Yeni nesil bilmez o zamanlar yil 2009 falan bende liseye yeni geçmişim bir arkadaşım geldi ve dedi ki "aga(o zamanlar kanka kelimesi yeni icat olduğu için pek kullanan yoktu)kızlarla buluşma ayarladım okul çıkışı kahve içmeye gideceğiz" bende " tamam güzel " dedim. Okul çıkışı kizlarla konusa konusa gidiyoruz bir yerlere bir baktım starbucksin onundeyiz içeri girdik sıra bekliyoruz böyle menüye göz gezdirdim bir sey anlamadim tabi o zamanlar okulda ingilizce ogretiliyordu ama kimse bilmezdi ve ingilizce bilene büyücü gibi davranilirdi her neyse arkadasima dondum dedim ki "aga ben bu menuden bir sey anlamadim tek anladiğim şu wayt çaklıt moka beyaz cikolatali bir sey heralde,ne alcaz?" arkadaşim "tamam onu alalim" dedi siparis sirasi ilk bendeydi wayt çaklıt moka istediğimi söyledim kasiyer "hangi boy" diye sordu bende büyük boy dedim sonra "yumusak içim olsun mu?" Diye soru sordu kesin extra paralidir diye dusunerek hayır cevabıni verdim sonra "Soğuk mu? sıcak mı?" diye sordu hava sıcak diye soğuk dedim ve kasiyer benden yanlis hatirlamiyorsam 8 lira para istemisti ve pahali gelmisti her neyse herkes siparisini verdi kızlar espresso almıştı ilginç bir sekilde ve bu kadar küçük kahveye neden o kadar para verdiklerini sordum cunku bizim aldigimiz kahveler kocamandi onlarda böyle sevdiklerini söylemişti. Daha sonra evlere dağıldik ve metin2 de klan sohbetinde gununuz nasil gecti muhabbeti acildi bende starbucksa gittimi söyledim orda ne içtin diye sorduklarinda yazilisini bile bilmedigim icin wayt caklit mocha ictigimi ama nasil yazildigini bilmedigimi soyledim sonra birisi bana dedi ki "bu ictigin kahve nasil guzel miydi?" Bende dedim ki "tatli guzel ve buyuk tavsiye ederim" sonra o kisi bana dedi ki "sağol aga ne zamandir arkadaslarimla starbucksa gidecektim kahve isimlerini bilmediğim için cekiniyordum" Bir kac gun sonra siniftan starbucksa gittigimi duyanlar olmus onlarda orda ne ictigimi sormustu "wayt caklit mocha ictim cok guzel ve buyuktu" dedim o günden sonra starbucksa ilk kez giden herkes white chocolate mocha icmeye başladı ve bu aliskanliğini yillarca boyle devam ettirdiler hic kimse baska bir icecek denemeye cesaret edememisti. White chocolate mocha ismi cok uzun oldugu için siparis verirken bazi kisiler white mocha olarak siparis vermeyi tercih etti. Bu sebepten dolayi biliyorum ki starbucksda white mocha içen adam kahveden anlamaz bilgisi yoktur ve ben de anlamiyorum. Zaten white mocha sert olmadiği için kahve bile sayılmaz. Hayatimda 1 kere filtre kahve denedim zift gibiydi içenlerin amacini hic bir zaman algilayamadim latte en ideali bence hem çok tatli değil hem acı değil. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim