırı ısınan bileşenleri ara.
    • Kötü Amaçlı Yazılım Taraması Yap: Kötü amaçlı yazılım bilgisayarının başlamasını engelleyebilir. Kurtarma Ortamında, kötü amaçlı yazılım taraması yap ve herhangi bir enfeksiyonu temizle.

Başlangıç Onarımı sorununu kendi başınıza çözemiyorsanız, teknik desteğe başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba,

Bilgisayarı çalıştırdığınız zaman Post ekranında, Sistemi Olağan Şekilde Başlat! seçeneği olması lazım. Bunu deneyerek başlatırmısın?
  • Bunu denemistim, ama oyle olunca da karsima repair ekrani geliyor, fotografini cektim, yukleyebilirsem aktaracagim belki daha cok yardimi dokunur
  • Peki,

Sistemi Güvenli Modda açabilme şansınız var mı?
  • Nasil yapildigini bilmiyorum da, aciklaya bilir misiniz?
  • Bu arada resimleri yukleyemedim malesef, telefondan giriyorum da
  • Bilgisayarı çalıştırdığınız zaman iki, üç defa F8 tuşuna basın. Karşınıza çıkan erkan dan Güvenli Mod seçeneğini seçin ve başlatın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • f8'e bastim; karsima cikan sey please select boot device:

1st FLOPPY DRIVE
    3M-WDC WD1600AABS-00PRA0
    4S-ASUS DRW-2014L1T
  • Bilgisayarim Windows 7 bu arada, soylemeyi unutmusum.
  • biosu geçtikten sonra basın f8 tuşuna
  • Tamam, yaptim ama cikan 2 secenek var biri Guvenli onarmayi baslat ( yani asil problem )
    digeri eindowsu normal olarak baslat...
    Normal olarak baslattigimda ise yeniden system recovery options cikiyor yani repair...
  • güvenli modda başlat olması lazım.?
  • Maalesef yok..
  • 10-15 kere tikladim sinirden F8 tusuna, :D guvenli modda calistir degil ama sadece guvenli mod cikti. Ve yeniden ayni husran, System recovery options :(
  • yok mu yardimci olabileceekk :(
  • Windows'u Normal Olarak Başlat seçeneğini seçtiğiniz zaman sistem açılmıyor mu?

Güvenli Mod seçeneği ile de mi Windows açılmıyor?

Sistem Onarma seçeneği de mi işe yaramıyor?

Yapabileceğin pek bir işlem kalmamış, bunlar işe yaramıyorsa sistemi tekrar dan kurman gerekecek.
  • Arkadaslar aynı problemi şu an bende yaşıyorum bütün seçenekleri denememe rağmen karşıma hep startup repair çıkıyor ve oda hata verip hiç bir işlem yapmama izin vermiyor. Güvenli modda da acsam normal olarakda başlatsam sonuc aynı hep o ekran geliyor karşıma önce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aynı sorun bende de var şuan.Sony vaio laptopum içerisinde önemli belgelerim var onları kurtararak nasıl sistem yükleyebilirim?normalde laptoplar için f10 yada f11 ile format atıyorduk şimdi ise pc kendini direk revory ye atıyor hiçbirşeye basamıyorum orjinal windows u nasıl yükleyeceğim tekrar?yardım ederseniz sevinirim.saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_yeg

Arkadaşlar aynı sorun bende de var şuan.Sony vaio laptopum içerisinde önemli belgelerim var onları kurtararak nasıl sistem yükleyebilirim?normalde laptoplar için f10 yada f11 ile format atıyorduk şimdi ise pc kendini direk revory ye atıyor hiçbirşeye basamıyorum orjinal windows u nasıl yükleyeceğim tekrar?yardım ederseniz sevinirim.saygılar

Güvenli modda açmayı denediniz mi ?
  • Konuyu araştıranlar için yaziyorum, pc açtığımda seçenekleri vermiştim , repair olanı secmisim, yaklaşık 10 15 dk bekledim hala ariyordu bulamadı bende pc yi dugmesinden kapatıp tekrar açtım , sonuç hiçbirşey sormadı ,Pc normal açıldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.