Devler Ligi'nde çeyrek finale yükselerek tarihinde bir ilke imza atan Fenerbahçe, bir haftadır Türkiye'ye büyük coşku yaşatıyor. Dünyanın en pahalı kulüplerinden Chelsea'yi Kadıköy'de 2-1 deviren Sarı-Lacivertliler, bugün İngiltere'deki rövanş maçında yarı finale adını yazdırıp, başarısını taçlandırmak istiyor.
Madalyonun diğer yüzünde ise imajı adeta yerle bir olan İngiliz ekibi var. İstanbul'daki yenilgi en çok takımın dünyaca ünlü yıldızlarını sarstı. Bu isimlerin başında Didier Drogba geliyor. Rövanş maçına saatler kala Zaman'ın sorularını cevaplayan Drogba, Türkiye'deki mağlubiyetin kendilerini çok üzdüğünü, bu sonucu hiç beklemediklerini söyledi. "Fenerbahçe, ciddi bir mücadele ortaya koydu ve galibiyeti hak etti. Zico, tecrübesini konuşturdu." diyen Drogba, bugünkü maça büyük hırsla hazırlandıklarını vurguladı ve iddialı konuştu: "Fener'in Stamford Bridge'te hiç şansı yok. Hayal kırıklığına uğrayacaklar. Salı gününden sonra biz konuşacağız." Chelsea'nin dünyaca ünlü yıldızı Didier Drogba, bu gece oynanacak rövanş maçına büyük bir hırsla çıkacaklarını söyledi. İstanbul'daki karşılaşmada itibarlarının zedelendiğini ifade eden Fildişi Sahilli golcü, "Gerçek gücümüzü Stamford Bridge'te göstereceğiz." diye konuştu.
Chelsea'nin Fildişi Sahilli yıldızı Didier Drogba, yarınki karşılaşmaya büyük bir hırsla hazırlandıklarını ve Fenerbahçe'ye gereken cevabı sahada vereceklerini söyledi. Drogba, yarınki büyük maç öncesi Zaman'a özel açıklamalarda bulundu. Yıldız futbolcu, yakın arkadaşı Fransız menajer Chantal Stanley aracılığıyla sorularımızı cevaplandırırken, Fenerbahçe'nin Londra'da hayal kırıklığına uğrayacağını ifade etti.
İstanbul'da F.Bahçe karşısında şok bir yenilgi aldınız. Bir hafta boyunca neler yaşadınız?
Türkiye'deki yenilgi gerçekten çok üzdü. Böyle bir sonucu hiç beklemiyorduk. Fenerbahçe, ciddi bir mücadele ortaya koydu ve galibiyeti hak etti. Teknik Direktör Zico, tecrübesiyle oyuna yerinde müdahaleler yaptı. Türk ve Brezilya futbolunun karışımı bir takıma karşı mücadele ettik. Fenerbahçe'yi pek tanımadığımız için futbolunu da bilmiyorduk. Ancak rövanş maçında bu kadar rahat olamayacaklar.
Stamford Bridge'te sonuç ne olur sizce?
Pek tabii ki galip gelerek F.Bahçe'yi elemek istiyoruz. İstanbul'daki mağlubiyet bizi çok hırslandırdı. Fenerbahçe'nin Stamford Bridge'te hiç şansı yok. Size şimdilik bunları söyleyebiliyorum. Salı gününden sonra biz konuşmaya başlayacağız. Onlara gereken cevabı sahamızda vereceğiz. İnanılmaz bir hırsla bu maça hazırlanıyoruz. Salı günkü maça en yüksek derecede konsantre oluyoruz. İstanbul'da yaptığımız hataları, Londra'da tekrarlamayacağız. Yarı finale çıkan takım büyük bir ihtimalle Chelsea olacak.
Yenilgiden sonra İngiliz basını sizi ağır bir şekilde eleştirdi. Basına tepkili misiniz?
Eleştiriler ölçülü olursa kabul ederim, ancak içinde düşmanlık olan eleştirileri dikkate almıyoruz. Şu an tek düşüncemiz F.Bahçe'yi mağlup etmek. Biz, salı günü sahada konuşacağız. Bu arada sizler gibi birçok Türk gazeteci haber için bize ulaşmak istiyor. Özellikle Nicolas Anelka, F.Bahçe'de oynadığı için Türk gazeteciler onu çok taciz ediyor. Benim söyleyebileceklerim şimdilik bu kadar. Salı günkü maç da bitsin ondan sonra daha iyi bir yorum yaparım.
kaynak : ZAMAN
VAR
Drogba ile Anelka oynarsa Fenerin işi çok zorlaşır..Tek forvet çıkarsa Fener'in şansı olabilir
Yenilsen bile mac sonunda sırılsıklam olsun o forma...O bana yeter...
Takima inaniyoruz ama yenilseler bile su ana kadar yasattiklari mutluluk icin ne kadar tesekkur etsek azdir...
kalbi olanlar izlemesin maçı, baya güzel geçecek galiba
Drogba büyük konuşmuş. Ben bir Galatasaray'lı olarak eğer Fenerbahçe bu turuda geçerse forumda Fenerbahçe hakkındaki olumsuz mesajların sıfıra ineceğini ve bu olumsuz konuşanlarında artık Fenerbahçe'ye destek vereceğini, vermezsede sessiz kalacağını tahmin ediyorum. Galatasaray Uefa kupasını aldığında aynı durum olmuştu bir çok Fenerbahçe taraftarı rakip takımı destekleyip her seferinde elenmemizi temenni etmişlerdi (kendi çevremden biliyorum fanatik derecede Fenerbahçe'li arkadaşlarım var.) ama ne zamanki Galatasaray'ımız yarı finale çıktı o arkadaşlarım dahil bir çok farklı takım taraftarı sempati duymaya başlamıştı Galatasaray'a ve finalide o arkadaşlarımla beraber izlemiş kupayı aldıktan sonra Taksim'de Fenerbahçe'lisi Beşiktaş'lısı hep beraber arabalarla tur atıp bayrak sallamıştık.Bunu unutmayalım arkadaşlar başarı yükseldikçe paylaşım ve sahiplenme artar o yüzden Fenerbahçe'ye başarı dileyelim başarsınki Türkiye olarak gurur duyalım ve Galatasaray'ımızda, Beşiktaş, Trabzon ve diğer takımlarımızda başarı çıtalarını yükseltebilsinler.Fenerbahçe buralara kadar geldiyse, hırsıyla kazanma azmiyle geldi. Bu kazanma azmini de Galatasaray'ın geçmişteki başarılarına borçlu çünkü bu çıtayı yükselten Galatasaray Sn.Aziz Yıldırım'ın büyük hedeflere göz koymasını ve Fenerbahçe'nin bügüne kadar uzanan küçümsenmeyecek yapılanmasını tetikledi. Son söz olarak maçtan sonra bir Türk Atasözü nü birinin Drogbaya anlatmasını dilerim. Büyük lokma ye ama büyük konuşma!
Pek şansımız yok ne yazıkki, kadromuz yarı finallik değil bence Ancak ne olursa olsun -Chelsea ilk maçı hariç tutarak söylüyorum bunu- diğer maçlardaki gibi oynasınlar o bize yeter, Sum 41'ın da söylediği gibi yeter ki o formayı terletsinler, biz mücadelelerini görelim, zaten geldikleri yer bu sezon için gayet yeterli :).
Orjinalden alıntı: wingsforever başarı yükseldikçe paylaşım ve sahiplenme artar
işte sorun bu
bazı Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı, Trabzonlu, ve diğer takımlı arkadaşlar bu başarı ortak başarı değil sadece Fenerbehçenin kendi başarısı diyor ben bunu anlamıyorum
Fenerbahçe bu Türkiye liginde tek başına oynamıyor saydığım ve saymadığım onlarca takımla oynuyor bu takımları yenip şampiyon olmak ve şampiyonlar ligine katılabilmek için oynuyor bu yüzden yatırım yapıyor bu yüzden iyi oyuncular alıyor ve bu sayede avrupa kupaların katılıyor orada başarılı olmak için çabalıyor
şimdi diğer takımlarımız Beşiktaş, Galatasaray, Sivas, Trabzon, Kayseri ve diğer kulüpler olmasa bu başarı olabilecek mi yani bu takımlarla yaptığımız her maç avrupa kupaları için bir baraj futbol oynanarak ilerler bu takımlar iyi ekip olmasa güçlü takımlar olmasa bunları yenmek şampiyon olmak için fazla bir yatırıma gerek olmaz bunun sonucundada avrupada 3. sınıf bir takım olarak kalırsın
velhasıl bu başarıyı sadece Fenerbahçenin başarısı olarak görmüyorum
Ben zamana inanmam ama WE ARE COMİNG lfını bence yidirecekler işi gücü yok drogba zamana demeç vericek
quote:
Orjinalden alıntı: fener6735
quote:
Orjinalden alıntı: wingsforever başarı yükseldikçe paylaşım ve sahiplenme artar
işte sorun bu
bazı Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı, Trabzonlu, ve diğer takımlı arkadaşlar bu başarı ortak başarı değil sadece Fenerbehçenin kendi başarısı diyor ben bunu anlamıyorum
Fenerbahçe bu Türkiye liginde tek başına oynamıyor saydığım ve saymadığım onlarca takımla oynuyor bu takımları yenip şampiyon olmak ve şampiyonlar ligine katılabilmek için oynuyor bu yüzden yatırım yapıyor bu yüzden iyi oyuncular alıyor ve bu sayede avrupa kupaların katılıyor orada başarılı olmak için çabalıyor
şimdi diğer takımlarımız Beşiktaş, Galatasaray, Sivas, Trabzon, Kayseri ve diğer kulüpler olmasa bu başarı olabilecek mi yani bu takımlarla yaptığımız her maç avrupa kupaları için bir baraj futbol oynanarak ilerler bu takımlar iyi ekip olmasa güçlü takımlar olmasa bunları yenmek şampiyon olmak için fazla bir yatırıma gerek olmaz bunun sonucundada avrupada 3. sınıf bir takım olarak kalırsın
velhasıl bu başarıyı sadece Fenerbahçenin başarısı olarak görmüyorum
arkadas cok global bi yaklasım yapmıs haketen farklı bir bakıs acısı dorusu
bnce mac 2 ihtimalli chelsea ya da beraberlik ondan kesin chelsea gecer ya da fb gecer diemiorum bekleyp gorucez
tacizci baınımızı bilmeyen yok artık... fenerden daha çok reklam yapıyorlar derinden derinden...
Kalou,Drogba,Anelka
Üç forvet çıkıcakmış Chlesea.
Gereksiz ve saçma bir yorum.
Ayip be kardesim yuzsuzlugunde bu kadari yani o kadar yildiz isim konurmu forvet hattina
quote:
Orjinalden alıntı: BaYDoGaN
Kalou,Drogba,Anelka
fenerın buraya kadar gelmesı buyuk başarı
quote:
Kalou,Drogba,Anelka
inşallah 3 forvet çıkarlar ama zannetmiyorum.
quote:
Kalou,Drogba,Anelka
Kalou belki Sol veya Sağ açık oynar
bence Kalou drogbadanda daha tehlikeli bir oyuncu sağ açık oynuyo bildiğim kadarıyla bire bir iyi adam eksiltiyo ingiltere ligindede çok gol atıyor oynarsa dikkat etmek gerekir
Bence ne kadar çok forvetle çıkarsa Chealse o kadar Dezavantaj olur Fener için..Bence dengeli oyunda Fener başarılı kapanan takımlara karşıda başarılı ama açık oynayan takımlara karşı o kadarda başarılı görmüyorum ben
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme