Şimdi Ara

Starbucks kahve kampanyası (1 Haziranda bitmiş) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
21
Favori
36.713
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • E şimdi gittik aldık 15 liraya poşette kahveyi. Onu adamlara verip iki de biz takılalım mı diyeceğiz Yani o zaman 2 kişi gitsek iki fincan yapacaklar. Kalanı da bize verecekler doğru mu? Ekstra para yok? Yıllardır giderim de yeşil çay içerim bunu ilk defa duydum şaşırdım biraz.
  • Avm'de çalışan personeller için inanılmaz sıradan bir yerdir. Her çay molasına çıkan buraya gidip sigarasını çayını içer, kafasına göre her türlü kahveyi farklı şuruplarla dener, arasıra mağazaları davet edip personele özel tanıtım yaparlar bu sırada kahve ikramları, cheesecake ikramları havada uçuşur hatta üstüne katıldığınız için teşekkür ederiz deyip birde istediğin kahveyi içebileceğiniz bir kupon verirler.

Ek olarak bir fincan çay 2.75tl'dir ve bundan 2 büyük kulplu cam bardak çay çıkar. Avm'de 2 bardak(migroslarda satılan ufak plastik bardak) çay, kayseri mutfağında bile 2tl'dir ki termostan kendiniz dolduruyorsunuz böyle bayatlık soğukluk olmaz. Çalışan için sıcak çay ve sıcak oturulup sigaranın içilebileceği açık alan önemlidir ve bu konuda hizmet olarak rakipsizdir starbucks.

Kahve fiyatlarıda çok abartılacak seviyede değildir çünkü kendi yerli malımız olan ve en çok kurumsallaşmış kahve dünyasın fiyatları ile aralarında fiyat farkı neredeyse yoktur ama lezzet farkı çok çok fazladır.

• Bir kahve tiryakisi olarak ben de fikirlerimi beyan edeyim:
    Hiçbir hazır kahve (nescafe v.b.) çekilmiş kahvenin yerini tutamaz.
    Çekilmiş kahvenin hazırlanma yöntemlerini ele alırsak en iyisi yüksek buharın kahvenin içinden geçerek tüm aromasını aldığı yöntemlerdir. Bu espresso kahve makineleri veya arkadaşın fotoğrafını koyduğu ocak üstü espresso aleti şeklinde olabilir.
    Espresso makinesinden sonra aromayı verebilecek ikinci yöntem kağıt filtre yöntemidir. Ancak bu yöntemde kaynar suyun yavaş bir şekilde kahveye dökülmesi daha iyidir. Mümkünse el ile dökülmeli olmazsa kaliteli ve yavaş akıtan bir filtre kahve makinesi alınmalıdır.
    Üçüncü sırada french press makinesi gelir, kahve birden ıslandığı ve aromasını geliştiremediği için pek tavsiye edilmez.

Tchibo firması (Avusturya Eduscho'yu da alarak) Avrupa'nın en büyük kahve firması olmuştur. Bunun yanında Dallmayr ve Julius Meinl gelir. Sattığı çekirdek kahveler her bakımdan Starbucks'un kahvelerinden daha kalitelidir. Arabica'nın en kaliteli çekirdekleri kullanılır ve çeşitli gourmet dergilerinde çekirdekleri çok iyi rating alır. Tchibo kahve satar, mekan veya kültür değil, bu nedenle ancak ayaküstü oturulacak kafeterya bölümleri vardır. Starbucks ise rahat, konforlu mekan ve Amerikan kültürü satar.

Özetlersem espresso ya da filtre çekimli kahve satın almak için Tchibo'yu, uzun süre oturup kahve içmek wifi kullanmak için Starbucks'ı tercih ederim.

• starbucks mı elit??

starbucks, hisli aşıkların, liseli ergenlerin ve özenti bebelerin ilah ilan ettiği vasat mekandır. en fazla kardeşler pide salonu kadar elittir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deccal?

starbucks mı elit??

starbucks, hisli aşıkların, liseli ergenlerin ve özenti bebelerin ilah ilan ettiği vasat mekandır. en fazla kardeşler pide salonu kadar elittir.

:) lezzetli kahvesi var ama yorumunuza katiliyorum :)
  • quote:

starbucks mı elit??

Sen nerede oturuyorsun hocam ya da hangi starbucks bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sattackus

Bir kahve tiryakisi olarak ben de fikirlerimi beyan edeyim:
    Hiçbir hazır kahve (nescafe v.b.) çekilmiş kahvenin yerini tutamaz.
    Çekilmiş kahvenin hazırlanma yöntemlerini ele alırsak en iyisi yüksek buharın kahvenin içinden geçerek tüm aromasını aldığı yöntemlerdir. Bu espresso kahve makineleri veya arkadaşın fotoğrafını koyduğu ocak üstü espresso aleti şeklinde olabilir.
    Espresso makinesinden sonra aromayı verebilecek ikinci yöntem kağıt filtre yöntemidir. Ancak bu yöntemde kaynar suyun yavaş bir şekilde kahveye dökülmesi daha iyidir. Mümkünse el ile dökülmeli olmazsa kaliteli ve yavaş akıtan bir filtre kahve makinesi alınmalıdır.
    Üçüncü sırada french press makinesi gelir, kahve birden ıslandığı ve aromasını geliştiremediği için pek tavsiye edilmez.

Tchibo firması (Avusturya Eduscho'yu da alarak) Avrupa'nın en büyük kahve firması olmuştur. Bunun yanında Dallmayr ve Julius Meinl gelir. Sattığı çekirdek kahveler her bakımdan Starbucks'un kahvelerinden daha kalitelidir. Arabica'nın en kaliteli çekirdekleri kullanılır ve çeşitli gourmet dergilerinde çekirdekleri çok iyi rating alır. Tchibo kahve satar, mekan veya kültür değil, bu nedenle ancak ayaküstü oturulacak kafeterya bölümleri vardır. Starbucks ise rahat, konforlu mekan ve Amerikan kültürü satar.

Özetlersem espresso ya da filtre çekimli kahve satın almak için Tchibo'yu, uzun süre oturup kahve içmek wifi kullanmak için Starbucks'ı tercih ederim.

Güzel ve öz bir yazı olmuş

• ben şu kahveye çok meraklıydım. sert kahve şekersiz içen birisiyim yani kahvenin hakkını veririm.

bunun için gittim karfurdan filtre ve espresso(sütte kaynatan) makine aldım. 2 ay kullandım

sonuç mu? çöp.

çok zahmetli ve onu bunu doldurma boşaltma temizlemesi falan.

Şimdilik jacobs veya nescafe gold içiyorum, tadı kokusu fena değil en azından şimdilik..
  • Ben de kahveyi tadına varmak için şekersiz içerim ama içine biraz süt koyarak. Her iki makineyi de kullanırım. Vakit kısıtlıysa filtre kahve makinesi (melitta kağıt filtresi ile) ve normal süt. Vakit var ve keyif yapılacaksa espresso makinesi ve buhar ucuyla sütü bolca köpürterek.

Kullandığım kahve hep Tchibo ve makineye göre çekilmiş olarak. Bir üst seviyede olan dostlarım çekirdekleri evde kendi öğütücüleri ile çekiyorlar ama henüz o noktaya gelmedim.

Tabii bu arada Kurukahveci Mehmet Efendi Mahdumlarından alınmış ve o gün ağır ateşte kaliteli bir su ile yapılmış Türk kahvesinin de ayrı bir yeri vardır.
  • Hazır kahvelerde tek dikkat edilmesi gereken husus, kaynar suyu direk boca etmemek. 45-60 sn kadar bekleyip bir kaşığın üzerinden bardağa boşaltırsanız daha güzel bir içime sahip olabilirsiniz. Eğer kullandığınız ısıtıcının 80/90 derece gibi modları varsa onu kullabilirsiniz o zaman beklemenize gerek yok ama yine de bir kaşığın üzerinden görece yavaşça doldurun suyu bardağa.

quote:

Orijinalden alıntı: sattackus
    Tabii bu arada Kurukahveci Mehmet Efendi Mahdumlarından alınmış ve o gün ağır ateşte kaliteli bir su ile yapılmış Türk kahvesinin de ayrı bir yeri vardır.

Canım çekti şimdi fena halde iyi mi? Aslında rica etsek de konudışına taşınsa bu başlık, kahveler ve ekipmanları hakkında fikir paylaşsak ne güzel olur. (Hatta çay da)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 29 Şubat 2012; 22:24:52 >
  • Bende çekilmiş kahvenin kokusuna hastayımdır..Paso koklar dururum, resmen mutlu olurum o aroma, kahve kokusunu çektikçe
  • quote:

starbucks mı elit??

Ankara için birebir uyan bir kalıp. Starbucks a Ankara için elit diyen birisi de elit yer görmemiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rand_Al_Thor

quote:

Orijinalden alıntı: DayLight66

15tl 'den sattıkları kahvein fiyatı zaten 8-9 lira olduğu için fırsat sayılmaz bu.

Aynen,
    250 gr kahve 15 TL imiş, pehh...
    Tchibodan o fiyata 500 gr kahve alıyorum, kalitesi de oldukça iyi.
    Haa, çok daha kaliteli kahve almak istersem şuradan alıyorum ( siteyle ilgim yoktur ) :
    http://www.baristasepeti.com/index.php

tschibonun kahvesi bende de var ama kıyafet alırken para üstü yerine verdiler 7-8 lira birşeydi. Ama sıcak suyla gerçekten bir şeye benzemiyor sizin önerdiğiniz yapılışı öğrenmek isterim

• Tchibbo'daki makinelerden kullanan var mı? Bir ara almayı istiyorum onlardan...
  • Ocak üstü makinelerin mucidi ve en iyisi Bialetti'dir, espresso için Moka Express, cappuccino ve latte için Mukka Express tercih edilmelidir. Bu makinelerin bence en kötü yanı (çok pratik olmamaları dışında) 2 fincanlık alındıysa her seferinde 2 fincan yapılması gerekliliğidir. Bu arada bütün kahve severlerin girmesi gereken başlık:

http://forum.donanimhaber.com/m_52382437/tm.htm

Starbucks kahve kampanyası (1 Haziranda bitmiş)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncaybe -- 29 Şubat 2012; 23:59:19 >

• Ben de kahveye merakliyim, sade ve sekersiz icerim.

Filtre ya da espresso bazli kahveler, portakal suyuysa, hazir kahveler oralettir.

Cekirdek kahve icin, Tchibo'yu oneririm, fiyat ve kalite acisindan iyidir.
    Metro'da Lavazza'nin kilosu 90 TL yi bulan cekirdek kahveleri de var.

Sakin Nespresso makinelerinden almayin, tam anlamiyla pahali kartus satan yazici mantigi ile calisiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmx

1 yıldır var ve ben kullanıyorum yeni bir şey değil forum bornova starbucksta da yazıyor.. Hatta ilk çıktığında 2 tall içecek bedavaydı sonra 1'e düşürdüler... Christmas Blend almıştım en son 19.50 TL'ydi fiyatı

ben yeni duydum arkadaşın sayesinde, 1 yıldır varsa var yani nedir bu tavrın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GKHN1905

quote:

starbucks mı elit??

Ankara için birebir uyan bir kalıp. Starbucks a Ankara için elit diyen birisi de elit yer görmemiştir.

Aynen
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncaybe

Ocak üstü makinelerin mucidi ve en iyisi Bialetti'dir, espresso için Moka Express, cappuccino ve latte için Mukka Express tercih edilmelidir. Bu makinelerin bence en kötü yanı (çok pratik olmamaları dışında) 2 fincanlık alındıysa her seferinde 2 fincan yapılması gerekliliğidir. Bu arada bütün kahve severlerin girmesi gereken başlık:

http://forum.donanimhaber.com/m_52382437/tm.htm

Teşekkürler, böyle bir başlığın farkında değildim konudışına neredeyse girmediğim için. Zira kısa sürede troller kitletir bu konuyu.

• quote:

Orijinalden alıntı: kyorhan

quote:

Orijinalden alıntı: kmx

1 yıldır var ve ben kullanıyorum yeni bir şey değil forum bornova starbucksta da yazıyor.. Hatta ilk çıktığında 2 tall içecek bedavaydı sonra 1'e düşürdüler... Christmas Blend almıştım en son 19.50 TL'ydi fiyatı

ben yeni duydum arkadaşın sayesinde, 1 yıldır varsa var yani nedir bu tavrın ?

nedir bu hassasiyet tavrımda ne varmış ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.